BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 10 miesiąc temu #718441 przez anita1234
To ja smaki mamm dziwne,bo jem duzo nabialu,mies owocow tzn truskawki najbardziej no i dlodkie tez ale sie ograniczam bo strasznie bola mnie pozniej zeby...przy pierwszej ciazy duzo fast foodow owoce,przy drugiej tylko owoce i dlodkie i juz myslalam ze bd kobitka do ost chwili mialam nadzieje ze sie lekarz pomylil..a tu rodze i cos dynda :) ale nie powiem nadal by sie na dziewczynke moj kchany skarb :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #718772 przez darmag21
Hej dziewczyny, jak samopoczucie :unsure:
Ja dzis nie zbyt dobrze sie czuje, mdli mnie, oslabiona jestem i najchetniej bym sie polozyla i lezala do wieczora, niestety tak sie nie da :(

11 lata 10 miesiąc temu #718774 przez Green
darmag21 to ja znowu mam strasznego nerwa nieweim o co ? :unsure: wszystko mnie drazni :angry:

11 lata 10 miesiąc temu #718782 przez anita1234
Az ci wspolczuje,ja sie dobrze czuje ale mam strasznego lenia :p

11 lata 10 miesiąc temu #718791 przez Marudka
cześć Marcóweczki!
Ja się łapie na lutowe, ale będę do Was zaglądać :)

powodzenia Wam życze niestety teraz macie najgorzej jezeli chodzi o ciążowe dolegliwości.
Ja skonczyłam 13 tydzien i już mdłości przechodzą, siusiam juz 1 max 2 razy w nocy i troche mniej już spie, wiec idzie ku lepszemu.

pozdrawiam

11 lata 10 miesiąc temu #718792 przez domi2907
hej dziewczyny
:)

witam nowe marcoweczki i mam nadzieje ze bedzie wszytsko super. fajnie ze zagraniczne grono mamy to sie nie czuje osamotniona..

ja mam z kolei schize...po mojej ostaniej nieudanej ciazy rok temu, ciagle sie boje ze cos bedzie nie tak. nie umiem tego wylaczyc normalnie. kazde zaklucie to normalnie panika.
a lekarz dopiero w piatek..nie wiem jak wytrzymam jeszcze tyle czasu.

pozdrawiam was serdecznie

11 lata 10 miesiąc temu #718794 przez Marudka
domi2907 - nie stresuj się bo maleństwo to czuje

zobaczysz bijące serduszko i będziesz pełna radości.
Też przeżylam strate w styczniu więc wiem jak to jest kazdy fałszywy alarm, ale trzeba sie wyluzować

11 lata 10 miesiąc temu #718916 przez darmag21
Pewnie do poki nie minie ten okres zagrozenia to bedziesz sie denerwowc, ja sie nie dziwie bo sama tez bym sie denerwowala, nie przeszlam tego a i tak czasem o tym mysle ...dzis jest sie w ciazy a juz jutro z nie wiadomych przyczyn nie. Wbrew tym nerwom to dzidzi nie pomoze wiec trzeba starac sie myslec pozytywnie. Wypoczywajmy jak najwiecej i nie przesilajmy sie, w koncu to nasz jedyny czas kiedy "nie musimy" moga cos za nas zrobic najblizsi :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #719688 przez faza56
Witajcie marcowe mamusie :)Dołączam się do grona. Ja mam termin na 8 :)Oprócz bolących piersi i ciągłego siusiania na razie ciąża przebiega bezobjawowo. Oprócz tego mam nieodpartą pokusę na słodycze (których w ogóle nie jadłam przed ciążą). Będzie to moja pierwsza dzidzia więc będę bardzo wdzięczna za wszelkie porady i wskazówki. Wszystkim mamom życzę abyśmy w spokoju i radości przetrwały te 9 miesięcy i aby marzec stał się dla nas najwspanialszym miesiącem w życiu.
Pozdrawiam i ściskam mocno.

11 lata 10 miesiąc temu #719794 przez darmag21
faza56 gratuluje fasolki. Super... oby przybyalo Nas jak najwiecej...

11 lata 10 miesiąc temu #720122 przez Green
dziewczyny jeszcze tylko 8,5h w pracy i URLOP :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #720229 przez darmag21
Ooooo to super, miłego wypoczynku.

11 lata 10 miesiąc temu #722456 przez domi2907
ale tu cicho..... co tam u was dziewczyny?

ja dzis mialam pierwsze usg.:) serducho bije:) niesamowite uczucie zobaczyc fasolke.
teraz 5 tygodni i robimy oficjalne usg 1 trymestru ciazy.

:)
buziaki

11 lata 10 miesiąc temu #722701 przez darmag21
No wlasnie cichooo, u mnie oki, choc upaly mnie meczyly, maz jezdzil po zakupy a ja siedzialam i chlodzilam sie pod wiatrakiem, wychodzialam dopiero pod wieczor. Jamialam usg krore potwierzilo ciaze, potem badania i zalozyli mi karte ciazy, teraz 19-20 sierpnia jade na Usg wiec juz tez bedzie pewnie widac bijace serduszko i juz dorodna fasolke.
Jestem bardzo zdziwniona bo w pierwszej ciazy brzuszek zacza mi sie zaokraglac dopiero w 4 miesiacu a teraz 9 tydz a ja juz mam brzuszek taki jak wtedy mialam w 4...tak slyszlalam ze podobno w drugiej ciazy szybciej widac brzuszek ?

11 lata 10 miesiąc temu #722818 przez faza56
Pierwsze UGS to niesamowite przeżycie, ja byłam na początku 7 tyg., na szczęście wszystko było ok, serducho biło :) teraz 24 sierpnia będę na następnym to pewnie fasolka będzie już dużą cytrynką :)
Co do brzuszka, mam wrażenie, że wszystko co zjem idzie mi w brzuch bo znacznie mi urósł :) wszyscy mi mówią, że ciąży bym długo nie mogła ukrywać bo brzuszek bardzo widać. Może dlatego, że jestem bardzo szczupłą osobą :)
A dziś z mężem i naszą fasolką idziemy troszkę poskikać na weselu.
Miłego weekendu :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka