BezpiecznaCiaza112023

Witajcie Dziewczynki :)

11 lata 2 miesiąc temu #856790 przez srenka_918
Karolcia Niemiec Cię nie opuszcza chyba ;) (mam na myśli Alzheimera ;) )
tak dla przypomnienia to przy odstawianiu pawła od cyca wpadliśmy ;) miałam na tyle mało mleka już że to nawet przekąska nie była dla niego a co dopiero posiłek... a co gorsza, to jak walczyłam o mleko było go coraz mniej i mniej a teraz czasem mnie tak sutki swędzą że nie mogę wytrzymać i lecę do łazienki coś z nimi zrobić to po podrapaniu lub ściśnięciu sutka mleko wypływa... A żeby od tago mleka cycki miały ładny kształt i były pełne, to nie... Muszą wisieć i być jak na pół puste flaki...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #856993 przez KarolciaZumba
Srenka ja to taka zakręcona od tego nie wysypiania się w nocy :/ na Majke nawet kleik ryżowy nie działa masakra z tymi nocami. Niestety Majka śpi ze mną w łóżku bo ja 10 razy wyciągać jej z łóżeczka nie mam siły :/

A co jest bardziej zapychające kleik ryżowy czy kaszka? aaa i Majka od paru dni ma wysypkę na łokciach, nie swędzi jej to ani nie jest czerwone tylko taka jak by kaszka . Zapisałam już ja do lekarza bo mnie to troch martwi.... Macie jakieś pomysły?

11 lata 2 miesiąc temu #857395 przez srenka_918
Karolcia u mnie też jest problem ciągłego budzenia bo głodny... Najpierw 5 godz wytrzyma bez jedzenia, ale i tak się budzi nie wiadomo po co, potem chce jeść by wytrzymać kolejne 5 godz i wstać... Żadne kaszki i kleiki na noc nie działają... Raz się zdenerwowałam a dałam małemu na kolację jajecznicę z pomidorem i chleb z masłem i jak tym się najadł i zapił mlekiem to wytrzymał bez jedzenia 5godz i 40 min... Chyba ma taki urok że chce jeść w mocy...

A Ty dajesz jeszcze cyca małej?

No i ucałuj ją na te pół roczku ;)

A z tą wysypką, to nie wiem co to może być... Może przeszorowała jak na brzuchu leżała i się wściekała?

11 lata 2 miesiąc temu #857425 przez KarolciaZumba
tak dalej jesteśmy na cycu bo powalczyłam z laktatorem i znów mleko mam :)

No tak Majusia dziś już duża panna, kurcze a tak sobie zawsze myślałam a kiedy to będzie jak Maja będzie miała pół roku a to tak szybko zleciało że ho ho :)

Srenka a ja sobie tak myślę że ty to szczęściara jesteś nie doświadczysz znów miesiączki LO
Ja ciągle swojej po porodzie nie dostałam :D

a oto i moja księżniczka !!! :*
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #857462 przez srenka_918
No no, jaka śliczna pannica ;)
Karolcia tym razem jak byłam kilka dni przed planowanym okresem i niczego się nie spodziewałam zrobiłam sobie taki zapas podpasek, że chyba na 3 okresy by mi wystarczyło ;) Hormony już mi coś podpowiadały ;) Podczas połogu się zużyją ;)

To długo nie masz okresu, ja bym się już zaczynała martwić ;) Bo u mnie pojawił się 3 tyg po tym jak podałam małemu pierwszy posiłek do syta, co go mlekiem nie zapił i tym samym nie pocyckał na czas

11 lata 2 miesiąc temu #857499 przez patka89
To dziewczyny tak średnio po porodzie to ile czasu nie ma się okresu ? :)

11 lata 2 miesiąc temu #857564 przez KarolciaZumba
Patka jak karmisz piersią to długo długo nie masz :P a jak mm to pytanie trzeba do Nike skierować bo ona od początku karmi mm więc Ci powie :)

Srenka Maja potrafi zjeść pół słoiczka i jeszcze dopchać cycem :/ a całego słoiczka nie dam rady jej na raz dać :/

11 lata 2 miesiąc temu #857576 przez nike84
Wszystkiego najlepszego dla Majci z okazji półrocznicy ;) Ale śliczna panna Ci rośnie :)

Patka ja dostałam okres po 2 miesiącach od porodu. Karmiłam niecały miesiąc a potem już tylko mm. No i co najważniejsze dla mnie po ciąży mam teraz praktycznie bezbolesne miesiączki. A wcześniej to umierałam z bólu, tak że dopiero ketonal mi pomagał :dry:

U mnie Kacper już wcina cały duży słoiczek na obiad 190g :) Na noc daję mu mleko z kleikiem i przesypia na tym całą noc. Niby Kacper zjada tyle co w schematach jest, nawet lekara stwierdziła że nie ma mowy o przekarmianiu, a taki klocuszek mi mały rośnie :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #857578 przez srenka_918
Żarłoczka mała ;)

Patka moje koleżanki z czerwcówek chwaliły się że okres przychodził różnie, jedna po 6 tyg połogu po 28dniach dostała okres (oczywiście mówię tu o karmiących mm) a jedna dostała 3 miesiące później po połogu, a z karmiących piersią, to od 3 miesięcy po połogu (ja też do takich należę) do 6, po 7 miesiącach od porodu na 18 mam nie było takiej, która czekała jeszcze na okres (oczywiście oprócz na nowo zaciążonych ;) )

11 lata 2 miesiąc temu #857583 przez patka89
Oki dziękuje Wam za informacje :)

a Powiedzcie mi jak to jest,bo moja kuzynka powiedziała,mi że po porodzie
trzeba bardzo uważać kochając się bo łatwo można znowu zajść w ciąże,ponieważ organizm
jest przyzwyczajony.Wiecie coś o tym?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #857601 przez KarolciaZumba
Podobno tak, aczkolwiek myśmy już 2 tyg po porodzie coś ten teges było bez zabezpieczenia oczywiście na czuja :P mega się stresowałam czy nie zaszłam w ciąże ale na szczęście Łukasz naprawdę uważał :D

Kurcze Nike jak ja co zazdroszczę tych nocy przespanych , a ja wciąż marzę o 3h ciągłego snu........ :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #857605 przez srenka_918
Nie powiedziałabym że przyzwyczajony co rozregulowany, zupełnie nie wiesz kiedy masz dni płodne a kiedy nie, przynajmniej ja mając 3 normalne okresy przed kolejną ciążą nie wiedziałam kiedy zaczynają się a kiedy kończą dni płodne, koleżanki o jakich już pisałam to dopiero teraz potrafią ustalić kiedy coś się w ich cyklu zmienia, np ilość śluzu i jego jakość, choć wystarczy lekka gorączka przez kilka dni i już znów cykl jest niewiadomą ;) Więc tu jest pies pogrzebany ;) A przez okres połogu "pewnego" czyli 5 tyg po urodzeniu niby nie da się zajść w ciążę, nawet jak już się nie krwawi, bo wtedy jajeczka przy owulacji są "puste".

11 lata 2 miesiąc temu #857611 przez nike84
Dokładnie tak jak srenka pisze - organizm jest rozregulowany i łatwiej o wpadkę. My na początku też bez zabezpieczenia, ale odkąd dostałam pierwszą miesiączkę to już się zabezpieczamy. Właśnie muszę isć w końcu do ginekologa po antykoncepcję :silly: może przy okazji miesiączka mi się wyreguluje :)

Oj Karolcia te przespane noce dużo dają. Chociaż ostatnio coś mi sie budzi kolo 4 w nocy :dry: Na szczęście wystarczy smoczek i karuzela i ma na nowo odlot :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #857625 przez patka89
Czyli jednak prawda :)
Będzie trzeba uważać, najpierw odchowam jedno trochę :D

11 lata 2 miesiąc temu #857944 przez krasnoludekciuban
Hej kobietki, jestem tu nową mamuska z małym brzuszkiem w 21 tygodniu.
:laugh:

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka