BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 10 miesiąc temu #21254 przez basik_twins
a chciałabym jeszcze nadmienic ze z blizniakami musze jesc 600kcal wiecej na dobe :)
I za niedługo sie biore za placki po wegiersku bo budze sie z bolem ponizej krzyza w miednicy i napiera mi na kosc łonowa wiec w razie w to moga byc moje ostatnie placki po wegiersku na jakis dluzszy czas ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #21261 przez paulinkaaa2202
no jak wczoraj się ważyłam przytyłam 17kg na słodycze to ja mam zachcianki, ale zawsze lubiłam je i nigdy nie potrafiłam sobie ich odmówić (przy jakiejś diecie czy coś) i ja jestem co 2-3h głodna i muszę coś zjeść nie potrafię powiedzieć nie.... zjem śniadanie 2-3bułki jakiś batonik do tego później jakieś owoce, obiad, jakiś batonik i potem kolacja nie potrafię sobie odmówić, mało się ruszam i też dlatego, okropne rozstępy, cały czas prawie sama w domu siedzę i doła łapie.... czuję się gruba i brzydka i boję się że taka zostanę po porodzie... 10kg jakoś chyba spadnie a drugie 10 zostanie będę wyglądać jak szafa trzydrzwiowa :( :( :(
eeehh ;/

14 lata 10 miesiąc temu #21262 przez basik_twins
Daj spokuj Paulinko sama czytasz tutaj ze wszystkie dopadaja rozstepy jak o nie pozniej zadbasz bedziesz smarowac wmasowywac i masowac brzuszek to sie zmiejsza i rozjasnia
ze masz rozstep nie jest powiedziane ze do konca zycia nie pujdziesz na plaze
A kg zejda jakos na poczatku nie bedziesz miala czasu o tym myslec i tak
ja mam 25 na plusie :lol:
Pocieszyłam?
I wszystkie siedza teraz na dupie w domkach wzłaszcza tak przed terminem jak my to norma a comasz robic? Na rowerze zakaz jezdzenia itd a na spacer gdzie z kim daj spokuj namedytuj sie wycisz Tylko Ty i dzidzia
tak powinno byc dlatego kobiety robia sie takie ospale przed rozwiazaniem
a pozniej ich hormony siegaja zenitu zeby mialy checi i sily sie dzieckiem zajmowac taka naturalna kolej rzeczy :)

14 lata 10 miesiąc temu #21265 przez paulinkaaa2202
No ale ty masz dwójeczkę i 25kg a ja jedno i 17 to jakbym miała dwójkę to powinnam ważyć 17+17= 34 :ohmy:
Ja wiem że to chyba minie będzie ok ale sama wiesz nam kobietom przytrafiają się gorsze dni, dołki, a w ciąży to już w ogóle :( A czym bliżej finału to tym gorzej najchętniej leżałabym i przespała to wszystko ale nawet tego nie mogę zrobić wszystko mnie boli drętwieją mi łydki i palce u rąk cierpną strasznie więc o wyspaniu nie ma mowy. U mnie jeszcze jakiś miesiąc albo więcej chce przetrzymać ale czasami już mam dość i chce mieć ten poród już za sobą aaaa po prostu zły zły zły dzień :(

14 lata 10 miesiąc temu #21268 przez Martynka__89
basik_twins śliczny Twój brzusio :) masz ładną figure tak na marginesie ;)
Pozdrawiam

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 10 miesiąc temu #21269 przez basik_twins
tez tak mam wiesz zadna z nas nie chce wyjsc poza norme ty poza 13 ja poza 20 no ale coz

ale powiem ci ze tak mnustwo kobiet tyje kolo 20 z jednym a tyle kobiet sienie przyznaje do wagi tylko znika albo kretynki nie karmia piersia zeby zleciec nie jedza pokarmu nie maja czy inne rzeczy
wole byc dumna mama spelniona a nie

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #21274 przez monami
hej dziewczyny :)

basik - super brzuszek, ślicznie wyglądasz :)

Paulinka - wrócisz do formy sprzed ciąży, zobaczysz :) nie smutaj :* nawet nie zdążysz zauważyć, kiedy.
Pisałam tu już..moja friend po ciąży trojaczej wygląda, jakby nigdy w żadnej ciąży nie była...a minęło dopiero 11 miesięcy :)
zobaczysz..jeszcze się na sesję pociążową umówimy :P

14 lata 10 miesiąc temu #21280 przez MoNiaaa
Paulinko wiem jak to jest kazdy ma gorszy dzien...ostatnio jak moj maz wrocil na weekend i zobaczylam jak schudl to sie zalamalam wygladam przy nim jak slon;/ ale takie uroki ciazy na ogol lubie swoj brzuszek i jakos go nie chowam :) sorki ze przedtem sie tak zmylam ale mialam dzis kupe robote w pracy ;( najpozniej za tydzien pojde do lekarza bo tylko w srody i czwartki przyjmuje a musze jesczze badania zrobic

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #21286 przez paulinkaaa2202
Monia to zrób badania i idź do lekarza :)
Ja też się nie wstydzę i nie chowam swojego brzuszka :)
Tylko ten ból, złe samopoczucie, zmęczenie, te dodatkowe kg czasami załamują i nic się nie chce dołek i tyle :(

14 lata 10 miesiąc temu #21287 przez iwkaa
a ja przytylam jak narazie 10kg i tez mnie ta waga przeraza choc brzuszek jest maly bo w obwodzie mam 96cm ja wiem ze nie mam co narzekac bo to nie za duzo ale ile by nie bylo dla kazdej z nas jest to duzo bo wczesniej bylysmy szczuple i mniej ciezsze i bardziej ruchliwe :laugh: ale jakos przezyjemy bedziemy pozniej sie wymieniac tylko dietami dla karmiacych mamusiek albo bedziemy smigac na dlugie spacerki z wozkami to tez jest dobre na zrzucanie zbednych kg i dzidzia bedzie zadowolona ze swiezego powietrz i my :silly:

14 lata 10 miesiąc temu #21295 przez paulinkaaa2202
No oby tak było jak piszesz Iwka :)
No waga jest przerażająca,ja mam stresa jak za każdym razem u lekarza staję na wadze. ostatnio obliczyłam że w ciągu 2 tygodni przytyłam 4 kg :ohmy: no rzeczywiście masz mały brzuszek, ale tym akurat nie ma co się martwić jeszcze może ci wyskoczyć że będziesz zdziwiona :0 Ja mam 106cm w obwodzie :p

14 lata 10 miesiąc temu #21296 przez iwkaa
ty mnie paula nie strasz mam nadzieje ze jeszcze tylko troszke mi urosnie i tyle!!! :silly:

14 lata 10 miesiąc temu #21297 przez paulinkaaa2202
ja Cię nie straszę, ale nigdy nic nie wiadomo :P

14 lata 10 miesiąc temu #21298 przez iwkaa
www.2o2.pl/p,pl,4637,wozek-trzyfunkcyjny...g-jumper-x-tako.html
dziewczyny doradzcie mi jaki kupic kolor wozka bo ja sie nie moge zdecydowac serca09 czy minerals03 z tych dwoch :)

14 lata 10 miesiąc temu #21299 przez MoNiaaa
ja bym wybrala ktorys z zielonych albo cos w bezowym kolorze moim zdaniem to uniwersalny kolorek i przyda sie przy nastepnej dzidzi :)

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka