BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #799142 przez Anitulka
Gosiacek, torcik pierwszorzędny- super, więc gdzieś głęboko drzemie w tobie talent :)

Kasiek, oby wszystko się uspokoiło, informuj na bieżąco co tam się u Ciebie dzieje...

Bella, witaj, ja też mam termin na 10 stycznia ;)ale dalej nie wiem czy to twardnienie brzucha to skurcze czy co...mówiłam o tym położnej to powiedziała, że muszę więcej odpoczywać, więc się nie przejeła :silly:

Ale za to dziś po raz pierwszy wstawałam po 3 na nocne siusi, jak się obudziłam to tak mnie cały brzuch bolał, ale byłam tak zaspana, że nie pamiętam drogi do łazienki :silly: wcześniej spokojnie do rana wytrzymywałam...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #799153 przez Bella27
Anitulka mi gin powiedział, że na tym etapie to normalne i reagować należny tylko wtedy gdy twardnieniu towarzyszy ból brzucha. Mnie się dzisiaj śniło, że mi wody odeszły :P szybko w majciory zaglądałam jak się przebudziłam:D.Super, że mamy ten sam termin! Musimy wytrzymac:-)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #799156 przez mokka
Ale się rozpisałyście...nadążyć nie mogę z czytaniem ;)

Teraz żałuję, że zamiast poszukac w necie poleciałam do apteki i pewnie przepłaciłam.

kasiek posladkowe ułożenie nie jest za dobre i jeżeli sie nie odwróci główką w dół to jest to zwykle wskazanie do cesarki. Mnie lekarz powiedział, że do 34tc dziecko może się jeszcze obrócić głową w dół, a potem to sie już bardzo rzadko zdarza bo nie ma miejsca.

Dagnes, ale Ci zazdroszczę tych zdjęć! Też chciałam takie robić, ale jakoś tak zleciało i w sumie niby w każdym miesiącu mam jakieś zdjęcie zrobione brzucha, ale zawsze w innym miejscu i ubraniu i w sumie to nie ma szału ;)

Bella, ja równiez witam :) u mnie też są te skurcze przepowiadające, czasem bywają nawet dośc bolesne niestety . Z usg to faktycznie zapowiada się kruszynek :) ciekawe ile tak naprawdę będą ważyć nasze maluchy :)

Ja jako takich rozstepów dorobiłam się jedynie na piersiach i ostatnio zauważyłam dwa, ale niewielkie na udach. Te na piersiach smaruję olejkiem arganowym i widzę że stanowczo sa mniej widoczne już :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Fasolek [*] 10tc (2016)
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #799159 przez Bella27
Gosiacek, teraz się doczytałam, że torcik sama robiłaś! Swietnie wyszedł!
Dziewczyny, co sadzicie o hartowaniu brodawek przed porodem?:P Siostra mi truje, że ona przed porodem tarła szorstkim recznikiem i smarowała już bephantenem i żadnych problemów nie miała;P dla mnie to troche zabobony;-) chociaż...

11 lata 5 miesiąc temu #799161 przez gosiacek
Dziewczyny mój synuś też malutki, ale jak urodziłam Bartka (2830g)i powiedziałam lekarzowi, że mały, to powiedział, że dzieci ważące ok 2700g są najlepsze do rodzenia a potem zaraz szybko nadrobią. I u nas faktycznie tak było w miesiąc przybierał po 1,5 kg :) Tak że zupełnie się nie przejmuję, że będzie drobniaczek.

Bella, tak robią w aptekach na receptę, ja miałam dla mojego Bartka właśnie takie robione i cena była mega śmieszna, dosłownie jakieś grosze za dwa wielkie kremy. Ale tak jak mówisz trzeba mieć receptę od lekarza. Jak już zrobię sama kremik, to się Wam pochwalę :)

Pytałam o ktg, bo ja z Bartkiem miałam termin na 17 stycznia a przed świętami miałam ktg i skurcze spore mi wychodziły i pielęgniarki mówiły, że może do sylwestra dotrwamy. Urodził się 02.01 :) Mam nadzieję, że Ty też dotrwasz chociaż do 1-szego :)

A wiecie, że u nas jest tak, że pierwsze dziecko urodzone w danym roku dostaje od prezydenta 10 tyś zł :)

11 lata 5 miesiąc temu #799163 przez Anitulka
mokka, wyglądasz, jakby Ci ktoś piłeczkę pod skóre wszepił, ślicznie ;)

Co do obracania dzieci, to mojej koleżanki synek był ułożony pośladkowo do końca ciąży, a jak się zaczęły skórcze, to się obrócił i urodziła sn :D więc zawsze jest możliwe, trzeba mieć nadzieję :)

ja się wybieram chyba w środę na usg i już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak mała jest ułożona... ciągle mi coś wypina pod prawymi żebrami, więc myślę, że to stópki, no ale zobaczymy ;)

11 lata 5 miesiąc temu #799164 przez mokka
ja słyszałam że nie powinno się majstrowac za duzo przy brodawkach bo można je jedynie podrażnić, a samo ich pobudzanie powoduje powstawanie oksytocyny w organiźmie i może przyspieszyc poród. Z tego co wiem, to jak się dziecko prawidlowo przystawi do piersi to nie ma problemu z brodawkami.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 5 miesiąc temu #799165 przez Bella27
Mokka, piękny brzusio, taki zgrabniutki:-) dziewczyny jak czytam ile przytyłyście to Wam zazdroszczę mi dobiło +17 kg dobrze, ze jestem wysoka w miarę to nie wyglądam aż tak tragicznie.

11 lata 5 miesiąc temu #799167 przez Zanka1989
Bella witaj na forum - ja dołączyłam niedawno więc zapraszam do częstego pisania, bo to rzeczywiście fajna sprawa i duże wsparcie :)

Kasiek te zastrzyki to pewnie Celestone na rozprężenie płuc dziecka? Mi podali to ostatnio jak byłam w szpitalu - dla bezpieczeństwa gdyby poród zaczął się wcześniej. Fajnie, że masz dostęp do neta - pisz co tam u Ciebie :)

Ja nadal nie mogę nadrobić zaległych wpisów - ba nawet na bieżąco dopiero teraz doczytałam zaległe 3 strony od mojej ostatniej wizyty :) jesteście bardzo aktywne. Ja też wracam do aktywnego pisania :)

Mi właśnie brakuje kosmetyków. Planowałam kupić serię z linomagu sklep.ziololek.pl/122,kup-wyprawke-1-kliknieciem . Teraz w Rossmannie jest promocja chusteczek Pampers (6 paczek za 24,99) a w Tesco Pampersy w rozmiarze NewBorn 80 szt. za 42 zł.

11 lata 5 miesiąc temu #799170 przez gosiacek
Dzięki dziewczyny :) Fajnie, że Wam się podoba mój torcik.

Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, że mój brzusio jest gigantyczny a Wasze takie małe i zgrabne :)

Ja też bym nie kombinowała nic z brodawkami. Co ma być, to będzie. Jak będą bolały, to wtedy będziemy smarować a po co niepotrzebnie je masakrować? ;)

11 lata 5 miesiąc temu #799174 przez lenartowicz
Dziewczyny ale się rozpisalycie z rana :D

Czesc Bella, ja też nie dawno dołączyłam i nie było problemu. Skorzystałabym z apteki bo naprawdę super ceny ale już wszystko mam, szkoda, ze nie wiedziałam wcześniej.

Kasiek coś mi się wydaje ze lada dzień wrocisz do domu, trzymam kciuki żeby było dobrze.

Przepraszam ze tak o sobie znowu, ale przez to łożysko 3stopnia.nie mogłam spać. Czy któras z.Was oprócz Remisleos wie cośna ten temat ?

11 lata 5 miesiąc temu #799176 przez Bella27
Gosiacek, nie widziałaś mojego! Dziewczyny gdzie kupiłyście tetrowe pieluchy? nie chce zamawiać na allegro bo boje się, że będą cienkie

11 lata 5 miesiąc temu #799179 przez Zanka1989
Zapomniałam dopisać, że we wtorek mam kolejną wizytę i ktg :) Niestety z mojej Lenki jest kruszynka 1700 g - i nie chce dalej przybierać na wadze...a jeszcze w szpitalu wiadomo jakie jedzenie było.

11 lata 5 miesiąc temu #799181 przez gosiacek
Ja miałam w poprzedniej ciąży tak, że mi się szybko łożysko starzało.
III stopień miałam na pewno przed 34 tc co nie jest zalecane i wtedy częściej monitoruje się malucha, żeby sprawdzić czy dzidziuś dostaje odpowiednią ilość tlenu, bo III stopień oznacza,że może przepuszczać ono mniej krwi. U niektorych kobiet tak jest że łożysko szybciej się starzeje ,ale do końca ciąży pozostaje wydolne,czasem jednak zachodzi konieczność wcześniejszego porodu. U mnie do końca było ok mimo, że III stopień osiągnęło szybko, więc nie ma co się martwić i stresować na zapas :)

11 lata 5 miesiąc temu #799186 przez Bella27
Zanka1989, nadrobi Lenka jeszcze:-)
lenartowicz tez uważam, ze nie ma co się martwic na zapas!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka