BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

12 lata 2 tygodni temu #888273 przez betka81
Pinezka ja też używam OvuView i jestem mega zadowolona z czystym sumieniem mogę polecić..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #888277 przez ulka1983
Moni zachodziłam w głowę o co Ci chodzi z tym bordowym ale to chyba mój cień jak robiłam zdjęcie :whistle: jak miałam robione 1 usg w szpitalu to krwiak był razem z ciążą i prawie taki duży jak ona a na drugim usg z tego co mam foto już był mały i na zdjęciu go nie widać a ja nie pytałam lekarza gdzie dokładnie on się znajduje bo cieszyłam się że prawie się wchłonął :)

Meli no nic poczekamy zobaczymy :) fajne ciuszki chyba córeczka by się przydała ;) po temperaturce powiem że zapowiada się dobrze ;)

Ada wiesiek pomaga na śluz jest go więcej trzeba brać od 1 dc :) ja miałam od Emmy akurat w tym cyklu co go stosowałam zaszłam w ciążę :silly:

Majka ja nie daleko Słupcy i chyba tam będę rodziła :) Porto ma do Ciebie bliżej ;)

Gwiazdka szalona jesteś jak zawsze :laugh: :woohoo: jakby co to męża z reklamacją wyślę do Ciebie :laugh: :P nad imieniem jeszcze nie myśleliśmy bo na razie nie wiem co będzie czy damy radę przetrzymać kryzys :unsure: leżymy ale brzusio pobolewa

Pinezka ja też mierzyłam tempkę ( w ustach nie dowcipnie) i polecam owu była namierzona :)

Betka pewnie że pamiętamy :kiss co u Was :whistle:

12 lata 2 tygodni temu #888283 przez betka81
Ulcia ogromne gratulacje bo jeszcze nie miałam okazji ale odpoczywaj kochana, ja miałam krwiaka pod jajem płodowym i wszystko się dobrze skończyło....Tobie też tego życzę :kiss:
A u mnie w porządku, dziękuję bardzo... no odliczam swoje dni do staranek, dziś 1 dc ale pocieszam się, że jeszcze tylko ten, następny i zaczynam ja. Będę mocno wspierać drużynę testujących.
Buziaki i trzymam za Was kciuki

12 lata 2 tygodni temu #888287 przez meli1990
Ulka ja tez obstawiam chłopaczka u ciebie. Oj córa by się przydała i na nią poluje można tak powiedzieć. mam nadzieję ze po prostu za wcześnie test zrobiłam i dlatego negatywny i ze temp nie spadnie :) nadzieja umiera ostatnia

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #888297 przez Agnilla
Kurde a ta znowu ma czkawke :)
Ja w trafionym cyklu brałam wieska, śluzu na zewnątrz mało było ale chyba to co miało Skutecznie skumulowalo się w środku :) brałam tez dupka i robiłam wykres. W sumie temp mierzylam raz i wystarczyło ;) fakt pozwala to zakreslic dni płodne, owulacje itd ale trzeba mierzyć o jednej godzinie, po minimum 4 godz snu, bez wstawania na siku itp wiec budziki w weekend idą w ruch :)
cholera nie lubię pisać z telefonu, wyskakuje mi, że nie mam dostępu do forum a ostatecznie post dodany. Męża dziś w pracy pytali kiedy radzę, kiedy mają się szykować ze on zniknie i mówi, że początek lipca. A nasz kolega się wtraca i mówi, że mąż za tydz zniknie, bo jego żona ciągle lata, zamiast odpoczywać i urodzi szybciej :P

mąż dal się wyciągnąć na spacer ale jak dostałam bóle na schodach to się wystraszyl i chyba da mi zakaz wychodzenia z domu :P a jutro musze wyjść dwa razy ;)
młoda chyba cały dzień zbierala siły i teraz się rozciąga tak porządnie :) same zobaczycie niebawem jak to jest :)

12 lata 2 tygodni temu #888325 przez monique1983
Dziewczyny zrobiłam jeszcze testa wieczorem i wyszła kreska jeszcze ciemniejsza niż rano, może jutro wrzucę, bo teraz zdjęcia do kitu wychodzą, no nic to męczę dalej tego mojego chłopa ;)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #888327 przez monique1983
Ula- to się wyjaśniła zagadka haha :laugh:

Dziewczyny robiłam teraz test i wyszła krecha ciemniejsza niż rano, rano może zdjęcie zrobię bo teraz do kitu wychodzi. no nic to męczę dalej tego mojego chłopa ;)

Kurka a myślałam, że tamtego posta nie dodało bo się nie pojawił od razu, da się wykasować jakiś post?

