BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 7 miesiąc temu #1013984 przez aggi
zoi a żal się kobieto ile możesz :) Ja już drugi cykl bez testów owu. W ogóle dziwnie mi się cykle skróciły tzn drugą fazę mam stałą więc tyle dobrze. Ale miewałam 31-33 dni a teraz mam 29 już dwa cykle. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale psychicznie zaraz lżej jak tych testów nie robię choć powiem Ci że miesiąc temu mnie korciło :)

ziaa a nie możesz zadzwonić do niej?? Nie fajnie tak zostawiać pacjentkę samej sobie... Ja bym próbowała do niej się dodzwonić. W końcu to ona Cię prowadzi i zna Twoją sytuację
Podziękowania: zoi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #1013985 przez aggi

10 lata 7 miesiąc temu #1013987 przez ziaa
No nie mogę do niej zadzwonić, ale teraz jak mam już umówiona wizytę to liczę, że ta inna pani też się wczyta w kartę i się szybko zorientuje co tu u mnie i jak :)

10 lata 7 miesiąc temu #1013989 przez aggi
ziaa zatem trzymam kciukasy !

a mnie podbrzusze boli dość mocno :( nie jajniki tylko podbrzusze blechhhh :sick:

10 lata 7 miesiąc temu #1013990 przez zoi
ziaa no i git. Z lekami lepiej samemu nie kombinowac :)

10 lata 7 miesiąc temu #1014024 przez magmus88
Hej hej :)

Matkoooooooooooo jakie korki!!!!!!!!!!!!!!

Zia - u mnie z objawów to mega bolące suty :) podobnie jak u Ciebie.... ale kiedyś już tak miałam.... myślę, ze gdybym miała normalnie co miesiąć owulację to byvłoby to normalne..... dla mnie każdy objaw jest dziwny. Wcześniej okres miałam tylko wywołany lekami.... więc u mnie praktycznie żadne objawy nie występowały - ani dotyczące owulacji ani okresu
Zia - ja na wywołanie brałam zawsze luteinę... 4 dni po 2 tabletki. A normalnie w ciągu cyklu brałam od 16 dnia przez 10 dni i okres przychodził nawet w trakcie brania luteiny lub zaraz po zakońćzeniu. Powiedz mi jeszcze jak ma wyglądać Twój drugi cykl z clo?? Ja mam brać od 3 do 7 dnia po 2 tabletki ( w tym cyklu brałam po 1).... i później od 18 dnia przed 8 dni lutenyl (to jest coś jak luteina i duphaston właśnie) i w tym cyklu też ten lutenyl biorę. I oczywiście w czasie owulacji mam się zjawić na USG... i wtedy lekarz ma mi przepisać zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka.

No widzisz Zia!!!! Super, że przyjmie Cie już w czwartek :)

Aggi - a który to Twój dc???

10 lata 7 miesiąc temu #1014051 przez Pumcia
Brown - wiesz, że możliwe. W sumie nie cały zcas używałam nivea ale czasem jakiś balsam. MAm tego tyle ze używam co jest akurat pod ręką. Słyszałam o olejku kokosowym i chyba na niego się skuszę, chociaż nie wiem czy nie jakiś krem na rozstępy się bardziej przyda ;)

Niagara - ja cały czas używam żeli do prania i płynów do płukania z niemiec i nigdy mi nic nie było. Ale z drugiej strony, zeby to było to to skóra całego ciała by mnie swedziała a nie tylko po obu stronach brzucha :D chyba, ze rosnę dlatego :whistle: nie lubisz jajecznicy ? :woohoo: jesteś w moim 30 letnim życiu pierwszą osobą od której to słyszę :laugh:

Aggi - moja teściowa w tamtym tyg to samo miała, ale to nie jest śmieszne jak tak dusi. Mi jak się wbijała ( bo ryby jem często ) to zawsze chlebem przegryzałam :evil: nie wiem skąd to wzięłam ale pomagało :woohoo: Aggi spokojnie - przeciez nikt Ci nie zabierze tej Rybki , tak szybko jadłaś że i ości pożerałaś ? :whistle: ajjjjjjj Aggi Aggi Łobuzie never więcej tak nie rób :evil: i pliska nie strasz mnie choleczymstam ok ? :woohoo: jestem zdrowa jak Rybka :evil: heheheheh sory nie mogłam się powstrzymać

Ziajek - przezwij się jeszcze raz a Cię znajdę i . . . kupię te pierniki bo chyba głodnemu chleb na myśli :woohoo: nadal bez @ ? o zobacz ja tez :D to nadal dobry znak, zwłaszcza ze teoretycznei powinnaś ja mieć, wybacz nie znam się na tych lekach co bierzesz także nie bede się wypowiadać :) Suuuper, ze na czwartek Ci się udało - nie będziesz przynajmniej sobie włosów wyrywać :woohoo:

Milunia - o zobacz ja mam taką samą pogodę :evil: JA mam wizytę na 2 grudnia. Umówiłam się od razu wychodząc z ostatniej wizyty. Ale myślę, ze jak zadzwonisz z tydzień wcześniej to będzie miejsce bez problemu. Ja zawsze do nich dzwonie. W recepcji są bardzo fajne kobietki, w razie jakiś pytań możesz zawsze do nich zadzwonić zamiast do lekarza bo to sa położne :)

Zoi - a może nie testuj tylko słuchaj ciała. Wiesz pewnie jak wygląda śluz płodny i na tum się oprzyj. Jeśli Cię testy stresują ja bym ich nei robiła - ja przynajmniej tak miałam widząc wiecznie negatywy :blink: :lol: i zobacz w gdzie mnie to zaprowadziło :evil:

Magmus - Ty też sie przezywasz ? Gdzie te korki widzisz ?! bo chyba nie na " testy owulacyjne - stosujecie " :whistle: hellloł :evil:

10 lata 7 miesiąc temu #1014053 przez ziaa
Jeeeeest! Pumcia! Jest i moja zła siostra! :D Mój Ty ulubiony pierniczku, tak och, ach na różowo lukrowany ( kształt możesz sobie wybrać, choć z rosnącym brzuszkiem pewnie najbliżej Ci do... kółka! :D :evil: :evil: :evil: :evil: :whistle: ) Pierniczki swoja droga poproszę, najlepiej katarzynki bez czekolady! :woohoo: Jak się masz? :)
Magmus ja clo będę brała 5-9dc, 2x dziennie, jedna tabletka rano i jedna wieczorem, nie wiem tylko co zrobić z winem :D :woohoo: No nic, ku chwale ojczyzny będę łoić o 7 rano lampę wina ;p

10 lata 7 miesiąc temu #1014057 przez Pumcia
Zła? Ja Ci do pięt z tą złością nie dorastam :evil:

Jak ładnie poprosisz o ciastko np tak

To dostaniesz takie cistko

Smacznego buahahaahhaahahahahahahhaahhahaahahahahahahahhaahahahahhaahahahahahha
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #1014058 przez Pumcia
:woohoo: :woohoo: :woohoo: DiabełQ tu są Twoje siostry :woohoo: :woohoo: :woohoo:

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: SIOSTRY KATARZYNKI :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #1014062 przez magmus88
Hehehe dziewczyny :) Was to dobry humor chyba nigdy nie opuszcza.....

Ciastek mi się najbardziej podoba :D

Jakie macie plany na dziś?? Bo ja jedno, wielkie leniuchowanie!!! Chyba, że mi się zachce to zrobię z mężem porządek w dużej szafie bo już to za nami chodzi od kilku miesięcy hehehe.... Ale nie wiem co z tego wyjdzie bo... uWAGA UWAGA.... mój mąż będzie dziś robił GOŁĄBKI!!!!!!!!!!!!!!!! hehehe.....
Podejrzewam, że z kuchni może wyjść dopiero koło 20 :D

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1014063 przez brown24
Pumcia do pielęgnacji ciala w ciąży i nie tylko polecam biochemiaurody.com/sklep/o-butters-oils.html . ;)
Aggi to co tak brzuszek boli?
U mnie dzis hmm chyba 20dc i czasem cos zakluje, zaciągnie w podbrzuszu ale ogólnie nic sie nie dzieje. Do @ jakiś tydzień z hakiem.
Sandruska jak tam maly? Lepiej cos?

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1014068 przez zoi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1014072 przez magmus88
Zoi :D czy można już gratulować????

Kule.... kruszy nam się te forum Wam powiem :D zauważyłam, ze sporo dziewczyn z tego wątku przeszło na wątki "ciążowe" ehhehe

Ciekawe co tam u Nat?? Mam nadzieje ze wszystko ok :)
Podziękowania: zoi

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #1014073 przez zoi
ja zawsze wolałam ten niż ciążowy :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka