BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu #899432 przez Asiaa
Karolincia jak @ przyjdzie to sie nie łam. Nowy cykl nowe szanse :) ile już się staracie?

Julka fajny komplecik :)

Ula gdzie Ty??
Podziękowania: ulka1983

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #899445 przez Anabelle
julka bardzo ładny komplecik - jeszcze dodatki dla dziecka dojdą i będzie pięknie :)

Właśnie, Karolincia jak długo się staracie? W jakim wieku jesteście? Bo nie pamiętam :O
Nie pisz że nie jest wam dane zostać rodzicami. Tak się tylko niepotrzebnie nakręcisz. Jeszcze znalazłam:
"Ze względu na możliwość wystąpienia mikroporonienia (mimo zapłodnienia nie dochodzi do zagnieżdżenia w macicy i zapłodniona komórka jest wydalana na zewnątrz organizmu), dopiero hCG powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę. Można więc przyjąć, że każdy wynik poniżej 5 mIU/ml (5 IU/L) to wynik negatywny. Tymczasem rezultat powyżej 25 mIU/ml (25 IU/L) jednoznacznie oznacza ciążę. Przy niejednoznacznym wyniku, należy powtórzyć badanie po kilku dniach, przy czym wzrost stężenia hCG sugeruje ciążę."

Więc w sumie jeśli @ się nie pojawi to dla świętego spokoju powtórz sobie badanie z krwi, jednak lepiej nastawić się na gorsze i ewentualnie cieszyć, niż niepotrzebnie rozczarować - szczególnie że miałaś pozytywne testy ciążowe, co wskazywałoby na spadek.

mesy - ja z moim mężem jestem jak samotna matka ;) jedynie w zimie jak nie ma pracy to siedzi aż mam go dość haha :D

10 lata 10 miesiąc temu #899452 przez Ada2424
Położyłam się ale nie moge zasnąć dalej mnie mdli, błyska się i daleko grzmi no i Mężu troche hałasuje za ściana bo ściany gładzią robi. Strasznie duszno jest, popadało troche ale nic to nie dało.

Karolina spokojnie i Ty się doczekasz ciąży zobaczysz jak nie teraz to w kolejnych cyklach :) a często jak się bardzo chce to nie wychodzi :dry: także spokojnie. Widzisz ja też czekam,ale nie nakręcam się bo to jeszcze gorzej, jestem zdania że lepiej się miło zaskoczyć niż rozczarować. Mnie zaczęło męczyć na @ więc prędzej się tego spodziewam niż ciąży, ale co ma być to będzie ;)

Julka superowe łóżeczko i komoda, bardzo mi się podoba :)

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #899471 przez Pinezka
Julka - super komplecik :)

Agni - jaka Pola duża :) i jakie wielgachne oczy :) na serio tak z pełną pielucha śpi? Przynajmniej da ci sie wyspać ;)

Karolincia - trochę niska ta beta jak na tyle dni po domniemanym zapłodnieniu. Daj znać, ile wyszło, jak juz powtorzysz.

Ada - trzymamy kciuki za tescik :)

Asiaa - i za malinki też :)

10 lata 10 miesiąc temu #899480 przez gwiazdka2014
ula???

10 lata 10 miesiąc temu #899488 przez betka81
Hej

Wreszcie Was doczytałam...

Agni, Pola śliczniutka dziewczyneczka ale zrób jej zdjęcie lekko z oddali aby zobaczyć jaka to kruszynka...oczka ma bosko wielkie.

Jula komplecik prezentuje się super!

Ula jakie pukać w głowę, nawet tak nie mów bo ja też trzecie planuję i męża długo nie musiałam namawiać, jak po wizycie?

Karola wynik 3 to jednak nie wygląda obiecująco, a miałaś monitoring i jesteś pewna, że pęcherzyk pękł?

Mesy plan to podstawa, jak już będzie Patryk to zobaczymy czy będziesz taka chętna do ćwiczeń po połogu?

Asiaa czekamy na maliny :woohoo:

Ada jeszcze kilka dni i teścik tak?

A my na działce dziś cały dzień, wróciłyśmy przed 22, wszystko mnie piecze bo słońce tak prażyło i współczuję wszystkim z brzuszkami bo pamiętam te upały 2 lata temu...buziaki

10 lata 10 miesiąc temu #899498 przez Dagnes
Karolina ja na twoim miejscu na ciaze bym sie nie nastawiala. Po tylu dniach od owu wynik powinien byc duzo wyzszy. Nawet jak organizm dziala bez zarzutu nie ma pewnosci ze zajdzie sie w ciaze od razu. Wiecej cierpliwosci a w koncu sie uda.

Ula no wlasnie gdzie Ty sie podziewasz? Mam nadzieje ze wszystko ok po wizycie.

Julka jak ja ci zazdroszcze ikei w poblizu. Ja juz sie cieszylam ze w Lublinie buduja a teraz podobno prace wstrzymane bo jakies problemy wyszly. Mebelki super. Jak dojda dodatki bedzie ekstra.

Wiktoria

10 lata 10 miesiąc temu #899505 przez Karolincia
Dzien dobry Kobitki :)

Dziękuję za słowa otuchy i wsparcie od Was to takie miłe :)

My się staramy od 4 miesięcy o dzidziusia, ale te 3 cykle jak widać były nie trafione z przyczyny niepękającego pęcherzyka u mnie. Dopiero tak naprawdę staramy się ten jeden cykl z pregnylem.

Ja mam 24 latka, a mój Narzeczony we wrześniu kończy 26 lat .

Powtórzę betę w czwartek i zobaczymy, będę z Was na bieżąco o wszystkim informować ;:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #899512 przez julka
Dagnes, wlasnie jak mieszkalam w Lublinie to tez tak mialam... co chwila mowili ze Ikea bedzie sie budowac a ja tak bardzo chcialam! a teraz szczerze mowiac Ikea to koniecznosc, choc te meble nie są zle jakosciowo i nawet mi sie podobaja, ale nie oszukujmy sie - decyduje cena :) bo te śliczne z Voxa 2 razy drozsze.....

A za komplementy mebelkowe dziekuje. Teraz z niecierpliwoscia czekam na malowanie sciany.

Az mnie zaniepokoilyscie tą Ulką, no.... tak po wizycie zniknąc :(

Betka ma racje - Agni, czekamy na foto Polencji z oddali ;)

:kiss: dla wszystkich!

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #899525 przez mesy
Julka cudne mebelki ;) a co do jakosci mebli to ja bym sie az tak nie spuszczala nad mebelkami dla dziecka ;) wiadomka dzieci maja nadprzyrodzone sily i roznie moze byc :P

my tez mamy biale :P

ferri no nie daje mu hehe moze faktycznie o chodzi o monsterki :P

ulkaaaaa .?????

10 lata 10 miesiąc temu #899526 przez gwiazdka2014
czesc babeczki

ja dziś coś spać nie mogę :/

Też myślę o Ulci, jak nas tak zostawiła bez wieści. Ma ktoś z nią kontakt?

Julia milusi tam robisz Wojtusiowi, pisałam ci na FB :) jakieś naklejki chcesz tam walnąć? Ja mam upatrzone sówki :D
Dziś jedziemy zobaczyć mebelki właśnie z VOXA, popatrzeć można :P

Dagnes, Julia ja mam IKEE 60 km ode mnie i też uwielbiam tam jeździć zwłaszcza z moją przyjaciółką. Za to nasi faceci nie lubią nas tam razem wpuszczać hahahaha - nie rozumiem ich :P

Karola 24 lata to ty się nie martw jesteś młodziuteńka! Ha nie jestem już najmłodsza na forum :P

Pola ma zabójcze te paczałki, oj Ojciec będzie się miał hi hi hi

Aggi, Mesy jak sie czujecie? Meldować się

Ej a co z Emma?
Zoi?

O kimś zapomniałam? Upomnieć się :P

BUZIACZKI, my z Antkiem leżymy

10 lata 10 miesiąc temu #899528 przez mesy
Gwiazdka jak zrobisz mi sniadanie to ci powiem co u mnie heheheh

10 lata 10 miesiąc temu #899529 przez Karolincia
Gwiazdka - Młodziuteńka, Młodziuteńka, czuje instynkt macierzyński bardzo silny, kocham dzieci mój Narzeczony też. Uznaliśmy, że czas najwyższy sie postarać o Maluszka ;) Wole być młodą mamą, pełną energii :)

10 lata 10 miesiąc temu #899531 przez ulka1983
hej :) jestem jestem ale wczoraj byłam padnięta po tej gorączce że już mi się nic nie chciało :unsure: na wizycie wszystko ok :) usg miałam ale tylko żeby sprawdzić czy serduszko jest i jakieś wymiary sobie porobił lekarz bo w piątek prenatalne B) dostałam skierowanie na badania krwi i nowe na badanie małopłytkowości u dziecka -mają fundusze i można zrobić to czemu nie :) następna wizyta 04.08

10 lata 10 miesiąc temu #899536 przez betka81
Dzień dobry

U nas dziś znowu pięknie praży już słoneczko.... będzie basen dla dziewczynek, cały dzień mogłyby tam siedzieć :woohoo:

Karola młodziutka jesteś, więc przestań z tym, że nie będzie Ci dane być matką. Są na forum dziewczyny które walczą o to lata i się nie poddają. Może musisz trochę poczekać na ten cudowny moment ale na pewno się doczekasz. Tak więc głowa do góry, powtórz betę a jak nic z tego to dalej razem walczymy w kolejnych cyklach i oby doczekać się tego ostatniego.

Ja mieszkam pod Łodzią i do Ikea mam 20 min samochodem, mój mąż też nie znosi jak tam zaglądam...
Jula meble nie mają takich najgorszych, mam też od stół i komodę u młodej w pokoju.

Ula no wreszcie się meldujesz. Super, że wszystko oki z dzidziulkiem :laugh:

Miłego upalnego dnia...
a dziewczynki z brzuszkami pod wentylatory....
buziole

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka