BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 5 miesiąc temu #1013792 przez Pumcia
Izabela - jak miło :whistle: to poproszę o chałkę z białym serkiem, dżemem truskawkowym i kakao do tego :whistle: :evil: tylko szybciutko bo mi w brzuszku burczy :P to fajnie, ze odpoczęłas - należało Ci sie :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #1013795 przez Pumcia
up

9 lata 5 miesiąc temu #1013797 przez aggi
Dzień dobry ;) Kac morderca nie ma serca. Zasiedzieliśmy wczoraj u szwagra i ojjjjjjjj suszy dzisiaj :evil: A chyba owulka u mnie była wczoraj bo jajnik bolał... i cooo i nic cykl stracony bo S usnął na kanapie w salonie :blush: :pinch: kurka... dzisiaj to już za późno na przytulanko będzie. Cykl stracony.

ziaa kurcze przytulam ! :kiss: może test za wcześnie. ? Przykro mi, ale pamiętaj uda sięę :*

pumcia ja ledwo żywa haha :) kakao.. piłam o 5 rano bo mi się całą noc śniło hahahhaha :silly:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1013799 przez Pumcia
Aggi - na kaca morderce kakao ??? :woohoo: ja bym chyba rzygała tęczą ! :sick: :evil: :whistle: kurcze ale od siedzenia ja jeszcze nie miałam nigdy kaca :whistle: :evil:

9 lata 5 miesiąc temu #1013801 przez Izabela
pumcia śniadanie kurierem posłałam ;) smacznego
aggi ja też podziwiam za to kakao na kaca. Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio mnie męczył kac :laugh:
Pumcia, nie podśmiewaj się z koleżanki tym siedzeniem ;)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1013805 przez ziaa
Cześć Dziewczynki w ten smutny poniedziałek ;)

Izabela nie wiem kiedy mam tak na 100% termin @ bo poprzednia była wywoływana a następna może nie przyjść bo tak porostu mam ;) Obstawiam, ze owu była 24.10 ( choć też w sumie bez pewności, bo śluz płody był jeszcze przez parę dni) i kalkulator jakiś internetowy wyliczył, ze termin @ był w sobotę ;)
A jak to jest z tym śluzem - płodny znika zaraz po owu?

Tak czy siak jakoś mam głęboką potrzebę upewnienia się, że negatywny test nie kłamie i pójdę na betę przed wywołaniem @. Wolę być na 100% pewna, że nie zaszkodzę. Bo @ nie przyszła. A po 35 dniu miałam wywoływać (choć jeszcze nie mam recepty i nie wiem skąd ją wzeme bo moja gin na urlopie do końca miesiąca :()

Pumcia, diablico! :) U mnei na śniadanie króluje bekon, boczek pod wieloma postaciami! Może reflektujesz? Generalnie jadamy zdrowo, ale jajeczka z bekonem na powolne śniadanko muszą być! :D Rozumiem, ze Ty masz dzis wolne i będziesz nas tu zabawiała? :D

O magmus, o objawach to szkoda gadać, jakbym była w ciąży to bym poopowiadała, a tak to nie wiem ile faktycznych było a ile wkręconych. :(

Aggi, szaloona z tym kakao! O ja mi niedobrze jak tylko pomyślę ;) Kiedy kolejne ważenie? Bo wiesz, ja dopinguję! :D

9 lata 5 miesiąc temu #1013806 przez aggi
pumcia serio pół nocy mi się śniło ciepłe kakako :ohmy: :ohmy: ale nie miałam mocy by wstać ! Poszłam o 5, zrobiłam i wypiłam. PYCHA :P a Ty... diablico ... pośmiewna jesteś :evil: :silly: :silly: :silly:

ziaa mi znika śluz zaraz po owu... to kiedy na tę betę idziesz?? jutro kolejne ważenie ale pozwolilam sobie ciut za dużo w tym tygodniu i mogę się rozczarować :blink: :blink:

9 lata 5 miesiąc temu #1013807 przez Pinezka
Ziaa - daj znac, jak juz bete bedziesz znala :kiss: Wywolywanie ewentualnej ciazy nie powinno zaszkodzic, bo bierzesz progesteron, ktory w ciazy tez wzrasta. U mnie bylo tak, ze @ nie nadchodzila, testy negatywne, dostalam progesteron w wysokiej dawce na wywolanie (a cykl wtedy juz sie do 45 dni przeciagnal) i po odstawieniu @ dalej ni widu ni slychu. Okazalo sie, ze musialam zajsc mniej wiecej w trakcie brania tego progesteronu, bo 2,5 tyg od brania test byl pozytywny (a robilam wtedy co kilka dni, bo nie wiedzialam, co sie ze mna dzieje). Wiec w razie czego sie nie martw ;)

Aggi - uff, kakao i kac to chyba niebezpieczny koktajl :sick:

9 lata 5 miesiąc temu #1013809 przez aggi
pinezka kurcze serio tak dziwne to? :P A mi tak smakowało to kakao :evil: :evil: :evil: :evil:

9 lata 5 miesiąc temu #1013810 przez Izabela
ziaa u mnie śluz utrzymuje się jeszcze kilka dni po owu. Nie zanika tak od razu jak ręką odjął. Po owu mam go jeszcze tak 2-3 dni.

9 lata 5 miesiąc temu #1013811 przez Pinezka
Aggi - jak ja mam kaca, to mleko ani nic na mleku mi przez gardlo nie przechodzi ;)

9 lata 5 miesiąc temu #1013812 przez ziaa
O pinezka! Dzięki za info, bardzo ważne info :)
Moze też być tak w takim razie, że jeszcze jest czas na test bo śluz płody był w takim razie jeszcze kilka dni później, a więc owu mogła być jeszcze później.
Bo tak jak pisałam na monitoringu w 15 dc pęcherzyk miał 12 mm, może sobie jednak dorósł kilka dni jeszcze i uwolnił się później - kto go tam wie ;)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1013813 przez Pumcia
Izabela - mam nadzieję, ze kakao dojdzie beż kożucha :sick: a o Aggi to było stwierdzenie faktu dokonanego :evil:

Ziajek - No tak, na tą chudą dupe to jak znalazł boczek z bekonem na śniadanie :evil: - pewnie, smacznego :whistle: ja jajecznicę ze szczpiorkiem wolę :P yyyyyyyy a no mam wolne, muszę dziewczynom wypłaty przelać - albo i nie :woohoo: może jakiś szoping mnie poniesie i nie będzie co przelewać :evil: no co ? ciężarnej odmówią ? :lol:

Aggi - ale widzisz nie tylko mnie to zdziwiło :woohoo: trzeba było posiedzieć to może i waga by spadła - skoro kac też sam się zrobił :whistle: :evil: :woohoo: :silly: :lol: :P :cheer: :laugh: :evil:

9 lata 5 miesiąc temu #1013821 przez aggi
pinezka ja też myślałam że mi nie przechodzi haha a jednak :D pyszne :D hahaha

pumcia hahhahahha :D

9 lata 5 miesiąc temu #1013836 przez Nefri
Aggi no kakao na kaca faktycznie dziwnie. Ja zawsze wolałam kapuśniak :laugh: teraz też bym zresztą zjadła, choć kaca nie mam, więc jutro chyba musze ugotować
Pumcia ja prawie codziennie na śniadanie jajo w jakiejś postaci opierdzielam, bo syn uwielbia jajka i oczywiście zawsze na słono, albo na miękko, albo jajecznica na maśle i śmietanie/jogurcie, albo sadzone na grzance. Ale narobiłaś mi smaka z tym kakao i chałką z dżemem, że jutro lecę do piekarni po świeżusieńką chałkę
Ziaa a więc szanse jeszcze są. Rób tę bętę koniecznie. A test z rańca robiłaś z pierwszego moczu?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka