- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Kasiek, oby wszystko się uspokoiło, informuj na bieżąco co tam się u Ciebie dzieje...
Bella, witaj, ja też mam termin na 10 stycznia ;)ale dalej nie wiem czy to twardnienie brzucha to skurcze czy co...mówiłam o tym położnej to powiedziała, że muszę więcej odpoczywać, więc się nie przejeła

Ale za to dziś po raz pierwszy wstawałam po 3 na nocne siusi, jak się obudziłam to tak mnie cały brzuch bolał, ale byłam tak zaspana, że nie pamiętam drogi do łazienki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Teraz żałuję, że zamiast poszukac w necie poleciałam do apteki i pewnie przepłaciłam.
kasiek posladkowe ułożenie nie jest za dobre i jeżeli sie nie odwróci główką w dół to jest to zwykle wskazanie do cesarki. Mnie lekarz powiedział, że do 34tc dziecko może się jeszcze obrócić głową w dół, a potem to sie już bardzo rzadko zdarza bo nie ma miejsca.
Dagnes, ale Ci zazdroszczę tych zdjęć! Też chciałam takie robić, ale jakoś tak zleciało i w sumie niby w każdym miesiącu mam jakieś zdjęcie zrobione brzucha, ale zawsze w innym miejscu i ubraniu i w sumie to nie ma szału

Bella, ja równiez witam

Ja jako takich rozstepów dorobiłam się jedynie na piersiach i ostatnio zauważyłam dwa, ale niewielkie na udach. Te na piersiach smaruję olejkiem arganowym i widzę że stanowczo sa mniej widoczne już

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dziewczyny, co sadzicie o hartowaniu brodawek przed porodem?

- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Bella, tak robią w aptekach na receptę, ja miałam dla mojego Bartka właśnie takie robione i cena była mega śmieszna, dosłownie jakieś grosze za dwa wielkie kremy. Ale tak jak mówisz trzeba mieć receptę od lekarza. Jak już zrobię sama kremik, to się Wam pochwalę

Pytałam o ktg, bo ja z Bartkiem miałam termin na 17 stycznia a przed świętami miałam ktg i skurcze spore mi wychodziły i pielęgniarki mówiły, że może do sylwestra dotrwamy. Urodził się 02.01

A wiecie, że u nas jest tak, że pierwsze dziecko urodzone w danym roku dostaje od prezydenta 10 tyś zł

- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Co do obracania dzieci, to mojej koleżanki synek był ułożony pośladkowo do końca ciąży, a jak się zaczęły skórcze, to się obrócił i urodziła sn

ja się wybieram chyba w środę na usg i już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak mała jest ułożona... ciągle mi coś wypina pod prawymi żebrami, więc myślę, że to stópki, no ale zobaczymy

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Kasiek te zastrzyki to pewnie Celestone na rozprężenie płuc dziecka? Mi podali to ostatnio jak byłam w szpitalu - dla bezpieczeństwa gdyby poród zaczął się wcześniej. Fajnie, że masz dostęp do neta - pisz co tam u Ciebie

Ja nadal nie mogę nadrobić zaległych wpisów - ba nawet na bieżąco dopiero teraz doczytałam zaległe 3 strony od mojej ostatniej wizyty

Mi właśnie brakuje kosmetyków. Planowałam kupić serię z linomagu sklep.ziololek.pl/122,kup-wyprawke-1-kliknieciem . Teraz w Rossmannie jest promocja chusteczek Pampers (6 paczek za 24,99) a w Tesco Pampersy w rozmiarze NewBorn 80 szt. za 42 zł.
- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, że mój brzusio jest gigantyczny a Wasze takie małe i zgrabne

Ja też bym nie kombinowała nic z brodawkami. Co ma być, to będzie. Jak będą bolały, to wtedy będziemy smarować a po co niepotrzebnie je masakrować?

- lenartowicz
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Czesc Bella, ja też nie dawno dołączyłam i nie było problemu. Skorzystałabym z apteki bo naprawdę super ceny ale już wszystko mam, szkoda, ze nie wiedziałam wcześniej.
Kasiek coś mi się wydaje ze lada dzień wrocisz do domu, trzymam kciuki żeby było dobrze.
Przepraszam ze tak o sobie znowu, ale przez to łożysko 3stopnia.nie mogłam spać. Czy któras z.Was oprócz Remisleos wie cośna ten temat ?
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
III stopień miałam na pewno przed 34 tc co nie jest zalecane i wtedy częściej monitoruje się malucha, żeby sprawdzić czy dzidziuś dostaje odpowiednią ilość tlenu, bo III stopień oznacza,że może przepuszczać ono mniej krwi. U niektorych kobiet tak jest że łożysko szybciej się starzeje ,ale do końca ciąży pozostaje wydolne,czasem jednak zachodzi konieczność wcześniejszego porodu. U mnie do końca było ok mimo, że III stopień osiągnęło szybko, więc nie ma co się martwić i stresować na zapas

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-