BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

11 lata 11 miesiąc temu #902251 przez emilia1410
ja chodze na nfz, a prywatnie bylam raz i zaplacilam 110zł i kompleksowe badania miałam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #902253 przez JoanaG
a dostałaś podczas tej prywatnej wizyty skierowanie na jakies badania? płaciłas za nie czy to na nfz?
btw. z której części Polski jestes? pytam bo u mnie stawki za wizytę z usg gin kosztuje 250 zł idzie się załamać... ;/

Edit: blondi ze mnie hyhy napisałaś przecież, że miałaś badania :P sorry :) jakaś nieobecna jestem :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

11 lata 11 miesiąc temu #902268 przez Karolincia
Witajcie Dziewczyny:)

Ja chodze prywatnie do lekarki i dala mi skierowanie na morfologie na nfz ale nmusze prywatnie robic bo pracuje na umowie zlecenie ;( za wizyte 150 zl place i w tej cenie mam usg dopochwowe robione. Zmienilam lekarza i jestem zadowolona ale zobaczymy co to bedzie czy uda mi sie zajsc w ciaze :(

11 lata 11 miesiąc temu #902277 przez emilia1410
Okres dostalam;(
No ja za te 110 zl to mialam badania usg dopochwowo, sam mniej badal i piersi mi tez badal. A recepte wystawial na nfz. Ale wiecej to sie pytal cxy cytologia mialam. Bardzo fajny lekarza. Ja z kujawsko pomorskiego jestm

11 lata 11 miesiąc temu #902279 przez JoanaG
a stosujecie testy owulacyjne?

Aniołek 9tc 27.09.2013

11 lata 11 miesiąc temu #902372 przez natB
Witam witam :)...

mam chwilę, zeby Wam odpisać mały siedzi obok i się bawi ufff... kuurka edit próbuje się dobrać do laptopa

JoanaG ja nie stosowałam nigdy testów owulacyjnych... w miarę jestem w stanie rozpoznać kiedy mam :)... ja nie miałam problemów z zajściem to też dlatego... ale z ciekawości może kiedyś wypróbuję :)

Ja chodzę prywatnie i płacę ok. 50 zł... chociaż ceny są ok. 120 zł, ale moja połowa rodziny pracuje w szpitalu, a moja gin też i się wszyscy znają dlatego ja mam "taryfę" ulgową :).. zobaczymy, jak będzie w listopadzie wtedy będę miała powtarzaną cytologię i pewnie inne badania... krew robię, albo za darmo bo szwagierka pracuje w laboratorium, a jak z toxo itp to płacę normalnie :)

11 lata 11 miesiąc temu #902374 przez natB
JoanaG super, że tak wszystko ładnie idzie :) oby tak dalej :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #902376 przez JoanaG
pytam o te testy owulacyjne, bo ja stosowałam i o dziwo pokazywały że jest owulacja, a na usg jej nie było, no ale to chyba coś ze mną nie tak skoro był w moczu ten odczynnik i pokazywał drugą kreskę, a do zapłodnienia faktycznie nie doszło.... chciałam po prostu wiedzieć na ile mogą one pomóc :)

Jejku jest taki upał, że można odpłynąć na zawołanie ;/ jeszcze ta metformina.... ;/ nie wiem czy któraś z Was przyjmowała ją, ale ja czuję się po niej okropnie ;/

Nat to Ty cwaniak jesteś jeśli chodzi o badania :) pół rodziny w szpitalu i większość badań po znajomości :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

11 lata 11 miesiąc temu #902383 przez kasia085
Hej, hej kochane:-)
Witam nową koleżankę i oczywiscie trzymam kciuki za owocne przytulanko. Ja jak czytalas wczesniej moja historie to przeszlam juz chyba wszysto. testy owulacyjne tez stosowalam ale jak u mnie nie przyniosly zadnego rezultatu. Do dzis mam ich chyba z 50 sztuk wiec oge oddac. P.s. Ja tez mam 28 lat i w tym roku z mezem 5 rocznice slubu i jestem z okolic W-wy:-)
Moja kochana Karolinko sama nie wiem co z tym Twoim okresem. Kurcze martwie sie o Ciebie jak nie wiem co, bo strasznie dziwna z tym sprawa. Mnie czasem tez tak bolalo pod pacha ale u mnie to byl objaw ciazy. dotknac sie nie moglam.
Emilko przykro mi ze sie nie udalo ale nastepnym razem bedzie lepiej. Sama pisalas ze w tym miesiacu jakos specjalnie sie nie staraliscie.
Moje kochane cudowne dziewczynki, odzywam sie rzadziej bo szykuje sie juz do wyjazdu i tylko chodze po domu i zbieram szpargaly ktore musze zabrac. poza tym wzielam sie za przetwory wiec troszke mniej mnie tu. A od soboty nie bedzie mnie wcale. Nie wiem jak ja bez Was wytrzymam ten tydzień:-)
Natalka ucałuj Władzia ode mnie:-)

11 lata 11 miesiąc temu #902422 przez natB
JoanaG się ma się gra :).. a tak serio to "weszłam" w taką rodzinę :)... fakt faktem fajnie jest mieć pół rodziny w szpitalu, bo od razu inaczej Ciebie traktują, ale z drugiej strony potem słyszałam od szwagierki (jak leżałam na patologi w 25 tygodniu ciąży), że jej koleżanki to stwierdziły, że ja za chuda jestem, a jak przyszłam rodzić to słyszałam, że gdzie ja to dziecko chowam, czy aby na pewno przyszłam rodzić... no, ale nic pogadały pogadały i przestały :)

Da się dużo załatwić, no i szwagierka mnie odwiedzała po porodzie, w sumie to byłam ze mną, jak rodziłam za szybką stała i patrzyła, jak na świat wychodzi jej chrześniak :)

Kasia dziękujemy i odwzajemniamy z Władem buziaki dla Jasia :):* jeszcze raz udanego wypoczynku :)

11 lata 11 miesiąc temu #902438 przez JoanaG
oooo Kasia a skąd jesteś? :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

11 lata 11 miesiąc temu #902452 przez emilia1410
Kasia a dalo by rade bys wyslala te testy owulacyjne co bo bum chcetnie je wziela??

11 lata 11 miesiąc temu #902456 przez Karolincia
Kasienko moja Kochana :** ojj juz w przyszly poniedzialek sie okaze co tam sie dzieje u mojej ginki bede na wizycie :) A z czego robisz przetwory? :) Oo ale fajnie 5 rocznica slubu pieknie :)) !! Ja w pracy siedze i mam juz dosc zmeczona jestem strasznie ;(

Emis ja stosowalam testy i nic nie dalo bo u mnie pokazywaly ze niby mam owulacje a pecherzyk nie peka :(

Cos czuje dziewczyny moje ze sierpien bedzie nasz i zajde w ciaze :D

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #902469 przez JoanaG
Karolina u mnie identyczna sytuacja a pecherzykiem ;/ przez testy owulacyjne nastresowałam się tylko, fakt, że rok temu jak zaszłam to właśnie test pokazał dwie kreski zadziałaliśmy i udało się zajść, ale coś źle się zadziało w początkowej fazie rozwoju płodu ;/
ja po cichu liczę, że w jeszcze w lipcu zobaczę dwie krechy :D

Aniołek 9tc 27.09.2013

11 lata 11 miesiąc temu #902482 przez emilia1410
no ja tez tak licze ze moze sierpien, ale zobaczymy, za bardzo sie nastawiamy a pozniej rozczarowanie.
A ja dziewczynki musze sie wam pochwali jutro ide na tatuaz:):)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka