- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Dominiczka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Wczoraj po 20 znowu mialam skurcze jak przed wczoraj. I w nocy tez mnie obudzily skorcze i zgaga jak cholera. Co wy na to, zeby pojechac zrobic sobie KTG do jakiegos szpitala?
Ogolnie to umiecie oddychac przepona? Wczoraj partner mnis uczyl, przyczym stwierdzil, ze jestem niepodadna, bo nawet oddychac nie moge. Myslalam, ze go zabije golymi rekami! Ledwo co moge powietrza czasami zlapac a on mi bedzie pieprzyl. Jak zaczelam ryczec to mu sie chyba glupio zrobilo, ale mysle ze on twierdzi ze plakalam ze strachu przed porodem, a nie z jego powodu...
Jak sie wam teraz oddycha? Dacie rade nabrac powietrza w cale pluca? Bo mam takie dni, ze oddychanid mnie poprostu boli...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Oj mnie włosy własnie też się jakoś zaczęły bardziej przetłuszczać. :/ Poźniej będzie tak, że zaczną mocno wypadać. Tak się dzieje chyba jakoś 3, 4 miesiące po porodzie.
No i chrapię też, ale od zawsze chyba

RomiśLeoś dzielna z Ciebie kobietka i super mamusia. Własnie, jak braciszek zareagował?
Anitkade pewnie to trochę potrwa nim będziesz spać jak suseł

Mokka trzymaj się dzielnie. Jeszcze chwilkę i maleństwo będzie z Tobą. Dasz radę.
Moja Lenka dzis pierwszy dzień w przedszkolu. Jeju, ciekawe jak jej tam jest, bo nie bardzo chciała tam iść, tzn weszła z radością, ale jak mówiłam, że idę, bo tak trzymała się mojej nogi, że płakać mi się chciało. W końcu pani przekonała ją farbkami.
Za jakąs godzinę tam zadzwonię, ciekawe.
Miłego Dnia

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja chyba nie chrapię, a włosy to mi się właśnie przetłuszczają ostatnio i pocę się w nocy. Latem tak nawet nie miałam, wtedy mi się włosy wtedy poprawiły, mniej wypadało i się nie przetłuszczały za szybko.
Też mam większe palce, takie kołki

Remiśleoś bardzo jesteś dzielna, bardzo mądre słowa, też je zapamiętam i w razie mojej awarii będę sobie je przypominać.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Mi sie w ciazy strasznie włosy poprawily i w ogole skora tez i puki co dalej jest dobrze

Co do oddychania, to jak mi sie mala wypnie, to nie moge powietrza zlapac, ale tak poza tym to mysle ze jest ok...
Mokka, nic sie nie boj, juz dawno chcialas urodzic, wiec przynajmniej wiesz ze to juz lada moment, a my czekamy na te skurcze, itp.

- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Moja mała wczoraj wieczorem i dzis od rana szaleje.. czyzby zaczynalo jej sie ciasno robic?.. Musze wkoncu torbe spakowac! Rzeczy leza przygotowane, ale poki co nie spakowane.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Oddychać nie mogę, jak biorę głebszy oddech to czuję, jak mi się skóra na całym brzuchu rozciąga, a do pełna i tak nie nabiorę. I przy ziewaniu to samo - cały brzuch mi się powiększa i jeszcze nieraz Hania kopnie niezadowolona, że ją przygniatam. Masakra. A są dni, że w ogóle dyszę jak kobyła po westernie.
Dorcia, na pewno Lenka się oswoi i będzie z każdym dniem tylko lepiej. Daj nam znać po południu, czy dotrzymała dzielnie.
Nie uwierzycie - nasz hydraulik poszedł gdzieś na dół oglądać kratki kanalizacyjne i w sumie siedzę sama, drzemię na kanapie i co jakiś czas budzą mnie dzikie ryki wiertarki. A w przerwach zasypiam. Nie rozumiem tego, w nocy cisza i spokój, a ja nie śpię, a teraz ryczy ta wiertarka, wodę mi puścił w łazience, a ja śpię jak zabita. Może między skurczami też tak będę przysypiać

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mi się już dobrze oddycha, nie mam problemow, brzuch opadł, ale jak pomyśle co było jakiś czas temu to masakra.. Żaliłam się tu nawet nie raz, ze nie mogę oddychac itp.
Na 13 idę na wizytę. W sumie nawet bym na nią nie szła z racji tego ze wylądowałam na ip 2 dni temu, ale zwolnienie mam do dzisiaj, więc trzeba :/
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

bezsennosc w ciazy tez straszliwie meczaca jest ;/ ja pod koniec na tabletkach jechalam bo juz nie dalam rady szkoda ze wczesniej nie wiedzialam ze mozna.
Remis dzielna strasznie jestes!!!
!moja Zuzia tez strasznie krotko ssie piers i moze tez przez to malo mleka mis sie produkuje.ona jedna piers 5 min z zegarkiem w reku...czasem ma kilka rundek nie wiem czy sie najada czy nie ale jak juz usnie po jedzeniu to spi te 3 godz.
sztuczne daje tylko w nocy tzn po kapieli jak widze ze piersi juz nie ssie a dalej szuka i na 1 nocne karmienie a pozniej juz staram sie znowu piers dac.
i zapomnialam sie pochwalic ze w sylwestra odpadl nam pepuszek

a dzis jak Zuzka zjadla o 21 tak obudzila soe dopiero o 2 w nocy

jutro idziemy na pierwsza wizyte do pediatry no i na wazenie mam stracha troche
Dorcia Lenka napewno bedzie potzrebowala troche czasu zeby sie przekonac do przedszkola ale przede wszystkim Ty musisz byc dzielna jak ja zostawiasz.dzieci wbrew naszym obawom szybko sie przyzwyczajaja do nowej sytuacji a to my mamy wiekszy problem

Julka od swiat nie byla w przedszkolu i juz codziennie pyta czy jutro juz idzie do przedszkola

ja rozstepy niestety tez mam

mokka dawaj znac co u ciebie!!!z ta waga to tez roznie bywa bo czesto usg nie jest wiarygodne.zycze szybkiego porodu

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- Adka94
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Dominiczka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

A co do wozka, to moja mama jak zobaczyla wozek to odrazu ,lulu Jagodka. Ululam Cie teraz, i jezdzila po calym domu hahah