BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #799308 przez Dagnes
Lenartowicz numer mozna podac w prywatnej wiadomosci.

Wiktoria

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #799310 przez Bella27
lenartowicz znalazłam coś takiego na temat łożyska.
www.pampers.pl/lozysko-III-stopnia

11 lata 5 miesiąc temu #799311 przez Iciulinka
Witaj Bella :)
Ale dużo piszecie,nie nadążam czytać, a co dopiero odpisywać :laugh:
Dziewczyny śliczne macie brzuszki! Już dawno nie robiłam sobie zdjęć, chyba juz pora na nową fotkę. Brzuch też mam nisko, nie raz juz to słyszałam od koleżanek, ale tak mam cały czas więc się tym zbytnio nie przejmuję. Widocznie taka moja uroda.
A łożysko to pewnie lekarz kontroluje i nie mamy co się martwić, myślę że jak coś już rzeczywiście będzie niedobrze to lekarz w porę zareaguje. Musimy ufać lekarzom i być spokojne, bo stres wcale nie pomaga naszym dzidziusiom.
Też wolałabym urodzić już w nowym roku, może być nawet 1 styczen :laugh:
Też słyszałam żeby nie podrażniać brodawek. Moja koleżanka w ten sposób wywołała skurcze i prosto jechała do szpitala rodzić.
O tej aptece Gemini już kiedyś chyba wspominałam na forum, ja zamawiałam chyba ze dwa tyg temu i przesłali mi dwa wielkie pudła :laugh: Ceny jak dla mnie mają bardzo przystępne ( np. oliatum 500ml 37,99; palmers przeciw rozstępom 315 ml 20,99; bephanten baby 100 ml 23,99; femibion natal 2 37,69). Jak zaczęłam zamawiać dla małej (bephanten, octanisept, oliatium, fridę itp) i dla mnie (majtasy, podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, krem palmers, magnez, żelazo itd.) to 300 zł przekroczyłam raz dwa i dostawę miałam gratis. Moim zdaniem na prawdę się opłaca, nie przeliczałam ale na pewno zaoszczędziłam przynajmniej stówkę niż w zwykłej aptece.
Świetna ta mata edukacyjna. Od którego miesiąca dziecko się już interesuje taką matą?
Też mam 10ciopak pieluch tetrowych z biedronki.
Mokka a pochwal się jaki masz ten termometr, bo jeszcze ten zakup przede mną, a skoro mówisz że dokładny to maże taki kupię jak Ty. Właśnie się boję że wydam kupę kasy na termometr, a będzie niedokładny :(
Też planuję kombinezon, koc i pokrowiec. Ciekawe kiedy się wybierzemy na pierwszy spacerek, bo zależy jaka będzie zima.
Moja mała coś ma dzisiaj lenia, wczoraj dużo się kręciła i przeciągała, a dziś już słabiej...

11 lata 5 miesiąc temu #799314 przez Bella27
Dziewczyny, która z Was kupuje do szpitala tantum rosa? Ja mam to na liście ze szpitala tylko sie zastanawiam czy takie rozrabianie tego z wodą nie będzie uciazliwe.

11 lata 5 miesiąc temu #799317 przez Iciulinka
Ja nie pomyślałam nawet o tantum rosa, nie kupiłam. Położna na szkole rodzenia też nic nie wspominała...

11 lata 5 miesiąc temu #799321 przez Dominiczka
Ja kupiłam na razie 2 saszetki Tamtum Rosa, ale zraszacza jeszcze nie kupiłam.. Nie wiem ile saszetek tego trzeba.. najwyżej się dokupi

11 lata 5 miesiąc temu #799324 przez anitkade
Mokka - ja tak czytałam, ze pieluchy tetrowe najlepsza chłonność mają po 4-5 praniach. Moim zdaniem 10 pieluch wystarczy, skoro to tylko do ulewania, podkładania itd. To jeszcze zależy, ile chcesz prać. Wiem, że to zależy od ilości, ale ja np. mam małą pralkę i piorę praktycznie 2-3 razy w tygodniu, a przy dziecku nastawiam się na co najmniej 1 pranie dziennie, to zawsze można dorzucić te pieluszki do ciuszków. Ja kupię 5 takich lepszych tetrówek do podkładania pod buzię itd. (poza chyba 40 zwykłymi do pupy), a chciałam ze 3-4 flanelowe też, ale w tych materiałach co dostałam od cioci są flanele, dwie już obszyte, a coś jeszcze obszyję, więc rezygnuję z tego zakupu.
Co do maty - fajnie, ze się nada. Ale chyba nie warto jej przywozić gdzieś do 3 miesiąca, co? W sumie nie mamy miejsca, a do teściowej na pewno będziemy jeździć, to wezmę kiedyś potem. Tam też czekają większe ciuszki na Hanię.
Bella - szwagierka niesamowicie mnie odciążyła, mam od niej praktycznie wszystkie ciuszki, nic nie kupuję, tylko doszywam takie zimowe bardziej. Mam też od niej ręczniki, dostanę śpiworki do spania, dostałam poszewki na becik, a becik od mojej mamy mam, także sporo mi odpadło, bardzo wdzięczna jej jestem.
Co do zimowego spacerowania - moja mama siostrę werandowała, chyba po jakimś tygodniu, ja nie mam balkonu, więc też ubiorę i okno na oścież :) A po 2 tygodniach chyba można na dwór, a o mrozach to czytałam, że przy dużych, poniżej -10 albo -15 się odradza. W każdym razie lekki mróz najlepszy, bo bakterie nie latają w powietrzu. Zobaczymy, jak się ułoży, ale ja planuję po tych 2 tygodniach, może 3 już wychodzić, nawet na 10 minut, żeby tylko Hania się zahartowała i też miała troszkę świeżego powietrza. Oczywiście zobaczymy, jak będzie z pogodą.
Wiecie co, muszę iść na zakupy, a tu aż strach odejść od forum na godzinę, bo potem nie nadrobię :P

11 lata 5 miesiąc temu #799327 przez Dorciaition
Wow, ale szalejecie.
Ja dziś nie chce kłaśc Lenki do spania wiec czasu brak.

Tantum Rosa pomocne, warto. Ja kupiłam też Octenisept- na pępuszek i rane po porodzie albo cięciu.

Alanek[*] :(

11 lata 5 miesiąc temu #799331 przez Anitulka
Ostatnio roznawialam z koleżanka, ktora po porodzie uzywala wlasnie tantum rosa, bo naczytala sie ze taki swietny i rana nie chciala jej sie goic, a polozna jak sie dowiedziala i zobaczyla co sie jej tam dzieje, to ja strasznie ochrzanila i kazala uzywac tylko szarego mydla do podmywania. Ja i tak tylko mydla szarego uzywam wiec po porodzie tez nie bede kombinowac :) Nikomu nie bede odradzac oczywiscie, bo to pewnie zalezy od indywidualnych predyspozycji... Pisze tylko co slyszalam ;)

11 lata 5 miesiąc temu #799333 przez Bella27
Tez kupie dwie saszetki, a jak się okaże, że to takie niezbędne to ktoś mi dokupi.Zraszacza nie kupuję ekstra, bo mam taką butelkę małą z jakiejś mgiełki to wyparzę i będzie ok.Octenisept tez mam awaryjnie ale raczej stawiam na spirytus :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #799334 przez lenartowicz
Iciulinka jaki tani femibion, chyba jeszcze dzisiaj zamowie paczkę to dokupię sobie wkładki laktacyjne bo to się przyda i majtki do szpitala bo tego akurat nie mam.

To jak z tymi numerami, co reszta dziewczyn na to ?

Bella bardzo dziekuje Za linka :) wczoraj cale google na ten temat wyczytalam, ale naprawdę bardzo dziekuje

11 lata 5 miesiąc temu #799336 przez Bella27
Anitulka u mnie właśnie na tej liście z porodówki na pierwszym miejscu jest szare mydło ale jest tez tantum rosa. Kupiłam białego jelenia ale żelu dla wygody

11 lata 5 miesiąc temu #799338 przez Anitulka
A z numerami telefonow jestem za ;)

11 lata 5 miesiąc temu #799344 przez Bella27
lenartowicz ja to jestem głupia naprawde...wysyłam Ci linka, a Ty całą siec przetrzepałas już w tym temacie, chodziło mi o to zebys zobaczyła, ze to nie jest takie grozne z tym łożyskiem.
Co do nr też jestem na tak.

11 lata 5 miesiąc temu #799345 przez mokka
Iciulinka termometr mam taki:
allegro.pl/termometr-na-podczerwien-0-10...sek-i3634848206.html

ja tantum rossa nie kupuje...pewnie potem będę M wysyłac do apteki na szybko, ale cóż :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka