- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mokka - brzuch masz bombowy po prostu! Ale faktycznie chyba wygląda na niski. Ale niezła piłeczka, świetnie wygląda. I widzę paznokcie u stóp pomalowane, czyli dałaś radę jakoś

Moja Hania w 32 tygodniu ważyła niby 1640g, ale dzień wcześniej na usg u innego lekarza było 1499g, więc te pomiary to chyba mocno orientacyjne są. A przed porodem to już o różnicach rzędu kilograma słyszałam. Zobaczymy, jak będzie u nas

Co do sutków - też czytałam, żeby nie masakrować niepotrzebnie. Można sobie podrażnić samemu przed porodem i potem dopiero kłopot. Najlepiej poczekaj na rozwój wydarzeń i w razie czego mieć krem na podorędziu, tak jak dziewczyny doradzały.
Co do apteki - nie popatrzyłam, że można tam wszystko kupić, łącznie z majtasami itd. Chyba się skuszę, porównam sobie do allegrowych cen i przeliczę. Na dużą paczkę faktycznie 10zł zniknie, bo na jeden kremik to kicha. Aż się cieszę, że jeszcze nic nie kupiłam i na samą oszczędność też się cieszę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
http://www.fisher-price.com/en_US/brands/babytoys/products/38182
Ja to bym nie wydawała kasy na takie rzeczy, ale bardzo mi miło, że dostanę po jej dzieciach. Chyba fajna, nie? Używałyście czegoś takiego przy swoich starszakach?
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

anitka, dzięki

Jaka bombowa ta mata!!!!! słyszałam, że bardzo fajnie stymulują rozwój dziecka, ale też zalezy od charakteru malucha czy mu będzie odpowiadało leżenie na niej

- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4
I jeszcze jedno...

- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Ja jeszcze pieluch tetrowych nie mam, przy Bartku szło mi ich sporo, bo mu się strasznie ulewało i co chwila lądowały w praniu. Sama nie wiem ile teraz kupić :/
Dobra dziewczyny, ja zmykam. Muszę trochę popracować, w końcu ostatni dzień w pracy, to przydałoby się coś porobić

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
mokka, planuje kupic ok 20 tetrowych i może ze dwie, trzy flanelowe
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ze spacerami to będę robiła tak jak piszesz, czyli kombinezon, koc i ten pokrowiec nóżki w gondoli. Chyba wystarczy. Tak swoja drogą to kiedy można z takim dzieckiem wyjść na spacer? Słyszałam, że w zimie to trzeba miesiąc odczekać i nie wychodzic jak jest poniżej -5st. C...kurde, ja chyba siedząc miesiąc w domu oszaleję, a jak znam życie to mrozy zaczną się nam dopiero w połowie stycznia i też będzie lipa ze spacerami w takim razie.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- lenartowicz
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja pieluchy tetrowe kupiłam w realu, paczkę 11 sztuk za 20coś zl nie pamiętam dokładnie, mam nadzieje, ze tyle wystarczy.
Mój mały to w sumie wcale taki mały nie jest, na to wygląda. Najbardziej przeraża mnie to, ze głowę ma na 36tydzień, a mam 34, nie wiem jak go wypcham

Super tort, zazdroszczę umiejętności, ja to nawet byle jakiego ciasta nie umiem zrobić więc jak przyjdzie co do czego to zostaje mi cukiernia albo babcia

Mokka świetny masz brzuszek

Kasiek daj nam znać od razu jak się coś dowiesz.
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
Mokka sliczny brzunio. Skoro napisalas ze przytylas tyle co ja, to ja sie juz nie przejmuje bo ty super wygladasz i nic nie widac po tobie nadprogramowych kg

Bella super ze sie do nas odezwalas. Pisz jak najczesciej.
Ja zamawialam kosmetyki tez w aptece internetowej z lublina. Jesli ktos jest z tego miasta to moze odebrac osobiscie zakupy. Np. za 400g sudocremu zaplacilam 25 zl. Tylko nie wiem czy widzialyscie ze ten duzy sudocrem jest z jakiegos importu rownoleglego i nie wiem co to znaczy. Zauwazylam ze producentem sie rozni ale mam nadzieje ze to jest jedno i to samo.
A mialam sie zapytac kogo bedziemy inf. jak juz sie akcje porodowe zaczna zebysmy byly na biezaco co i jak u ktorej. Ja np nie mam internetu w tel wiec dopiero po wyjsciu ze szpitala moglabym dac wam znac co i jak. Moze sms-em do jednej dziewczyny bedziemy wysylac zeby informowala na biezaco. Co myslicie?
- lenartowicz
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- lenartowicz
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
lenartowicz odpoczywaj dużo, na pewno dotrzymasz do stycznia! Bądź dobrej myśli!Też nie chce żeby mały był najmłodszy w klasie, a mama mi wróży, że urodzę na święta

- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Kasiek mam nadzieje ze tylko niepotrzebnie sie wczoraj zestresowalas i wszystko jest juz ok. Zycze szybkiego powrotu do domu jeszcze w dwupaku.