BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

11 lata 5 miesiąc temu #956111 przez Karolincia
Joasia - Bardzo mi przykro :( Wiem, że łatwo mówić nie myśl o tym...moja mama poroniła w 16 tygodniu...ja do tego tygodnia ciąży miałam obawy, aby u mnie tak nie było, jak przekroczyłam ten tydzien i weszłam w 17 tydzień ciązy dopiero poczułam jak kamień z serca mi spada ...
Uściskaj Siostrę :( Bardzo mi przykro..pomodlę się za Nią dziś wieczorem i za Aniołka :(

NaB - Ojj przykro mi, że @ przyszła jednak :( Kurcze, a miałam nadzieję....:(
Pytałam ginekolog, to mówi, że jeśli wcześniej przed tą ciążą nie chorowałaś na to, to jest niemożliwe żebyś teraz nagle na to zachorowała.
Inna sytuacja by była jeśli bys przeszła jakąś terapię hormonalną po np. guzku na jajniku. :) Więc główka do góry i zmień ginekologa!! :*

Melduje sie po wizycie!
Z dobrych wiesci to tylko tyle ze szyjka sie nie skraca i jest ladna dluga :)
Z dobrych wieści nie mam cukrzycy !!! ;)
Z tych gorszych to mi hemoglobina znow spadla do 10 :(
Mam skierowanie na posiew moczu bo mam leukocytow za duzo 10 :(
Mam za duzo bialych krwinek 11 :(
Cisnienie za wysokie 147/80 :(
Musze codziennie 4 razy mierzyc cisnienie w ciagu dnia jak tak dalej bedzie to szpital mnie czeka :(
Przytylam juz 7,5 kg :D :D
Jestem zalamana :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #956124 przez natB
Karolincia jeery pilnuj cisnienia kochana, bo z tym nie ma przelewek... ja po30 tygodniu mierzylam 2 razy dziennie, na czczo musisz mierzyc rano i przed kolacja najlepiej... nie po posilku... bedzie dobrze glowa do gory... a nawet gdyby pfu pfu mialabys lezec w szpitalu to tylko dla Lilianki dobra i Twojego oczywiscie... odpoczywaj i sie nie przemeczaj...
Dziekuje, ze sie pytalas :* podbudowalo mnie to bardzo...przyszla @ i zaraz sobie pojdzie, a pozniej do dziela heh :)

11 lata 5 miesiąc temu #956134 przez emilia1410
Wstawiam zdjecie fryzurki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Karolincia no dbaj o sb kochana;*

11 lata 5 miesiąc temu #956146 przez Karolincia
NatB - Dziękuję za wsparcie :* Mi się wydaje że to przez ta pogode co jst teraz tak mi skoczyło, bo od rana nie czułam sie najlepiej , oby tak było... Dobrze, tak będe mierzyć ciśnienie :) :)

Emilia - Ślicznie ślicznie !!!:)

11 lata 5 miesiąc temu #956159 przez Sophie25
HEj :*

Emilia ślicznie Ci w tej fryzurce :*
Karolincia cisnienie musisz mierzyc i kontrolowac mi tez skakało zazwyczaj 155/70 i tez kazał mierzyc powiem Wam ze strasznie sie z anemią zmagałam w ciazy i po ciazy jedz kochana duzo produktów co zawiera żelazo wątróbke,pietruszkę,buraczki :*

Joana strasznie mi przykro 21 tydzien :( Tzak długo donoszone matko tragedia straszna oby sie udało zajsc w ciaze i donosic do konca zycze tego siostrze :*

Powiem Wam ze ja jakbym naturalnie nie mogla zajasc to bym poddała sie in vitro wogole podchodze do tego pozytywnie tylu parom ten zabieg pomógł dla mnie to zbawienie dla par ale wiem ze inne osoby maja inne zdanie ale ja mocno kciukam za wsztstkie pary i in vitro do lekarstwo dla nich ...

Ja tez sie farbnęłam wkonću i wyszedł mi ten kolorek odwazyłam sie <3 pokaze Wam pozniej :*

11 lata 5 miesiąc temu #956161 przez Sophie25
NatB przykro mi ze @przyszła :( Do mnie tez ale mysle pozytywnie bo w marcu zaczne duphaston ..

11 lata 5 miesiąc temu #956163 przez Karolincia
Sophie - Trzymam kciuki !!! :* :* Oby marzec był Twój !! :D :D Czekam z niecierpliwością na fotkę :D Jestem strasznie ciekawa jak wyglądasz, a na bank prześlicznie :) :)
Dziękuję Kochana za słowa otuchy !! :* Będzie dobrze !! Musi być :D Nie ma innej opcji :) Ciśnienie to przez tą pogodę pewnie takie dziwne :(
Ja tak samo jak przy drugiej dzidzi mi się nie uda i będe mieć problemy z zajściem to sie decyduje na in vitro bez dwóch zdań :)

11 lata 5 miesiąc temu #956187 przez Sophie25
Powiem Wam ze jak jest jasno w dzien widać lepiej kolorek do światła troszkę widac :D :)

11 lata 5 miesiąc temu #956190 przez Karolincia
Sophie - Cudownie !!! :) Bardzo bardzo bardzo ładnie :D Lepiej wyszedł niż myślałam, że wyjdzie :D :) :) :)

11 lata 5 miesiąc temu #956199 przez emilia1410
sophie super wygladasz:) fajnie ze wam sie podoba:)
karolincia widze ze w ciazy trzeba duzo badan robic, troszke mnie to przeerazilo, bo ja nie cierpie badan:(
A ja czekam cierpliwie do marca az skoncze duphastony.

11 lata 5 miesiąc temu #956205 przez Karolincia
Emilia ojj tak sporo badań jest w ciąży, ale jak już w niej jesteś mimo strachu nie boisz się, bo chcesz aby Twoj dzidziuś był zdrowy no i Ty :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #956206 przez AnaSylv
Hej :laugh:

a ja dziś zrobiłam badania hormonów, progesteron, LH, FSH, prolaktyne i testosteron. Okazało się, że ze zniżką mojej mamy zapłacę za wszystko 40 zł więc nawet nie chce mi się dupska ruszać do lekarza po skierowanie ;) dziś 4 dzień cyklu więc w sam raz powinno być. Ciekawe co wyjdzie. Miałam kiedyś robione hormony i nie wszystko było ok więc sądzę, że napewno wyjdą jakieś odchyły. Z tego co wiem powinnam badania powtórzyć w ok. 21 dc.

Joana, bardzo przykre. Moja przyjaciółka w zeszłym roku, tuż przed Bożym narodzeniem poroniła w 20 tyg. Tzn. ciąża obumarła, dowiedziała się na wizycie u gin. W szpitalu dali na wywołanie porodu i normalnie urodziła. Pytali się w szpitalu czy chce pochować. Bardzo smutne.. ale minęło parę miesięcy i zaszła ponownie. Za 10 dni ma termin porodu synka :laugh:

Emi, Sophie ładnemu mu w wszystkim ładnie ;)

11 lata 5 miesiąc temu #956207 przez Karolincia
Właśnie obiadek wcinam duszonego indyka :) i brukselkę a popijam sokiem wyciśniętym z grejpfruta ;)

11 lata 5 miesiąc temu #956243 przez kasia085
Karola z cisnieniem tez mialam problem. Kilka razy polozne w klinice zbieraly sie do wezwania karetki bo moje cisnienie nawet dochodzilo do 165/95 mierzylam kilka razy dziennie i w razie w musialam natychmiast jechac do szpitala. Bylo tez to jednym z powodow wskazania do cc. Unikaj soli.
Emi i Sophie super wygladacie. sophie ale masz dlugoe wlosy- super.
Joana przykro mi z powodu siostry:-( to juz zaawansowana ciaza. Moja kolezanka tez stracila dziecko w 8 miesiacu ciazy. Rok pozniej zostala mama zdrowej dziewczynki.

11 lata 5 miesiąc temu #956249 przez Karolincia
Kasiu - Ja bardzo mało soli używam, np. dziś na obiad jadłam brukselkę której w ogóle nie soliłam :) Ojej...to tez miałam przeboje z ciśnieniem :dry: :dry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka