BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #799189 przez anitkade
Ojeja, ale szybko się dodają nowe posty, co chcę odpisać, to już 3 nowe i muszę cofać :) Ale bardzo mi się podoba takie ożywienie.
Mokka - brzuch masz bombowy po prostu! Ale faktycznie chyba wygląda na niski. Ale niezła piłeczka, świetnie wygląda. I widzę paznokcie u stóp pomalowane, czyli dałaś radę jakoś :P I łóżeczko stoi, no coś wspaniałego.
Moja Hania w 32 tygodniu ważyła niby 1640g, ale dzień wcześniej na usg u innego lekarza było 1499g, więc te pomiary to chyba mocno orientacyjne są. A przed porodem to już o różnicach rzędu kilograma słyszałam. Zobaczymy, jak będzie u nas :) Będziemy sobie wszystkie porównywać.
Co do sutków - też czytałam, żeby nie masakrować niepotrzebnie. Można sobie podrażnić samemu przed porodem i potem dopiero kłopot. Najlepiej poczekaj na rozwój wydarzeń i w razie czego mieć krem na podorędziu, tak jak dziewczyny doradzały.
Co do apteki - nie popatrzyłam, że można tam wszystko kupić, łącznie z majtasami itd. Chyba się skuszę, porównam sobie do allegrowych cen i przeliczę. Na dużą paczkę faktycznie 10zł zniknie, bo na jeden kremik to kicha. Aż się cieszę, że jeszcze nic nie kupiłam i na samą oszczędność też się cieszę :) Ale to nadal jeszcze nie dzisiaj, bo dzisiaj akurat mam siłę na śpiworek, więc siadam do szycia, bo mi już 2 godziny uciekły jakoś.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #799196 przez anitkade
Aha - dostanę matę od szwagierki jeszcze, bo jej córcia już zaczyna raczkować i jej niepotrzebna ponoć już:
http://www.fisher-price.com/en_US/brands/babytoys/products/38182
Ja to bym nie wydawała kasy na takie rzeczy, ale bardzo mi miło, że dostanę po jej dzieciach. Chyba fajna, nie? Używałyście czegoś takiego przy swoich starszakach?

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #799197 przez mokka
Bella ja tetry kupiłam w biedronce jakiś czas temu :) Widziałam też w auchan, carrefourze i realu w niezłych cenach. Ile tych pieluch tetrowych potrzeba? ja mam paczkę 10szt i nie wiem czy nie za mało. Kiedys pisałyście coś, że tetre wcześniej chyba 3 razy uprać trzeba żeby była chłonna, zgadza się, czy już mi się coś pomieszało? ;)

anitka, dzięki :) nawet mój gin zauważył, że się brzuch mocno obniżył i jak się dowiedział, że około 2 tygodni temu tak się stało to kazał mi spakowac torbę do szpitala na wszelki wypadek bo niby szyjka jest zamknięta i twarda, ale to sie może szybko zmienić, a Zuza jest o tydzień starsza prawdopodobnie :blink:
Jaka bombowa ta mata!!!!! słyszałam, że bardzo fajnie stymulują rozwój dziecka, ale też zalezy od charakteru malucha czy mu będzie odpowiadało leżenie na niej ;) też dostałam matę edukacyjną (stanowczo nie tak "wypaśną" jak Twoja :) ) od dziewczyny mojego brata po jej córce, ale musze ją zawieźć do rodziców bo u mnie przy 2 kotach nie zaryzykuję położenia Zuzki na macie na której coś piszczy, gra i grzechocze ;)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 5 miesiąc temu #799201 przez Anitulka
Ja teraz trochę z innej beczki... Która z was kupowała ten termometr bezdotykowy z biedronki, bo nie wiem czy mój dobrze działa... Już któryś raz sprawdzam i ciągle mam 37,2, a W. 37,4... i coś mi się wydaje, że coś nie tak z nim...

I jeszcze jedno... ;) jeśli chodzi o takie zimowe spacerki, to czym opatulicie maluszka? wiadomo ze kombinezon, ale co na to? jakis grubszy kocyk i ten pokrowiec na gondolkę, czy jak? bo tak się zastanawiam, a poscieli do wozka nie chce...

11 lata 5 miesiąc temu #799202 przez gosiacek
Anitka mata to świetna sprawa. Mój Bartek do tej pory się nią bawi ;) Ma trochę inną, wydającą odgłosy zwierzaków po naciśnięciu, ale generalnie dla malucha, to naprawdę fajna rzecz. Zwłaszcza dla takiego leżącego jak może złapać coś wiszącego, albo trącać i patrzeć jak się rusza :) Super, że dostaniesz od szwagierki, na pewno się przyda.

Ja jeszcze pieluch tetrowych nie mam, przy Bartku szło mi ich sporo, bo mu się strasznie ulewało i co chwila lądowały w praniu. Sama nie wiem ile teraz kupić :/

Dobra dziewczyny, ja zmykam. Muszę trochę popracować, w końcu ostatni dzień w pracy, to przydałoby się coś porobić ;)

11 lata 5 miesiąc temu #799206 przez Bella27
antikade, super, że masz możliwosć dostać coś po dzieciaczkach szwagierki!!! Moją wyprawke w ogromnej mierze zasiliła siostra bo po jej małej dostałam łóżeczko, fotelik, przewijak, wózek...bardzo mnie to odciążyło finansowo, co do maty edukacyjnej to super sprawa jak tak maluch wszystkiego podotyka, poogląda bardzo rozwijające to jest.

mokka, planuje kupic ok 20 tetrowych i może ze dwie, trzy flanelowe

11 lata 5 miesiąc temu #799208 przez mokka
Anitulka, w razie gdyby ten termometr źle mierzył to pamiętaj że masz 2 lata gwarancji na tego typu produkty. Ja kupiłam bezdotykowy, ale przez allegro i jak sprawdzałam go z rtęciowym to jest zaskakująco dokładny.

ze spacerami to będę robiła tak jak piszesz, czyli kombinezon, koc i ten pokrowiec nóżki w gondoli. Chyba wystarczy. Tak swoja drogą to kiedy można z takim dzieckiem wyjść na spacer? Słyszałam, że w zimie to trzeba miesiąc odczekać i nie wychodzic jak jest poniżej -5st. C...kurde, ja chyba siedząc miesiąc w domu oszaleję, a jak znam życie to mrozy zaczną się nam dopiero w połowie stycznia i też będzie lipa ze spacerami w takim razie.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 5 miesiąc temu #799210 przez Bella27
Podobno malucha trzeba werandować. Ja mieszkam na parterze więc nie wiem jak to ma wyglądać. Chyba porostu ubiorę Jaśka tak jak na pole i otworze okno na full.

11 lata 5 miesiąc temu #799215 przez Bella27
Kurcze ja kombinezonu jeszcze nie kupiłam:/ nie moge trafić na nic ciekawego. Planuje kupić jeden taki porządny,a drugi możne gdzieś w lumpeksie znajdę jakiś tańszy

11 lata 5 miesiąc temu #799278 przez lenartowicz
Dzięki za odp o tym lozysku.

Ja pieluchy tetrowe kupiłam w realu, paczkę 11 sztuk za 20coś zl nie pamiętam dokładnie, mam nadzieje, ze tyle wystarczy.

Mój mały to w sumie wcale taki mały nie jest, na to wygląda. Najbardziej przeraża mnie to, ze głowę ma na 36tydzień, a mam 34, nie wiem jak go wypcham :p a i pobrali mi ten gbs którego się tak bałam.

Super tort, zazdroszczę umiejętności, ja to nawet byle jakiego ciasta nie umiem zrobić więc jak przyjdzie co do czego to zostaje mi cukiernia albo babcia :lol:

Mokka świetny masz brzuszek ;)

Kasiek daj nam znać od razu jak się coś dowiesz.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #799292 przez Dagnes
Anitulka ja mam termometr z biedronki. Sprawdzalam go tylko po zakupie czy dziala i wydawalo mi sie ze jest ok. Ale jak sie bedzie sprawowal to sie dopiero okaze. Pieluszki tetrowe tez mam z biedronki 10 sztuk. A widzialyscie ta mate edukacyjna co sie teraz pojawila w biedronce? Duzo ma gadzetow i nawet pozytywke i kosztuje 99 zl. Ja sie caly czas nad nia zastanawiam i nie wiem czy kupic.
Mokka sliczny brzunio. Skoro napisalas ze przytylas tyle co ja, to ja sie juz nie przejmuje bo ty super wygladasz i nic nie widac po tobie nadprogramowych kg :)
Bella super ze sie do nas odezwalas. Pisz jak najczesciej.
Ja zamawialam kosmetyki tez w aptece internetowej z lublina. Jesli ktos jest z tego miasta to moze odebrac osobiscie zakupy. Np. za 400g sudocremu zaplacilam 25 zl. Tylko nie wiem czy widzialyscie ze ten duzy sudocrem jest z jakiegos importu rownoleglego i nie wiem co to znaczy. Zauwazylam ze producentem sie rozni ale mam nadzieje ze to jest jedno i to samo.
A mialam sie zapytac kogo bedziemy inf. jak juz sie akcje porodowe zaczna zebysmy byly na biezaco co i jak u ktorej. Ja np nie mam internetu w tel wiec dopiero po wyjsciu ze szpitala moglabym dac wam znac co i jak. Moze sms-em do jednej dziewczyny bedziemy wysylac zeby informowala na biezaco. Co myslicie?

Wiktoria

11 lata 5 miesiąc temu #799297 przez lenartowicz
Chciałabym już małego mieć na świecie i ogólnie wydaje mi się ze wcześniej urodze (przez to nieszczęsne łożysko) a tak bardzo nie chce żeby był najmłodszy w szkole zwłaszcza ze teraz sześciolatki do pierwszej klasy idą :( jak ja takie dzieciątko wyśle do szkoły. Przepraszam ze tak ciągle o tym lozysku, no ale ja tak zawsze panikuje może i niepotrzebnie. Obiecuje ze to ostatni post.już na ten temat, na pewno macie mnie dość.

11 lata 5 miesiąc temu #799300 przez lenartowicz
Dagnes to dobry pomysł, musimy być na bieżąco co i jak, tylko tak na forum nr podawac to troche strach

11 lata 5 miesiąc temu #799306 przez Bella27
Dagnes moim zdaniem wstrzymaj się z tą matą bo trochę czasu upłynie zanim maleństwo wykorzysta ja w 100%. Moja siostra małą kładła ok trzeciego, czwartego miesiąca.
lenartowicz odpoczywaj dużo, na pewno dotrzymasz do stycznia! Bądź dobrej myśli!Też nie chce żeby mały był najmłodszy w klasie, a mama mi wróży, że urodzę na święta :(

11 lata 5 miesiąc temu #799307 przez Dagnes
Gosiacek tort super wyszedl :)
Kasiek mam nadzieje ze tylko niepotrzebnie sie wczoraj zestresowalas i wszystko jest juz ok. Zycze szybkiego powrotu do domu jeszcze w dwupaku.

Wiktoria

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka