BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #62811 przez paulina2209
pewnie liceum po zawodówce uzupełniające dwu letnie

ja mam skromne zdanie że każdy powinien na początek trochę popracować bo jak trzeba się samemu utrzymać to człowiek inaczej zaczyna patrzeć na życie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #62821 przez alutka1011
PAULINKA OTÓŻ TO!iNACZEJ SIĘ PATRZY NA WARTOŚĆ PIENIĄDZA!

14 lata 3 miesiąc temu #62826 przez Emme
paulina2209 napisał:

Emme napisał:

aha, myślałam ze macie takie fajne gimnazja. u nas w niektórych każdy uczeń musi wziąć jakimś wybranym projekcie

to są profilowane gimnazja? ja się w ogóle na tym nie znam

są zwykłe i profilowane np sportowe. a tam gdzie chodzi mój brat każde dziecko musi wybrać jakiś projekt - może to być prelekcja, albo wyjazd w góry ze szkołą- co kto lubi :)

14 lata 3 miesiąc temu #62827 przez paulina2209
na wartość pieniądza i tak w ogóle człowiek staje się bardziej odpowiedzialny. i w pracy dostaje się z reguły prawdziwą szkołę :laugh: :laugh:

14 lata 3 miesiąc temu #62834 przez Emme
oj, zgadzam się. ja studiując dziennie pracowałam. o 8 szłam na zajęcia, z zajęć do pracy o 21 zamykałam i tak codziennie. prowadziłam działalność sama i byłam za wszytko odpowiedzialna (podatki,sanepidy, zusy i inne srusy) i przeszłam szybki kurs odpowiedzialności nie tylko za siebie, ale i firmę. miło wspominam. teraz zmieniliśmy kierunek usług i mamy firmę usługowo-przemysłową, ale tu już się nie udzielam :)
ale jak fajnie się wydaje własne pieniądze :) i jak przemyślenie

14 lata 3 miesiąc temu #62841 przez alutka1011
Emme napisał:

Z ust mi wyjmujesz słowa :laugh:

14 lata 3 miesiąc temu #62843 przez paulina2209
racja czasem parę razy człowiek się zastanawia czy na pewno mi się to przyda. ja zaczynałam pracę od kasy w supermarkecie potem recepcja (czyli dniówki i nocki) a potem osadziłam się w hurtowni w biurze i tam sprawy rachunkowe, personalne i sanepidowskie. no i pomagałam w firmie mojego męża czyli praca w weekendy. i tak na okrągło do momentu jak musiałam leżeć w ciąży

14 lata 3 miesiąc temu #62852 przez Emme
alutka1011 napisał:

Emme napisał:

Z ust mi wyjmujesz słowa :laugh:

nie chciałam :) hehe

też paulina jestem zdania, że każdy powinien popracować a nie z garnuszka rodziców na męża czy partnera (a może i partnerki hihi), bo nie pozna się życia. i nie uwierzę jak ktoś napisze, że jest inaczej

14 lata 3 miesiąc temu #62853 przez martela89
Chodziłam do zawodówki,a potem poszłam do liceum,normalnego 3 letniego.
A nie pracowałam bo mój mąż nie chce żebym pracowała i nie chciał,a ja nie ukrywam że nie protestowałam :)

14 lata 3 miesiąc temu #62861 przez paulina2209
martela89 napisał:

Chodziłam do zawodówki,a potem poszłam do liceum,normalnego 3 letniego.
A nie pracowałam bo mój mąż nie chce żebym pracowała i nie chciał,a ja nie ukrywam że nie protestowałam :)

martela wszystko jest fajnie tylko kiedyś będziesz zaczynać pracę a wtedy często liczy się doświadczenie zawodowe. nie będziemy ukrywać że młode matki nie są przyjmowane z otwartymi ramionami. doświadczenie wtedy bardzo się przydaje

14 lata 3 miesiąc temu #62862 przez alutka1011
A nie masz żadnych ambicji!Jakby mi mąż powiedział że mam nie pracować to bym go wyśmiała :laugh:

14 lata 3 miesiąc temu #62867 przez Emme
martela89 napisał:

u nas tak nigdy nie było i nie będzie, choć fajnie w domu siedzieć i "nic nie robić",ale różnie w życiu może być i jak nie daj Boże jemu się noga powinie i nie będzie mógł pracować to na mnie spadnie obowiązek utrzymania rodziny, i odwrotnie. dlatego inwestuję w swój rozwój również dlatego, choć nie ukrywam, że dla mnie to niesamowita satysfakcja, a nie obowiązek. lubię studia i już myślę nad kolejnym fakultetem, i być może zmienić pracę na jeszcze lepszą. a praca to taka odskocznia i możliwość kontaktu z innymi ludźmi, nie tylko na płaszczyźnie koleżeństwa.

14 lata 3 miesiąc temu #62868 przez martela89
Wiem,wiem...ale tak jak już wspominałam to planujemy otworzyć własny interes,mam nadzieję że to wypali bo mąż nie bierze pod uwagę pracy tutaj bo u nas w mieście góra zarobiłby 2000zł ja może 1000zł,a z takim pieniędzmi to możemy sobie tyłki podetrzeć za przeproszeniem bo mamy kredyt na mieszkanie i opłaty,a żyć też za coś trzeba :)

14 lata 3 miesiąc temu #62870 przez paulina2209
ja miałam układ z moim mężem ze zamieszkamy razem jak ja zacznę zarabiać. nie wyobrażam sobie żeby bylo inaczej. a poza tym co ja miałabym robić siedząc w domu??? czekać grzecznie jak mąż wraca z pracy. oszalałabym

14 lata 3 miesiąc temu #62875 przez paulina2209
martela ja też mam kredyt na mieszkanie na malutkie 45 lat :laugh: i właśnie dlatego uważam że praca jest ważna bo jak pisała emme może się komuś powinąć noga i co wtedy? a z biznesem życzę wam jak najlepiej tylko to też nie jest pewna sprawa. nasz zaczął być dochodowy po 2 latach

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka