BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu #916973 przez mesy
Ann ale w kolo szyii czy ogolnie byla owinieta ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #916984 przez aggi
Ann Natala też owinięta? :ohmy: jezu ja bym chyba ze stresu umarła że się coś dziecku stanie.. co tam jeden punkt, ważne że cała i zdrowa :kiss:

moof mój mąż słyszał zza drzwi co się działo, mówił że wszystkie noworodki były na baczność postawione :evil: no niestety tak bardzo chciałam rodzinnego porodu aż do momentu jak dostałam tych mega mocnych skurczów...... wywaliłam go stamtąd, zaprosili go dopiero na pępowinę :pinch: mi położne chciały gaz dać ale się broniłam przed nim bo byłam tak słaba że stwierdziłam że się porzygam tam po tym gazie :P a one do mnie że jak co to one posprzątają itd hahahahha..... :P dawaj foto Zochy! teraz poczytałam suwak i on chyba Ci się zepsuł :blink: :blink: że niby Zośka ma 8msc? szok :P

mesy widzisz Maks czekał na wózek bo go nie było i nie było....... 4.08 wózek dotarł, 5 wylądowałam w szpitalu :D :P może Patryk też jeszcze czegoś nie ma ? :P co do bóli krzyżowych to powiem Ci że ja byłam pewna że mam te z brzucha......... a jak zaczęłam pod prysznicem ciepłą wodą polewać to się okazało że z krzyża też mam bo po wodzie ustępował ból........ ja niby chciałam zzo, w planie porodu to uwzględniłam a jak przyszło co do czego to nawet o tym znieczuleniu nie pomyślałam... tylko na żywca szłam :D

gwiazdka spoko czekam na wiadomość jak co :) aaaaaaaa zasłonyyyy.. a ja myślałam że jakiś mega fajny koc :) bo super te sowy :) kuwa podbudowałaś mnie tym 'extra mama' dzięki!

10 lata 10 miesiąc temu #916986 przez Asiaa
Bry.

Melduję @. Coś ten bocian w suwaczku się opierdziela ;)

Odnośnie piekarnika to sobie wykombinowałam (póki co) by był biały, bo fronty są białe. Co prawda jeszcze się waham czy do zabudowy (mamy taką kuchnię że i tak byłby zainstalowany w sposób tradycyjny, tzn. pod palnikami) czy jednak lepiej kupić taką wolnostojącą

Chudzinka teraz to ja na fb ;)

Ann oby już Was wypuścili do domu :kiss:

ło matko :blink: ciąży nie ma a jakaś skleroza, przeczytałam co napisałyście i nie pamiętam co której :blush:

10 lata 10 miesiąc temu #916997 przez gwiazdka2014
dzwoniłam po wyniki - wszystko ujemne :D ale mi ulżyło

10 lata 10 miesiąc temu #917006 przez ulka1983
Bry :) mój brzus wyglada trochę lepiej niz wczoraj :)

Gosia :kiss: pewnie ze logicznie :laugh: mam nadzieje ze sie do konca ciazy ustatkuje ;)

Mesy gdzie jesteś moje okna czekają :angry: dobrze że nie ma ciśnienia i z Patrykiem wszystko ok bo do soboty mogło by byc różnie :blink: nie martw sie na zapas :kiss: moja Kornelia też była 1 raz owinięta pępowiną ale dowiedziałam się przypadkiem jak przeglądałam jej książeczkę zdrowia po jakimś tygodniu od porodu i bylam w szoku bo nikt nawet słówkiem nie pisnął :side: z drugiej strony moze dobrze bo bym w gacie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
detektor biorę wieczorem napiszę na priv to się dogadamy :)

Aggi my tez mamy fajną podiatrę ale jest u nas tylko raz w tygodniu :( powołanie w tych zawodach to ważna sprawa :) a tą wojną to nie strasz :P

Ann mówiłam że 2 poród jest łatwiejszy :P opowiem ci pózniej jaki jest trzeci ;) ja się boję ze nie zdążę do szpitala :pinch: wychodźcie juz ze szpitala bo nie ma jak w domu :)

Moof ciekawe kto by mnie słuchał :laugh:

Gwiazdka ale szalejesz z zakupami :blink: kupujesz tą co pokazywałaś ? Wyniki super :)

Asiaa przytulam :kiss: ciekawe co ci teraz ginka wymyśli ? Bocian zepsuty wymień na nowego ;)

10 lata 10 miesiąc temu #917011 przez majka1987gnoWlkp
bry wszystkim :):)
Gosiu spisałam wysłałam mam nadzieję że posłucha ta moja psióła i porobi co trzeba :)

tyle drukujecie że nie nadążam czytać :/
a jak już nadążę to nie jestem w stanie odpisać.....
więc tylko z ostatnich wątków- gaz- ja miałam podane: oksytocyna- wiem kroplówka :) Amotaks Entonox- nie wiem co to :) i 2% lignocaina- jedno z tych to gaz :D i powiem Wam że w cale w ogóle nie miałam po nim jazd typu śmiechawa!! w ogóle oprócz suchości w ustach i chyba spokojniejszego i większego skupienia na oddychaniu nic mi nie dał :D:D:D ale przy oddychaniu pomagał znaczy wiedziałam że muszę go wdychać głęboko i spokojnie bo bez niego jakoś mi nie szło to moje oddychanie :D

a Wy się wszytskie na fb widzicie a ja nie :( no cóż może za jakiś czas mnie któraś adoptuje :) jak zasłużę :)

a co do skali apgar to moja panna miała 8 pkt w pierwszej minucie- ze względu na zabarwienie skóry i na napięcie mięśniowe- po 5 minucie już było ok :)

[/url [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #917015 przez Anabelle
Ulka no wlaśnie mój mąż jak usłyszał, że wydaliśmy na piekarnik z termoobiegiem 3200, a jego mama 1400 to chcial mnie zabić wzrokiem a okazało się, że piekarniki tańsze mają grzałkę na dole i górze plus wiatrak z tyłu, żeby rozprowadzać niby ciepło, ale u teściowej przy tym zakalce wychodzą, a piekarniki z termoobiegiem mają grzałkę trój coś tam. W plecach piekarnika. Nasz model ma jeszcze 2 rodzaje grzałek typu grill. No ale my dużo robimy w piekarniku - lasagne, cukinie, bakłażany z warzywami czy mięsem, ryby, schab domowy itd W tanich piekarnikach piszą, że mają termoobieg a w nawiasie piszą (wiatrak). Serwisant boscha wyprowadził nas z błędu, że to nie jest termoobieg.

Wiatraczek na pokrętle wygląda podobnie jak termoobieg. Najlepiej sobie ściągnąć instrukcje obsługi danego modelu w pdf nad którym się zastanawiamy i sprawdzić ile ma grzałek.

No i trzeba się zastanowić czy faktycznie termoobieg jest komuś potrzebny, bo może używa piekarnika okazjonalne. My nawet chleb pieczemy czasem. To u teściowej bez termoobiegu wychodzi zakalec w środku, a u nas na termoobiegu z włączoną funkcją wilgoć w środku, chrupkie na zewnątrz - wychodzi rewelka.
Nie wiem - po prostu teściowa nie ma termoobiegu i ciągle wysłuchuję, jak narzeka na piekarnik. A włączała na pokrętle taki wiatraczek i była przekonana że piecze na termoobiegu.

Dobra ja wracam do sprzątania, bo cały dzień skończyć nie mogę :P

10 lata 10 miesiąc temu #917018 przez aggi
gwiazdka no i super nie mogło byc inaczej :)

ulka no lekarz to musi być z powołania bo jak tak czasem widzi się te jędze dosłownie to szkoda gadać

majka entonox to gaz :P

Anabelle jak sprzątasz to zajrzyj do mnie :P hehhehe

10 lata 10 miesiąc temu #917024 przez Ada2424
Dobry :)

Ula znikły u Ciebie kostki? U mnie już nie ma śladu :) jak imprezka, udała się ? ;)

Gwiazdka tak jak Ci pisałam, zachowanie znajomej poniżej wszystkiego, olej ją i tyle, bardzo dobrze jej napisałaś. Może nie trafisz na nią w szpitalu. Wózek super, czekam jeszcze na fotke kołyski :)

Mesy nie dziwie się, że się stresujesz, ale może będzie tak jak u Ann, że się jednak odwróci :)

Gosia ciesze się, że już lepiej się czujesz :) kukurydza z grilla mówisz? Musze wypróbować bo jeszcze takiej nie jadłam :whistle:

Ann zaciskam kciuki za wynik :)

Aggi dzielna mamcia z Ciebie :)

A z tymi położnymi to jak to jest? One przyjeżdżają w ciąży też czy tylko po porodzie? :whistle:

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #917028 przez moofka
mesy ten gaz rzeczywiście trochę ogłupia ale tylko jak wciągasz bo on działa chwilowo, ja ciągnęłam w trakcie skurczu a potem przerwa i normalnie kumałam co i jak :) u mnie nie robią żadnych znieczuleń a jak bolało to chciałam cokolwiek ;)

Asiaa wymień tego bociana! :kiss:

aggi ja tym bardziej jestem w szoku, że Zośka ma już 8 msc :blink: ale zobaczysz, że lada chwila i Twój suwak się tak zepsuje i się będziesz dziwić ;) strzele dzisiaj Zośce jakieś świeże foto to wrzucę wieczorem :) ona teraz taka ruchliwa, że ciężko złapać ujęcie :pinch:

Ada u mnie położna była tylko po porodzie ale z tego co wiem może i przyjść przed. nie interesowałam się tym zbytnio bo stwierdziłam, że przed to mi niepotrzebna taka wizyta.

10 lata 10 miesiąc temu #917029 przez majka1987gnoWlkp
Ada u mnie tylko po porodzie ale ja też nie mam swojej ani nie chodzę do szkoły rodzenia.......

[/url [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #917031 przez gwiazdka2014
Ada dzięki

Ulcia tak ta co pokazywałam, ale coś babeczka się nie odzywa... czekam na maila ....

10 lata 10 miesiąc temu #917034 przez Asiaa
No dobra, niech Wam będzie ;) bocian wymieniony :)

Gwiazdka to fajnie że z wynikami ok :)

10 lata 10 miesiąc temu #917038 przez mesy
Aggi poszlam mu kupic te buty ktore chyba na niego czekaly na pierwszy miesiac , bo on bez obuwia zostal haha ma , ale wieksze , a na dzien dobry brak....moze mu o to chodzilo hahaha no nic dowiemy sie za pare dni :woohoo: :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ulka wiesz chyba sie na deszcz zbiera :P

Ej przed wyjsciem sie poplakalam :blush: jestem juz wielka i mam dosc , dosc , dosc..... !!!! Kurde noo :blush:

Ada on od 33 tyg owiniety pepowina wiec mysle , ze jak by mialo sie to zmienic to by zmienilo sie juz....

Moof no wlasnie nie chce tego oglupienia :P sucho w gebie i tak bede miala , ale nie chce dokladac sobie z gazu tez tego ;) no nie chce i tyle ;) bo jal wezme to w reke i T mnie wnerwi to zapewne tym dostanie , a nie widzisz mi sie placic za szkody na porodowce hehehe

10 lata 10 miesiąc temu #917043 przez Ada2424
Mesy jezuuuusie jakie czaderskie te butki :)

[/url] [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka