- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A z katarem leczyłam się tym razem tak,ze wdychałam chyba sól fiziologiczną o ile się nie mylę ale tego nie powiem na bank

Głowa do góry,trzymam kciuki za Ciebie wracaj szybko do zdrowia,bo to już prawie meta nie ma czasu na choroby...!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mowmimama
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
małgoniaa jak będziesz miała już zdjęcia to pochwal się

danusia87ale wyżerkę w weekend mieliście ;D mój to ostatnio spotkał kolegę i powiedział mu, że jak jego kobieta była w ciąży, w 8 miesiącu to przez amory wody jej odeszły i mój teraz się boi i nie chce już fikać ;|

paradise misio fajny;D
sela trzymam kciuki!
Patka ja to myślę by dokupić ubranka w rozmiarze 62, bo boję się, że będzie większy niż 56 cm ;D
beaciaa jejku jeszcze tydzień i możesz rodzić! Ale to leci, niedługo będziesz miała swoje dzieciątko przy sobie ;D
OlgosAmigos hehe:P chyba też tak zrobię następnym razem

Wczoraj byłam na wizycie...

U nas wczoraj do 14 było tak ładnie, pojechaliśmy na plażę, na spacer:) w słońcu było 20 stopni

a tak się prezentuje z brzuszkiem

- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
O tym kwicie z ubezpieczenia napisalam Ci w poprzednim poscie.
- moniaW
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

wczoraj oglądałam program o polskich porodach i dziewczyna rodziła w pozycji na czworaka, nawet sprawnie jej to poszło

tak się zastanawiam czy każda dziewczyna może sobie wybrać pozycję do porodu?
Uśmiechnięta się nie odzywa

u mnie pada od rana i nic mi się nie chce tylko spać

oleczka a ja czekam na paczkę od siostry z Anglii

- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
No ale teraz wszystko w systemie jest,to zabiorę tylko dowód ze sobą no i oczywiście książeczkę ciąży

A tu dodaje zdjęcie mojej żyrafki, o której wspominałam,że kładę ją na brzuszku i mała sobie słucha melodyjki i jest troszkę spokojniejsza.Tak mi się wydaje,że to dzięki żyrafce
- Gosia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nie wiem to chyba przez ta pogodę

Bo telewizja też tak coś nie fajnie hula ;/
A o to ta moja żyrafka spróbuje jeszcze raz :
Mówmimama fajny masz brzuszek taki malutki

też bym teraz chciała być nad morzem sama przyjemność

spędzaj tam dużo czasu to bardzo zdrowe dla Ciebie i dla dzidzi,Pamiętam jak mama mnie zabierała co roku nad morze bo Ja jako dziecko byłam chorowitka,lekarz zalecił,żebyśmy jeździli nad morze bo to jod i w ogóle samo zdrowie

Gosia współczuje ale musi być dobrze,zobaczysz wszystko będzie okej musi być okej
trzymam mocno kciuki za Ciebie..!
- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- sela
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- <a href="http://www.zapytajpolozna.pl" title="Pobi

beaciaatrzymam kciuki by szybko i sparwnie wszystko poszło.A mam pytanie mogła bys napisac co konkretnie spakowałaś do szpitala ja nie długo tez będe sie pakowac i boje sie ze o czyms zapomne

- beaciaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Patka super żyrafka !

Sela ja korzystałam z tej stronki parenting.pl/portal/torba-do-szpitala-do-porodu bo u mnie trzeba miec dosłownie wszystko

Małż złapał jelitówkę masakra:(
- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- oleczka331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
fajna żyrafka podoba mi sie chce taka...
chcialam wam napisac ze jestem dzis troche wystraszona bo troche taka krepujaca sprawa.Na mojej bieliźnie pojawila sie galaretka bezbarwna, co moze oznaczac ze zaczyna odchodzic mi czop.Czy to juz teraz? nie za wczesnie? niewiem w piatek wizyta to dam wam znac mysle ze moge urodzic szybciej niz mi sie zdaje.Piszą ogolnie ze moze odchodzic do 3 tyg przed.Niewiem nie ma w tym krwi, ale zaczynam panikowac.Infekcja jakas to chyba by piekla albo cos no niechce gdybac ale moze przez ta moja prace, ze nie odpuscilam bo nudze sie w domu przyspiesze porod.Nerwy tez mam ciagle.Ohh chce juz zeby byl piatek.Bede dzis lezec i sie oszczedzac bo wczoraj sie napracowalam jak glupia.(i po co mi to było, ale nie umiem tak siedziec na dupce) pozatym kochane u mnie 11kg na plus a gdzie koniec????
mowmimama swietnie wygladasz malutki fajniutki brzusio:)
znow ziewam, chce mi sie spac ale sie nie poddam bo wczoraj pospalam w dzien a potem w nocy ojoj bylo ciezko zasnac.Do tego sen, zaczyna sie siedzialam z wami na takiej wielkiej sali wykladowej kazda pokolei szla rodzic, a ja dalej z tym brzuchem chodzilam i kazdy patrzyl kiedy wkoncu urodze.

czekamy dzis na paczkę...zamawiam w Pl bo taniej bo mam polska instrukcje i polskie leki:) wysylalam teraz krople kuzynce dla malego na wzdecia mowia ze niemieckie sa najlepsze, jak juz wasze maluszki przyjda na swiat w razie co mozecie na mnie liczyc!!!Kosztuja ok 8-9 e wysylka 3.5 i koperta musi byc babelkowa no czyli w sumie na polskie 60zl wychodzi.
- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
sie narobilam z rana, wiec teraz siedze i odpoczywam. U nas ladna pogoda, wiec porobilam w ogrodzie i musialam posprzatac w domu i tak mi zlecialo.
Jutro ide na zajecia z karmienia piersia, ciekawe czego sie dowiem... Wlasnie zjadlam cala miske pokrojonych truskawek i bananow

Zaczynam sie bardzo martwic o Usmiechnieta, poniewaz ona juz od dlugiego czasu nie pisala, nie wiem, co sie z nia dzieje. Miala isc do szpitala i sie odezwac jak wroci, a tu cisza, moze juz urodzila?
Sela - ciesze sie, ze wszystko ok!
Danusia - a Ty ktory program ogladalas?

Nati - bardzo sie ciesze kochana, ze wszystko ok! I bardzo mi przykro z powodu TWojego przeziebienia

Patka - ja sobie dzis robote znalazlam, ale teraz juz siedze i gapie sie w TV. Ale sliczna ta Twoja zyrafka!

moniaW - nie wiem, czy w Polsce mozna rodzic w roznych pozycjach, ale wydaje mi sie, ze tak. Na pewno mozna w Anglii, jak tylko nam wygodnie. Ja zanim zdecydowalam sie na rodzenie w wodzie to chcialam na lozku wlasnie w pozycji na czworaka, na pewno nie lezac! Nie mam zamiaru rodzic wbrew grawitacji

Beaciaa - o kurde, uwazaj, zebys i Ty nie zlapala tej jelitowki

Oleczka - nic sie nie stresuj, dla nas na forum nie ma nic krepujacego

- mallgoonia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
nati moja wizyta przebiegła podobnie do Twojej. Podobna waga dziewczynek i rozwarcie. Moje dziecko się właściwie odwróciło do porodu i jestem szczęśliwa, że będzie poród sn. Na ktg się wczoraj załapałam. Dużo zdrówką życzę. Nie ma nic gorszego niż chorowanie w ciąży i podczas karmienia piersią.
mówmimamadobrze, że konflikt zażegnany. Ja też jako początkujący kierowca miałam kilka incydentów z samochodem, i nawet najlepszym się zdarzają więc kompletnie się tym nie przejmuj. Wszystko da się naprawić. Pochwalę się zdjęciami. Będziemy mieć je za ok 2 tygodnie. bardzo ładnie wyglądasz. Ciąża Ci służy
Paradiseoglądałam często Porodówkę na TLC i zawsze wzruszałam się jak pojawiało się dziecko. Przy narodzinach dziecka nie poleciała mi nawet jedna łza. Ale to pewnie ze zmęczenia. Za to mąż się bardzo wzruszył

moniaWzazdroszczę siostry w UK:)
patka89- teraz nie potrzebne jest zaswiadczenie o ubezpieczeniu. Mamy przecież eWusia:)Fajan żyrafka
gosia27trzymaj się, dzielna babka z Ciebie. Dużo zdrówka
beacia fajna ta lista, ja tym razem pakowałam się bardziej z pamięci, do tej listy dodałabym Tantum Rosa do krocza (bo na tej liście nie widziałam) i cos na brodwaki - ja mam Bephanten. Uważaj na siebie.
oleczka w poprzedniej ciąży taka wydzielina jak opisujesz pojawiła się na ok 3 tyg przed porodem, za to czop podbarwiony krwią pojawił się dzień wcześniej. Poza tym przed porodem ilość wydzieliny też się zwiększa. ja przytyłam 12:)więc nie jest tak źle
- oleczka331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
mallgonia-dzieki 3 tyg aha no no no zaczynam troche sie bac