BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 3 tygodni temu #871405 przez patka89
Oj Nati współczuje, Ja jak w lutym byłam pzreziębiona to nie brałam żadnych tabletek,bo lekarz stwierdził,ze nie wolno. Apap na Mnie nie działa to robiłam sobie okłady na głowę i kark i pomagało spróbuj. Co do gardła,może wyda Wam się to głupie ale jeszcze wychowawczyni w szkole podstawowej Nam mówiła,że jak boli gardło i to są początki nie ma jakiegoś ostrego kaszlu to warto spróbować zjeść loda i wiecie co w początkowej fazie zawsze mi to pomaga.
A z katarem leczyłam się tym razem tak,ze wdychałam chyba sól fiziologiczną o ile się nie mylę ale tego nie powiem na bank :(

Głowa do góry,trzymam kciuki za Ciebie wracaj szybko do zdrowia,bo to już prawie meta nie ma czasu na choroby...!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #871429 przez mowmimama
Cześć dziewczyny :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

małgoniaa jak będziesz miała już zdjęcia to pochwal się :) to super pamiątka dla Was!:)

danusia87ale wyżerkę w weekend mieliście ;D mój to ostatnio spotkał kolegę i powiedział mu, że jak jego kobieta była w ciąży, w 8 miesiącu to przez amory wody jej odeszły i mój teraz się boi i nie chce już fikać ;|:P

paradise misio fajny;D

sela trzymam kciuki!

Patka ja to myślę by dokupić ubranka w rozmiarze 62, bo boję się, że będzie większy niż 56 cm ;D

beaciaa jejku jeszcze tydzień i możesz rodzić! Ale to leci, niedługo będziesz miała swoje dzieciątko przy sobie ;D

OlgosAmigos hehe:P chyba też tak zrobię następnym razem :P

Wczoraj byłam na wizycie...:) żelazo znowu spadło i muszę tabletki brać, to chyba przez to, że buraków prawie w ogóle nie jadłam ;| mały już nie jest taki mały...waży 2143 ;D doktor powiedział, że cały czas mieści się w średniej i jak tak dalej będzie szedł wzdłuż średniej to na końcu powinien ważyć 3 500 :) (to tak jak ja jak się urodziłam:P). Był odwrócony do nas pleckami więc buzi za bardzo nie widać, ale mam zdjęcie jego uszka :P ja mam na plusie 8 kg ;D

U nas wczoraj do 14 było tak ładnie, pojechaliśmy na plażę, na spacer:) w słońcu było 20 stopni :) a później już tylko deszcz deszcz...i tak do dzisiaj ;| a na 12 idziemy na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia;D

a tak się prezentuje z brzuszkiem :)
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu #871431 przez nati.olsztyn
patka Dziękuję! Ja biorę syrop Prenalen, apap, oscillococcinum i tantum verde do ssania. Do tego herbatki z miodem i cytrynka, a dziś z pomarańczą bo mi cytryny wyszły;-)

O tym kwicie z ubezpieczenia napisalam Ci w poprzednim poscie.

11 lata 3 tygodni temu #871440 przez moniaW
Paradise ja też oglądam te wszystkie porodówki na tlc :) ale u nas to chyba inaczej wygląda niż w Anglii..
wczoraj oglądałam program o polskich porodach i dziewczyna rodziła w pozycji na czworaka, nawet sprawnie jej to poszło :)
tak się zastanawiam czy każda dziewczyna może sobie wybrać pozycję do porodu?

Uśmiechnięta się nie odzywa :( a w poniedziałek mieli ją wypisać do domu,mam nadzieję że z nią wszystko w porządku :kiss:

u mnie pada od rana i nic mi się nie chce tylko spać :dry: normalnie zasypiam na stojąco :side:

oleczka a ja czekam na paczkę od siostry z Anglii :lol: podobno zaszalała na wyprzedażach :laugh: czasami żałuję że już nie mieszkam w UK bo tam mają naprawdę ładne rzeczy w niskich cenach ale od czego ma się starszą siostrę :silly: już nie mogę się doczekać tej paczki:)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #871448 przez patka89
Bo Ja właśnie zgłupiałam bo gdzie nie wejdę zobaczyć co jeszcze na wyprawkę, bo ciągle mam wrażenie,że czegoś mi brak to tam jest wszedzie zaznaczone zaświadczenie dlatego wolałam zapytać,bo wiemy jak jest,żeby przez głupią karteczkę do domu mnie nie odesłali, chodź jak byłam ostatnio tzn w sumie rok temu w szpitalu na wyrostek,to też nie miałam kwitka kazano mi go donieść do 14 dni od wyjścia ze szpitala.
No ale teraz wszystko w systemie jest,to zabiorę tylko dowód ze sobą no i oczywiście książeczkę ciąży :D

A tu dodaje zdjęcie mojej żyrafki, o której wspominałam,że kładę ją na brzuszku i mała sobie słucha melodyjki i jest troszkę spokojniejsza.Tak mi się wydaje,że to dzięki żyrafce

11 lata 3 tygodni temu #871465 przez Gosia27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #871479 przez patka89
Coś dzisiaj mam ogromne problemy z internetem ;/
Nie wiem to chyba przez ta pogodę :(
Bo telewizja też tak coś nie fajnie hula ;/

A o to ta moja żyrafka spróbuje jeszcze raz :

Mówmimama fajny masz brzuszek taki malutki :D
też bym teraz chciała być nad morzem sama przyjemność :) tylko pozazdrościć :D
spędzaj tam dużo czasu to bardzo zdrowe dla Ciebie i dla dzidzi,Pamiętam jak mama mnie zabierała co roku nad morze bo Ja jako dziecko byłam chorowitka,lekarz zalecił,żebyśmy jeździli nad morze bo to jod i w ogóle samo zdrowie :):) I mój stan się poprawiał już tak często nie chorowałam a teraz można rzec,że bardzo rzadko choruje :).

Gosia współczuje ale musi być dobrze,zobaczysz wszystko będzie okej musi być okej
trzymam mocno kciuki za Ciebie..!
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu #871512 przez nati.olsztyn

11 lata 3 tygodni temu #871543 przez sela
mówimamaWygladasz ślicznie pewnie urodzisz nic nie bedzie po tobie widac :)
beaciaatrzymam kciuki by szybko i sparwnie wszystko poszło.A mam pytanie mogła bys napisac co konkretnie spakowałaś do szpitala ja nie długo tez będe sie pakowac i boje sie ze o czyms zapomne :(

11 lata 3 tygodni temu #871552 przez beaciaa

Patka super żyrafka !:)
Sela ja korzystałam z tej stronki parenting.pl/portal/torba-do-szpitala-do-porodu bo u mnie trzeba miec dosłownie wszystko :( Nie spakowałam tylko płynu do kąpieli, ręcznika dla małego i termometru... Niby podkłady na łóżko są, ale w ograniczonych ilościah że tak powiem :P

Małż złapał jelitówkę masakra:(

11 lata 3 tygodni temu #871563 przez nati.olsztyn
beaciaa Współczuję jelitówki!! Obys i Ty nie złapała bo pobudzone jelita mogą wywołać skurcze! Trzymam kciuki za Was!!!!

11 lata 3 tygodni temu #871588 przez oleczka331
hej dziewczyny

fajna żyrafka podoba mi sie chce taka...

chcialam wam napisac ze jestem dzis troche wystraszona bo troche taka krepujaca sprawa.Na mojej bieliźnie pojawila sie galaretka bezbarwna, co moze oznaczac ze zaczyna odchodzic mi czop.Czy to juz teraz? nie za wczesnie? niewiem w piatek wizyta to dam wam znac mysle ze moge urodzic szybciej niz mi sie zdaje.Piszą ogolnie ze moze odchodzic do 3 tyg przed.Niewiem nie ma w tym krwi, ale zaczynam panikowac.Infekcja jakas to chyba by piekla albo cos no niechce gdybac ale moze przez ta moja prace, ze nie odpuscilam bo nudze sie w domu przyspiesze porod.Nerwy tez mam ciagle.Ohh chce juz zeby byl piatek.Bede dzis lezec i sie oszczedzac bo wczoraj sie napracowalam jak glupia.(i po co mi to było, ale nie umiem tak siedziec na dupce) pozatym kochane u mnie 11kg na plus a gdzie koniec????

mowmimama swietnie wygladasz malutki fajniutki brzusio:)

znow ziewam, chce mi sie spac ale sie nie poddam bo wczoraj pospalam w dzien a potem w nocy ojoj bylo ciezko zasnac.Do tego sen, zaczyna sie siedzialam z wami na takiej wielkiej sali wykladowej kazda pokolei szla rodzic, a ja dalej z tym brzuchem chodzilam i kazdy patrzyl kiedy wkoncu urodze. :huh: i tak ten sen szedl od poczatku i znow i znow i potem WC i znow polozylam sie i to samo.Zmeczylam sie heheh

czekamy dzis na paczkę...zamawiam w Pl bo taniej bo mam polska instrukcje i polskie leki:) wysylalam teraz krople kuzynce dla malego na wzdecia mowia ze niemieckie sa najlepsze, jak juz wasze maluszki przyjda na swiat w razie co mozecie na mnie liczyc!!!Kosztuja ok 8-9 e wysylka 3.5 i koperta musi byc babelkowa no czyli w sumie na polskie 60zl wychodzi.

11 lata 3 tygodni temu #871635 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

sie narobilam z rana, wiec teraz siedze i odpoczywam. U nas ladna pogoda, wiec porobilam w ogrodzie i musialam posprzatac w domu i tak mi zlecialo.
Jutro ide na zajecia z karmienia piersia, ciekawe czego sie dowiem... Wlasnie zjadlam cala miske pokrojonych truskawek i bananow :) Mniam, mniam!
Zaczynam sie bardzo martwic o Usmiechnieta, poniewaz ona juz od dlugiego czasu nie pisala, nie wiem, co sie z nia dzieje. Miala isc do szpitala i sie odezwac jak wroci, a tu cisza, moze juz urodzila?

Sela - ciesze sie, ze wszystko ok!

Danusia
- a Ty ktory program ogladalas? :) No wlasnie, kiedy dzieciom wychodza pierwsze zabki?

Nati - bardzo sie ciesze kochana, ze wszystko ok! I bardzo mi przykro z powodu TWojego przeziebienia :(

Patka - ja sobie dzis robote znalazlam, ale teraz juz siedze i gapie sie w TV. Ale sliczna ta Twoja zyrafka! :)

moniaW
- nie wiem, czy w Polsce mozna rodzic w roznych pozycjach, ale wydaje mi sie, ze tak. Na pewno mozna w Anglii, jak tylko nam wygodnie. Ja zanim zdecydowalam sie na rodzenie w wodzie to chcialam na lozku wlasnie w pozycji na czworaka, na pewno nie lezac! Nie mam zamiaru rodzic wbrew grawitacji :)

Beaciaa - o kurde, uwazaj, zebys i Ty nie zlapala tej jelitowki :( Wspolczuje mezowi...

Oleczka - nic sie nie stresuj, dla nas na forum nie ma nic krepujacego :) Infekcja to nie jest, moze byc czop, nie stresuj sie kochana, to prawda, ze moze odchodzic przez dluzszy czas :) Glowa do gory, lekarz Ci powie. Jak sie te krople nazywaja? Zobacze, czy maja je w Anglii.

11 lata 3 tygodni temu #871638 przez mallgoonia
Witam mamusie!

nati moja wizyta przebiegła podobnie do Twojej. Podobna waga dziewczynek i rozwarcie. Moje dziecko się właściwie odwróciło do porodu i jestem szczęśliwa, że będzie poród sn. Na ktg się wczoraj załapałam. Dużo zdrówką życzę. Nie ma nic gorszego niż chorowanie w ciąży i podczas karmienia piersią.

mówmimamadobrze, że konflikt zażegnany. Ja też jako początkujący kierowca miałam kilka incydentów z samochodem, i nawet najlepszym się zdarzają więc kompletnie się tym nie przejmuj. Wszystko da się naprawić. Pochwalę się zdjęciami. Będziemy mieć je za ok 2 tygodnie. bardzo ładnie wyglądasz. Ciąża Ci służy

Paradiseoglądałam często Porodówkę na TLC i zawsze wzruszałam się jak pojawiało się dziecko. Przy narodzinach dziecka nie poleciała mi nawet jedna łza. Ale to pewnie ze zmęczenia. Za to mąż się bardzo wzruszył:)

moniaWzazdroszczę siostry w UK:)

patka89
- teraz nie potrzebne jest zaswiadczenie o ubezpieczeniu. Mamy przecież eWusia:)Fajan żyrafka

gosia27trzymaj się, dzielna babka z Ciebie. Dużo zdrówka

beacia fajna ta lista, ja tym razem pakowałam się bardziej z pamięci, do tej listy dodałabym Tantum Rosa do krocza (bo na tej liście nie widziałam) i cos na brodwaki - ja mam Bephanten. Uważaj na siebie.

oleczka w poprzedniej ciąży taka wydzielina jak opisujesz pojawiła się na ok 3 tyg przed porodem, za to czop podbarwiony krwią pojawił się dzień wcześniej. Poza tym przed porodem ilość wydzieliny też się zwiększa. ja przytyłam 12:)więc nie jest tak źle

11 lata 3 tygodni temu #871648 przez oleczka331
paradise-krople nazywaja sie Sab Simplex.

mallgonia-dzieki 3 tyg aha no no no zaczynam troche sie bac :huh: no tak to by bylo o czasie juz no to kolezanki trzymajcie kciuki w piatek wam powiem czy cos wiadomo:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka