BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #799091 przez anitkade
Bella, co Ty opowiadasz - dołączaj!! Niektóre z nas są od początku, a niektóre dołączyły niedawno. Nic się nie przejmuj, na pewno się poczujesz u nas dobrze! Poopowiadaj o sobie, o swoich przygotowaniach i w ogóle. Macie wybrane imię?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #799098 przez gosiacek
Anitka jasne, że spróbuję zrobić tablice, zresztą teraz non stop wymyślam jakieś zajęcia plastyczne dla mnie i Bartka, żeby chociaż dziecko nie było takim lewusem jak ja ;) Od poniedziałku mam w końcu wolne więc będziemy robić bombki na choinkę. Może coś z tego wyjdzie. Ale jest coś co uwielbiam robić: piec ciasta. Pochwalę się torem jaki zrobiłam Bartkowi na 2 urodzinki (mój pierwszy taki tort, więc nie jest może zbyt rewelacyjny, ale jak na pierwszy raz, to chyba nie aż taki zły ;) ). W tym roku Bartuń zażyczył sobie myszkę miki, więc przede mną nowe wyzwanie :)
Ale cudny ten pajacyk. Naprawdę śliczny. Też uważam, że powinnaś takie cuda sprzedawać.

Dagnes świetnie wyglądasz i genialny pomysł z tymi fotkami. Ja żałuję, że się nie zmusiłam do robienia takich, bo pamiątka jest rewelacyjna. I też bym nie powiedziała, że masz już +13.

Remiś mam nadzieję, że nie będą się wygłupiać i przedłużą Twojemu mężowi umowę. Dla mnie to trochę głupie, że jest kilka rozmów i to o przedłużenie umowy. Jeszcze jestem w stanie zrozumieć jak się kogoś przyjmuje, ale skoro go wybrali i już u nich pracuje, to po co cały ten cyrk?

Kasiek, kurczę, to niedobrze, że wylądowałaś w szpitalu :( ale z drugiej strony dobrze mieć opiekę non stop w razie w. Oby szybko Ci przeszło! I jakie Ci dali zastrzyki? Nic nie mówili skąd te bóle mogą być i od czego? Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Hej Bella, właśnie co Ty za głupoty wypisujesz? ;) Napisz coś więcej o Was.

A co do staników, to jak będziecie karmić piersią, to na pewno jeszcze się powiększą :)

Nie wiem czy wszystko napisałam, ale tak się rozpisałyście, że szok :)
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #799099 przez Dorciaition
Witajcie,

Jejciu jakie macie piękne brzuszki.
Dagnes rewelacyjny pomysł. Fajnie jak by ostatnie zdjęcie było z bobaskiem :)

Remiś trzymam kciuki za małża.

Anitkade rewelacyjny pajacyk. Trzymam kciuki za jakiś biznes.

Kasiek najważniejsze, że z dzieciątkiem wszystko ok. Ty z Malborka? Ja z Gdańska :)

Krecia ja sobie poźniej obejrze, bo jak moje dziecko wyczai, że coś oglądam to juz będzie po oglądaniu ;)

Bella witaj u nas,
opowiedz coś o sobie, no i o maluszku :)

Co do staników to ja kupiłam takie zwykłe szmaciane na allegro (przy Leni), no i mam je jeszcze. W sumie nie wiem nawet jaki rozmiar wzięłam, ale są dobre. Nie nastawiam się na jakies długie karmienie wiec na razie to mi wystarczy. Tzn chciałabym karmić, ale wydaje mi się, że przy Lence nie będzie to możliwe.
Ostatnio bawiłam się z nią lalą i zaczęłam ją głaskać, śpiewać jej, karmić i Lenka się obraziła. Poszła smutna położyć się do łóżka. Coś czuje, że bedzie ciężko.

Noo Gosiacek piękny torcik. Naprawdę. I jeszcze to pierwszy? Nie wierzę ;) Bartuś pewwnie szczęsliwy był.
My mieliśmy Minnie (kupioną, bo ja antytalent) no i Lenia płakała, że ją kroiliśmy ;)
Twój Bartek we wrześniu urodzony tak?

Miłego dnia Babeńki :)

Alanek[*] :(

11 lata 5 miesiąc temu #799100 przez Bella27
Dzięki dziewczyny:-) im bliżej porody tym większa ochotę mam by dzielić się moim strachem hi hi. Nasz synek będzie miał na imię Janek, ciąże znoszę dobrze pomijając pierwsze dwa miesiące wymiotów i lekka anemie teraz. Co do wyprawki to dopiero ogarniam...wczoraj zamówiłam w naprawdę taniej aptece internetowej rzeczy dla młodego i dla mnie na porodówkę. Zostały mi do ogarnięcia ubranka bo posiadam tylko kilka sztuk i parę innych detali( staniki, koszule do karmienia itd)

11 lata 5 miesiąc temu #799102 przez Bella27
Aha...pojawiły się u mnie skurcze przepowiadające( tak twierdzi mój gin) charakteryzują sie lekkim pobolewaniem podbrzusza jak na okres i czasem twardnieniem (stawianiem się) brzuszka:-) bardzo chce wytrzymac do stycznia ale tylko dla tego żeby mój maluch nie był najmłodszy w roczniku biorąc pod uwage obowiązek szkolny sześciolatków:-)

11 lata 5 miesiąc temu #799105 przez Dorciaition
Bella a co to za apteka?

Alanek[*] :(

11 lata 5 miesiąc temu #799106 przez Bella27
Gemini...naprawdę dobre
ceny! tani sudokrem 400g

11 lata 5 miesiąc temu #799107 przez Bella27
tutaj jest link www.aptekagemini.pl/

11 lata 5 miesiąc temu #799115 przez gosiacek
Faktycznie tanio. I nawet ceny przesyłki są ok. Chyba sobie zamówię ten sudocrem i może coś jeszcze, ale muszę poszperać ;)

A byłaś Bella już na ktg?

11 lata 5 miesiąc temu #799118 przez Bella27
Nie miałam jeszcze.

11 lata 5 miesiąc temu #799121 przez Bella27
Gosiacek zamówiłam z tej apteki serię do pielęgnacji noworodków Ziaja bo wyczytałam, ze ma bardzo dobre recenzje, jest tania ale trudno dostępna. Ciekawa jestem czy się sprawdzi. Nie chciałam małemu fundować na początek Emolientów.

11 lata 5 miesiąc temu #799128 przez anitkade
Gosiacek - torcik jest fantastyczny. Nie da się poznać, ze robiłaś coś takiego pierwszy raz, jest naprawdę profesjonalny. Bartuś nie miał nic przeciwko krojeniu?
Dorcia - nie martw się za bardzo na zapas. Dzidzia to nie lala, rusza sie, płacze, można ją pogłaskać, jest ciepła i milutka. No i wkręcaj jej jak najwięcej, że jest teraz starszą siostrą, ze jest taka duża i potrzebujesz jej pomocy. I bardzo podkreślaj wszystko, co może Lenia, a czego nie może dzidziuś. Znajoma opowiadała mi o takiej parze, którzy właśnie tak nakręcili starszego synka, że tyle może, bo jest taki duży, może iść z tatą do kina, a dzidziuś to nie może itd. I ten starszy synek ubóstwia młodszego braciszka. Oczywiście wiele zależy od charakteru dzieci, ale jestem przekonana, że dasz radę! Trzymam mocno kciuki, będziesz nam potem opowiadać, jak idzie :)
Oglądałam ostatnio ceny Bepanthenu w aptekach i Gemini była bardzo tania, a jeszcze taniej było w aptece Melissa. Niestety jak się doliczy cenę dostawy to już drogo, chyba, że możecie odebrać osobiście. Ja akurat mieszkam w Krakowie i tutaj najtaniej jest ponoć w Niezapominajce :) Więc tam kupuję. Też mają sklep internetowy.
Bella, Jasiek śliczne imię :) Ja też staram się dotrwać do stycznia, ale ja mam termin na 19 i do tego maleńką kruszynkę, więc jestem prawie pewna, że doczekamy. Mnie czasem brzuch twardnieje, a jak mówię o tym lekarce to każe mi brać więcej magnezu, mam 3 dziennie brać teraz.

11 lata 5 miesiąc temu #799134 przez gosiacek
Ja póki co nie mam nic z kosmetyków a jak tak patrzyłam szybko, to naprawdę mają bardzo konkurencyjne ceny wszystkiego. Co najmniej 10zł tańsze niż np. w DOZ gdzie się zaopatrywałam, więc chyba zmienię aptekę :) Szkoda, że nie ma odbioru osobistego w moich okolicach, ale przesyłka 10 zł to w końcu nie dużo. Muszę tylko zrobić sobie listę potrzebnych rzeczy, żeby o niczym nie zapomnieć.

Ja właśnie nie bardzo wiem na jakie kosmetyki dla malucha się zdecydować. Ostatnio wygrałam książkę, w której są przepisy na kremy, oliwki, mydełka dla niemowlaków własnej produkcji. W sumie wcale ciężko jakoś się tego nie robi a będę mieć pewność, że nie smaruje mojego maleństwa chemią i chyba skuszę się, żeby taki zrobić :)

11 lata 5 miesiąc temu #799136 przez Bella27
anitkade ja akurat zamawiałam tam wszystko od "majciorów" na porodówkę bo przez butelki, smoczki, kosmetyki wiec koszt przesyłki się zgubił, bo rzeczywiście nie opłaca się zamawiać kilku sztuk.Też mam kruszynke ;-) mały w 32tyg2 dniu ważył 1825g ale do tych pomiarów nie jestem przekonana bo mojej siostry mała dzień przed porodem ważyła 3300g, a urodziła się 4300 wiec wiesz...

11 lata 5 miesiąc temu #799140 przez Bella27
Gosiacek ja czytałam gdzieś, że w aptece właśnie robią maści i kremy tylko, że trzeba mieć recepte od pediatry ale podobno bardzo tanio wychodzi a baza tych smarowideł dokładnie taka sama jak wszystkich drogich specyfików. Zawsze możesz spróbować sama coś zrobić ja akurat uważam, że to dobry pomysł.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka