BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne 2

8 lata 11 miesiąc temu #1038250 przez aggi
nati widzisz a u mnie odwrotnie słyszałam opinie by właśnie jak nie trzeba to nie używać od urodzenia bo skóra się przyzwyczai i jak faktycznie będzie problem to to już nie pomoże. No i jak Maksiu dostał alergii i suchej skóry to od tego momentu dopiero kapiemy w emolium i smarujemy i widzę mega poprawę. Lekarz nawet nam mówił że dobrze że od urodzenia tego nie uzywalismy bo teraz by nie pomogło

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1038251 przez nati.olsztyn
aggi Ja mam takie samo zdanie jak Ty. Uwazam że nie ma potrzeby wsmarowywac czegokolwiek w dziecięca skórę jeśli nie ma takiej konieczności.

8 lata 11 miesiąc temu #1038254 przez joanna1991
NATI uwierz że na serio jestem niecierpliwa i trudno mi się doczekać piątku. Mój mąż nawet nie wie że spóźnia mi się @ bo zaraz kazałby mi testa zrobić a ja wole jednak się nie sparzyć..

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1038255 przez nati.olsztyn
Joanna A często spóźnia Ci się @?:)

magmus Melduj się jak juz bedziecie po usg.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 11 miesiąc temu #1038257 przez magmus88
Heja :)

Aggi - ale w sumie emolium jest przystosowane również dla małych dzieci, więc uważam, ze poniekąd jest "dzidziusiowe". A teraz większość kosmetyków posiada "emolienty" bo to takie modne.... Johnson słyszałam, ze bardzo uczula.. a byłam kiedyś w sklepie, emolium było w promocji więc tak wypadło na nie hehe. Wtedy kupiłam emulsję do kąpieli... później dopiero dokupiłam balsam do ciałka bo boję się trochę oliwki na lato. Położna tez mówiła, ze to nie najlepszy pomysł... że właśnie lepiej coś lżejszego (typu emulsja lub balsam). A że teraz jeszcze dostałam w prezencie... Jak się nie nada to matka się będzie pięknić :PP

Sandra! Najważniejsze, ze jesteście zadowoleni, obydwoje :)

Nati! Widzisz.... dopiero przeczytałam o wiśniach ehhe a po USG bylam u rodziców na działce i pozbierałam co tam mieli.... i mam głównie wiśnie :PP trochę agrestu, jabłka i kilka sztuk dosłownie czerwonych porzeczek ehhe. Dokupiłam jeszcze śłiwki. Czyli będzie u mnie mega mieszaniec :D

Dziewczyny... czyli uważacie, zeby w ogóle dziecka nie kąpać w żadnych płynach ani niczym nie smarować??

Co do USG...
W czasie badania lekarz podawał wszytskie wymiary pielęgniarce, ona zapisywała... i pyta się mnie czy ciąża przebiegała prawidłowo, czy ma na coś szczególnego zwrócić uwagę.... Ja mówię, ze wszytsko było ok... tylko martwi mnie taka niska waga.... on się mnie pyta, jak to niska waga? Ja mówię... no w tym tygodniu i tylko 2300?? A on robi wielkie oczy i mówi..... ale ja mówiłeś 3300 :D i mi nawet monitor pokazał, ze nie kłamie hehe. Także mały klocuś jak nic :D Gdzie tam sierpień! Mały nadrobił jak ta lala.... 6 tyg temu wazył praktycznie 1,5 kg mniej.... aż strach się bać ahha

8 lata 11 miesiąc temu #1038264 przez niagara
Hej :laugh:

Magmus mi sama położna powiedziała, że im mniej kosmetyków używasz do pielęgnacji malucha tym lepiej :) My sugerowaliśmy się tą zasadą i kąpaliśmy małą w hippie, nie używaliśmy żadnych balsamów, kremów, pudrów, kremów na odparzenia.
W efekcie nie wiem co to odparzenia, a jak Julce wychodzi czasem sucha skóra (alergolog i dermatolog stwierdzili że to azs :blink: :silly: ) wystarcza kąpiel z dodatkiem oliwki i problem znika ;)
Teraz przy małym też nie kupuję żadnych emolientów ani balsamów bo wiem że są zbędne ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1038265 przez joanna1991
NATI spozniala sie ale to zazwyczaj max 3 dni ale od jakiegos czasu bylo wszystko dobrze no i najwazniejsze ze po HSG widzialam jak naprawde wyglada sluz plodny

8 lata 11 miesiąc temu #1038267 przez joanna1991
MAGMUS no to sporawego bobasa bedziecie mieli :) ciesze sie ze wszystko u was w porzadku :)

Lece robic kolacyjke.. Taka naszla mnie ochota na salatke z pomidorami cebula rzodkiewka i ogorkami kiszonymi :)) az slinka cieknie. A do tego buleczki z maselkiem czosnkowym zapiekane w piekarniku :D o a jutro zrobie ciacho! Mam nadzieje ze dorownam wygladem wypieku do waszych :)

8 lata 11 miesiąc temu #1038269 przez Sandruska1995
nati jaka masz tą dostawke? Ja szukam :)

magmus ładna waga :) Ja w piątek dowiem się ile moja ma , ostatnio miała 1832g :silly:
Mi robili usg 30 minut przed cc i mały miał mieć 3kg a wyszedł 3330g. :)
Eee, nie doczekasz sierpnia :laugh:

Dziewczyny zauważyłam mała kropkę krwi w sluzie nie dawno. Ale nie chce panikować.

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1038271 przez nati.olsztyn
Sandra Może szyjka zaczyna puszczać, czop śluzowy albo obcierka?
Dostawka taka:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1038272 przez nati.olsztyn
;)
Sandra Nie mogę dodac zdjęcia

8 lata 11 miesiąc temu #1038273 przez magmus88
Sandra - a ta Waga niecałe 2 kg to z jakiego tygodnia??

8 lata 11 miesiąc temu #1038282 przez nati.olsztyn
magmus Pięknie przybral na wadze Twoj maluszek:) To juz może wychodzić! :-) Jakie imię wybrane, bo mi umknęło?

8 lata 11 miesiąc temu #1038284 przez magmus88
Nati - Bartosz :)

A tu się pochwalę....

Przed i po upieczeniu.... Nati - pachnie pięnie a jak smakuje to jeszcze nie wiem :) Mąż jak wróci z pracy to dokona degustacji ehhe.

U nas znowu kręci się burza.... błyski są niesamowite ale grzmoty daleko... wczoraj też się kręciło a przysżło dopiero o 8 rano.... mam nadzieję, ze dziś już w nocy popada....
Załączniki:

8 lata 11 miesiąc temu #1038285 przez Pumcia
Yo :*
Magmus jak bede w domu to Podesle zdjęcia, jestem u teściowej 160 km od domu także rozumiesz :p

Miluniek daj żyć - Szymek będzie jedynakiem :laugh: jak na razie :evil:

Ziajek Ty chodzący ideale : weź bo w kompleksy popadnie przez Ciebie. Diety, bieganie, dbanie o formę - zazdraszczam :) matko a mi ciężko waga spada, zostało 5 kg po ciąży :/

Brown coś chciałam od Ciebie ale zapomniałam :P napiszę jak mi się przypomni, bo chwilowo muszę uciekać . . . Synek mleczarnia wzywa :laugh:

Pozdrawiam dziewczynki :* wybaczcie mój brak czasu dla WAs, jak kiedyś się ogarne to wrócę do WAS i będziecie miały mnie dość.
Pisze na telefonie więc za literówki przepraszam :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka