BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #986247 przez zancik
I upał się zaczął od rana wentylator już chodzi :) :) wczoraj zaczęłam pranie i prasowanie ubranek dziś ciąg dalszy ale prasowanie to wieczorem jak sie ochłodzi bo nie wyrobie przy żelazku :blink: :blink:

NatB Nie no ja cały czas liczę na Tosię tylko kurde już zaczęłam mieć wątpliwości jak tak niektórzy mi mówią,że chłppak będzie i złoszczą mnie tylko :angry: :angry: :angry:

Aggi zazdroszczę wyjazdu :P No ja też jestem w szoku,że 48 dni zostało nie wiem kiedy ten czas zleciał to normalnie niemożlwe :laugh: :laugh: :laugh:

Martyna ja pierdziele no to niezle macie w tym przedszkolu :( :( W dodatku jeszcze gryzące dzieci :woohoo: :whistle: :whistle: Współczuję Ci :kiss: :kiss: :kiss: Super,że wizyta umówiona rzezczywiście jakoś wcześnie B) Nie no ja cały czas liczę na Tosię tylko kurde już zaczęłam mieć wątpliwości jak tak niektórzy mi mówią,że chłppak będzie i złoszczą mnie tylko :angry: :angry:

Miluniaa niestety badanie grupy krwi jest drogie i w ogóle te początkowe badania w ciąży są drogie jak się chodzi prywatnie :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #986257 przez aggi
milunia a chodzisz na nfz czy prywatnie do gin?? Ja chodziłam prywatnie i wszystkie wyniki miałam dla siebie. A ta grupa krwi bardzo droga u ciebie, ja parę groszy placilam :ohmy: niewiem dlaczego..

nat trzeba sobie jakoś radzić haha :p

zancikmoja koleżanka miała mieć córeczkę a ma synka :-) na porodowce się dowiedziała haha:-) jeszcze że mną pisała przed samym porodem, szok normalnie :-)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #986260 przez natkka
aggi - nie zdradzam was, ale ostatnio tutaj coraz ciszej się robi :]
nat - mój suwaczek trochę nieaktualny bo ostatnio mam nieregularne cykle, @ powinnam dostać około 19 czerwca, dzisiaj jest mój 21 dc :) postanowiłam, że nie robię testu póki co, 18 jak nie będzie @ to pójdę na bHcg. Chciałabym wiedzieć przed 20 kiedy wyprawiam urodzinową imprezkę :)
Milunia ja badania robię wszystkie prywatnie bo do gin też chodzę prywatnie, ale mnie grupa krwi kosztowała tylko 24 zł :)
zancik przykro mi, że upał daje ci tak w kość, ale to już niedługo :)

10 lata 10 miesiąc temu #986261 przez malutkamilka
U mnie badanie grupy krwi to 30zł. Też nie za mało ale jak mus to mus. Mi gin powiedział, że nie dają skierowania na to. Może Twój Ci da, albo może do rodzinnego aby dał skierownaie?

10 lata 10 miesiąc temu #986269 przez aggi
Kurcze ale się zdziwilam! 18dc i takie coś.? Czyli cykl mi się skróci.. ciekawe dlaczego tak.. zawsze maliny w 19/20dc miałam. :ohmy: :ohmy:

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #986270 przez aggi
Ciekawe czy mój S się spisze dzisiaj :p

10 lata 10 miesiąc temu #986277 przez aklim88
Cześć! Ja mam dzisiaj wolne i nic mi sie nie chce. Przed chwila zjadłam sniadanie i pije teraz kawkę. A pranie jak leży tak leży.., zamknięte w szafie od tygodnia ;) przynajmniej nie muszę na nie patrzeć ;)

Moja szwagierka urodziła dziś w nocy piękną córeczkę. Płeć miała potwierdzona z badań genetycznych z jej krwi, to nie było watpliwości. Zrobiła je zamiast amniopunkcję, bo ma juz 37lat. Powiem Wam szczerze, ze jak patrzę na zdjecia małej, to chciałabym miec juz swojego malucha na rękach. Nie mogę sie doczekac. My mamy płeć potwierdzona z usg. Chyba mało możliwe zeby sprzęt zamienił sie w muszelke? Z reszta miałam takie przeczucie od początku, ze bedzie chłopiec. A tak w ogóle, to bez różnicy dla nas. Oboje nie zapinalismy sie na żadna płeć. Byle by było zdrowe.

Co do wakacji, to planujemy w lipcu gdzieś pojechać zanim mój brzuch bedzie wielki. Tylko problem w tym, ze mój M panicznie boi sie samolotów i musielibyśmy do tej pory wymienić samochod na nowszy, bo tym strach gdzieś dalej jechac. Zobaczymy... A co do Chorwacji, to mam sentyment.... Super tam jest. Polecam miejscowość Lopar. Jest to bodajże na wyspie Rab. Jak na wakacje z dzieckiem nie ma lepszego miejsca. Piaszczysta płaza. Długa i szeroka linia brzegowa. Mozna isc i isc i woda jest długo do kolan. Także super. Jakbym nie miała teraz tak daleko, to tez bym tam pojechała. Byliśmy tam 2 razy.

A propos filiżanek, to jak ona dopiero sie wyprowadza, to rzeczywiście moze byc fajny prezent. My przed ślubem mieszkaliśmy ponad rok razem i mieliśmy juz wszystko co potrzeba.

Żancik - super, ze Tosia zdrowa i jest Tosią :)

Martyna - Ty masz z tą pracą... Nie myślałaś o zmianie? Trzymam kciuki zeby u giną było wszystko ok

Aggi - dacie rade z Maksem. My jeździliśmy z Ala do Chorwacji i dawała rade. Tylko z 1-2 noclegami po drodze. Ale tez staraliśmy sie jak najwiecej kilometrów robic wieczorem i w nocy jak spała. Chociaż raz jak trzeba było awaryjnie wracac kilka dni prędzej do Polski ze względu na moje oczy (dostałam takiego zapalenia spojówek, ze otworzyć oczu nie mogłam, a tam akurat jakieś święta były i przychodnie pozamykane), to przejechaliśmy trasę w dobę bez noclegu.
Najgorsze wakacje z Ala jakie mieliśmy, to wtedy jak zaczęła chodzic. W ogóle nie odpoczelismy, cały czas trzeba było za nia biegać, bo uciekała i nie patrzyła czy my jestesmy czy nie. Masakra. Najlepiej jak sie trafiają letnie wakacje zanim dzieciak zacznie chodzic.

Natka - trzymam kciuki zeby @ nie przyszła

Ja prowadziłam poprzednia ciąże w luxmedzie i wszystko miałam w pakiecie

Aggi - no to zagon męża dziś do roboty

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

10 lata 10 miesiąc temu #986297 przez natB
aggi ooo to u Ciebie dziś gorąco w sypialni :D hoho powodzenia :D

aklim jeery fajnie Ala juz duża panna na pewno przy braciszku będzie pomagać, a cieszy się? Imię macie wybrane? Co do Chorwacji ja byłam na Brać i Hvar, ale każda część mogę polecić przed wszystkim w Chorwacji jest czysto, widać że szanują turystów, czego np. Juz o Włoszech nie mogę powiedzieć.. Tam to brud widać wszędzie.. Zwiedzilam i północne Włochy i południowe i Sycylie, cudne widoki, ale minusy tez były eh

10 lata 10 miesiąc temu #986305 przez aggi
no no trzymajcie kciuki bo w 30 stopniowy upał to i mnie średnio się chce szaleć :blush:

10 lata 10 miesiąc temu #986332 przez natkka
aggi trzymam kciuki za powodzenie, ale nie dziwie się że może być ciężko - mnie też się nic nie chce dzisiaj bo jest tak gorąco :(

10 lata 10 miesiąc temu #986341 przez martyna_z
Nat dziecko trafiło do szpitala z grypą żołądkową i zrobili posiew i wyszło że ma i standardową procedurą jest to że badają wszystkich którzy mieli styczność z nosicielem.

Aggi faktycznie maliny jak malowane :-)

Aklim cały czas myślę o zmianie i pewno w końcu się zdecyduję. Chcę jeszcze tylko urlop zaliczyć i jak się nie poprawi to idę z wypowiedzeniem.

Już dziś boli mnie głowa i śluz się zaczyna taki przed @ więc jutro niemal na pewno do mnie zawita.

10 lata 10 miesiąc temu #986390 przez Nefri
natB a w jakiej miejscowości na Braciu byłaś? Ja byłam w Povlji i Sumartin (Selca) i też byliśmy na wyspie Korcula. W sumie 3 razy byliśmy. Potwierdzam, czysto i bardzo mili ludzie. Jest dużo pięknych miejsc na świecie, ale do Chorwacji wrócę na pewno nie raz. W zeszłym roku byliśmy z Tymonkiem, teraz pewnie wybierzemy się z dwójką, może za 2 lata... ehh marzy mi się taki urlop

10 lata 10 miesiąc temu #986400 przez joanna1991
Witajcie kobietki z wieczora :)

AGGI no super że się starasz o rodzeństwo dla Maksa :D

Też bym pojechała na wakacje gdzieś daleko ale mój mąż również boi się lotu samolotem.. ahh ci faceci..

NATKKA oby teraz wam się udało :*

Ja chyba zaczynam mieć jakieś lekkie skutki uboczne po luteinie, albo mi się zdaje..

10 lata 10 miesiąc temu #986406 przez aggi
dzień dobry :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Udanego weekendu życzę :kiss: :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #986412 przez zancik
Witam się z rana :) I upału ciąg dalszy jak tylko sie obudziłam właczyłam wentylator :) Wczoraj wieczorem lał deszcz i była burza :) :) Głowa mnie boli od wczoraj wziełam proszka,ale nic nie pomógł :( :( Dobrze,że od poniedziałku ma byc chłodniej :)

Aggi łoł jakie maliniaki :) :) ważne że staranka były :kiss: :kiss:

Joanna a co się dzieje??

Martyna i jak tam?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka