- Otrzymane podziękowania: 65
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Kurczę, zmartwił mnie lekarz tą moją "chudzinką"... Widzę po Waszych maleństwach, że jednak moje faktycznie najmniejsze..... A jeszcze teraz wieczorem zdałam sobie sprawę, że lekarz nie pokazał mi przepływów w Dopplerze... Ale widocznie on nie był tym tak zmartwiony jak ja... Szczególnie, że następną wizytę dał mi za 3 tygodnie gdzie już i tak powinny być wizyty co 2 tygodnie..... No nic, muszę bacznie nasłuchiwać/wyczuwać tego mojego szkrabka....
Gabi28, Lyanka, macie głowę na karku..... Musicie być bardzo cierpliwe i bardzo silne w Waszej sytuacji. Co za wredne małpy z tych eks-bab... Aż brak słów... Nie dajcie się tym mendom!
Ja na dzisiaj zaplanowałam dużo do zrobienia, bo chcę temat sprzątania, prania, prasowania zakończyć. I od jutra już tylko czekać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21
elmirka, badanie z 12 maja wykazało, że Staś ważył wtedy 2200, a to był początek 33 tygodnia

a z ciśnieniem mam dokładnie tak samo jak Agni, są dni, że 90 na 60 a bywa i ponad 140. Lekarz nic nie mówi, więc wszystko w normie. Pamiętam tylko marne samopoczucie w chwilach, gdy osiągałam to niższe.
Cania, ale masz niziutkie, jak Ty kobito żyjesz he he, naprawdę niesamowite, jeśli masz takie ciśnienie często to jestem pełna podziwu.
W sprawie ex, dziewczyny musicie być silne i ponad to. Ale faktycznie dawać dziecko w chwili, kiedy będziesz rodzić, to już szczyt złośliwości i perfidii. Na pewno dacie radę jakoś to ułożyć. A 10-latek to super pomocnik. Angażować do wynoszenia pieluch, do wszystkich możliwych zajęć przy maluszku, to będzie z korzyścią dla obu stron, jak dobrze się to rozegra. A jak leniuszek, to szybciej ucieknie do mamusi, która pewnie zaplanowała sobie wyjazd

Pozdrawiam i życzę miłego słonecznego dnia:)
Już niedługo będziemy łapać chwile pomiędzy jednym karmieniem a drugim. Trzeba korzystać z luzu, choć momentami dość ciężkiego, przyznam

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Nie było mnie wczoraj bo jak wcześnie rano wyruszyłam z domu tak wróciłam dopiero późno wieczorem i tylko przeczytałam tutaj czy z Wami wszystko ok i poszłam spać. Już nie miałam siły żeby coś jeszcze wyskrobać

Współczuję Wam kochane tego zbędnego balastu jakim są te paskudne eks. Tylko życie potrafią zatruwać.... Ale wydaje mi się, że robią Wam to specjalnie po to aby pokazać kto tu ma (niby wg nich) górę. Wredne małpy. Jakby same nie pamiętały jak to było jak one były już blisko rozwiązania i co przeżywały.... Ehhhh.
A ja dziś miałam tak głupie sny że hoho. Już nie pamiętam dokładnie o co chodziło ale jak się obudziłam to odetchnęłam z ulgą że to tylko sen

Jutro czeka mnie dzień zakupów wyprawkowych

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
W końcu mam łóżeczko!

Staślubania dobry pomysł podsunęłaś z tym zaangażowaniem pomocnika, słabsze osóbki wymiękną i uciekną do mamy

co do ciśnienia to ja rzadko kiedy mierze, tylko w sytuacji jak już czuję kołatanie serca czy coś w tym stylu

A ja juz wizytę mam we wtorek, teraz co dwa tygodnie, zobaczymy co powie gin! Ale synuś bryka, jest bardzo aktywny, także wierzę, że jest mu dobrze, skoro tak szaleje.
Juz niedługo zaczniemy się rozpakowywać.. lada dzień pewnie pojawi się jakaś notka, że któraś z nas juz ma swój skarb!

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

U mnie pogoda się coś popsuła nie pada ale jest tak zachmurzone

elmirka_20 nie martw się każdy maluszek rozwija się swoim rytmem i nie wszystkie będą ważyć podobnie jedne są troszkę mniejsze inne większe tak wyczytałam ostatnio w pewnym poradniku. A ponadto położna mi mówiła że rozbieżność między prawdziwą wagą jaką mają maluszki a tym co pokazuje USG może być nawet 1 kg. Ostatnio znajoma rodziła maluszek miał ważyć ponad 3 kg a ważył ponad 4 kg także spokojnie będzie dobrze

ggabii nie chce ci psuć zakupów jutrzejszych i nie wiem gdzie ty mieszkasz i jak tam u Was jest ale u nas wszystkie sklepy są jutro pozamykane hmm
Ja podobnie jak Ali nie mierze regularnie ciśnienia w domu czasem jak czuję że boli mnie głowa albo coś inaczej się czuję to wtedy ale tak to gin na każdej wizycie i na spotkaniach z położną i ta zawsze mówi że super więc jakoś tak nie kontroluję tego .
- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
A ja wczoraj mialam lokatorów na gape blee!!! 2 dni temu sprzatalam zmoja tesciowa caly dół na blysk juz tak generalnie okna pastowanie podlogi za szafkami itp. a wczoraj jak codzien wieczorem przecieralam blaty , odsunelam kwiatka a tam larwy!! myslalm ze sie ugotuje cala mokra sie zrobilam bo ja sie tego swinstwa brzydze i krzycze robaki na caly dom a moj na kanapie lezy i pyta gdzie to mowie wstan i zobacz i po 22 szorowalismy cala kuchnie bo ja mialam manie i wsyztsko sprawdzalam akzde kwiaty.. ale to pewnie moja wina bo polozylam owoce na blacie i pewnie jakies muszki sie zalegly masakra a dzis od rana juz mam wsyztso poodkurzane jescze wieczorem umyje podloge i bede teraz wszedzie zagladac, a wiec dziewczyny uwazajcie w te pogody na jedzenie ja juz nawet pieczywo w lodowce trzymam:D
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Nie widziałam długo na forum swojego wpisu ani Waszych, już myślałam, że znowu cos nawaliło ...
To idę teraz spokojniejsza pod prysznic - i na spacerek

Nie pamiętam czy pisałam, ale od początku ważenia u lekarza mam równe 13 kg na plusie.
W przyszłym tygodniu jeszcze nie, ale już w kolejnym, jak się synio nie pospieszy, to jednak zdążę na temat porodu w mojej spóźnionej Szkole Rodzenia

Miłego dnia Drogie Mamusie!

Buziaki dla Was ogromne ;******************

- agnieszka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Wiem ze pewnie powiece ze jestem okropna ale zaczynam mieć już dość ciąży i chciałabym juz urodzić i miec synka przy sobie
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A mysle ze kobieta nawet w ciazy chciala by ladnie wygladac a ja tylko slysze od osob 3 cich ze po o na co toz wciazy jestes
- marta0488
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
agnieszka, rewelka - jeszcze trochę musimy wytrzymać, a potem z dnia na dzień będzie nas ubywało, zobaczycie (przynajmniej taka mam nadzieję... heh)
Też czasem łapie dolinę jak zobaczę się w lustrze albo stoję przed szafą i zastanawiam się w co się wcisnę.....
Ale juz bliżej niż dalej do przywitania naszych szkrabów na świecie, więc cały czas staram się być optymistką

Od kilku dni odczuwam w dole takie kłucia, czasami masakryczne....Właśnie wyczytałam, że tak objawia się poluzowywanie więzadeł podtrzymujących miednicę i że to pod koniec ciąży normalne, a jeszcze trochę i możemy to odczuwać cały czas. No uroczo, nie da się ukryć

- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

A teraz to umieram mam taką zgagę że szok, zjadłam żurek na obiad o są tego skutki