BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #844010 przez Ali
Agnieszka89 świetny brzusio! :) już nie mogę doczekać się kiedy ja taki będę miała :silly:

Marta0488 nie panikuj! Ja też mam tylko troszkę ciuszków i pieluch. Jest jeszcze bardzo dużo czasu na zakupy! Zdążymy :laugh:

Emlirka_20 i Carmen12345 dzięki za dobre słowa! :) Mam nadzieję, że dzidziuś ma moją krew :) Musi! :silly: A wyniki nie są złe, już się radziłam, w naszym stanie mogą odbiegać lekko od normy :)

Agnilla gratuluję córki! :woohoo:

I miłej soboty dla wszystkich :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #844015 przez marzena25
Angila to gratuluje Ci upragnionej córeczki :), a badanie ogólnie jak ? U mnie lekarz powiedział że i tak dużo pokazała jak na ten tydzień ciąży i jakbyśmy chcieli to zaprasza nas na dogrywkę w tych samych pieniądzach ale już nie będziemy jechać to co mamy jest wystarczające. Robił co mógł aby się przekręciła momentami tak bardzo mi przyciskał do brzucha tą głowicę, że aż trochę bolało a dzidzia i tak to miała gdzieś bo sobie spała.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #844027 przez elmirka_20
Marzena25 i Agnilla! Gratuluję dzieciaczków ;) Świetne zdjęcia! :) Ale musiałyście mieć świeżą dawkę pozytywnych emocji ! :)

Zgadzam się z Ali - jeszcze mamy dużo czasu na zakupy dla naszych dzieciaczków :) Ja na razie naprawdę nie mam zupełnie NIC. Wydrukowałam sobie listę z wyprawką, na razie porównuję ceny, sklepów z dziecięcymi rzeczami mam tu bardzo mało, ale jak tylko poznam płeć, pojadę do mojego rodzinnego miasta i tam zacznę nadrabiać :) Na raz to bardzo duży koszt, ale jak się go rozłoży na każdy miesiąc po trochu to zawsze to inaczej ;)

Miłej soboty Mamusie :)

11 lata 2 miesiąc temu #844052 przez gabi28
Dzień dobry... :)
weszłam tu aby sie dowiedziec czy Agnii ma Pole czy Tymka i jest POLA :) super... cieszę się razem z Tobą.. liczę ,że u mnie też moje przeczucia się spełnią i będzie Ola. :)

a dzisiaj mój T się tak mocno do mnie przytulił i w którymś momencie poczułam jakby kopnięcie-może to tylko się dziecko poruszyło,ale mimo wszystko poczułam to bardzo wyraznie.

Gabi,to pokaż brzusio,ocenimy czy podobny do mojego :)

a dzisiaj znowu mam lenia,ale niestety nie mogę sobie pozwolic na leżenie,bo wieczorem przychodzą znajomi,więc mieszkanie trzeba ogarnąc,sałatke zrobic i upieke na szybko coś z ciasta francuskiego.. takie serca cynamonowe :)

11 lata 2 miesiąc temu #844066 przez marzena25
Dziewczyny a jak tam wasz wyniki badań jeśli chodzi o poziom hemoglobiny?

11 lata 2 miesiąc temu #844089 przez Agnilla
dziekuje Wam jeszcze raz :kiss: ja to bym bardzo chciala córkę Polę, muszę walczyć ;)
marta, a Ty jeszcze pracujesz czy juz L4 masz :unsure:
badanie ogólnie ok, trochę trwało, pobadał wszystko, ale jak chciał nam zrobic ładną fotkę buzi to mała fikała, brała stopy do buzi :P mile nas zaskoczył, bo nagrał nam płytkę :) pomierzył wszystko, pokazał narządy plciowe ;) a na zabyt niska hemoglobine i hematokryt kazal brac 2 razy wiecej zelaza..ja jednak procz tego chyba przejde na jakas diete bogata w zelazo, bo mala wyssie ze mnie wszystko a ja bede chodzic jak trup :)
ja teraz biore sie za pokoik, musze znalezc material na posciel, bo moja mama juz sie nie moze doczekac, az zacznie szyc ;)
dziewczyny, spokojnie, na pewno zdazycie z cala wyprawka, jeszcze polowa ciazy przed Wami :)
Gabi, Pola i Ola, brzmi swietnie! :)
ja dzis leze, wykonczona z bolu ale chyba antybiotyk powoli zaczyna dzialac, mam zakaz plakania od meza ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #844103 przez marzena25
Też mam nagrana płytkę ale za taka kasę to nic dziwnego, Angila napisz mi jeszcze ile zapłaciłaś za zestaw z avent bo pisałaś że kiedyś kupiłaś, na tej stronie znalazłam za 64 zł dana24.pl/pl/avent-zestaw-startowy-scd-2...l?partner=1984,jeśli chodzi o pościel to znalazłam fajny zestaw na allegro oczywiście, chyba taki zamówimy jak będziemy mieć łóżeczko

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #844105 przez Agnilla
ja płaciłam za wizyte jak za kazda, ktora prywatnie chodzilam-120 zl. ale teraz przepisuje sie od tego lekarza, bo on rezygnuje z wizyt na nfz a ja mu placic nie bede tylko za to, ze za mc da mi skierowanie na badanie cukru i l4 :P jak bede chciala zrobic kolejne usg to wtedy pojde do niego
mnie sie podobalo to lozeczko www.lamillou.com/shop/l-zeczko-la-millou-good-night-%7C-mint , ale jest za drogie, wiec znajde takie, ktore mi odpowiada i sama pomaluję na miętowo farbą z atestem :)

11 lata 2 miesiąc temu #844131 przez marta0488
Agnilla jeśli o mnie chodziło to jestem na L4 od kiedy się dowiedziałam ze jestem w ciąży:)

11 lata 2 miesiąc temu #844177 przez Cania
Agnilla, gratuluje coreczki :) jest tak jak chcialas! :) takze grono dziewczynek nam rosnie, super :) ciesze sie razem z Toba! :)

My dzis mielismy rundke po sklepach, ale nie za dzieciecymi akcesoriami ale za inspiracja na plytki do lazienki :p niestety taki los ze jak juz czlowiekowi sie co spodoba to drogie jak nieszczescie heh...

11 lata 2 miesiąc temu #844239 przez Agnilla
marta kurna, L4 a Ty tak rzadko u nas bywasz :ohmy:
haa wyszla coreczka, a ja zapomnialam tabelke zmienic :P dzieki Cania :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #844330 przez Cania
A oto moj brzuszek :) Cebulka inside :) o ile uda sie zalaczyc, dzialam na tel wiec watpliwe :)

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #844480 przez Agnilla
o prosze jak ładnie :)

11 lata 2 miesiąc temu #844499 przez margollka
czesc dziewczyny. Agnilla gratuluje coreczki :laugh:
ja juz jestem zapisana do szkoly rodzenia, zaczynamy juz za dwa tyg. wiem ze to wczesnie ale nie bylo juz wolnych terminow. Mialam do wyboru koniec maja/poczatek czerwca albo poczatek marca. Mam termin na koniec czerwca i pani mi doradzila ze lepiej zrobic wczesniej niz pozniej sie stresowac ze sie nie zdaryz pojsc na wszystkie zajecia. Tak wiec, czy bede chciala czy nie, trzeba bedzie powoli zaczac myslec o porodzie ;)

[/url]

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #844501 przez elmirka_20
Cania, bardzo ładny brzuszek :) Ja mam ciut mniejszy, ale jestem tydzień wcześniej :)
Postaram się zamieścić w końcu swój, ale to po USG piątkowym ... Jeszcze 5 dni... :)

Marzena25, podoba mi się ten zestaw startowy AVENT z linka. Poważnie się nad nim zastanawiam ... :)

Wróce jeszcze do mojego wcześniejszego pytania: podawałam linka do sterylizatora i podgrzewacza do butelek w jednym. Uważacie ze sterylizator i ten podgrzewacz sa faktycznie potrzebne? Kiedyś nasze mamy nic takiego nie miały i jakoś żyjemy a teraz jest tyle rzeczy że aż sama się zastanawiam czy w ogóle to na pewno potrzebne.... Co sądzicie Kobietki?

Margolka, fajnie! :) Ja też już wolałabym zacząć niż tak na ostatnią chilę chodzić i właśnie się martwić czy zdążę na całość. A z tego co wiem to własnie u mnie będą zajęcia tak na styk, a jak się trafi wcześniej dzidziuś to nie skończę tej szkoły .... Dobrze że masz już teraz ;)

Miłej wspaniałej niedzieli Wam zyczę i niech maluszki się nam powiercą! :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka