BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

13 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 10 miesiąc temu #263471 przez asiula2134
error

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #263488 przez strangerwold
O jejku to niedobrze że tak chorujesz:(( musisz się wygrzać w łóżku pić gorącą herbatkę z miodem albo mleko z czosnkiem !
Sprzatanie nie ucieknie maleństwo najważniejsze;*

13 lata 4 miesiąc temu #263490 przez strangerwold
georgette102 - ja też wgl się nie boję tego porodu jakby to było jakieś normalne i bezboleśnie do zniesienia;D

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #263502 przez ewelina.zak.1991
Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam z wizyty,dostałam an razie zwolnienie na 2 tyg, usłyszałam serduszko i jestem szczęśliwa:) USG dopiero 1 lutego:( nie wytrzymam tak długo,chcę go już zobaczyć!:) U mnie porządki zaczynają się dopiero od dzisiaj, a choinką zajmiemy się jutro:)

Ja się panicznie boję porodu... nie wiem czy sobie poradzę... Dziewczyny a jak Wasze pępki?:) bo mój całkowicie wypchany na wierzch:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=31694 [/url]

Moje maleństwo !!!:*

13 lata 4 miesiąc temu #263556 przez gusiag
cześć wszystkim
widzę że przeziębienia Was dopadają, niedobrze.. mój mąż też chory, mnie jeszcze nie wzięło..
ja mało się odzywam ale czytam co tam u Was..
dziś byłam na badaniu moczu i znów dostałam antybiotyk, to już drugi, widocznie pierwszy nie zadziałał a tyle go brałam i umierałam przez niego a teraz kolejny :( mam dość tej chemii, i nawet nie wiem czy pomoże :( skoro tamten nic nie zmienił, w moczu nadal coś i miedniczki nerkowe powiększone już przez miesiąc prawie..
w czwartek wieczorem jedziemy do Polski, po tym antybiotyku chyba pójdę skonsultować to z jakimś lekarzem w Polsce, już sama nie wiem :(

13 lata 4 miesiąc temu #263642 przez georgette102
asiula bardzo ci współczuję ale nie masz wyboru, musisz się jakoś przemęczyć, już kilkakrotnie poruszałyśmy temat leczenia przeziębień w ciąży i niestety nic nowego nie jestem w stanie ci podpowiedzieć, odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj :)
strangerwold przypuszczam, że rzeczywistość brutalnie nami potrząśnie :)
ewelina ja też uwielbiam badanie USG i z niecierpliwością czekam na kolejne, mam nadzieję, że zobaczę swoją córcię 5 stycznia na wizycie :) a co do pępka... jeszcze nie jest wystający ale wiele mu nie brakuje
gusiag ja na Twoim miejscu skonsultowałabym się z innym lekarzem, niedawno sama byłam w takiej sytuacji, ze nie wiedziałam co zrobić i dzięki temu, ze porozmawiałam z innym lekarzem pozbyłam się wątpliwości, więc myślę, ze dla własnego spokoju warto

13 lata 4 miesiąc temu #263654 przez gusiag
skonsultuje to będąc w Polsce bo tu nie za bardzo mam z kim skonsultować,
a co do pępka to mój nie jest wypukły ale już zaczyna się zmieniać :)

13 lata 4 miesiąc temu #263782 przez ewelina.zak.1991
Dziewczyny a Wy zanim poszłyście na zwolnienie, tzn jak lekarz stwierdził ciążę to brałyście takie zaświadczenie,że jesteście w ciąży do zakładu pracy?

13 lata 4 miesiąc temu #264079 przez gaabrysia
ja nie brałam, ale wydaję mi się że jak jesteś w pod stałą opieką lekarza to jest on w stanie wypisać zaswiadczenie kiedy była pierwsza wizyta, do becikowego takie zasw bedzie potrzebne?? z tego co wiem trzeba być pod opieka przed 10tyg ciąży czy coś się zmienia z tym roku?

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #264098 przez gaabrysia
Ewelina i juz do konca na zwolnieniu ? ja też nie mogę się doczekać :D
pępek od początku mam wystający i to bardzo bo nigdy nie był wklęsły ;)
co do porodu też się bardzooo bojęęę i często popadam w paranoję , ale sobie zaraz wmawiam że tyle kobiet to dlaczego nie ja ! pozatym to bedzie pare-parenaście godz a szczęscie na całe życie ;))

13 lata 4 miesiąc temu #264117 przez georgette102
ewelina.zak.1991 napisał:

Dziewczyny a Wy zanim poszłyście na zwolnienie, tzn jak lekarz stwierdził ciążę to brałyście takie zaświadczenie,że jesteście w ciąży do zakładu pracy?

mnie kadrowa poprosiła o dostarczenie takiego zaświadczenia po tym, jak poszłam na zwolnienie i lekarz bez problemu wystawił

13 lata 4 miesiąc temu #264200 przez marigra
asiula - hmm tez juz nie wiem co doradzić, odpoczywaj, lez, duzo pij.... teraz takie zdradliwe pogody ze niby cieplo niby zimno i raz dwa cos łapie...

gusiag - tez bym skonsultowała sie jeszcze z jednm lekarzem, po co masz sie denerwować, lepiej rozwiac watpliwości

ewelina.zak.1991 - ja na poczatku ciązy dostłam zaswiadczenie - własciwie tylko taką kartkę ze jestem w ciąży, i który to tydzień - zaniosłam do pracy do ksiegowej, zeby już było czarno na białym ze jestem w ciąży i musze być zwolniona z niektórych obowiązków

a co do pępka to faktycznie mój już "wyskoczył" - mąz się smieje ze rusza sie jak na wysięgniku, a dodam ze zawsze miałam wklęsły. A czy wasze pępki też są teraz takie wrażliwe na dotyk??? Bo ja mam wrazenie ze jak sie dotkne to jakbym "grzebała" sobie we wnętrznościach:)

a i jescze jdno Wam tez jest ciągle gorąco?

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #264222 przez ewelina.zak.1991
gaabrysia napisał:

Ewelina i juz do konca na zwolnieniu ? ja też nie mogę się doczekać :D
pępek od początku mam wystający i to bardzo bo nigdy nie był wklęsły ;)
co do porodu też się bardzooo bojęęę i często popadam w paranoję , ale sobie zaraz wmawiam że tyle kobiet to dlaczego nie ja ! pozatym to bedzie pare-parenaście godz a szczęscie na całe życie ;))

Tak, chyba już do końca:) no właśnie z jednej strony się boję a z drugiej nie mogę się doczekać tego szczęścia!:)

Żeby dostać becikowe trzeba być pod opieką najpóźniej od 10 tyg ciąży. ja właśnie mam pierwszy wpis w 10 tyg i mam nadzieję,że nie będą robić problemu, przynajmniej nie powinni... A o to zaświadczenie pytam bo coś o tym czytałam w kodeksie pracy i nie wiem czy to takie ważne i czy powinnam w ogóle takie coś wyciągać czy nie... bo ja zostałam zatrudniona w 5 miesiącu ciąży i moja szefowa o tym wiedziała.

marigra ja też mam czasami takie coś, ostatnio w niedzielę było mi bardzooo gorąco i duszno. ale potem przeszło.

13 lata 4 miesiąc temu #264302 przez marigra
co do tego gorąca to wszyscy się trzesą z zimna, a ja wiecznie porozbierana chodzę, w krótkim rękawku... widocznie takie uroki ciązy:)

13 lata 4 miesiąc temu #264402 przez georgette102
też tak mam :) mój mąż marznie (bo pozakręcałam kaloryfery w całym mieszkaniu) a mi ciągle gorąco

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka