- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!

Ja tez przytylam niewiele, tylko 1kg, a jem duzo wiecej!

Moj gin, z zacieciem pilnuje zebym nie przytyla wiecej jak 3kg na trymestr, w sumie 9kg, ale nie Sluchaj go, Bo szybciutko wrocilam do swojej wagi po ciazy, bez zadnych cwiczen.
A smarujecie brzuchy?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- faza56
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja smaruje brzuszek oliwką dla dzieci. Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś profesjonalnego kosmetyku do pielęgnacji brzuchów

Może coś doradzicie?
- Ani-ta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

darmag21 gratuluje zdrowej fasolki ja też już się nie mogę doczekać wizyta a ta dopiero 3 września

Majówka ja w pierwszej ciąży przytyłam aż 19 kg ale wszystko ze mnie zeszło no może po za brzuchem który już teraz jest duży

anita1234 nie poddawaj się jutro masz wizytę to się dowiesz co z fasolką może nie jest tak źle a póki co to uważaj na siebie

Zapomniałam Majówka gratuluje siusiaka

- Ani-ta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie jest wielkim cudem
Wpierwszej ciazy niczym brzuszka nie smarawalam i nie mam zadnego rozstepu, teraz jednak zamierzam kupic jakis kosmetyk tylko jaki? czy zapatrywac sie w drozsze czy tansze, czy tak na prawde jest jakas roznica.
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!

Brzuch, hehe, wyskoczyl po obiedzie, na glodnego 2tyg temu jeszcze nic nie bylo widac, ale jak sie najadlam to piaty miesiac

Teraz juz jest caly czas takie uwypuklenie, jeszcze da rade wciagnac, ale coraz ciezej.
Ja tez zaniedbalam teraz smarowanie. Chodzi o to zeby smarowac tlustym kremem, oliwka, by dobrze nawilzac. Nawilzona skora jest bardziej elastyczna, wiec pieknie sie rozciaga I nie peka. Elastycznosc skory traci sie z wiekiem, lub dziedziczy genetycznie, wiec nigdy nic nie wiadomo. Ja sie w pierwszej ciazy smarowalam ostro, zadnego rozstepu nie mam....teraz czasu malo na te pielegnacje, ale pozniej bede zalowac

Darmag, sporo przytylas! Ale skoro tak pieknie zrzucilas to super!!! Tylko pozazdroscic!
- domi2907
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nadzieja umiera ostatnia :)

fajnie ze z maluszkami wszytsko ok:) ja mam nadzieje ze moj tez sie rzwija bo po dzisiejszym dniu wypelnionym mdlosciami to przynjamniej mam pewnosc ze hormony ok:)

ja smaruje, bo mialam juz problemy z nadwaga jako mloda dziewucha i pare rozstepow juz mi zostalo po tamtym czasie. kupilam sobie krem (nie wiem czy w polsce sie pokrywaja nazwy) mammela - specjalnie przeznaczony dla ciazy i po ciazy. byl dosc drogi ale super sie wchlania, ladnie pachnie i nie zostawia plam - czy bedzie dzial powiem wam w marcu

buziaki
- anita1234
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Ani-ta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

darmag21 ty masz dość często te wizyty

anita1234 tak mi przykro

- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- anita1234
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- domi2907
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nadzieja umiera ostatnia :)
darmag21 - ja tez mam wizyty dosc czesto - ale chodze do prywatnego. w portugalii ten system zdrowotny jest lekko porypany. tzn. lekarz publiczny kosztuje prawie tyle samo co prywatny...mimo tego ze placi sie skladki. jedyny tanszy jest lekarz rodzinny do ktorego trzeba chodzic co miesiac zeby potem dostac macierzynski. ale on generalnie nic nie wiem. takze w zeszlym roku wykupilam sobie ubezpieczenie prywatne z Multicare i teraz chodze do szpitala prywatnego duzo taniej -place za wizyte ok 30zl a za wszystkie badania 10% ich wartosci. ale mam opieke 24 na dobe - lekarka jest na kazde zawolanie, tak zreszta jak i polozna. tez chodze praktycznie co 3 tygonie. bylam w 4t2d (nic nie bylo widac), potem w 7t2d (juz bylo moje malenstwo z serduszkiem), teraz mam na 28 sierpnia (to bedzie 10t) i potem prenatalne w 12 tyg. ale przynajmniej czuje sie pewnie i bezpiecznie a to nie ma ceny.
buziaki dziewczynki
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja chodze na kase chorych ale do dobrej poradni ktora zostala stworzona z mysla dla kobiet w ciazy, gdzie przyjmuja lekarze prywatni tylko tam ciagna kolejny etat z NFZ,z tym ze prywatnie pojade na dana godz a tam zeby dostac sie do nich musze o 6 rano wyjechac z domu i po jakiejs godz wchodze najpierw do poloznej na badania potem do lekarza...a prywatnie to swoja droga w ramach sprawdzenia tego mojego. Poki co jestem zadowolona i oby tak dalej zostalo ...badania wszytskie za darmo,co miesiac macz i krew, znowu dostalam zlecenie, na nastepna wizyte za miesiac mam miec kolejne badania zrobione.
- anita1234
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-