12 lata 2 tygodni temu #888335 przez Asiaa
Ula ja wiem, że czasami jak chce się za bardzo i za dużo myśli to wychodzi na opak ;) dlatego też próbuję nie myśleć o tym za dużo lecz każda starająca się wie jak to jest, w 100% nie da się tego wyłączyć, niestety. Chciałam gin "przycisnąć" by bardziej zadziałać i w jakiś sposób bardziej zwiększyć szanse jeszcze w tym cyklu, ale jak widać zwaliła to że wcześniej były więc pewnie teraz też i trzeba próbować.
Fajne te Wasze maleństwo :) oby chłopak :silly:

Pinezka mierzenie temp to chyba nie dla mnie, raz lub nawet dwa razy w nocy idę do wc więc nie będzie co najmniej ciągłych 4h snu. Próbowałam w to się bawić przed ślubem bo na zajęciach w poradni babeczka kazała ale ciężko było.
Chodzi nie o naszą Gosię, ale inną udzielającą się na wątku staraczek.

12 lata 2 tygodni temu #888356 przez Agnilla
Guten morgen! jakby któraś schodziła do piwnicy, to plis przynieście mi moje ciśnienie...spadlo az tak na dol bleee :/ opije sie woda, moze skoczy tak lekarz kiedys zalecal, jak nie to kawa a jak nie to nie wiem :/

12 lata 2 tygodni temu #888372 przez ann-sunshine
Dzien dobry.

Ula wiesz jak mi sie fotka kojarzy? Z takim malym lewkiem :-)

Monique cos zapalu do dzialania u ciebie nie wyczulam :-/ mimo wszystko oby zadzialalo.

Agni tak ze 3 tygodnie niech Pola jeszcze poczeka.

Moja slubna swiadkowa wlasnie jest na porodowce. Jak dobrze pojdzie to dzis ciocia zostane :-)

Gwiazdka niemozliwa jestes z tym pytaniem o imiona. Niektorzy ida na porodowke i jeszcze nie wiedza.

Agni pogoda w krate moze dlatego cisnienie niskie.

Betka od sierpnia duzo miejscowek sie zwalnia wiec bedziesz miala gdzie wbijac :-)

Milego dnia

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #888394 przez ulka1983
Dzień doberek :) my po śniadanku porcja owoców czeka na drugie tylko mąż nie chce iść po truskawki na ogródek ale jeszcze mu się to odbije :evil: :whistle:
dziękuję za komplementy pod adresem bąbla :kiss: mówicie że chłopiec ? zobaczymy mąż byłby w siódmym niebie :lol: zrobiłam rozpoznanie w szpitalu bo tam ciężarne na różnym etapie były i objawy mam dobre też stawiały na chłopca ale ja czekam spokojnie :P mężowi nawet nie mówię jakie mam podejrzenia co do płci żeby się nie rozczarował ;) jak przypadnie mu 4 babeczka to osiwieje a potem wyłysieje :laugh: :P

Betka dziękuję :kiss: na jakim etapie ciąży skończyły się problemy z krwiakiem? miałaś tabletki na podtrzymanie? robili Ci jakieś badania czy dzidzia jest zdrowa ?
trzymamy kciuki żeby szybko poszło :kiss: nie zaczniesz testować trochę wcześniej tak na luzie żeby trochę rozpoznać się w sytuacji ? ja testowałam od czerwca a dopiero w listopadzie zaczęliśmy starania ;) z tego co kojarzę to przydałby się teraz chłopiec do kompletu :silly:

Meli jak sytuacja wygląda dzisiaj ?

Agni rozbawiłaś mnie :laugh: wyobraziłam sobie Twój skaczący brzuszek :laugh: czyżby skurcze przepowiadające się zaczęły ;) nie ma kto Ci ciśnienia podnieść to może ja :evil: jak byłam w szpitalu to była laska której w 35 tygodniu ( czyli tak jak u Ciebie teraz :whistle: ) robili cesarkę bo jej dziecko ważyło już 4400 :woohoo: dobrze że Pola dba o linię :P a kuzynkę po cesarce zaszyli jak worek i leżała 14 dni po porodzie w szpitalu bo jej się rana nie chciała goić :dry:

Ann lew mówisz to silny :kiss: mamusia też lew to damy radę :laugh: jak zostaniesz ciocią to się pochwal :)

Asiaa jak gin Ci jeszcze raz podpadnie to zmieniaj bo wiem że niektórzy olewają sprawę tak jak moja :evil: a pójdziesz do innego i nie będzie brał Cię za panikarę tylko podejdzie do sprawy poważnie :) długo się staracie ?

12 lata 2 tygodni temu #888410 przez majka1987gnoWlkp
Ulka Słupca wcale nie tak daleko :) jakbyś kiedyś w Gnieźnie była to zapraszam na kawkę- Inkę jak nie pijasz normalnej :)
i ja kurde nie wiem co Wy macie z tymi czereśniami!!! ja też bym chciała !!!!!!! a tu dupa blada:/
dziś wypłąta i jade na targowisko- jak znajde nawet za 30 zł za kg to se kupie mam takie parcie przez Was!!!!!

[/url [/url]

12 lata 2 tygodni temu #888432 przez Asiaa
Agni mała kawka na podniesienie ciśnienia raczej Poli nie zaszkodzi, więc sądzę, że śmiało powinnaś dla lepszego samopoczucia ;)

Ula u tej gin pierwszy raz pojawiłam się w listopadzie 2012 bodajże z myślą o stałym lekarzu (co prawda chciałam iść do właścicielki poradni, ale zaśpiewali mi 160zł za pierwszą wizytę, zapytałam o fundusz to umówili mnie właśnie do tej której chodzę). Na pytanie o ciążę powiedziałam śmiejąc się że mogła by być, by nie wywierać presji na siebie, bo wiem że może to utrudniać zajście. Wtedy dostałam Proverę (która miała uregulować cykle i pomóc zajść, działanie niby podobne jak dupek ale tańsze), ale jakoś mocno do głowy tego nie brałam. Po 7 cyklach odstawiłam je bo coś mi nie pasowało. Później przeszłam na testy owu. Potem znów wizyta i teraz będę miała piąty cykl z dupkiem, oczywiście testy w między czasie. Jak se pomyślę, że to już tyle czasu od pierwszej wizyty i nadal nic to człowiek zaczyna się zastanawiać. I tak też jej powiedziałam ostatnio, że nadal nic więc człowiek się zastanawia czy wszystko drożne i wtedy kazała mi o tym nie myśleć, a ja tylko próbowałam ją "zmotywować" do większego zadziałania jeszcze w tym cyklu.
Trochę się zastanawiam by umówić się na wizytę do tej właścicielki, ale to chyba już teraz musiałabym rezerwować wizytę, bo kolejki do niej niezłe są.
Ale się rozpisałam :D

12 lata 2 tygodni temu #888434 przez gwiazdka2014
hejka...

Ann lubie znać imiona :P
Ula a ty leż i się nie ruszaj... maluszek ma być zdrowy i cały a coś ci pokaże :P allegro.pl/test-na-plec-dziecka-od-6-tyg...lci-i4275453361.html znajomej wyszło że chłopak i tak też ur :P

12 lata 2 tygodni temu #888445 przez ulka1983
Majka póki co to kawę możemy na forum wypić bo ja uziemiona jestem :silly:
ja też mam ochotę na czereśnie ale nasze jeszcze niedojrzałe :dry:

Asiaa to szału babka nie robi bo już dosyć długo się staracie widać jej się nie śpieszy :evil: przez ten czas nie robiła Ci żadnych dodatkowych badań ?

Gwiazdka nie no rozwaliłaś mnie :woohoo: fajna sprawa ale szkoda by mi było kasy cena kosmiczna :S pokażę mężowi niech sobie kupi :laugh:
dobrze mówić ,, leż i się nie ruszaj '' mąż na budowie mięsem rzuca co chwilę bo nerwus jak teściowa :evil: ja na siedząco wstawiłam pranie wyjęłam po wypraniu do miski i czekało na męża żeby powiesił . Ale oczywiście teściowa jak synuś ma coś zrobić to pranie mi wyniosła i słyszę jak mąż mówi żeby mu drzwi przytrzymała a ona mu na to że ma tyle roboty że nie wie w co ręce włożyć a wstała o 10 !!! Nikt jej nie prosi żeby coś robiła a jeszcze potem trzeba się nasłuchać i denerwować :evil:
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka