BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #799861 przez ElaM
W aptece to nie wiem czy kupisz,musisz siespytac ja kupiłam w sklepie zielarkim tylko pytaj sie o liście malin a nie herbatę z mLin:) co do mięśni kegla ćwiczę jak tylko sobie przypomne pare razy ścianę i zapominam a w tych ćwiczeniach systematycznosc jest najważniejsze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #799867 przez Bella27
ElaM kupie te liście jeszcze dzis, co mi szkodzi.Wpadła mi w rece gazetka z reala jakby któraś była zainteresowana: body krótki, długi rekaw 5,99zł, body lub spodenki licencyjne( hello kitty, smerfy, tom&jerry) 12,99 zł sztuka, spodnie dresowe 9,90, bluza z kapturem 12,99, butelka avent 260 + druga gratis za 29,95

11 lata 5 miesiąc temu #799884 przez Zanka1989
Dziewczynki cudne wózeczki :) my mamy zielony w prezencie od Kuzynki, ale nie wiem jaka to firma.

Ja też nie zamierzam na palcach chodzić przy Lence. W ciąży słucham dużo muzyki (najlepiej klasyczna lub gotycki metal hehehe :laugh: ), żeby już ją przyzwyczajać a na dniach zabieram się za ściąganie muzyki klasycznej dla dzieci (Baby Mozart), bo chce żeby Lenka zasypiała przy jakiś dźwiękach.

Czekam na fryzjerkę, bo koleżanka jeździ do klientek do domu i robię się na bóstwo. Efekty pokaże wieczorkiem - no i obiecane zdjęcie brzuszka też. Całuski

11 lata 5 miesiąc temu #799913 przez Mag
Witam nowe mamusie, dobrze ze wczoraj zaglądam tutaj bo juz bym chyba nie dala za wami nadrobić :lol:

Ela co do liści malin ja bym uważała, podobno mogą wywołać wcześniejsze skurcze, ja teraz jak sie okazało ze mam problemy z szyjka to nawet soku z malin wole unikać bo się już boje.

Remis jak przeczytałam co Twój syn je to jestem w szoku :) oczywiście pozytywnie i tylko pozazdrościć, bo chyba mało które dziecko lubi takie rzeczy. Fajnie ze już powoli zaczynasz coraz więcej wychodzić, bo faktycznie tak leżeć to można się załamać.

Mialam jeszcze wiele rzeczy napisać, ale jak doszłam do ostatniego waszego postu to już wszystko z głowy mi wylecialo.

11 lata 5 miesiąc temu #799939 przez remiśleoś
Ela napary z lisci malin jak najbardziej mozna pic,ale po 38 tyg ciazy.wplywaja na akcje skurczowa macicy,wiec wczesniej lepiej nie ryzykowac.to naturalne sposoby przyspieszen porodu:-) tak jak stymulacja brodawek,nawet przy porodzie polozne kazala mojemu mezeowi pobawic sie troche brodawkami to oksytocyna szybciej sie wydziela w organizmie.teraz to moze smiesznie brzmi,ale wtedy blyskawicznie z 7 cm jak trafilam do szpitala zrobilo mi sie 9,a potem ciecie:-)

Mag tez sie cieszymy z mezem,ze Remik lubi wszystko.wlasnie pojechal z mezem na zakupy.Mysle,ze duzo robi to,ze on nie je slodyczy i dlatego ma tski apetyt.jak chce cos slodkiego to sam prosi o owoce.no szok poprostu!czasami daje mu ciasteczko belvita,a z innych "smakolykow"to :kisiel taki samemu robiony z jablek,pieczywko ryzowe,chrupki kukurydziane i galaretki.
Dziadkowie tez mu nie daja,ale zdarzy sie,ze zje piernika u nich.Od malego nie pil tych sokow dla dzieci,bo to slodkie jak cholera.teraz oczywiscie jakis kubek na dzien soku dostanie,ale na pol z woda.U

11 lata 5 miesiąc temu #799962 przez niteczka
Dzien dobry wszystkim mamusiom!Czeka mnie dzisiaj duzo pracy. Zaraz zbieramy sie z moim na zakupy. Mazmy duzo do kupienia. Potem musze posprzatac cale mieszkanie, a na koniec bede kleic pierogi. Wiec pewnie caly dzien bede miec z glowy. Ale w przerwach miedzy klejeniem pierogow zajrze do was. Milego dnia zycze Wam mamuski!

11 lata 5 miesiąc temu #799987 przez MoNiaaa
Witam nowe kolezanki my jestesmy otwartyw watkiem i kazda nowa mama jest mile widziana po porodzie bedzie fajnie sie wymieniac doswiadczeniami i chwalic osiagnieciami mam tylko nadzieje ze sie nie wykruszymy i po ogarnieciu nowego zycia wszystkie tu wrocimy.
Z tymi liscmi malin to ja tez slyszalam ze to na przyspieszenie porodu wiec sie wstrzymajcie!!!
Przy malej nie zamierzam ciszej sie zachowywac tak jak przy julce i teraz nawet na weselu przy glosniku spala jak susel
Wozki super macie.a jak sie pojdzie z nimi na spacer to dopiero bedzie cieszylo
Byla dzis u mnie julka i jak poszli to ja sie poryczalam jak dziecko teraz caly czas chce mi sie plakac:(
A z kolezanka z sali z racji ze dzis andrzejki to zamowilysmy sobie u mezow ze maja nam przywiesc hamburgera frytki i salatke..a co ; p
Niteczka a ty wcale juz nowa nie jestes tylko nasza i zamawiam u ciebie porcje pierigow i nie pamietam u kogo ale rosol :lol:

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #799993 przez lenartowicz
Na to wychodzi ze wszystkie chcemy przyzwyczajac.dzieci do "hałasu" :)

Monia współczuje naprawdę:( ale musisz być silna, dla Julki i Zuzi. Dasz rade !

Niteczka To ja też zamawiam pierogi :p

11 lata 5 miesiąc temu #799994 przez kociaczek1610
oo dzis mniejsze mamy tempo :) MoNiaaa usmiechnij sie pomysl ze juz nie dlugo wrocisz do domku i bedziecie razem wszyscy :) z tymi naparami z lisci tez bym sie powstrzymala wlasnie slyszalam ze przyspieszaja porod... jak mnie grypa zlaplala to balam sie nawet pic sok z malin... ale nic sie nie stalo.... i chyba mieta z lisci ma tez cos do tego ale nie wiem dokladnie cos mi sie o ucho obilo...

kurcze dzis maly mi naciska na jakis nerw bo jak siedze albo tez czasem jak wstane to mnie kluje tam tam... heh ale jest to nie przyjemne ;/ chwilami nachodza mnie mysli ze sto skurcze przepowiadajace ale raczej chyba nie... oby...

11 lata 5 miesiąc temu #799997 przez ElaM
No nie wiem teraz ,ja juz dzis wypiłam pierwsza szklankę i zamierzam juz do końca codziennie pic koleżanka tez zaczynała miesiąc przed i urodziła dokładnie w dniu terminu:)picie tego naparu jest zabronione tylko w pierwszym trymestrze ze względu na ryzyko poronienia,a pod koniec można ,to uelastycznienia ścianki macicy i być moze obejdzie sie bez nacinania bądź rozerwania,ja w to głęboko wierze a zobaczymy przy porodzie dam znać na pewno jak mi poszło :)

11 lata 5 miesiąc temu #799998 przez Zanka1989
dobrze wiedzieć o tych malinach - będę się ich wystrzegać, bo z moimi skurczami to nie ma co ryzykować. Moniaa głowa do góry - domyślam się jak Ci ciężko. Całuski:***

Ja już z nową fryzurą - Lenka przez cały czas była taka ruchliwa, aż ciężko było usiedzieć na krześle :)

11 lata 5 miesiąc temu #800006 przez gosiacek
Wow dziewczyny, weszłam tylko na chwilkę i widzę, że od wczoraj prawie 10 stron mam do nadrobienia! Szok :)
Przeczytałam na razie tylko jedną, i tak na szybko Dorcia nie wiem jeszcze jak będę rodzić teraz. Muszę pogadać z lekarzem. Niby wtedy cesarka była, bo małemu słabło tętno i trzeba go było szybko wyciągać, ale lekarz, który przyszedł był w szoku, że nie miałam skierowania na cesarkę od razu ze względu na wąską miednicę. Teraz raczej z nią lepiej nie jest, więc wypytam lekarza co on o tym sądzi. Jak mi powie, że według niego ok, to będę próbowała naturalnie :)

Kasiek super, że już w domku i że wszystko z maleństwem dobrze

Lecę dziewczyny, bo mi się obiad spali ;)
Jutro jak zajrzę, to pewnie będę miała ze 30 stron do przeczytania ;)

11 lata 5 miesiąc temu #800008 przez Anitulka
Czesc dziewuszki ;)

O lisciach malin tez slyszalam, ze to raczej przyspiesza porod, wiec jeszcze bym nie ryzykowala...

Niteczka, zrob jakas stowke wiecej tych pierogow, bo ja tez sie pisze na porcje (no moze dwie ;) )

Monia, jak kilka dni temu pisalas ze moze maz z julcia do ciebie przyjda, to mialam pisac, ze jak kolezanka byla w szpitalu, to wystarczylo ze przez tel. uslyszala swojego synka i juz do wieczora ryczala, ale po pierwszej wizycie bylas zadowolona wiec myslalam ze ciebie to nie dotyczy...a jednak :) obie strasznie za soba tesknicie, ale miejmy nadzieje ze jyz niedlugo cie wypusza :)

Dolaczam do grona tych co na paluszkach przy malej chodzic nie beda, sama z dziecinstwa pamietam radio 24h/dobe, ale mam tez 4 starszego rodzenstwa wiec wyboru nie bylo :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #800022 przez kociaczek1610
wpadlam sie pochwalic :D chwile temu wyrobilam ciasto na drozdzowke i teraz czekam az wyrosnie... nie moge sie doczekac az bedzie gotowa :D

dziewczyny mam takie pytanko co do jedzenia hehe czasem chceci mnie na zupke chinska tylko nie wiem czy powinnam to sama chemia eh a dzis M sobie zajadal a mi tak pachnialo hehe i musialam chociaz troszke makaranu zjesc ... podjadacie czasami?

11 lata 5 miesiąc temu #800027 przez lenartowicz
Ja podjadam :P (Anitkade Ty to mnie chyba nie lubisz za to moje jedzenie) nie jakoś często tylko jak mnie najdzie ochota to.poprostu muszę zjeść coś niedobrego (słodycze, mc donadl, zupki z.torebki itp)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka