BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 3 miesiąc temu #955338 przez Karolincia
Ooo..przypomniało mi się !!!

Sophie Kochana powiedz mi czy kupić ze dwa komplety ciuszków rozmiar 56 ? Bo mam same od rozmiaru 62 śpiochy itp a bodziaki mam na 56 czy kupic Małej ze dwie pary śpioszków 56 ??

Żółty termos też bardzo ładny :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu - 8 lata 5 miesiąc temu #955343 przez AnaSylv
Dziewuszki... o 4 nad ranem obudził mnie ból... oczywiście @ przyszła... smuteczek :( no nic, głowa do góry i do przodu;)

Natb nie łam się, skup swoje myśli na synku, bo największe szczęście masz już przy sobie :kiss:

10 lata 3 miesiąc temu #955347 przez Karolincia
AnaSylv- Niestety nie kojarzę tej lekarki :( A ona jest na oddziale ginekologii-endokrynologii??

10 lata 3 miesiąc temu #955380 przez natB
Karolincia kochana spytaj się tylko proszę, czy Twoja gin spotkała sie z sytuacją, że po urodzeniu dziecka ktoś zachorował na PCOS... o i może tyle... bo to w sumie wszystko wyjaśni... bo to że badania się robi w 5 dc to w sumie oczywista oczywistość :/.. a i możesz się spytać, czy w 13 dc LH ma prawo być wyższe niż FSH.. byłabym super mega wdzięczna :*...

AnaSylv dobrze powiedziałaś "do przodu" przykro mi, że znowu @ Ciebie nawiedziła... może wrzesień to nie był Twój czas na rodzenie :D... fajny jest listopad :) hehe :P...

Sophie Wład przesypia nocki od yhhh 5 miesiąca życia, ale chodzi mi o dawanie butli na kolację/ na noc przed zasypianiem... ?:) dajesz jeszcze ? czy Zoja je normalną kolacyjkę?

Karolincia ja bym w laktator nie inwestowała... bo nie wiesz, czy w ogóle się przyda... no chyba, że będziesz malą często i na długo z kimś zostawiać... w sumie, jak wolisz... u mnie był okres, że Wład w nocy się nie budził, a mi cycki pękały i musiała w nocy ściągać mleko, więc mnie uratował :)... medela electric w razie wu polecam :)

A ja byłam po skierowanie do endokrynologa, mój nowy lekarz rodzinny fajny gość, byłam z Władem, więc ten w poczekalni zaczepiał dzieci... no i lekarz stwierdził, że dałam Władowi pięknie na imię, wg niego imiona Nicola, Jessica, Angelika, Max powinny być zabronione w PL :P... jestem w sumie podobnego zdania heh :P...

Karolincia mała będzie miała swój pokoik? u nas się sprawdził pokój Włada, ja jestem zdania, że jeśli ktoś ma warunki to dzieci powinny mieć "swoją przestrzeń" :)

10 lata 3 miesiąc temu #955387 przez Sophie25
NatB daje jej grysik na noc 250 mi wypija przed snem czasem jajecznicze zje z 1 jaja jak zje o 17 grysik to o 19 zje troszke jajka :)

Karolincia sliszneeeeeeeeeee to łozeczko :) :D piekne
Mi polozna powiedziała zebym kupiła 56 po 2 pary spioszkow i kaftaników i mi ubierały ja w 56 ale wyrosła mi po 3 tygodniach bo kawał dziewczuszki było ale kup w spzitalu pozniej jak bd wychodzic to ja ubiora u nas tak ajny kochana było :) A czapeczki jakie masz :) ?

Pewnie ze swoj pokoik fajny zawsze to kacik swoj :)

Mnie nachodzi na ten kolorek włosów ale boje sie zaryzykowac jakby mi w nim było ;D

10 lata 3 miesiąc temu #955389 przez natB
Sophie Nono fajowe :D.. nie wiem, jak wyglądasz ale jeśli masz śniadą karnację, albo ciemną obróbkę oczu to jak najbardziej :D...

No u nas zje kolację, jajko, parówki, chlebek, wszystko w sumie, co mu dam i w dodatku wytrąbi butlę... no nic na razie mu nie będę szczędziła mleka hehe niech pije... zmieniłam z bebilonu, na bebiko, bo jest tańszy i zobaczymy, jak je zaakceptuje :)

10 lata 3 miesiąc temu #955390 przez Karolincia
NatB - Nie ma żadnego problemu z zapytaniem mojej ginekolog ;) W poniedzialek mam na 9:30 wizytę :) Jak tylko mi odpowie, to Ci napiszę :) :*
To w razie czego zamówię po porodzie laktator :) Przez internet to będę czekać 2 dni na przesyłkę ;)
Tak Lilianka będzie miała swój pokoik, tylko na początku będziemy u niej w pokoju spać , bo sypialnia jeszcze nie gotowa , ale to max 3-4 miesiące potrwa ;)
Też uważam, że dzidzia musi mieć swój kąt, swoją przestrzeń:)
Nie zdradzę jak będzie wyglądał, bo to niespodzianka :D Efekt końcowy uwiecznie na zdjęciu, które wstawie :) :)
Jedną rzecz tylko powiem kolory ścian miętowy i wrzosowy :) ;) Takie dwa kolorki będą w Niuni pokoiku ;)

Zamawiam właśnie partię rzeczy z wyprawki :) Jeju lista coraz krótsza a ja się porodu boje strasznie ;(

Sophie - Mam czapeczki pilotki wiazane pod szyjką, zwykle takie bez nakladek na uszka, no to kupie ze dwa komplety wlasnie spioszków 56 ;)
Hmm...byłoby Ci ślicznie Kochana w tym kolorku ;) To na początek zrób pare pasemek aby sprawdzic jak sie w takim bedziesz czuć ;)

10 lata 3 miesiąc temu #955397 przez natB
No to czekamy na foty pokoju Lili :)..

Karolincia dzięki wielkie :) mam nadzieję, że coś tam Tobie odpowie :)..
U nas Wład pierwsze 2 dni po przyjściu ze szpitala po kąpieli zakładaliśmy mu czapeczkę, ale później już przestaliśmy :)
My mieliśmy takie najzwyklejsze :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 3 miesiąc temu #955444 przez Sophie25
JAkie kochane eeeeee to zdjecie rozczuliło mnie jaki ssaczek malutki :* :* :*
Pewnie jak tylko chce mleczko to dawaj moja własnie parówki nie chce jedyne co jeszcze lubi to kupuje jej serek bieluch i bardzo lubi jogurciki lubi a jak czasami monte dostanie to juz wogole mlaska i mlaska :D :) Platki co prawda chciałam sprobowac jej dac ale na sucho nie chciała nawet sprobowac :P

Ja tez miałam te zwykle czapeczki a i te na sznureczek moja długo w czapce chodziła bo co nie miała to tesciowa buchła na mnie ze zawsze musi miec skarpetki i czapke takie malenstwo :D

a teraz ani tego ani tego nie lubi nosic :P
Kacik :*

10 lata 3 miesiąc temu #955445 przez Sophie25
NatB własnie ciemną mam skore po mamie ja jak wyjde na słonko to zaraz spalona jestrem wiec moze sprobuje te włsoki zrobic :D

10 lata 3 miesiąc temu #955459 przez Karolincia
Nat B - Jaki Władzio Maluni !!! :) Aż się wzruszyłam patrząc na to zdjęcie :)

Sophie - Piękny pokoik i kącik !!!! :) :)
Ahh ta Zofija udana Dziewoja z niej :D :D
Dzięki za porady Dziewuszki !! ;)

10 lata 3 miesiąc temu #955465 przez Sophie25
Tzn teraz kacik jest inny bo pelno zabawek i domek zawala pol pokoju od vchrzestnego ale mysle jej osobny juz zrobic i nawet na plany pokojowe juz patrzyła, i mezu pomysł ma bo on wszystko z drewna sam robi :)

10 lata 3 miesiąc temu #955475 przez natB
Sophie przepiękny kącik... nasz teraz wygląda tak :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 3 miesiąc temu #955536 przez natB
Eee coś mi się zdjęcia dziwnie załączyły...

U nas Wład kocha jajka XD i widzę, że to mogłby jeść i jeść...

Karolincia mnie ten widok też rozczula... ehhh tęskno za takim Władem, ale ten jest jedyny najwspanialszy :D.. zdrowieje i teraz nieźle mogę sobie z nim poszaleć :D ze wszystkiego się mały cieszy heh :)

Sophie on był niezłym ssakiem... nie miał z tym problemów... czy smoczek, czy cyc, czy butla jemu wszystko jedno... w szpitalu od położnej dostał smoka, bo stwierdziła, że mnie zajedzie... całą noc po urodzeniu wisiał mi na cycu XD pamiętam do dziś, jak pisałam do męża sms, że wymiękam, bo nie zmrużyłam oka... co go odłożyłam to od razu się wiercił i znowu do cyca... jaaaaa tego się nie zapomina hehe :P... ale mi to w szpitalu później nie przeszkadzało... ogarniałam i Włada i koleżani z łóżka obok synka... bo ona niestety miała początki depresji :(

10 lata 3 miesiąc temu #955619 przez Karolincia
Nat B - Ojej....straszna historia....baby blues jest okropny,a lekceważące to położne i pielęgniarki to dla mnie są jakieś ...ahh szkoda słów :(
Widocznie zaufała Ci,i poczuła, że może Ci o tym powiedzieć , bardzo dobrze przynajmniej jej ulżyło, bo przeżycie jakie ją spotkało to koszmar....:(
Nie dość że straciła Siostrę to jeszcze sama miala problemy w opiece nad Maluszkiem :(
Śliczny pokoik ma Władzio :) :) Cieszę się, że z nim już lepiej ;) ;)

Sophie - Domyśliłam się, że to stare zdjęcie, bo znając temperament Zosieńki to takiego porządku by nie miała :P hehehe :) ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka