BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

15 lata 11 miesiąc temu #29546 przez Groszek
Monami głowa do góry, wiem doskonale co czujesz, jeszcze troszkę cierpliwości :) Michał nadal trzyma figę :laugh:

pozdrawiam serdecznie

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 11 miesiąc temu #29548 przez monami
Groszku - buziak dla Misia :***

Ja się czuję jak na kolejce górskiej...raz góra, raz dół.... osiwieję.

15 lata 11 miesiąc temu #29553 przez _aga86_
Madzia89862 napisał:

no ja sie staralam i z wlasnego doswiadczenia wiem.mam decyzje i czytalam uwaznie.drugi tysiac dostaje sie jezeli starasz sie o rodzinne ale warunkiem jest nie przekroczenie dochodu na jedna osobe.wniosek mozna skladac dopoki dziecko nie ukonczy 1 roku zycia i jest to jednorazowy zadatek.a malo tego pytalam sie babeczki znajomej w gminie wczoraj wieczorem i potwierdzila tylko ze ten drugi jest do rodzinnego przy nie przekroczeniu dochodow i jest o zadatek jednorazowy

aha ogolnie to kest tak ze tysiac przyznawane jest na jedno dziecko gdy rodzisz dwojke dostajesz automatycznie 2 tys plus to rodzinne o ile sie kwalifikujesz

Madzia to zalezy od gminy. Widocznie u Ciebie nie daje miasto. W Bydgoszczy dostajesz dodatkowy 1000. I moze u Reni tez tak jest- musi sie dokladnie dowiedziec. Ps. Moje kolezanki maja po jednym dziecku.

15 lata 11 miesiąc temu #29555 przez monami
Racja - zależy od miasta/gminy. Łódź też nie daje drugiego becikowego, mamy dostają tylko jedno - od państwa.

15 lata 11 miesiąc temu #29562 przez sara125
ja troche nie w temacie bo mnie dawno nie bylo ale basiku kiedy urodzilas swoje coreczki??

15 lata 11 miesiąc temu #29563 przez Renia2108
No wlasnie mi chodzi o te becikowe od miasta. Wiem ze nie w kazdym miescie sa. W sumie mozna dostac razem 3000zł a nie 1000. Jedno od panstwa jest tak jak mowicie, drugie z zasilku a trzecie to wlasnie to gminne gdzie nie wszedzie ono jest.

15 lata 11 miesiąc temu - 15 lata 11 miesiąc temu #29565 przez paulinkaaa2202
trzeba trafić na jakaś miłą i fajną osobę która udzieli informacji bo niby skąd mamy o wszystkim wiedzieć ...

Ja byłam wczoraj w ZUS-ie apropo macierzyńskiego zawiozłam wszystkie dokumenty (miałam przedłużoną umowę o pracę do dnia porodu czyli do 7.08) i co się okazało że powinnam dostać z zakładu pracy pismo czy za ten dzień 7.08 mi jeszcze zapłacą. I skąd ja to miałam wiedzieć?? i tak szybko pieniędzy mi nie wypłacą bo teraz Zus musi wysłać pismo do mojego zakładu pracy z zapytaniem oni musza odpowiedzieć więc to może trwać miesiąc jak i dłużej no paranoja :angry:

Taki nasz kraj nic nas nie informują tak samo z tymi dodatkami o niektórych nawet pojęcia nie mamy bo niby skąd :(

SARA nie pamiętam dokładnie kiedy Basik urodziła ale jej malutkie mają już miesiąc chyba 21 lipca

RENIA zmień suwaczek :)

15 lata 11 miesiąc temu #29568 przez monami
Dziewczyny... Wiem, że trochę nie w temacie napiszę..no ale trudno.

Ja chyba zniknę z forum na jakiś czas... Nie daję rady...wszystko mnie przytłacza. Czekanie mnie wykańcza. łapię niezłe doliny...

Trzymajcie się dzielnie i cieszcie się macierzyństwem.

Mi pewnie jeszcze przez jakiś czas to nie będzie dane.

Pozdrawiam.

15 lata 11 miesiąc temu #29571 przez Kasiekk
Monami no co Ty nie wolno sie dołować Zuzia to czuje ! Spokojnie ona wyjdzie w najbliższym czasie :) a wtedy dopiero się zacznie :P Widzisz wszystkie tu 3mamy za CIebie kciuki i kibicujemy Wam ogromnie :D

15 lata 11 miesiąc temu #29582 przez Renia2108
Ej Monami nie smutaj sie bo Zuzia czuje i wyjsc nie bedzie chciec!! Sama wyjdzie zobaczysz i sie tam nic nie martw :) I nie dołuj, za niedlugo Twoja malenka bedzie z Toba :)

15 lata 11 miesiąc temu #29605 przez Groszek
Monami Misiak dalej figę trzyma i nawet na chwilę nie puszcza :laugh:

Renia może czas suwaczek zmienić?? :lol:

Paulinkaaaa no to ładnie Cię załatwili, ja na szczęście nie miałam problemów z dokumentacją bo wszystkie papiery wystawiała babka ode mnie z pokoju :) Ale tak to już w tym państwie jest- burdel na kółkach i tyle :angry:

15 lata 11 miesiąc temu #29624 przez paulinkaaa2202
Monami jak wolisz :) w pewnym sensie cię rozumiem wszystkie mają już swoje skarby przy sobie a ty jeszcze czekasz na Zuzię i czytasz te wszystkie posty...

Zrób tak żeby było ci lepiej :)

My trzymamy mocno kciuki i czekamy na wiadomości od Ciebie :)

A ja mam problem :(
Judytka po kąpieli dostaję cyca i śpi w nocy nie ma problemu mała budzi się na jedzonko i później zasypia. Ale od 3 dni o 7 rano budzi się i cały czas płacze krzyczy nie wiem co robić, na rękach robi się spokojna zasypia odłożę ją do łóżeczka czy wózka i wielki płacz jakby ja obdzierali ze skóry :( a np. jak wyjdzie się z nią na spacer śpi jak zabita przyjdzie się do domu albo przestanie jeździć wózkiem znowu płacz...

Nie wiem co robić czy coś ją boli czy co ale przecież w nocy nie ma problemu była taka grzeczna a teraz nie wiem co się dzieje :(
POMÓŻCIE

15 lata 11 miesiąc temu #29625 przez Madzia89862
hmm.moze kolki sie zaczynaja albo poprostu potrzebuje bliskosci..nie umiem doradic bo kolek nie przechodzilkismy z Fifi;/MIEJMY NADZIEJE ZE TWOJEJ NIUNI PRZEJDZIE

15 lata 11 miesiąc temu #29626 przez paulinkaaa2202
no nie wiem ale wydaję mi się że jakby były to kolki też występowałyby w nocy a w nocy jest spokojnie. Mała strasznie krzyczy a na rękach się uspokaja i zasypia i znowu się budzi i tak w kółko ...:(

15 lata 11 miesiąc temu #29630 przez Groszek
Paulinkaaa ja miałam to samo z Michałem, budził się i od razu taki wrzask na cały blok, dobrze że sąsiedzi głusi :laugh: Codziennie rano te same czynności, brałam Go na ręce, potem pielucha (nie znosi jak ma choć trochę mokro, a po nocy wiadomo że cały pampers) cycek i głaskanie za uszkiem :) 10 min i spokój był... Takie maleństwa potrzebują bliskości, u nas to trwało kilkanaście dni, a teraz już jest ok :) Choć nie powiem przytulać się to on uwielbia :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka