BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 6 miesiąc temu #933222 przez MarzenaBZ
I znow forum ma zaparcie!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #933223 przez MarzenaBZ
-Co robi Nergal w Sejmie?
-Palikota;)

10 lata 6 miesiąc temu #933224 przez MarzenaBZ
Nie moge sobie zadnego kawalu przypomniec! Musze nadrobic zaleglosci,zeby miec czym przepychac posty;)
Dobrej nocy dla Was!
Pewnie napisze z Mlecznej Krainy jeszcze;)

10 lata 6 miesiąc temu #933229 przez ggabii
Mam do Was pytanie bo zawsze chcę go zadać ale oczywiście jak przychodzi co do czego to zapominam.... :unsure: Zauważyłam u mojego szkraba już od paru dni że ma nowy nawyk. Mianowicie jakby żuł gumę. Przeżuwa wciąż jakby coś tam miał w buzi ale nie ma nic. Nie wiem z czym to powiązać ... Może u Was też tak dzieciaczki robią?

10 lata 6 miesiąc temu #933236 przez misiana
Gabi Igorek robi podobnie jakby zł coś ale wydaje mi się ze to.porostu robi języczkiem o.dziąsła.

Mały śpi od po 19 my z mężem juz sobie po lampce wina wypilismy :-)
Uciekam do łóżka odpocząć :-)
Przedstawilam małemu dziś troszkę inaczej łóżeczko, ciekawe jak będzie spał, póki co.ładnie śpi.

Dobranoc :-*

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 6 miesiąc temu #933238 przez meniado
A ja się pochwalę że Helenka dziś pierwszy raz przekręciła się z brzuszka na plecki - strasznie śmiesznie to wygląda bo robi taki mocny zamach głową do tyłu i fik na bok - za pierwszym razem sama się wystraszyła co się stało - dziś zrobiła już tak 4 razy. I podnosi sobie zgięte nóżki do góry cały czas - za niedługo włoży sobie stopkę do buźki tak wysoko podnosi - przesłodko to wygląda :). Ale za to np. nie potrafi złapać żadnych zabawek i ją to wogóle nie interesuje - tylko macha sobie rączkami. Dziś byłyśmy u lekarza na kontroli - na szczęście ucho już lepiej i osłuchowo też ale do czwartku jeszcze antybiotyk zażywać ma. Pani doktor stwierdziła, że ma przykurcz mięśnia szyjnego i ma zlecone masaże - oczywiście na razie miejsca brak :angry: mam dzwonić za tydzień.

ggabii może małego swędzą dziąsła? super że zaczął coś podnosić główkę - będzie na pewno coraz lepiej :)
Lyanka dokładnie tak jak pisze Marzena przy karmieniu piersią nowe pokarmy wprowadza się dopiero w szóstym miesiącu. W 4/5 miesiącu to przy mm.

martyska widać że mata podoba się Igorkowi :) a wiadomo że rzeczy dla naszych maluszków to teraz bardziej cieszą i rzeczy dla nas - to normalne u matek :D

misiana - no lładnie się rozkręca ta sesja :)

malgorzatawalak oby już wszystko było dobrze - bo ile można słuchac płaczu maleństwa - coś o tym wiem
Podziękowania: misiana

10 lata 6 miesiąc temu #933245 przez agnieszka89
Nam tez Pani alergolok kazala wprowadzać nowe produkty dla małego jak tylko 4 mies skonczy Tylko nie wiem jak z kaszkami bo moj maly białka nie toleruje

mwrzenaBZ o moim synku juz w szpitalu mowili ze nie ma wygladu noworodka ale w głównej mierze to dzieki wlosa i ze przez cc wiec pozgniatany nie byl no i duzy

Wogole dziewczyny ja myślałam ze moje dziecko jest duze ale spotkalam sie ostatnio z koleżanką ze szpitala jej synei jest 5 dni starszy od kojego i kiedy moj majac 2 mies ważył 6kg to jej 7200 wiec naprawde kolos :)

10 lata 6 miesiąc temu #933248 przez agnieszka89
misiana zapomniałam napisać o Twoich zdjęciach Sa piekne cudne i az Ci zazdroszcze ;)

10 lata 6 miesiąc temu #933272 przez rewelka1312
Agnieszka jak karmisz mm to chyba na tym mleku mamy kaszki robic, nie wie. Jaki to sma bedzie bo jak to moja mama stwierdzila ze te nasze mleko pepti smierdzi karma dla psow i cala gora mieszkania tak smierdzi haha, i tez podobno sa kaszki na wode

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 6 miesiąc temu #933275 przez Cania
Agnieszka nasza Julka wazy 7200... Dzis jaa wazylam :) ale ciagle mowie: 4590 przy porodzie nie moze ot tak zginac, bedzie tylko przybierac :)

Misiana piekne zdjecia!

Magwoj niestety nie umiem Ci powiedziec jak skutecznie przekonac dziecko do smoka... Ale nasza Jula tez ssie raczke i to czesto.

Meniado mowisz ze Helenka sie przekreca ladnie? :) super! To taki kamien milowy w rozwoju dziecka :) wciaz przed nami! :)

Lyanka ja tez przy piersi znam wersje z 6 miesiacami, takie sa podobno najnowsze wytyczne (a przynajmbiej na szkole rodzenia tak mowili). I podobnie mi nowila kokezanka mieszkajaca w stanach, ze dziecku wg ich zalecen podaje sie dopiero w siodmym miesiacu cos innego niz mleko.

Nasza Julka chyba odkrywa coraz bardziej, do czego sluza raczki.... Usypia ze smokiem i nagle lapie raczkami za kolko i ebergicznie tego smoka sobie z ust wyrywa! I zdziwiona co to sie stalo! Heh... Nie pojme... :p

10 lata 6 miesiąc temu #933287 przez MarzenaBZ
Czekalam na ten moment od porodu!
W koncu czuje sie wyspana!
Obudzilam sie o 5.45,bo Emilka akuratnie "zawolala" mnie na sniadanie!
Nie bylo wreszcie nocnej pobudki w Mlecznej Krainie!

Zdradze Wam moj sekret!
Kupilam wczoraj w Lidlu te tanie pampersy,pocielam je i zrobilam duze wkladki laktacyjne:) I chyba to opatentuje bo w koncu nie przemoklam.
Pokarm zatrzymal sie w pieluszce.
Moze oszalalam,napychajac sobie stanik pielucha ale przeciez "tonacy chwyta sie brzytwy" :)

Zycze Wam milego dnia:)
Buziaki:*

10 lata 6 miesiąc temu #933289 przez Agnilla
Moje dziecko konczy dzis 15 tyg, jeszcze 4 i pozegnamy skok rozwojowy 4 mca ;) mam nadzieje, ze mnie nie wykonczy i bede mogła się w końcu do Was odezwac ;) chyba poprosze o jakieś leki nasenne dla niej, bo spanie w dzien prawie nie istnieje. Wczoraj ratowalismy się spacerami, bo w domu walnela dwie drzemki po 25 min. Pomijam to, ze od tygodnia budzi się po 6, a wcześniej spala nawet do 7.zburzyła mi cały wypracowany plan :/
W książce język niemowląt piszą i tym języku, ze to mogą byc wzdęcia i nie wiem, ale chyba u Poli sie sprawdza
Marzena skąd bralas instrukcje jak wiązać chustę??

10 lata 6 miesiąc temu #933290 przez martyska
Hej :-)

Meniado tak siostra miała problemy ale udało jej się donosić a nawet urodziła dzień po terminie ale juz w zielonych wodach i Oskar leży w inkubatorze :(
A mata jest zafascynowany a najlepiej lubi łapać żółwika bo dość nisko wisi i pakować do buzi :-) w ogóle lubi ćwiczyć łapanie że tak powiem bo macham mu grzechotką na wysokości jego raczek to patrzy na nią uważnie i próbuje łapać a jak mu się uda to oczywiście ląduje w budzi :laugh:

Igor to języczkiem dolną wargę wypycha tak jeździ po dziąsełkach ;)

Przykro słuchać że maleństwa chore mojego też coś bierze bo widzę ze katerek załapał kocha i pokasłuje a w niedziele chrzciny :angry:

Ja też słyszałam że że dzieci karmione mlekiem matki to dopiero po 6 miesiącu a mm po 4

Agnieszka kaszki są mleczno ryżowe , ryżowe i pszenne chyba także raczej coś mu dobierzesz :-)

Marzena widzę ze chusta sie sprawdza super :-) :-) a pomysł z pieluchami pierwsza klasa B)

Moje dziecko śpi mąż pojechał do lekarza na kontrole tej ręki ale chyba zwolnienie jeszcze do końca tygodnia dostanie :whistle:
A ja spać nie mogę od 4!!! Wyspana jestem :evil:

Dzisiaj idę na kawkę do koleżanki SAMA :-)

Milego dnia :-)

10 lata 6 miesiąc temu #933295 przez MarzenaBZ
Agni ja uczyłam się z UTube. Ale też dużo oglądałam profesjonalnych stron, i próbowałam się napatrzeć jak wygląda porządnie zawiązana "kieszonka" - bo na razie tak będę nosić maleństwo.
A właśnie wczoraj pisałam na Facebooku o tym koleżance, więc pozwolę sobie to skopiować:)

Wiazania uczylam sie z filmikow na internecie-od razu pojelam bo chusta jest swietnej jakosci. I super sie wiaze,robi sie szybko mieciutka. Choc i tak musisz ja najpierw "zlamac"

Emilka nie trzyma główki wiec jej wałeczek z pieluchy jeszcze robie

Ta fajnie tłumaczy i śmiesznie-

Ta dobrze tlumaczy bo profesjonalnie

A tu troche babka przymulona ale fajnie widac jak z tyłu trzeba przelozyc rece i konce chusty

Dodaję Ci te zdjęcia które jej wysłałam wczoraj-napisała że wszystko jest ok.
"Plecki ładnie zaokrąglone, nie za dużo nie za mało. Nóżki ładnie ułożone. Ładny węzeł, chusta na plecach nie poskręcana. Możesz jeszcze troszkę dociągnąć przy główce (na zdj. .2 jest minimalny luz). Wtedy głowa nie będzie zjeżdżać w żadną stronę. Wałeczek z pieluchy to też dobry pomysł." tak to skomentowała, więc wiadomo na co zwracać uwagę:)

No i jak dociągasz krawędzie, to pamiętaj żeby nie ciągnąć za sam brzeg, tylko tak brzeg + 5-10 cm, wtedy nie będzie Ci się nic wbijać ani dziecku.

A na tej stronie poczytaj sobie artykuły o chustach-dużo się dowiedziałam, min dlaczego warto nosić:)
pl.lennylamb.com/articles/1_dlaczego_war...osi%C4%87_dzieci_%3F

Warte uwagi na poczatek sa chusty z LennyLamb,Little Frog lub Natibaby. Splot skosno-krzyzowy,100%bawelny.
Ja zamowilam oryginalna,nowa z little frog.
Mnie kolezanka zmuszala do zakupu-mieszka we wroclawiu a tam sa nawet zajecia na ktorych tancza sambe z dziecmi w chustach. Tak mi sie to spodobalo ale troche szkoda mi kasy bylo,bo to 170zl z przesylka. A terazzz widze ze warto bylo.
Elastyczna,czy jakies tansze sie nie oplacaja,bo elastyczna jest dla maluszkow tylko a te tansze nie sa nic warte i zaraz zrobie sie beznadziejne jak scierka,sa tez malo nosne czyli sie wrzynaja...a tu chodzi o nasz komfort.
A tu jest link do tej chusty ktora zamowilam.
littlefrog.pl/product-pol-2085-LF-Chusta...Amazonit-4-2-m-.html

A tu inne chusty z tej firmy w takim rozmiarze-pamietaj o 100%bawenly
littlefrog.pl/pol_m_Chusty-tkane-M-4-2-m_100-Bawelna-374.html

Na faeboku jest taka grupa jak nasze forum. Dziewczyny duzo pomagaja. Np jak zawiazesz dziecko,to mozesz im zdjecia podeslac i powiedza ci co poprawic. Mi tak kolezanka ta tlumaczyla.
www.facebook.com/groups/chusty.polska/?fref=ts

Wyślę jeszcze Ci to na priw żeby mieć skopiowane:)

10 lata 6 miesiąc temu #933298 przez Agnilla
Marzenka baaaaaardzo dziękuje!! Żeby tylko Pola chciała współpracować ;) chustę czytalam, ze mam najpierw wyprac?
Zaraz poszukam moja, bo ja dostalam w prezencie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka