BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #674459 przez lilijka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #674466 przez gosia28
jesssu doczytałam Was...
dzień dobry :)

pierwsze co to mloda wszystkiego najlepszego i powodzenia na obronie :) pamiętam pisałaś, że masz na wesele i nie wiesz co z solarium ale nie skumałam, że o Twoje chodzi :laugh:

iss test już? toć to jeszcze tydzień do 12-tego.

Ann z testami moof, które są u Agi dobrze gadasz- będziemy przesyłać jak talizman ;)

Agi niecierpliwie się co tam po tej wizycie Ci wyszło.
Dochodzę do wizyty :woohoo: nooo mega jajo to na godzinach pęknie, czyli test owu dobrze pokazywał. I widzę tera fotki :lol: jakie mega maliny :cheer:

lili, kurczę niezła ta kuleżanka z obrony B)

Asia ciesz się malinami, znaczy, że wsio ok ;)

A ceny w moim mieście zależy gdzie i jakiej długości włosy. Takie półdługie ceny 40, 60, 70, 90 najwięcej 120 zł zapłaciłam

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 11 miesiąc temu #674468 przez Asia K
Dzieki dziewczyny za wsparcie, ale same nie wierzycie ze jajo poczeka do soboty i to wieczora ;)

Agi , sojlera to ja nadal nierozgryzłam :laugh: A większosc forum przeczytalam , ale na ten temat sie nienatknęlam :P

Iss trzymaj sie dzielnie , przeciez nic jeszcze nie stracone, na pocieszenie opowiem ci pewną historie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #674470 przez lilijka
issska1986 napisał:

Hej,

Asia i Lil nie płaczcie bo ja za zrobienie odrostów farbą płacę 130 zł...

A co do śluzu to dziwne bo ja mialam tak kilka dni przed taki płodny...

Kurde wszystko mnie dołuje,praca, dom, pogoda, wszystko pod górkę i te bolące cycki :(

Przeczytaj mój post o Berendowiczu powyżej:lol: Co do śluzu to mi też się wydawało że gdzieś czytałam że przed owulką z 4 dni ma być ale nie wiem...
Czasem jest taki czas że mamy doła mnie też to napada ale wtedy idę na zakupy, do fryzjera, robię sobie kąpiel z bąbelkami i jem coś słodkiego. POLECAM:))))))))

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #674476 przez Asia K
lilijka napisał:

issska1986 napisał:

Hej,

Asia i Lil nie płaczcie bo ja za zrobienie odrostów farbą płacę 130 zł...

A co do śluzu to dziwne bo ja mialam tak kilka dni przed taki płodny...

Kurde wszystko mnie dołuje,praca, dom, pogoda, wszystko pod górkę i te bolące cycki :(

Przeczytaj mój post o Berendowiczu powyżej:lol: Co do śluzu to mi też się wydawało że gdzieś czytałam że przed owulką z 4 dni ma być ale nie wiem...
Czasem jest taki czas że mamy doła mnie też to napada ale wtedy idę na zakupy, do fryzjera, robię sobie kąpiel z bąbelkami i jem coś słodkiego. POLECAM:))))))))

zGADZAM SIE Z PRZEDMÓWCZYNIĄ :cheer:
Lil ja mam śluz - wczoraj mialam maliny i dzisiaj rano mialam bardzo plodny - tak jak pisali gdzies - PO 12 -18 GODZIN POJAWI SIE SLUZ PLODNY - ja normalnie książkowa jestem :silly:
Szkoda tylko ze książkowo nie zachodze :dry:

Gosia - no wlasnie sie ciesze tym ze wszystko ok - tak postanowilam do tego podejsc - maliny zmarnowane , ale przynajmniej lepiej poznam swoje cialo - w tym wieku to juz powinnam je znac jak wlasna kieszen :blush:

11 lata 11 miesiąc temu #674509 przez gosia28
nooo mój organizm to niestety jednak wielka jedna zagadka.

a dziewczynki pomyślcie o tym śluzie- pojawia się do 5 dni przed owulacją dlatego plemniki mogą przeżyć i poczekać aż te 5 dni do owulki, bo uwolnione jajeczko żyje do 48h dlatego dwa dni po owulacji też uważa się za dni płodne- jasna sprawa plemnik nie musi czekać tylko się z miejsca wstrzelić ;)
a szczyt śluzu występuje mniej więcej jak owu

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #674513 przez issska1986
eh wiem,wiem, ze zajdę ( mam nadzieję) itd.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #674529 przez lilijka
gosia28 napisał:

a dziewczynki pomyślcie o tym śluzie- pojawia się do 5 dni przed owulacją dlatego plemniki mogą przeżyć i poczekać aż te 5 dni do owulki, bo uwolnione jajeczko żyje do 48h dlatego dwa dni po owulacji też uważa się za dni płodne- jasna sprawa plemnik nie musi czekać tylko się z miejsca wstrzelić ;)

Asia pisała, że po pozytywnym teście jej się pojawił. Ale jak się śluz pojawia 4 dni przed owulką to już testy owu też będą wychodzić pozytywne...
A co jeśli nie ma śluzu a jest pozytywny test owu?

11 lata 11 miesiąc temu #674534 przez Kaś_O
Lili a może jednak testy wcale nie wychodzą pozytywne jak masz śluz płodny. Bo przecież to działa na hormon a nie na śluz i badasz siuśki a nie śluz. Z tego co pisałaś to było że może wyjść pozytywny już przy śluzie płodnym. Ale to jest napewno związane z faktem że jajo dojrzewa i pojawia się płodny śluz i hormon rośnie. I jak nie pęknie jajo to będziesz mieć pozytywny wynik bo i śluz. To wszystko jest po prostu powiązane z hormonem który wykrywa test tak mi się wydaje.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 11 miesiąc temu #674540 przez Agnilla
no to Iss, masz tak samo jak ja, wszystko zaplanowane kiedy i gdzie. a jak teraz zaplanowałam dziecko i nie wychodzi to sie wkurzam, bo sie na ten stan przygotoywalam pod kazdym wzgledem.
ja na dzis planuje gwałt męża :D bo to chyba ten dzien mi dzis przypada, a jak mi jutro lekarz powie, ze jeszcze nie peklo to w sob kolejny :P

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #674571 przez Asia K
lilijka napisał:

gosia28 napisał:

Asia pisała, że po pozytywnym teście jej się pojawił. Ale jak się śluz pojawia 4 dni przed owulką to już testy owu też będą wychodzić pozytywne...
A co jeśli nie ma śluzu a jest pozytywny test owu?

Z tym śluzem to u mnie dokladnie bylo tak:
7dc - test z cieniem kreski
8dc - test z cieniem kreski sluz byl ale nie ciagnący
9dc - test z cieniem kreski sluz ciągnący ale slabo i troche z zabarwieniem mlecznym
10 dc - to co w dniu 9
11 dc - test z cieniem kreski + śluz ciagnacy bardzo ale nadal z lekkim zabarwieniem mlecznym
12 dc - test 2 maliny + śluz ciagnący
13 dc - śluz przejzysty jak w białku kurzym , ciągnący

Wiec to by sie zgadzalo ze 4-5 dni przed owu pojawia sie sluz - tylko ze ten wlasciwy , przekjzysty dostaje sie w owu.

11 lata 11 miesiąc temu #674637 przez Agnilla
uuu tak to ja sie nie przygladalam co i kiedy mialam :P
normalnie kusi mnie iść na jakies mega zakupy, ale zaraz sobie przypominam, ze bede potrzebowala wiekszy rozm :P ale mam faze nooo. mam musztardowy plaszcyzk kupilam sobie zima, taki jesienny mega luzny, w sam raz na ciaze jesienia :D

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #674680 przez issska1986
Agi Ty mnie rozumiesz :kiss: Koziorożce to moje bratnie dusze :lol:

ehhh to wszytsko przez to jesienne przesilenie latem, potrzebuję urlopu, i to takiego porządnego... a nie jeden dzień... kurdę mam jeszcze tyle rzeczy do załatwienia...
nie mogę się doczekać... :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #674689 przez ann-sunshine
Dziewczyny nie chcę siać paniki, ale zaraz zwariuję. Albo sobie na maksa wkręciłam, albo mam objaw ciążowy taki jak miałam za pierwszym razem. Czuję gorąc na cycach i chodzą mi po nich mrówki. Nie chcę tym razem robić testu bez męża. Muszę odebrać małą ze żłoba i poczekać aż mężu z roboty wróci. Zwariuję do tego czasu. A jeszcze mam stresa, że jeżeli rzeczywiście się udało, to nie wiem kiedy była owu, czy była zanim zaczęłam testować, czy już mi jej testy nie pokazały bo doszło do zapłodnienia??? A jak przed to większa szansa na dziewuszkę, mężu będzie niepocieszony. Aaaa....

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #674690 przez Agnilla
hehe ja widze ze my wszystkie po kolei na mezow narzekamy, tylko nie moof, mowie ze go skads wyczarowala :P
ja najpierw musze wiedziec kiedy mam urlop, potem bede planowala co i jak...mialy byc delfiny, ale oby musialy miejsce zrobic komus innemu ;)
Ann, jak chodzą to mrówkozolem je :P a to już Twój czas na @?? ojaaaa i nic nie mowisz, albo ja nie doczytalam. nie stresuj sie, wiecej rak do sprzatania w domu bedzie, maz sie ucieszy ;) o kurna, kiedy robisz test?? dzis czy jutro z rana??

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka