BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #842608 przez malgorzatawalak
hej dziewczyny :)
ale się napisałyście :) parę dni mnie nie było a tu prawie 30 stron :laugh:
u mnie niestety z ubraniami jest ciężko :( jestem dość niziutka (tylko 160 wzrostu) i do tego trochę okrągła :D teraz odkąd jestem w ciąży i brzuszek robi się coraz bardziej wystający mam problem w co się ubrać :( na szczęście nie chodzę do pracy bo szczerze mówiąc nie wiem w co bym się codziennie ubrała :(
na razie kupiłam sobie dwie sukienki, spódniczkę, spodnie dresowe i koszulkę nocną bo niestety spać też już nie mam w czym ;)

Fantastyczne są te wasze bujaczki :) ja jeszcze się nie zastanawiałam nad takim leżaczkiem. mam kota a właściwie poważnej wagi kocura :) boję się że jak położę dziecko do leżaczka to w chwili nieuwagi kot tam wejdzie i zrobi krzywdę dziecku :(

powiedzcie dziewczyny macie zwierzęta? widziałam że niektóre z was mają psy. nie boicie się że wasze pupile nie zaakceptują dziecka i trzeba będzie się ich pozbyć? mój kocurek jest niestety bardzo apodyktyczny i nie lubi jak ktoś przychodzi i zajmuje jego przestrzeń. tego boję się najbardziej że się nie podstosuje :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #842609 przez malgorzatawalak
Dziewczyny jakbyście miały jakieś linki do fajnych ciuszków ciążowych to wklejajcie :) bardzo was proszę :laugh: czasem w ten sposób lepiej znaleźć coś fajnego :)

11 lata 2 miesiąc temu #842633 przez agnieszka89
Ja mam pieska rasy shih tzu ogolem jest bardzo pokojowy ale ma tez swoje odklejki, tak wiec na poczatku balam sie ze bedzie zazdrosny, ale jak narazie (nie wiem czy to mozliwe) zachowuje sie tak jakby wiedzial ze w brzuchu cos tam jest i od jakiegos czasu zaczal klasc sie pyscczkiem na moim brzecholu :) z drugiej strony jetem chybanjedyna osoba w domu ktorej sie troszke boi troszke i slucha wiec mam nadzieje ze w stosunku do Kacperka bedzie sie zachowywal przyzwoicie ;) :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #842640 przez agnieszka89
my juz upatrzylismy wozek rico primo allegro.pl/riko-primo-rico-3w1-gratisy-2...kit-i3957824791.html czekamy z zamowieniem tak do czerwca zeby nam nie zagradzal ;)

11 lata 2 miesiąc temu #842649 przez wiolcia1004
No to Kacperek bedzie miał fajną bryke:P:P:)
Ja wlasnie szukam jakis jeansow bo niby nie mam za duzego brzucha ale juz w nic sie nie mieszcze, zostały tylko legginsy a za nimi za bardzo nie przepadam, więc jak któraś z was ma sprawdzony link to wstawcie bedzie łatwiej cos dobrac. Ja mam pieska rasy cocker spaniel ogolnie jest egoista wiec nieiwem jak zareaguje poczekamy zobaczymy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #842673 przez elmirka_20
Cześć Dziewczyny :)

Ja pierniczę, ale miałam noc !!! :) Dzidzia kopała od 19.00 i nie przestaje do teraz. Choć czuję, że zmęczyło się biedactwo... :) W nocy dziecko szalało, moja macica wymiętoszona jest do granic możliwości - takich kształtów mojego brzucha w życiu bym się nie spodziewała :) Dzidzia chyba się ładnie próbowała rozprostować, bo mój brzuch zamieniał się w "tunel" i co rusz odwrócony w innym kierunku. Nie powiem, trochę poszczypało i pobolało, ale dzidzia jaka silna !!! :) I oczywiście kopniaki i piąstki też szły w ruch. Jak na chwilę przestawała udawało mi się kimnąć, ale tylko na kilka-kilkanaście minut, miedzy 4 a 5.00 calą godzinę! Szaleństwo :)
A z drugiej strony... Mąż i jego potężne chrapy :) No uwzięli się na mnie tej nocy oboje! :) W dodatku mąż pierwszy raz, bo nie pamiętam by tak kiedyś robił, tak się w nocy kręcił, że się obrócił w poprzek łóżka, kopnął mnie w tylek i przełożył przeze mnie swoje nogi... No super :/ ... Oni chyba jakoś telepatycznie się dogadali, żeby dać mi w kość ;) Na pewno bedę to dzisiaj odsypiać....

A teraz zaczynam czytać o 20 tygodniu ... Dzisiaj pierwszy dzień :) Kawusia zbożowa już jest :)

Moja ciocia ma 2 koty, gdy urodziły się bliźniaki, to kotki ich nie odstępowały na krok a wcześniej uchodziły za "domowe dzikusy", bo chowały sie nawet przed ciocią i wujkiem :) Jak dzieci leżały w bujaczkach, to kotki się kładły przy nich zahaczając o dzieci albo pyszczkiem albo kitą i biegły do cioci jak się dzieci budziły albo zaczynały płakać. Ciocia miała więc wiele szczęścia ze zwierzakami. Mam nadzieję, że Wasi ulubieńcy też zaakcpetują maleństwa i nie będę sprawiać kłopotów :)

11 lata 2 miesiąc temu #842732 przez marzena25
Hey dziewczyny u mnie dziś nie najlepiej obudziłam się z bólem gardła do tego mała strasznie się wierciła,ale mąż miał przyjemność poczuć kopniecie :) zawsze było tak delikatniej że jak przyłożyłam rękę to nie było nic czuć a teraz szaleje moja królewna coraz bardziej :laugh: , poza tym w ogóle się nie wyspałam i jeszcze musiałam wcześnie wstać bo robiłam badania. Także teraz leżę i odpoczywam bo oprócz gardła boli mie głowa chyba przez ta beznadziejna pogodę :( . na gardło kupiłam tantum verde w spreju wyczytałam że można używać w ciąży, stosowała któraś z was ? narazie nic nie pomogło :(

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #842741 przez Ali
Elmirka_20 no to nieźle :) Może dzidziuś nie mógł spać, przez to męża chrapanie i dlatego tak się wiercił ;)
Mój synuś też mnie rano swoimi kopniakami obudził, ale chyba po prostu byliśmy oboje głodni, bo po śniadaniu spokój :)
Chyba się zdecyduję na ten uniwersalny pas ciążowy. Nie jest to żaden majątek, także nawet jeśli okaże się badziewiem to nie będzie mi żal pieniędzy. W opisie pisze, że rozciąga się do ok 100-110 cm, a ja w najszerszym punkcie mam zaledwie 83, także może coś z tego chociaż na chwilę będzie ;)
My teraz wcinamy jabłuszko a potem na spacerek :)

11 lata 2 miesiąc temu #842788 przez elmirka_20
Do 110 cm? To jeszcze spory zapas :) Ja mam 98, to może też się zdecyduję ... Najpierw zobaczę tuniki i bluzki, które mi niedługo powinny dojść, bo może już nie będę go potrzebować.

Marzenka, mi na ból gardla pomógł spray Argentin-T. Można brać śmiało w ciąży i nie ma obaw do przedawkowania. Do tego tabletki do ssania Homeogenne 9. Jest na nich napisane, by skonsultować z lekarzem. Ja wzięłam je do lekarza, sprawdził skład i powiedział, że mogę brać, że dla dziecka są bezpieczne nawet w pierwszym trymestrze.
Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie. Ja właśnie z czegoś takiego wyszłam także trzymam mocno kciuki by i Tobie odpuściło!

Pozdrawiam, miłego dnia Mamusie :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #842821 przez Agnilla
Dzien dobry, witam sie przelotem :) ugotuje zupe i lece na drzemke ;)
co do tantum verde, mozna w ciazy, uzywalam, g... pomogło :P płukałam gardło szałwią, wodą z solą i ssałam tabletki dozwolone dla kobiet w ciązy Isla, przeszło. może lepsze by były tabletki tantum verde?
co do wózka to my mamy jedo fyn classic special edition, taki granatowy z białym skórzanym pasem jedo.pl/pl/#/fyn/classic/ , jak pisałam kupilismy go jeszcze z gwarancja, za polowe ceny sklepowej :) brałam wózek 2w1 bo fotelik samochodowy mam od siostry, o tak mniej wiecej ten wozek wyglada www.bobowozki.com.pl/images/paps/996kolor_300.jpg
kurcze, moje dziecie az tak mocno sie nie rusza jak Wasze, czuje je, ale nie tak jakos super mocno. a juz nie tak, zebym spac nie mogla :) z drugiej str jak duzo chodzilam to je ciagle lulałam ;) wczoraj wieczorem lezalam i obserwowałam brzuch to widzialam naocznie, gdzie sie rusza ;)
do konca tygodnia sobie jakies wielkie spacery i wysilki daruje, ale mam nadzieje, ze bede mogla wrocic do spacerow :) we wtorek bylo tak pieknie, ale chyba za duzo sobie pozwoliłam
ja mam takie 2 pasy od siostry, ale leża, nie noszę ich :)
Marzenka, na ktora jutro wizyta?? :)
ciekawa jestem czemu Helenne sie do nas nie odzywa, z fb wywnioskowałam, że będzie miała chłopca, była w szpitalu i teraz ma odpoczywac, to chyba powinna znaleźć dla nas czas ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #842841 przez marzena25
na 10.00 :laugh: dobrze że rano bo nie wytrzymałam bym do wieczora albo południa a ty? A potem mamy zamiar wreszcie wybrać się na porządne zakupy dla malutkiej. Żeby mi tylko ten ból gardła przeszedł a nie rozwinął się bardziej :dry:

Też ma te tabletki do ssania ale nie wiem czy mogę je stosować równocześnie jak stosuje tez sprej ;)

Jeszcze mam pytanie jak kupujecie ciuszki to w jakim rozmiarze 56, czy 62 a może 68 ? Może lepiej wziąć po szt z każdego rozmiaru ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #842892 przez Agnilla
o matko boska, ja to juz chcialam dzwonic czy bym dzis nie mogla przyjsc, ale nie wiem czy dr przyjmuje, a mam jutro dopiero na 17:45 :ohmy: i juz idliczam godziny :P zazdroszczę wczesnej pory ;)
na gardło musisz uwazac, raz zimno, raz cieplo i raz dwa mozna zlapac infekcje :dry:
w innym watku dziewczyny tlumaczyly, ze jesli chodzi o body to najlepiej brac na poczatek 56, bo boy sie rozmiarami duzo nie roznia. wieksza roznica jest w pajacach, bo dziecku szybko nozki i raczki rosna i moze z nich wyrosnac. ja jak w koncu poznam plec to przejrze, ciuszkow mam mnostwo wiec chyba za wiele nie kupie. a w tej liscie wyprawkowej nie ma napisane po ile szt najlepiej brac? mnie sie zdaje ze te 3 szt minimum, bo jak sie zdarzy mega rzadka kupa, ktora sie wyleje poza pampera, to wtedy bedzie problem ;) faktycznie trzeba sie powoli zastanawiac nad rozmiarami, nasz plus, ze rodzimy latem, to dylematy kurtek i kombinezonow narazie nas nie dotycza ;)

11 lata 2 miesiąc temu #842908 przez marzena25
Mam tez taka listę z poradnika położnej który zamówiłam z tej strony i tam jest żeby po 5 szt z każdej rzeczy kupić tj po 5 bawełnianych śpioszków, body i kaftaników i 4 pajacyki i po 2 pary jakichś sweterków i spodenek ja myślę jeszcze o jakiejś sukieneczce i wiadomo czapeczki i skarpetki po 2 pary. Nie wiem sama ile tego kupić bo tez może trochę dostanę

11 lata 2 miesiąc temu #842939 przez wiolcia1004
Jezeli chodzi o ciuszki ja tez za wiele nie kupie z tego wzgledu ze chyba tone dostane od moich kolezanek i siostry męża, gdyby był chlopiec juz tak dobrze bym nie miala. Z tego co slyszalam najlepiej kupowac rozmiar 56 ale tez nie za duzo tych ciuszkow bo malenstwo tak szybko rosnie ze zdarzy wszystkiego wynosic. Co do ciuchów dla nas mam dzis jade do h&m i c&a i zobacze czy cos znajde bo jak nie to pozostanie mi allegro. A ten pas to calkiem niezly pomysl pomysle nad tym.
Agnilla i Marzena trzymam za was kciuki abyście sie jutro dowiedzialy kto zamieszkuje w waszym brzuszku i oby to byly wasze type:) Powodzenia. Agnilla wytrzymasz do wieczora znajdz sobie zajecie to zleci.

11 lata 2 miesiąc temu #842954 przez marzena25
wiolcia1004 mój typ już się sprawdził będzie księżniczka :laugh: mam nadzieję że jutro się to potwierdzi :) a jeśli nie to tez fajnie chociaż moja gin mi powiedziała że to już na o99 % wiec chyba wie co mówi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka