- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A co do spacerów, to mój Bartek jest też ze stycznia i jak przyszła do nas położna środowiskowa, to ją o to wypytałam, bo też nie bardzo wiedziałam co i jak. Mówiła, że można werandować, ale jak ktoś chce, to można też od razu na dwór. Ubrać ciepło i na początek króciutko 5 minut. Następnego dnia 10 minut i tak po troszku zwiększać każdego dnia. Tylko oczywiście jak pogoda jest znośna. Najlepiej jak jest mały mróz. No i my z Bartkiem pominęliśmy werandowanie i od razu po dworze spacerowaliśmy.
Śmiesznie było, bo pierwszy spacer, to było więcej szykowania i ubierania niż tego całego spaceru (w końcu całe 5 minut), ale i tak było fajnie

Ja o termometrach na razie nie chcę słyszeć. Mam takiego nerwa, że szok. Kupiłam polecany za ponad 200zł i jest beznadziejny. Pokazuje różne pomiary u tej samej osoby w zależności od miejsca. Wiem, że nie wszędzie jest taka sama temp. ale różnica 1 stopnia na czole w dwóch miejscach, to już przesada

No i muszę teraz myśleć o nowym.
Ja też jestem za wymianą numerów.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
O co kaman z tymi numerami bo chyba cos przegapiłam

- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Nie wiem czy odpisze wszystkim,bo moze cos mi wyleciec z pamieci.
Najpierw przyznam sie,ze dzis w ogole od rana nie lezalam,az mam wyrzuty sumienia.ale wiecie co robilam?bylam z Remikiem w zoo.plan mialam taki,ze pojedziemy tak na 45 minut i powrot.oczywiscie bylotak swietnie,ze lazilismy ponad 2 godziny.wiem,wiem,powinnam lezec,ale tak bardzo Remis sie cieszyl,ja sie dobrze czulam,ze zal bylo wychodzic.wyszalal sie na maxa,zledwościa zagadywalam go w samochodzie w drodze powrotnej,zeby mi nie usnal,bo chcialam,zeby jeszcze obiad u babci zjadl i dopiero spac poszedl.cala droge opowiadal o fokach i malpkach,chyba najbardziej mu sie podobaly.
Co do pieluch ja kupilam 10 w hurtowni u siebie w Płocku i mam 10 wysluzonych po Remiku,ale w razie czego są.Flanelowych mam5.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*

Gosiacek teraz jak rodzisz?
Romiś super, że wybraliście się do zoo. A teraz zmykaj do wyra nadrabiać leżenie

Bella o własnie, ja sobie cappucinko wypije. A Twój T. udany. Uśmiałam się.

Aa, śliczny avatarek.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Lenartowicz moze Twoj lekarz nie ma mozliwosci w swoim sprzecie sprawdzic pzeplywow i dlatego nie robil i nic nie mowil.Powiem Ci tak, samo łożysko jego 3 stopien nie przyspiesza akcji porodowej.Moze byc jednak tek,ze beda musieli nam ja lekarze szybciej wywolac.U mnie ciecie,a u Ciebie w zaleznosci od stanu dziecka.Jesli jest stabilny to dostaniesz oksytocyne,jak zacznie tętno skakac powyzej 170,albo spadnie ponizej 100 to wtedy cesarka.ale to tylko wtedy jakby przeplywy byly zle,cli dziecko dostawaloby za malo tlenu,albo jego wzrost sie zachamuje.opisalam Ci tak na chlopski rozum,zebys wiedziala co moze sie wydarzyc,ale pamietaj ze nie musi.Ja jestem w tej smej sytuacji.Mamy juz spore dzieciaczki,wiec oby posiedzialy ze 3 tyg i bedzie dobrze.tez bym wolala,zeby Leos byl styczniowy,ale co mam byc to bedzie.
Co do spacerow to ja zamierzam wychodzic po tygodniu na 5 minut i z kazdym dniem zwiekszac o 5-10 min tak,zeby majac trzytygodnie byl okolo godzinki.Remik jest zahartowany i nam w ogoke nie choruje. Spacerowalam z nim przez zime do -10 stopni,ale on jest z wrzesnia. A ubranko to body na dlugi rekaw,pajacyk welurowy,pajac ten zewnetrzny i koc i oslona na gondole.
Kasiek ale sie zadzialo z tym bolem brzucha,ale dobrze ze skurczy nie ma.
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Lenka urodziła się w listopadzie, po tygodniu pierwszy spacer i w sumie ani razu (oprócz rotawirusa) chora nie była.
Pamiętam jak po dwóch tygodniach od urodzenia przyszła położna i mówi, że mam z mała wychodzić na spacery, ale absolutnie nie do galerii handlowych. A ja dzień wcześniej byłam, no kupić sobie coś chciałam

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

zabieram się za obiad. Robię pstrąga z masełkiem czosnkowym, pietruszka i cytryną

- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nie zla historia z tym USC:-) posmialam sie.Apteka faktycznie fajna,ale ja juz wszystko mam.moze na przyszlosc sie przyda.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mokka panie w urzedzie moze z nadmiaru wolnego czasu interesuja sie zyciem innych:-) a co do brzuszka,mam bardzo podobny do Ciebie z tym,ze ja w 31 tyg jestem.az sie zmierzylam mam108 cm!przybylo mi 40 cm! A jak siadasz to brzuch dotyka spokojnie nog prawda? Z Remikiem bylo to nie do pomyslenia i nie kumalam o co tym laska chodzi jak pisza,ze brzuch na nogach i mlezy.a teraz siedze okrakiem a brzuch na kanapie:-) lekarz i polozna mowia ze ogromny,az sprawdzal dwa razy poziom wod plodowych.

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

z malym jest wszystko w porzadeczku... szyjka macicy bez rozwarcia... dluga na 3 cm nie skraca sie ani nic... przeplywy krwi tez sa wszedzie w porzadku... pepowina ok, lozysko tez. wody plodowe w odpowiedniej ilosci... a wiec jest dobrze... Igoras moj warzy 1800g

te bole brzucha i w ogole to prawdopodobnie te skurcze przepowiadajace.... bo na KTG juz ich nie bylo

mam nakazane prowadzic oszczedniejszy tryb zycia... hmm ale tak sie zastanawiam czy moze byc jakis oszczedniejszy niz lezenie calymi dniami na lozku ??

Najwazniejsze ze me dziecie jest cale i zdrowe...
- lenartowicz
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Bella jeśli możesz to napisz jak to trzeba załatwić z tym nazwiskiem (tez nie mam slubu). Polozna powiedziała mi ze musze iść do USC po "zgode partnera na to żeby miało jego nazwisko" w ten sam dzień poszliśmy, a babka do nas, ze nazwisko to się.ustala po urodzeniu dziecka, a nie w szpitalu i kto mi takich głupot naopowiadal ze takie coś trzeba mieć. Lekko to ujmując- wyskoczyła do nas z problem ze jesteśmy źle doinformowani i możemy wracac do domu. Zglupiałam wtedy calkiem i nie wiem.już o co chodzi bo przecież dziecko przy wyjściu ze szpitala musi chyba być jakoś nazwane w papierach..
- lenartowicz
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Bella witam w naszym granie jak juz sie ujawnilas to nie damy ci odejsc!!!!!
Mokka super brzuszek jak pileczka piekny!!!
Gosiacek szacun za torta wyglada jak z cukierni i wyglada przepysznie
Kasiek witam w klubie.ale nie martw sie jak nie masz skurczy ani rozwarcia za 2/3 dni bedziesz w domku tylko sie oszczedzaj a te zastrzyki to na plucka dla dzidziusia.
Sztywniaki w tym usc my jak ustalalismy date slubu to dopytywala czy jestesmy pewni itp...
U nas bez zmian ale mam niskie cisnienie i strasznego lenia ciagle bym spala nawet wlosow mi sie myc nie chce a mam takie kluchy ze szok!! Boli mnie reka z tym.wenflonem i jestem tym poirytowana ale mam takie cienkie zyly ze w kazdym miejscu mnie boli wiec musze wytrzymac;/
A zrobili mi tu nawet wymaz na gbs i mam ujemny mila niespodzianka bo jakbym sama w karte nie zagladnela to mi nikt nie mowil:)
Niteczka przykro mi z powodu ojczyma:( sama pochowalam tate 3 miesiace temu wiem ze to straszne teraz leze w szpitalu na przeciwko jego cmentarza i mi smutno ze nie moge go odwiedzic i swieczki zapalic az mi sie po nocach sni jego grob;(
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-