BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #843247 przez Agnieszka_H
Ach dziękuje nie wiem dlaczego ale mi sie wydaje za jest mały ale jak wy tak mówicie ze spory to bardzo sie cieszę;)bo to zdjęcie robiłam w południe najwiekszy mam na wieczór;)

Oooo któraś chodzi po gorach to tak jak ja, a dokładnie to pracuje wysoko w gorach a więc mam to na codzień.Jednak w 8 miesiacu muszę sie przenieść na dół bo jak tu zacznę rodzic to bedzie kolorowo;)

U was tez tak z dnia na dzien czuć coraz bardziej maleństwo?wlasnie pochlonelam pomarańcze i małe kopie jak nigdy;)

Mama Aniołka~Józio 5.04.13
Mama Aniołka~12.08.13

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #843278 przez magduska
agnieszka piekny brzusio :)
to ze mna chyba jest cos nie tak,nie mam takich pieknych brzuszkow jak wy :dry: fakt tez taki,ze teraz bardzo malo przytylam,nawet kilograma nie nadrobilam przez miesiac ;)

ostatnio moje malenstwo wariowalo,a teraz sie martwie,bo od kilku dni nic,cisza :( nie wiem czy to normalne czy moze powinnam zaczac panikowac,jak juz to robie i zadzwonic do mojego lekarza :(

do slubu zostalo pare dni,a ja mam jeszcze tyle zalatwin,ze przydaloby sie jeszcze z miesiac do hehe :) ale suknie juz odbieram w srode,zostaly jeszcze bukiety,w poniedzialek fryzura probna i troche dodatkow do kupic,a co najlepsze,to moim rodzicom zachcialo sie remontu w domu przed weselem,takze panowie koncza w sobote i potem pare dni sprzatania :) ale damy rade

przepraszam,ze tak tylko o sobie,ale obiecuje,ze badrobie was mamuski

11 lata 2 miesiąc temu #843290 przez malgorzatawalak
Dziewczyny ja jeszcze nic nie kupiłam :(... o sorry bym skłamała, kupiłam dwa smoczki jak mówiłam mojemu mężowi że tatusiem zostanie ale to było tak dawno temu że już o nich zapomniałam :) wprawdzie czeka na mnie u mojej mamy prawie cała szafa w ciuszkach dziecięcych ale jakoś zawsze sobie mówię że jeszcze jest czas :)
ja na wizytę z usg idę w ten wtorek...mam nadzieję że wszystko jest wporządku z moim maleństwem i że może pokaże rodzicom kim jest :laugh:
któraś z was pytała o chustę i nosidełko. dziewczyny uważacie że takie coś będzie wam potrzebne? a jak tak to czy są jakieś atesty żeby wybrać dobrej jakości sprzęt? ja już czasem się w tym wszystkim gubię :(
zamierzam moją dzidzię pieluchować w tetrach a nie w pampersach i jak zaczęłam szukać to okazało się że takie z allegro za 1,50-2,00 złote są do niczego bo powinny mieć atest :)
no cóż...

11 lata 2 miesiąc temu #843337 przez Agnieszka_H
magduska to tak jak ja nic kompletnie nie przytyłam.W pierwszym trymestrze zgubilam prawie 5 kilo i jeszcze tego nie nadrobilam ale powoli na wadze coraz wiecej;)))

Mama Aniołka~12.08.13

11 lata 2 miesiąc temu #843399 przez wiolcia1004
Agnieszka masz duzy brzusio szok ja sie przy tobie chowam ale zes mnie zdolowala :)ja przytylam 5 kg :)

11 lata 2 miesiąc temu #843421 przez agnieszka89
a tez 5 kg wiec ksiazkow Ale mam nadzieje ze bardzo cie upase bo moja mama ze mna mniej przytyla ale z bratem juz 22 kg, ja mam 160 wiec wygladala bym jak pilka, latwiej bedzie mnie przeskoczyc noe obejsc :)

Zazdroszke wam ze wizyty juz , macie ja juz wiem ze synek ale mimo to uwielbiam go ogladac na usg, dopiero mialammokazje w szpitalu ale juz ki malo :P

nie wiem jak wy ale ja ciagle mezowi truje ze chciala bym zeby nasz synek juz byl z nami, a tu dopiero polmetek ;)

11 lata 2 miesiąc temu #843426 przez elmirka_20
Magduska, ja tez mam mniejszy brzuszek, w kurtce to praktycznie nawet go nie widać, ale to normalne ! :) Nie martw się - wszystko z nami w porządku :) Każda kobieta przechodzi ciążę inaczej - i na nas przyjdzie kolej na większy brzuszek :)

Moje maleństwo też lubi się długo nie ujawniać i czasem na kopnięcie czekam jak na zbawienie, tracę od razu humor jak za cicho siedzi, ale średnio moje lubi tak być cicho po pełne 2 dni. Już mi tak dwa razy zrobiło. Poprzedniej nocy za to szalało, jakby mój brzuch był super-fajnym placem zabaw! :) Dzisiaj na szczęście odespałam :) Ale coś za coś - teraz znowu cichutko siedzi... Ach te maluszki ;)

Malgorzatawalak, też patrzyłam na tetrówki na allegro, podam zaraz linka, ale nie zwróciłam uwagi na atest - nawet mi to do głowy nie przyszło! Dzięki ;) Teraz będę uważać. allegro.pl/pieluchy-pieluszki-pielucha-t...x80-i3986724486.html
allegro.pl/pieluchy-pieluszki-pielucha-t...x80-i3986713115.html
O ateście ani słowa, można zawsze zapytać sprzedajcego.

A tu właśnie mi wyskoczyły z atestem - i jakie ładne :)
allegro.pl/pieluchy-pieluszki-tetrowe-ko...est-i3991408358.html Tylko wiadomo - już droższe, ale skoro i tak sie je pierze... :)
allegro.pl/pieluchy-tetrowe-70x80-pielus...n27-i3983316897.html

P.S. Dla mojego dzidziulka też jeszcze NIC nie kupiłam. 28 lutego mam wizytę u lekarza, będzie USG, może wreszcie poznam płeć. Zaraz po weekendzie mama bierze dzień urlopu i do nas przyjedzie, to idziemy pozerkać po sklepach :) Możliwe, że wreszcie coś ruszy.... Fala zakupów :)

11 lata 2 miesiąc temu #843442 przez Ali
Elmirka_20 ja też planuję używać pieluch tetrowych. Myślałam na początku o tych z allegro, ale stwierdziłam, że te ceny są trochę podejrzane. Pochodziłam trochę po sklepach dla niemowląt i znalazłam po 3,50zł, więc kupiłam na początek 5 sztuk. Taka zadowolona byłam jaka to dobra cena, po czym ostatnio w innym sklepie kupiłam identyczne białe polskie z atestem za 2,50 zł sztuka. I tych kupiłam już więcej. W domu porównałam i są identyczne :) Także warto szukać i się zapoznać z cenami. Kupiłam też kolorowe tetrowe - 3,40 za sztukę. A kolorki cudowne :)

11 lata 2 miesiąc temu #843493 przez elmirka_20
Ooo, to będę z mamą buszować po sklepach to porównam te ceny :)
Ja tak planuję, że do szpitala kupię pieluszki jedorazowe typu pampers - z czystej wygody dla mnie - i takie też będę dziecku zakładać na jakieś dłuższe wyjścia z domu. Głównie jednak zamierzam używać pieluszek tetrowych, bo dzieciaczki ponoć szybciej siadają na nocnik i uczą się korzystania z niego jak czują mokrą pupę ... No zobaczymy ;)

P.S. Ja też ciągle mówię mężowi, że chciałabym już mieć maleństwo na rękach ;) ... Nie mogę się go doczekać ;) Ale póki co, niech się ładnie rozwija i spokojnie rośnie w brzuszku i nie spieszy. Jeszcze za wcześnie :) W końcu się doczekamy :)

A Wam też czas tak szybko zasuwa? niby niekiedy czuję jak się ciągnie... Ale zaraz potem jestem w dużo dalszym miejscu :) Kobietki - już za tydzień marzec !!! :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #843506 przez gabi28
Witam,jak obiecłam tak wrzucam zdjęcie brzuszka. Niestety tylko z dzisiaj czyli 17tydzień.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mało wygląda na ciążowy..ale może dlatego że zawsze miałam brzuszek.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #843559 przez Ali
Gabi28 fajny brzuszek :)
Odebrałam właśnie wyniki na ten odczyn Coombsa i nie ma żadnych alloprzeciwciał :lol: Tak się cieszę, bo trochę obawiałam się tego wyniku. Jak na razie nie ma się czym martwic, za kilka tygodni będę znów musiała powtórzyć badanie. Ale może mój synuś faktycznie weźmie krew po mamusi :woohoo:
Za to morfologia trochę gorsza, mam dużo obniżony poziom RDW-SD oraz nieznacznie podwyższony MCHC. Miała któraś z Was takie zmiany? Jak patrzyłam w necie, to tragedii nie ma. Ale zobaczymy co powie moja gin. W przyszłym tyg wizyta, już się nie mogę doczekać :)

11 lata 2 miesiąc temu #843706 przez Agnieszka_H
wiolcia1004 cos Ty nie doluj sie:)mi teraz tak zaczal rosnac a Ty widze ze jestes w 19 tc a wiec spokojnie.Mnie bardziej od brzucha to cieszy jak czuje malenstwo jak wiem ze wlasnie sie obudzilo albo ze spi to jest fantastyczne;)

ktoras pisala ze chcialaby miec malenstwo na rekach to tak jak ja:))

Mama Aniołka~12.08.13

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #843722 przez marzena25
No jestem dziewczyny po USG 3D/4D malutka zdrowa, wszystkie parametry prawidłowe także jestem wreszcie spokojna a i termin niby na 4 lipca mi się przesunął :laugh: :laugh: , mamy kilka fajnych zdjęć ale nie chciała pokazywać buźki za bardzo zasłaniała się raczkami ale najważniejsze że wszystko dobrze. Potem poszalałam trochę na zakupach w tesco kupiłam sukieneczkę, body, śpioszki, czapeczki, rożek i wanienkę ze stojakiem i płyn do prania do ubranek resztę zakupów w niedzielę a teraz idę odpocząć bo jestem strasznie zmęczona ale szczęśliwa :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #843728 przez Adel
Hej dziewczyny ;)
Gabbi 28 gratuluję brzuszka ,widzę, ze Twój też od dołu tak rośnie jak mój :)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #843760 przez Cania
Moje malenstwo tez lubi chyba przycichnac, wczoraj nic mie chciala do mamusi sie odezwac, ale dzis im blizej wieczoru tym zdaje sie bardziej rozkrecac :) dam jej szanse :D

Tez bym chciala miec juz malutka na rekach... Ale doceniam tez czas jaki teraz mamy :) i to ze nawey moge sie wyspac, bo potem moze byc ciezko :p a tak powaznie to niech sobie powoli rosnie zdrowa :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka