BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu #899956 przez Ada2424
Hej :) w końcu chłodniej :)

Dagnes cudowna ta Twoja Wiktorka :)

Dziewczyny czuje, że @ nadchodzi. I chyba znów nie zdąże zatestować. Chwilami mnie lekko brzuch boli jak na @ wszystko mnie wkurza nic mi sie nie chce robic i temperatura spadła z wczorajszego 37,10 na 36,96 także @ lada dzień będzie. Dobrze że się nie nastawiałam na 2 kreski bo pewnie bym się podłamała a tak czekam na nowy cykl ;) w ogóle ovufriend pokazuje mi @ na sobote a ja myślałam, że w piątek ma być. Dziś mam 11 dzień po owu więc do soboty pewnie małpa przyjdzie.

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #900029 przez Chudzinka
Hello,
ale genialna burza przeszła. Aż wyszłam na chwilę zmoknąć do ogródka i od razu poczułam, że żyję. Kotka mi się pod stołem chowała, ale też do domu nie chciała wracać, bo wreszcie trochę chłodu mogła poczuć :) Już się uspokoiła, szczęśliwa jak nie wiem. Codziennie nam jakieś "prezenty" przynosi, choć mnie to denerwuje, no ale u kotów to normalne, że jak są wdzięczne, to będą polować i łupy znosić...
Ja sobie wczoraj jednak orientacyjnie siknęłam, bo mnie lekko jajnik zaczął kłuć w ciągu dnia, więc chyba coś rośnie. Jest druga kreska, na razie słaba, pewnie w ciągu najbliższych dni ściemnieje. Dacie wiarę, że już od półtora roku już gdzieś zawsze mnie kłuje tylko z jednej strony na owu? Przy wszystkich monitoringach (też tych miesiąc po miesiącu) potwierdzono, że owu zawsze z prawej strony. Wiem, że to ok, bo ważne, żeby owu była co miesiąc, nie muszą się jajniki zmieniać, ale czasem myślę, a zmieniłyby się, to może by się udało... A tak to wszystko co miesiąc tak samo...
Gdzie Ann?
Ada - spokojnie, czas pokaże co i jak.
Udanych urlopów dziewczyny!

10 lata 10 miesiąc temu #900044 przez aggi
Dzień dobry ;)

Wczoraj taka nawałnica u mnie przeszła że drzewa i słupy powalone, pół miasta zniszczyło :blink:
Ale z dwojga złego ochłodzenie nadeszło, moje wybawienie... 19stopni UWIELBIAM toooo..

Na wizycie u ginka wczoraj się dowiedziałam że mały jeszcze wysoko siedzi, wszystko pozamykane
na 10 spustów. Echh a już myślałam że może cudownie przepowie mi szybki poród :P A tu nic, podobno
najbliższe 2tyg ma się nic nie zadziać. Ważne że mały zdrowiutki i lekarz przewiduje 3300 na koniec. Zobaczymy ;)
Kolejna wizyta 22.07 - ostatnia już :S

Anabelle no nie pogadasz tanio, z wyżywieniem hahaha... i jeszcze z bonusem do domu wrócę :P wakacje życia :D

julka nie nie :) Anabelle pytała o plany na wakacje :) to się zaśmiałam że ja na wczasy to do szpitala na porodówkę w tym roku :D

Chudzinka a jak u Ciebie?? :kiss: doczytałam, z kotami masz rację moja kotka też nosi łupy niekoniecznie 'fajne' :D

Asia K i dla takich słów warto spróbować tego we 'własnym życiu' :D

ferri śliczny Kubulek :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Dag jakie Wika ma czarujące oczy :silly: :silly:

Pinezka no no oby wypoczynek się udał :)

mesy świetny avatarek zakochałam się w tych najaczach :blush: :blush: :blush:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #900058 przez Agnilla
ja Was czytam na telefonie...i tyle moge :P maz poszedl po wypis, wiec wrzucam Wam jego corke i lece troche ogarnac :)
Dag, moja siostra ma bliźniaki...nigdy jej nie zazdrościłam :P my tu sie powoli ogarniamy przy malej, przy dwojce to jest hardcore. ona miala szczescie, bo miala duzo pomocy od nas.
Laski, ja zrobilam taka wielka dziure w worku, ze i fasoli dla Jurka starczy a Pola sie nie obrazi jak i wiecej kumpli bedzie miala :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #900068 przez ann-sunshine
Bry,

gorąco, nie wyspana chodzę i zapracowana (przeprowadzki i rozpakowywanie w toku) :S

czytam was troszkę, ale jak już chcę na fonie odpisać to mnie wywala :evil:

Agni ale Pola słodko śpi :-) a ty już widzę ogarniasz dom, czyli nie jest źle.

Chudzinka dzięki za troskę. Turlam się i mamę przeprowadzamy z miasta do miasta (i mieszkania do mieszkania) więc czasu nie mam. Jak by coś się zadziało to wam z fona napiszę że rodzę B)

Ada czekamy z Tobą do soboty.

Mesy ty się kobieto nie nastawiaj że po porodzie wrócisz do normalności. Jak będziesz matką karmiącą to piwka długo nie uświadczysz, ani na brzuchu nie pośpisz. Wolę cię uprzedzić, żebyś się nie rozczarowała tak jak ja.

Pinezka i Asia K miłych wakacji.

Dag jaka poważna ta twoja panna :-)

10 lata 10 miesiąc temu #900074 przez mesy
Pola do ucałowania :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Ann ale ja nie wiem czy będę karmić piersią :P tak wiem zaraz mi napiszecie , że wyrodna matka itp .....ale pamiętacie moją historię z cyckiem ...nie chce , żeby się to powtórzyło.....miałam już tak 3 raz , ale tym razem z ropniem i z przegapienia nie chce małemu dawać z mlekiem ropnia :/
zresztą był to ból
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
i jak ma mnie zaś tak boleć to wolę nie karmić ......
Co do spania na brzuchu to się przekonałam po tym zapaleniu , że przy karmieniu to na bank nie da rady.... zresztą zobaczymy czy ja w ogóle będę miała pokarm , bo póki co cycki jak dętki :/
pewnie się to zmieni po porodzie....

Aggi no ja się też w nich zakochałam <3 :D muszę poszukać takich i jak się młody urodzi to mu takie kupić :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #900075 przez aggi
Agni ważne że trochę się odzywasz do nas :D jak tam Pola Petunia daje popalić czy dżeczna>????? :woohoo: ślicznotka :kiss:

Ann oświeć czemu na brzuchu mesy nie pośpi? Bo mnie to zaintrygowało :P A nie chcę się też rozczarować bo o niczym innym nie marzę jak o spaniu na brzuchu :P

mesy wcale tak nie jest że nie karmisz piersią to wyrodna matka. Nie ma się co przejmować bo tak to chyba tylko dewoty stare gadają a w rzeczywistości matka decyduje co i jak. I wie co dla dziecka najlepsze. I teraz są inne czasy . O ! :side:

10 lata 10 miesiąc temu #900087 przez Ada2424
Dziewczyny które robiły wykresy z ovufriend...męczę się bo nie wiem jak mogę przenieść swój cykl żebym miała wszystko w jednym, jutro kończy mi się okres gratisowy i nie będę mogła nic notować, a płacić nie chce, jak mogę przenieść bieżący cykl do nowego konta?? Wie któraś?

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #900088 przez ferritka
B) petunia aaaaa cudna :kiss:

A z tym karmieniem cycem to jakas nagonka moda jakas I fanaberia ekomam blogerek ktore to wszystkie rozumy pozjadaly, a kazda najlepiej wie I czuje czy da rade karmic czy nie...ja bym chciala bufet mam spory jak dorodna niemka ale moze byc pusty jak kieszenie bezdomnego I nie bede miala wyrzutow ze jedziemy na mm B)

Znowu hyc :blink: oszalec mozna :blush:

Mesy najunie pierwsza liga jak trafisz to zamawiam tez dla kubala B)

Kuba Maly Kregielek <3

Podziękowania: mesy

10 lata 10 miesiąc temu #900110 przez Asiaa
Agni fajny ten Twój śpioszek :)

Aggi wydaje mi się że Ann chodziło o to że jak masz pokarm w piersiach to na brzuchu nie pośpisz, bo od ucisku albo będzie bolało albo mleko uciekało ;)

10 lata 10 miesiąc temu #900137 przez meli1990
ja tylko melduję ze byłam wczoraj u gina. kartę ciąży już mam, badania od razu zrobiłam. według usg dzidzia ma dziś 8 tygodni i 3 dni. więc to tak jak mówiłam półtora tygodnia różnicy. serduszko widziałam. zdjęcia nie dodam bo kiepskiej jakości i wygląda jak plama dzidzia. miała wymiary wczoraj 1,79 cm. fatalnie się czuję. dokuczają mi wymioty nawet 3 razy dziennie. wygląda na to że schudłam ponad 4 kg. jak tak dalej będę wymiotować to wykorkuję

Pola śliczna

Ada a ty tyle nie myśl tylko po prostu nie czekaj na @ i ta temp się tak nie sugeruj. bo ja też rożne temp miałam i mi skakały i jestem w ciąży

trzymam kciuki za wszystkie testujące

10 lata 10 miesiąc temu #900197 przez gwiazdka2014
hej

buziaki dla wszystkich,

ja dziś padam, wiecie co bolał mnie kość krzyżowa z prawej strony, a teraz jeszcze pośladek, czyli co ? RWA :(((( SUPER CO ?

10 lata 10 miesiąc temu #900201 przez Asiaa
Meli oby Twoje dolegliwości skończyły się jak najszybciej.

Gwiazdka nie pomogę bo się nie znam na tym.

Asia K czy dobrze mi się wydaje że znasz się na kwiatkach doniczkowych? Czy mogłabyś mi poradzić jak opiekować się callą doniczkową w domu? ;)

10 lata 10 miesiąc temu #900220 przez Anabelle
Karmienie piersią początkowo nie jest łatwe dla większości mam. Jeśli jednak nie robią się guzy, ropnie, nie leci krew z mlekiem to warto się pomęczyć, bo później już jest spoko :) Ja uwielbiałam karmić i szkoda mi było że musiałam rocznego Antka odstawić, choć 3 miesiące walczyłam o karmienie UU.
Drugie dziecko będę karmić póki będzie chciało ;)
Ja nie mam pretensji do mam, które tracą pokarm, czy z przyczyn zdrowotnych nie mogą karmić. Choć znam dziewczynę, która nawet w szpitalu nie chciała dziecka przystawiać, nie chciała nawet próbować, bo powiedziała, że ma za piękne piersi do takich rzeczy i nie chce żeby jej się coś z nimi stało. Takiego postępowania nie rozumiem bo w siarze jest mnóstwo wartości odżywczych i przeciwciał bardzo ważnych dla prawidłowego rozwoju dziecka.

No to takie moje zdanie :P

Meli biedaczku ty to się namęczysz

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #900232 przez mesy
Anabell no ja nie wiem co to bedzie jak sie mlody urodzi , ale ma dzien dzisiejszy to nawet nie chce podejmowac walki o pokram ....serio..... cycek nawet w staniku bolal ....bolal tak , ze az pod pacha ciaglo.....zobacze jak to bedzie...zycie samo pokaze , ale napewno nie chxe karmic nie ze wzgledu na cycki ze sa fajne hehe za 5 lat i tak bede miala zwisy hehehehe

gwiazdka moze Antek ci cisnie na jakis nerw i cie boli.... mnie tak pobolewalo jak za duzo latalam tu i tam :P samo przyszlo , samo przejdzie ;) od tego sie nie umiera ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka