BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne 2

10 lata 2 tygodni temu #1035156 przez Liss99
Byłam u lekarza i poprosiłam o usg chciałam wiedzieć czy pecherzyk czeka czy nie przegapilam. Oczywiście poczulam się jak idiotka lekarz do mnie ze nie mogę w ten spsob oczekiwać ciazy bo się nie uda. Powiedział ze mam dwa razy w tygodniu się kochać i to wszystko a nie czekać na dni płodne. W sumie prosto fajne bezstresowe. Tylko mój narzeczony jest ciągle ciągle delegacji i nie możemy sobie na to pozwolić. Staramy sie już od 4 miesięcy. Lekarz mówi ze mogę zajsc nawet w trakcie miesiaczki po wysłuchaniu całej litani zrobił usg. Powiedział ze owulacja może być jutro albo za dwa dni. Test dziś zrobiony nie z pierwszego moczu pokazał wg mnie pozytyw. Dziś wieczorem poprzytulamy się. Może się uda. Szkoda że nie mogę powtórzyć i jutro i kolejnego dnia by zwiększyć szansę. Dobrego dnia dziewczyny !:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 tygodni temu - 10 lata 2 tygodni temu #1035157 przez Sandruska1995
Znaleźliśmy jeszcze inna insingnie M pojechał z teściem obejrzeć. Cena na internecie 6,900 pojechali a tam 8,000 tys. i to ta sama . Zaraz mają rozmawiać z właścicielem . Też nam się podoba ale rocznik 2010 już jest a z drugiej strony ma mniej przejechane niż ta z 2012 r. . W tamtej co chcieliśmy całe sprzęgło do wymiany , koszt tu w Niemczech to 800 euro . Teraz analizacje musimy zrobić.

U nas dziś piękna pogoda , mały pojechał na rowerze pierwszy raz do przedszkola . Ile radości :laugh:
A ja dopiero śniadanie jem , od 2 dni miałam ochotę na arbuza , poszłam i dopiero kupiłam ale zjem całego :P

10 lata 2 tygodni temu #1035159 przez honka_18
Milunia mój Artek robił kupy wyglądające jak piana albo nieprzetrawione ale on miał całkowitą nietolerancję laktozy

10 lata 2 tygodni temu #1035160 przez Miluniaa
Honka ale Zu jest na nutramigenie wiec wszystko wyeliminowane ... jedynie co to dostala herbatke z hippa, a tak nic jej nie wprowadzalam

10 lata 2 tygodni temu #1035161 przez honka_18
To nie wiem, może na ząbki?

10 lata 2 tygodni temu #1035162 przez Miluniaa
zabek rosnie ale ma to cos wspolnego?

10 lata 2 tygodni temu #1035163 przez honka_18
Czasami na ząbki kupy dziwnie wyglądają, mogą być jak piana, zielone, nieprzetrawione, albo ze śluzem . Lekarz nam tak mówił bo Adam robił kupy ze śluzem, okazało się że na zęby.

10 lata 2 tygodni temu #1035164 przez nati.olsztyn
liss Nie przejmuj się gadaniem lekarza. Róbcie swoje! :-) I tak jak dziewczyny piszą-pamiętaj o nogach w górę ppo wszystkim.;)

milunia Co było w tej herbacie?? Oczywiście może byc też od zębów. Obserwuj Małą na spokojnie.

10 lata 2 tygodni temu #1035165 przez aggi
milunia obserwuj te kupy. Jedna 'dziwna' jeszcze nie świadczy o czymś złym :-) jeśli Zuzce wychodzi ząb to oczywiście może być on powodem brzydkiej kupy.

liss pamiętaj o tym że im bardziej się chce tym bardziej organizm wszystko blokuje. Powodzenia!

10 lata 2 tygodni temu #1035166 przez Miluniaa
nati jabluszko z koperkiem ale to taka do zaparzania nie granulowana

10 lata 2 tygodni temu #1035169 przez nati.olsztyn

Miluniaa napisał: nati jabluszko z koperkiem ale to taka do zaparzania nie granulowana

Mój Dawid nie mógł pic koperku bo gazy po nim miał straszne i bolał go brzuszek. Każde dziecko jest inne i inaczej reaguje. Ja bym się wstrzymała z podawaniem tej herbatki kilka dni a potem znów dala żeby zobaczyć czy się reakcja powtórzy.

10 lata 2 tygodni temu - 10 lata 2 tygodni temu #1035172 przez Nefri
Milunia te schematy to non stop zmieniaja, jak ja rozszerzalam dietę Tymonowi, czyli dwa lata temu, to też byl nowy schemat ;) moja pediatra powiedziała, zd mogę już rozszerzac po skończonym 4 miesiącu, mimo, ze karmiony tylko piersią i się jej słucham. Tymonowi tez tak rozszerzałam i zdrowy z niego chlop :) jednak faktycznie jak dziecko nie jest zainteresowane nowym jedzeniem to lepiej nie zmuszać no i najlepiej sluchac swojego lekarza. Ja z tego powodu odlozylam rozszerzanie diety na 1,5 tyg, bo jak m pierwszy raz podalam, to zupełnie nie chcial i nie wiedział w ogóle co z tym robić a po 1,5 tyg znowu podjęła próbę i zaskoczyło i teraz chętnie je. Ja na razie podaje sloiczki, bo to takie male ilości na próbę, ale od 6 miesiąca zacznę mu już sama gotować.
Liss no to jakbym miała wybrać jeden dzień, to chyba faktycznie dzisiaj najlepiej, sądząc po teście. A lekarz jakis dziwny...
Aggi teraz to i my wiem, że to badziew :cheer: i nigdy więcej bmw

10 lata 2 tygodni temu #1035173 przez aggi
nefri
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a z rozszerzaniem jest dokładnie tak jak mówisz trzeba się wsłuchać w dziecko, czy już jest gotowe i mieć oparcie w dobrym pediatrze :-)

10 lata 2 tygodni temu #1035183 przez Pumcia
Macie rację dziewczyny co do tych samochodów, ciężko jest kupić w dobrym stanie. Strasznie oszukują . . . Ale co do marki BMW to się nie zgodze - wiadomo jak się coś popsuje to trzeba zrobić, części też są drogie ale . . . Miałam więcej problemów z audi niż BMW.

Milunia - Zuzia się wpieniła dlatego taka kupka :P
Aggi a jak Maksio ? Pokaż slodziaka :)
Nefri ja swojej lekarz nie wierze, nie wiem czy nie zmienię bo kumpela z dzieckiem chodziła i lekarz nie zauważył zapalenia oskrzeli - fajnie że Masz konkretną opiekę

10 lata 2 tygodni temu - 10 lata 2 tygodni temu #1035184 przez Pumcia
Witam liss - rozgosc się, dziewczyny na pewno Ci pomogą :)

Dziewczyny mąż mi wysłał Sab simplex więc powinnam na dniach mieć. Ptzetestuje i dam znać, jeśli będzie dobry to śmiało piszcie - sciagne z Niemiec lub Sandruska nam pomoże :) kosztują 9 euro, przynajmniej za tyle kupił mój Mąż.

Milunia co ja pacze :woohoo: już się chce drugiego ? Hahahah a jeszcze parę tyg temu " nigdy w życiu " hhahahaha Wariatka :evil:
Dzięki za podpowiedź o kolkach ale chyba się jeszcze wsyrzymam :P

Ziajek Diabelku co u Ciebie ? Czytałam ale już nie pamietam co chciałam Ci napisać. Wiem tylko ze u Ciebie lepiej :)
Niagara ? A Ty co porabiasz ?
Brown Ciziu Kochana - jak w nowej pracy ? Dużo już patrzałek wcisnelas ? :whistle:
Magnus już wszystko wiesz co tej szkole rodzenia ? :)
Majka jak samopoczucie? Turlasz się jeszcze ?
Miśka jak maleństwo? I jak sie czujesz ?
Nati. Olsztyn - ależ Ty dobrze trafiłaś - tzn dla nas dobrze, ktoś z takim doswiadczzeniem i wykształceniem nam jest tu bardzo pomocny :) a co u Ciebie ? Jak dzieciaczki ?
Przeprszaszam że tak poganiam ale . . . Do cholery jasnej ! Moja miejscówka stygnie :evil: nie ma chętnych ? :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka