BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 8 miesiąc temu #727261 przez Majowka
Darmag, gratuluje!!! Super :kiss:

Ja tez przytylam niewiele, tylko 1kg, a jem duzo wiecej! :) z Lucaskiem ogolnie przytylam 16kg, ale po porodzie polowa zeszla od razu! Nie am sie czym martwic!
Moj gin, z zacieciem pilnuje zebym nie przytyla wiecej jak 3kg na trymestr, w sumie 9kg, ale nie Sluchaj go, Bo szybciutko wrocilam do swojej wagi po ciazy, bez zadnych cwiczen.

A smarujecie brzuchy?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #727310 przez faza56
darmag21 Gratulacje!!!! Ciesze się, że z dzieciątkiem wszystko ok :)

Ja smaruje brzuszek oliwką dla dzieci. Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś profesjonalnego kosmetyku do pielęgnacji brzuchów :)
Może coś doradzicie?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #727316 przez Ani-ta
hej :)
darmag21 gratuluje zdrowej fasolki ja też już się nie mogę doczekać wizyta a ta dopiero 3 września :(

Majówka ja w pierwszej ciąży przytyłam aż 19 kg ale wszystko ze mnie zeszło no może po za brzuchem który już teraz jest duży :P i właśnie też się zastanawiam czy nie zacząć go już smarować :unsure:

anita1234 nie poddawaj się jutro masz wizytę to się dowiesz co z fasolką może nie jest tak źle a póki co to uważaj na siebie :)

Zapomniałam Majówka gratuluje siusiaka :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #727327 przez Ani-ta
Majowka a ja widziałam w wątku starających że ty jesteś świeżo upieczoną mężatką więc wielkie gratulacje :laugh: i wyglądałaś ślicznie :blink: p.s. gdzie ten wielki brzuch :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #727375 przez darmag21
To was pobije, hehe...w pierwszej ciazy przytylam 20kg, przed ciaza 46,7 w dniu porodu 68kg. Jestem dość niskiego wzrostu ledwo ponad 165. Wiec bylam korbolkiem, tez bez problemu wszytsko zeszlo, teraz waga przed ciaza wachala sie 51-53, teraz mam 54,5.

Wpierwszej ciazy niczym brzuszka nie smarawalam i nie mam zadnego rozstepu, teraz jednak zamierzam kupic jakis kosmetyk tylko jaki? czy zapatrywac sie w drozsze czy tansze, czy tak na prawde jest jakas roznica.

11 lata 8 miesiąc temu #727457 przez Majowka
Anita, dziekuje :kiss: to prawda, juz minely 2 tyg malzenstwa hahaha
Brzuch, hehe, wyskoczyl po obiedzie, na glodnego 2tyg temu jeszcze nic nie bylo widac, ale jak sie najadlam to piaty miesiac :laugh:
Teraz juz jest caly czas takie uwypuklenie, jeszcze da rade wciagnac, ale coraz ciezej.

Ja tez zaniedbalam teraz smarowanie. Chodzi o to zeby smarowac tlustym kremem, oliwka, by dobrze nawilzac. Nawilzona skora jest bardziej elastyczna, wiec pieknie sie rozciaga I nie peka. Elastycznosc skory traci sie z wiekiem, lub dziedziczy genetycznie, wiec nigdy nic nie wiadomo. Ja sie w pierwszej ciazy smarowalam ostro, zadnego rozstepu nie mam....teraz czasu malo na te pielegnacje, ale pozniej bede zalowac :(

Darmag, sporo przytylas! Ale skoro tak pieknie zrzucilas to super!!! Tylko pozazdroscic!

11 lata 8 miesiąc temu #727529 przez domi2907
no dziewuszki :) gratuluje pieknych wiadomosci:):)

fajnie ze z maluszkami wszytsko ok:) ja mam nadzieje ze moj tez sie rzwija bo po dzisiejszym dniu wypelnionym mdlosciami to przynjamniej mam pewnosc ze hormony ok:):)

ja smaruje, bo mialam juz problemy z nadwaga jako mloda dziewucha i pare rozstepow juz mi zostalo po tamtym czasie. kupilam sobie krem (nie wiem czy w polsce sie pokrywaja nazwy) mammela - specjalnie przeznaczony dla ciazy i po ciazy. byl dosc drogi ale super sie wchlania, ladnie pachnie i nie zostawia plam - czy bedzie dzial powiem wam w marcu :D:D:D

buziaki

11 lata 8 miesiąc temu #727593 przez anita1234
Dziewczynki a ja z wami sie bd musiala po zegnac :( bo niestety poronilam,dzis rano zaczelam tak krwawic,ze do teraz leci ciurkiem,maz jest wvszoku ze tak idzie,jutro bankowo bd miala zabieg,to wiec zycze przyjemniej ciazy,i szybkiego rozwiazania ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #727602 przez Ani-ta
Dziewczyny ja w poprzedniej ciąży smarowałam balsamem z Ziaji dla kobiet w ciąży nie był drogi kosztował coś ok 13zł i nie mam rozstępów teraz też muszę się w niego zaopatrzyć ;)

darmag21 ty masz dość często te wizyty :unsure: ja miałam 1 sierpnia a następna 3 września czyli tak co 4 tyg i poprzednio też tak chodziłam

anita1234 tak mi przykro :( trzymaj się :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #727718 przez darmag21
Anitka 1234 bardzo mi przykro. Trzymaj sie kochana. Wizyty mialam tak co3 tyg najpierw. Nie bylo widac pecherzyka wiec jechalam potem na nastepny tydz. Jak sie znalazl to potem za 3 tyg. Wiec w sumie wczoraj mialam pierwszy raz robione usg gdzie juz maluszka dokladnie bylo widac. A za tydz to mam prywatnie prenatalne je sie robi od 11 tyg tak poprostu przypadlo. Pozniej kolejna znowu co miesiac. Na npoczatku bylo troszke czesciej bo to wysylal na badania. Sory dziewczyny za byki. Jestem ich swiadoma ale klawiatura cos mi szwankuje.

11 lata 8 miesiąc temu #727748 przez anita1234
Dziewczyny jak myslecie powinnam wziasc to co mi wypadlo ze sb na wizyte?no do mnie dopiero teraz dociera co sie stalo i czego to moze byc przyczyna?i czy powinnam dostac immuglobine albo jak to sie tam nazywa..po kazdym porodzie dostawalam

11 lata 8 miesiąc temu #727753 przez darmag21
Ja ogolnie sie na tym nie znam,ale jesli masz to co wypadlotowlo to wloz moze do pojemniczka i pokaz. Sama nie wiem... mysle ze pewnie jakies leki dostaniesz.

11 lata 8 miesiąc temu #727768 przez domi2907
anita 1234 - przykro mi bardzo. wiem co czujesz i ze zadne slowa cie nie pociesza. przeszlam przez to w zeszlym roku i tylko czas leczy rany... trzymaj sie i sie nie poddawaj. dwa, trzy miesiace bedziesz mogla zaczac od nowa i uwierz ze tym razem bedzie dobrze. trzymaj sie kochana!

darmag21 - ja tez mam wizyty dosc czesto - ale chodze do prywatnego. w portugalii ten system zdrowotny jest lekko porypany. tzn. lekarz publiczny kosztuje prawie tyle samo co prywatny...mimo tego ze placi sie skladki. jedyny tanszy jest lekarz rodzinny do ktorego trzeba chodzic co miesiac zeby potem dostac macierzynski. ale on generalnie nic nie wiem. takze w zeszlym roku wykupilam sobie ubezpieczenie prywatne z Multicare i teraz chodze do szpitala prywatnego duzo taniej -place za wizyte ok 30zl a za wszystkie badania 10% ich wartosci. ale mam opieke 24 na dobe - lekarka jest na kazde zawolanie, tak zreszta jak i polozna. tez chodze praktycznie co 3 tygonie. bylam w 4t2d (nic nie bylo widac), potem w 7t2d (juz bylo moje malenstwo z serduszkiem), teraz mam na 28 sierpnia (to bedzie 10t) i potem prenatalne w 12 tyg. ale przynajmniej czuje sie pewnie i bezpiecznie a to nie ma ceny.

buziaki dziewczynki

11 lata 8 miesiąc temu #727786 przez darmag21
domi2907 pewnie ze nie ma ceny ....
Ja chodze na kase chorych ale do dobrej poradni ktora zostala stworzona z mysla dla kobiet w ciazy, gdzie przyjmuja lekarze prywatni tylko tam ciagna kolejny etat z NFZ,z tym ze prywatnie pojade na dana godz a tam zeby dostac sie do nich musze o 6 rano wyjechac z domu i po jakiejs godz wchodze najpierw do poloznej na badania potem do lekarza...a prywatnie to swoja droga w ramach sprawdzenia tego mojego. Poki co jestem zadowolona i oby tak dalej zostalo ...badania wszytskie za darmo,co miesiac macz i krew, znowu dostalam zlecenie, na nastepna wizyte za miesiac mam miec kolejne badania zrobione.

11 lata 8 miesiąc temu #727825 przez anita1234
No i dzidziusia juz nie'ma,powiedzial mi ze moge bardzo mocno krwawic,za 3 tyg mam przywiezc mocz i jak test bd pozytywny to bd mnie lyzeczkowac boje sie tego,widocznie tak mialo byc ,powiedzial ze to byl skrzep,ale na usg juz malenstwa nie bylo..

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka