- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Lunia jak narazie ogarniam wszystko i mieszkanie, prasowanie ,gotowanie, no i dzisiaj nawet mam czas zeby tutaj zagladnac. A od 15 juz Lukas w domu i jest ciut ciezej, bo jak karie mala a on akurat cos chce to sie zlosci i karze mi ja odlozyc, bo on np chce sie akurat bawic.
A nawet jak sobie robie cos do jedzenia a mala pokwekuje to przeciez nic sie nie dzieje dzieci tez musza pomarudzic,a na kazde mrukniecie nie bede leciec, a my jak karmimy to musimy sie jakos odzywiac

Co do kupek to tez cos kolo pieciu w ciagu dnia wychodzi, no i 1-2 w nocy, to jest calkiem normalne.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
naprawdę ci tyle zjadła? aż normalnie nie chce mi się wieżyc... taka dawka to dla dziecka 3-4 miesięcznego... jeśli nie więcej, tym bardziej jeśli chodzi o mm. uważaj na te ilości... mnie wczoraj doktor trochę zjechała za to że mały zjadal po 120 ml. i dopiero zdałam sobie sprawę że go przekarmiam... od wczoraj daje mu tylko 90 i widzę że to w zupełności wystarcza... i ma takie same przerwy w karmienu jakie miał jak dawałam mu te 120 z ta różnica że mi nie ulewa... od wczoraj ulał mi zaledwie 2 razy ale to w takie ilości że bardziej wyglądało to po prostu jakby się oplul....
- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikola mój największy skarb :**

Mam pytanie. Bo wyszłam ze szpitala 3 dni temu i nadal nie przyszła do mnie położna. Nie wiem co robić?
Drugie pytanie. Do pediatry ja muszę sama iść ją zapisać czy Adam ma to zrobić? Jak to wygląda ? I kiedy mam iść na pierwsze szczepienia?
Wybaczcie że pytam ale serio zielona jestem.
Aa i się pochwalę ze malutkiej dziś najprawdopodobniej już odpadnie kikutek z pępowiny. 5 dzień i już odpada

- Sarenka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- andzia90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Jej takie malutkie dziecko a tyle aż je , w szoku jestem. Mi to zje naraz 60 czasem 80 ml jak odciągnę laktatorem ale to na noc odciągam żeby w nocy mnie piersi nie bolały.
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

co do pediatry no to u nas w szpitalu pytali się do jakiej przychodni i jakiego lekarza wysłać kartę szczepień, więc zrobili to za nas. w książeczce zdrowia małego mieliśmy napisane zalecenia że kontrola w poradni dziecięcej w 1-2 tygodniu życia. a więc poszliśmy po 1,5 tygodnia. no i wtedy też umówiliśmy się na szczepienie...
a pierwsze szczepienie powinno być w szpital u 1 dobie życia kolejne po 6 tygodniach już w przychodni...
- Edi28
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

ale jestem wściekła na siebie, z położną cały czas gadałam, że wizyta u pediatry jest w piątek i nawet nie sprawdziłam w książeczce, bo uznałam, że jest jutro i co doooopa była dziś, a ja ją przegapiłam, eh jestem tak na siebie zła, że aż się popłakałam

Lunia, Wola pięć kupek, ale zazdroszczę, to moje dziecię ma kupkę co ją przewijam, czyli co dwie godziny właściwie, a zdarza się tak, że przewijam ją przed karmieniem bo jest niespodzianka i po karmieniu, bo znowu zrobiła, normalnie nadprodukcja

Lunia ciesz się z obecności męża

Elmirka, Asia nasza Hania też ma straszne problemy z brzuszkiem, stęka napina się, żeby puścić bączka, aż tak ją to meczy, że wybudza się ze snu i popłakuje, dajemy jej na polecenie położnej infacol, choć efekty raczej średnie... a to nie wina diety, bo już naprawdę jem rzeczy tylko dozwolone...
Też miałam takie myśli, że szkoda że nie udało się urodzić sn, ale najważniejsze, że Maleńka jest i że wszystko potoczyło się dobrze

Zubi ja po terminie musiałam być co drugi dzień na ktg i było różnie czasami nie było kolejki i wchodziłam od razu, czasami była taka, że musiałam czekać godzinę... bardzo różnie...
Tweety u mnie w szpitalu pytali o przychodnię, do której należę, wyszłam ze szpitala w sobotę, a w poniedziałek dzwoniła położna umówić się na wizytę, ona też umówiła nas na wizytę u pediatry i na pierwsze szczepienie

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Czyli lepiej zadzwonić do przychodni i się dowiedzieć co i jak ? Czy czekać aż położna się w końcu odezwie?
- Lunia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Edi to z jednej strony dobrze, przynajmniej się mała nie męczy tak z kupką, ale z drugiej wiem jak jest z tym przewijaniem

U nas jest kupka, przewijam i zaraz siusiu. Natalka obsika sobie ubranko, trzeba ją przebierać, wszystko fajnie pięknie a zaraz jej się ulewa

Dziewczyny a jak karmicie piersią? Tzn jakim trybem? Po określonym czasie i z obu?
Bo już sama nie wiem jak to robić. Gdzieś czytałam, że po 15 min z każdej, gdzie indziej znowu, że ma pić tyle ile wlezie z jednej i następne karmienie z drugiej...
I czy też wam tak mleko wycieka?
Jeszcze pytanie do mam córeczek. Jak myjecie cipulkę? U nas była już ładna różowa, bez mazi, a wczoraj znów takie białawe się pojawiło.
- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Edi28
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A co do karmienia, staram się, żeby przy jednej piesi była te minimum 15 minut, ale ona potem nadal szuka cycka więc daję jej drugą, pytałam położną, powiedziała, że jak najbardziej, jeżeli z jednej się nie najada dawać drugą, ale zachować kolejność, jeżeli na prawej skończyła, to od prawej zacząć kolejne karmienie

Hania też nam robi siku jak jej zmieniam pampka i najczęściej muszę ją przebrać, a potem jest krzyk, bo już jest tak głodna, ale tłumaczę jej, żeby nie siusiała na siebie, to nie będzie opóźnień

kurczę zamiast się wziąć za prasowanie to ja na forum kwitnę

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Asia09
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Edi jak to jest u Ciebie ze Ty masz tak duzo tych wizyt...lekarz i położna? Prywatnie ich sobie umawiasz?
Co do karmienia to ja jak czuje ze mam naprawde pełna piers to daje z jednej a jak jest po rowno to z dwóch, zwlaszcza ze Olusia ssie 5 minut po czym zasypia wiec po przerwie przystawiam do drugiej na kilka minut.
Jesli chodzi o kupki to nawet nie licze. Kazde karmienie to kupa a czasem zaraz po zmianie pieluszki od razu jest kolejny prezent wiec ok 10 na dobe.
- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Edi28
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-