BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 10 miesiąc temu #21222 przez paulinkaaa2202
No a jeśli chodzi o staż orientowałaś się jak to jest ? Jakieś pieniądze muszą ci wypłacać i lekarz musi ci wypisać L4

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #21223 przez MoNiaaa
no wlasnie jest dobrze jak sie jest normalnie zatrudnionym a na stazu nic mi sie nie nalezy...nie wiem kto to wymyslil bo pracuje normalnie 8 godzin i wogole a nawet maciezynski mi sie nie nalezy;/ jakby moj M pracowal w momencie gdy zaszlam w ciaze i zarabial tyle co teraz to bym nie szla na staz ale wtedy nie pracowal i sytuacja troche mnie zmusila przynajmniej mialam na lekarza i odkladam na wozek :) a zarobie ok 800zl tak to jest w naszym kraju..;/ ale macie racje chyba potrzebowalam wlasnie zeby ktos mi do rozumu przemowil i powiedzial ze nie przesadzam tylko powinnam isc na to zwolnienie bo caly zcas mialam wrazenie ze kazdy tak patrzy ze ciaza to nie choroba i mozna pracowac a nie tylko sie obijac...i tak sadze ze prez prace jakos umknelo mi duzo rzeczy z ciazy i nie mialam czasu na takie przezywanie jej w pelni :( czasu jez nie wroce niestety oby mojemu przedluzyli umowe i bede mogla przynajmniej pozniej spokojnie siedziec z mala i nie myslec o predkim powrocie do prtacy bo chce jak najwiecej zcasu z nia spedzac a nie zeby ktos wychowywal moja coreczke

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #21224 przez MoNiaaa
nom jak jestem na L4 to wyplacaja mi to stypendium stazowe do konca stazu i tyle.

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #21225 przez iwkaa
jestes pewna ze na stazu nie ma maciezynskiego??? jak o jest prawda z tym co piszesz to lekrz po porodzie tez napewno do ci zwolnienie po porodzie przez chyba 6tyg jestes pod opieka lekarza bo musisz dojsc do siebie i wszystko musi sie wygoic itd takze napewno dostaniesz jak by co ale idz monia nawet sie nie zastanawiaj nawet w tym tygodniu ja nawet bym na twoim miejscu nic szefowi nie mowila wczesniej tylko od razu wreczyla zwolnienie bo jeszcze cie przestraszy i sie bidula bedziesz niepotrzebnie denerwowac a to jest ci nie potrzebne idz bo ci sie nalezy!!! :ohmy:

14 lata 10 miesiąc temu #21226 przez basik_twins
Paulinko cwaniaro bije Ci brawo kobito!!!!
W końcu ktoś ich w hu zrobił :lol: hehe
az miło sie tego słucha
Miniczko nie jestes w stanie pracowac mimo ze chcesz z tego co slysze od takiego przemeczania sie mozna wczesnie urodzic dla Ciebie z jednym 37 tydz np to za wczesnie skarbie wiec idz po zwolnienia jak jeszcze lekarke słysze chyba jest ok popros ja tez o to na po porodzie a ona na pewno napisze ze tyle i tyle czasu nie bedziesz w stanie pracowac a ten czas bedzie dłuższy niz stac i wtedy nikt Ci nie bedzie w stanie nic zrobic a mysle ze moglabys sie jej zapytac czy ci wystawi zaswiadczenie takie ze do konca stazu L4 czy zeby lepiej wygladało ;) ze tyle i tyle czasu nie bedziesz w stanie pracowac bo to potrwa wtedy tak do listopada i wtedy to juz w ogole bedziesz super swieta :silly:

14 lata 10 miesiąc temu #21228 przez MoNiaaa
tak dowiadywalam sie juz i macierzynski sie nie nalezy bo ja jestem zarejstrowana jako bezrobotna z tym ze na stazu i oni tylko placa mi te skladki zdrowotne nawet chcialam sama cos placic do ZUS u (nie wiem dokladnie jak te skladki sie nazywaja) ale tez nie dalo tak rady.a ja wlasnie malo doswiadczona w zyciu jestem zawsze chce dla wszystkich najlepiej i zeby nikt nie mial do mnie jakis zastrzezen i zapominamo sobie...;/ zycie chyba mnie jeszcze nie nauczylo postawic na swoim i nie interesowac sie tym co inni mowia;/

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #21230 przez basik_twins
No to i tak super siedzisz w domu a kasa leci dalej a ja uwazam ze L4 dostaniesz od lekarki na minimum 2 miechy bo 6 tyg to polog moze trwac po naturalnym sie krwawi 4 do 6 tyg nawet a nie mozesz swiezo po pologu isc do pracy a po terminie jak długo Ci stażu jeszcze wychodzi?

14 lata 10 miesiąc temu #21231 przez iwkaa
basik nadrob czytanie :P monia to idz do tego lekarza i napisz co i jak z tym zwolnieniem na ile dostalas i jak szef zareagowal tylko sie nie stresoj!!! tylko obiecaj nam tu ze pojdziesz!!! najlepiej jeszcze w tym tydodniu zebys np od poniedzialku juz leniuchowala tak jak my :P ja zmykam do nauki :silly: tak tylko moge leniuchowac do konca sesji czyli do polowy lipca ;)

14 lata 10 miesiąc temu #21232 przez basik_twins
Co nadrub czytanie Ty zołzo nie jestem pewna czy dobrze pamietam ze do 7 wrzesnia a tyle stron poszlo od rana ze nie nadanzam a sprzatam w miedzy czasie nie to co wy obiboki :P hehe

zarcik oczywiscie bez obrazy mi tu tylko! :cheer:

14 lata 10 miesiąc temu #21237 przez paulinkaaa2202
ktoś musi sprzątać a ktoś musi się obijać :lol:
Ja tam sprzątam w sobotę :P

14 lata 10 miesiąc temu #21241 przez basik_twins
A mni sie troche niewygodnie sprzata z tym bebzonkiem :P
Ze swoim sie juz na przedpokoju nie mine :(
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #21246 przez paulinkaaa2202
no Basik brzucholek masz już ogromniasty :)
i pomyśleć że tam sobie siedzą w środku dwie małe dziewczynki hehe :)
Masz tak strasznie wypięty do przodu ten brzuszek tak się rozepchały czy co :laugh:

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #21247 przez basik_twins
Bo miałam mocne wciencie w tali zawsze i lordoze teraz i tak na boki sie dzieciaki troche rozepchaly ale od tylu wciencie zostalo i tak :laugh:

122cm gdzies musza byc kochana
to sa właśnie bliżniaki ty masz 106 z jednym ja mam dwojeczke jakos to wyglada nie ;)

14 lata 10 miesiąc temu #21251 przez paulinkaaa2202
a twoje laski ile już ważą ?
Ja się staram ograniczyć jedzenie i słodycze ale jakoś nie potrafię :( lekarz powiedział że na pewno jeszcze przytyję 5kg :ohmy: z moim tempem to jeszcze więcej :(

14 lata 10 miesiąc temu #21253 przez basik_twins
a ile przytyłaś bo nie pamiętam?
Ja mam wrazenie ze stoje albo ciut zeszło tak jakos dziwnie mi.. lekko oczywiscie poza wszystkim innym chodzi o reszte ciala to takie 'oblepienie' :) niewiem jak to okreslic
A brzuch to teraz az poszłam patrzec ja mam go takiego to pewnie normalne przy dwujce :)
Moje zawsze waza wedlug srednich norm podawanych na necie czyli teraz powinny ok 2kg i szczerze ierze ze tak bedzie :)
Ja słodyczy nie jadłam do 5miecha bo mnie mdlilo na sam zapach i mleko to samo teraz jem bardzo zadko

ostatnio mialam tak ze od razu po obidzie mialam chec na czekolade i bylo obiad pol czekolady czy tam dwa rzadki i lulu i tak 3 dni pod rzad
coz pewnie takie zapotrzebowanie było w organizmie atak to nie mam problemow z jedzeniem zachciankami
ja tyje duzo bo dwojka mam duzo wiecej wszystkiego i wod tez no i tryb zycia z biegajacego na siedzacy + rzucenie palenia wiec do 5kg poza ciaza napewno jest tak
A tak to ja jem normalnie cały czas no wczesniej moze potrafilam zjesc wiecej bo mialam np ochote a spagetti albo kotlety schabowe z ziemiaczkami to sie potrafilam najesc takim obiadem obszernie ale to pare razy od czasu do czasu jak chec byla wiec...
A z waga na koniec jest roznie jak mi Mirella pisała ze ona nakoniec mało tyła ja nie wiem jak bedzie teraz ostatnio przez 2 tyg male razem przytyly jak juz pisalam 800g a ja 1kg gdzie dwa dni w kibelku nie bylam wiec smiem twierdzic ze nie przytylam nic takze az tak sie nie martw moze bedzie ci sie wymieniac tak jak u mnie dziecko rosnie tyje a ty stoisz czyli w gruncie rzeczy chudniesz :) ciało samo dostosuje tak jak bedzie najlepiej, nie czepiaj sie siebie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka