- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

honka_18 dlatego zastanawiam, się czy jest sens kupować te new borny, te z biedry mają przedział 2-5kg, a 2-ki 3-6kg. Żebym potem nie musiała na ścisk pieluchy zaklejac

kupiłabym jeszcze chusteczki i lovelę w biedrze, ale kurcze musze na budżet uważać. Jeszcze za mebelki nie zapłaciłam. AaaaaaaaaaaA!!
Muszę zapiąc pasa, bo jeszcze mam wizytę w tygodniu u endo, muszę badania porobić, w następnym kontrola usg. I co, wszystko platne

U mnie też żar z nieba. W domu parno, okno nawet nie idzie otworzyć, bo wieje niemiłosiernie i od razu hula po całym domu i przeciąg się robi.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354
Ale mnie dzisiaj głowa od rana boli

Makabra, lecę poprasować ciuszki małego i do wyrka
bo chyba się przewrócę

to jeszcze ta głowa...

natalia ja pierwszy raz w sumie takie ledwo urodzone widziałam

honka to pogmatwanie to liczą no ale lekarz to lekarz w sumie, a lepiej być
wcześniej przygotowaną

Ann pewnie że straci i taka opuchnięta nie będzie bo ta główka taaaka wielka
się wydawała a oczka jak u chińczyka

nie no nie dam rady więcej doczytać bo taką słabość czuję

Idę się położyć...
Doczytam później
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

midnight no powiem, że udało Ci się z tymi zakupami

Ann dzięki za informacje

A ja za 10 min. będę miała w końcu swoje ubranka

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Co do zakupów mężów to u mnie podobnie. A jak już go wyślę to kupi czasem jakiś badziew, a jak pytam dlaczego takiego brzydkiego brokuła kupił, to mi odpowiada, że był na liście zakupowej to kupił. Ręce opadają.
Natalia ja się tak z materacem do łóżeczka stresowałam. Fakt że zakupy w sklepie internetowym robiłam na początku grudnia, potem święta i nowy rok, ale jak już w końcu doprosiłam się paczki to okazało się że brakuje materaca, a to już połowa stycznia była i termin porodu coraz bliżej! Ale zdążyli dosłać. I jak ciuszki? Chociaż zadowolona jesteś?
Aggi :*
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Wstawię zdjęcia, to sobie zerkniecie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A i przepraszam, że zdjęcia takie krzywe i w ogóle, ale zrobiłam na szybko i na kompie zobaczyłam dopiero efekt

- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Zeby nie było mało, to jak tak posiedzę za dużo w cieple to stopy mi zaczynaja puchnąć,

Chyba za mało wody pijee

Wieje silny wiatr, więc chyba prognoza się sprawdzi i zapowiada się u mnie wieczorem burza. Chyba z wielkimi grzmotami, sądząc po upale

nataliaa87 ładne ubranka, co chcesz

Też staram się wszystkie znaleźć polskich producentów. Jak się dobrze poszuka to faktycznie nie są drogie.

ann-sunshine lista zakupów dla mężów powinna być długa, szczegółowa, a najlepiej to ze zdjęciami, żeby nie było wątpliwości. hihihih
W czasie tego skwaru Młoda się straszna wiercipięta zrobiła, ciągle szturcha

hihihi. teraz jestem po kawce z mleczkiem, to tym bardziej karuzela

Właśnie dzwonił mój mężulo

Także egzamin zaliczony na 4, bo biedak tak się przejął tymi pieluchami, że zapomniał wziaść jeszcze chleb. Gdybym mu nie przypomniała przez telefon, to oczywiście by nie wział. Ohhh, z tymi chłopamii....

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

U mnie mam wrażenie z ruchami odwrotnie

Inna świetnie wyglądasz. Ja wyszłam tylko rano, a teraz nawet w mieszkaniu wariuję..
Dziewczyny, co to będzie dalej??!Któraś słyszała jakie mamy mieć lato?
- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Witam Was w ten upalny dzień. Ja dziś już miałam przedostatni dzień nauki mojej zastępczyni potem jeszcze w pon i w piątek zdaję już wszystko i w końcu odpoczynek

Byłam z synem jeszcze po sandały i na rożku firmowym w Grycanie bo te lody ostatnio codziennie za mną chodzą. Czereśnie oczywiście też kupiłam i właśnie jadłam w ogródku nadrabiając zaległości z dzisiejszego dnia a trochę się tu działo na forum

Jeśli chodzi o zakupy to mój mąż nie ma z tym problemu i on jeździ po marketach bo lubi a ja wprost nie znoszę kupować spożywki Zresztą głównie on gotuje i robi codziennie kolacje Ja tylko w weekendy robię śniadania bo on lubi pospać a ja jestem ranny ptaszek. A jeśli chodzi o inne zakupy typu ciuchy itp. to już to akurat lubię zresztą on też ale tych zakupów nasz syn nie lubi i jak tylko może to zostaje w domu

Jeśli chodzi o karmienie małego to już sama nie wiem Są na pewno rzeczy po których maluchy się męczą jak my zjemy jak je karmimy i jakiś wzdymających rzeczy unikałam, czekolady też, ale i tak często jak w zegarku zaraz po wieczornym kąpaniu miał 0,5 godz kolki i był płacz po prostu ręce opadały

asienka87 brzuszek masz ładniusi

honka 18 Zapraszamy na nasze forum jak najczęściej Pisz jak najwięcej. Brzuszek masz ładny i podziwiam Cię z tym dzisiejszym chodzeniem tyle godzin to nieźle

Dziulka Trzymaj się Kochana Dla dzidzi wszystko
Ann wiesz ja też jeszcze całkiem niedawno tak miałam że proszek mi smugi na ubraniach zostawiał i okazało się że to wina grzałki w pralce była zepsuta i proszek słabo się rozpuszczał ale pralka już miała swój wiek i ostatnio kupiliśmy nową większą bo w końcu rodzina się powiększy i teraz już nie mam takich problemów
Aggi brzuszek bardzo zgrabniusi

Midnight Gratuluję tak daleko posuniętych przygotowań ja jeszcze w polu ale od czerwca ruszam pełną parą

natalia87 Masz rację M-ka z Lidla jakaś duża u mnie głównie w górnych partiach. Do biedronki już nie miałam siły się wybrać chociaż mam ją 200 m od domku ale rzeczy z gazetki średnio mi się podobały. Super że będziesz miała męża już tak blisko Przynajmniej pomoże Ci przy Maleństwie, A ubranka super Podaj linka na sklep jak jeszcze piszesz że nie drogie to może i ja się na coś skuszę

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Jak będę miec temat diety podczas karmienia , to dam tu znać, co mi moja połozna powiedziała.
Czyli mowisz, ze płyny do prania działają na takiej samej zasadzie jak proszki ? mnie własnie tez czasem białe plamy na ubraniach zostają ;/ a położna nam mówiła, aby na poczatku prać ubrania w proszku dla dzieci wlasnie np. lovela i puszczać dodatkowo 3-4 płukania sama wodą...
Missyy mam ten sam problem z pampersami

Natalia no własnie pytałam tez położna o materac.. powiedziała, ze najważniejsze jest to, aby sprawedzić czy materac jest odpowiednio twardy i sztywny, aby dziecko sie nie zapadało...
Honka kupilam pampersy, chusteczki nawilżone, i moj maż wybral 3-bak bodziaków

Midnight mnie tez powoli właczył sie ten syndrom

resztę będę kompletować w czerwcu po wypłacie

a wiecie co mi jeszcze polożna powiedziała? aby kupić najzwyklejsza wanienkę z płaskim dnem, bez żadnych gąbek, bo to siedlisko bakterii... że ona nam pokaże , jak kąpać dzidzie w samej wanience.. i żeby nie kupować zadnych płynów i innych specyfików do kąpieli, wystarczy mydełko, bądx wlać odrobinę oliwki do wody

Missyy Natalia ja teraz siedze i odpoczywam w domku,a moj Ł robi zakupy, gotuje obiady , sprzata

Natalia śliczne ubranka

Inna świetny brzusio

Wiki to Twój mąż jest wyjątkiem, jezeli chodzi o zakupy

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

nie dość że duchota i posucha to jeszcze ta głowa no wytrzymać nie idzie

Ale mam poematy do ogarnięcia !

Ann czy Tobie znów suwaczek nawala od Natalii??
asienka my mamy w salonie takie ciemne i jak słońce zaświeci przez wielkie salonowe okna to każdy kurz widać

ale jednak o wiele bardziej mi się podobają takie ciemne niż jasne ..

honka fajny brzuś

dziulka zaciskamy cały czas kciuki za malutką

midnight ja się czuję okropnie w te upały, mam serdecznie dość

tylko coraz wyższą temperaturę u mnie... ;/ mi się kiedyś coneco toledo podobał ale później gusta się zmieniły a nowego i tak już ciężko dostać bo to dość stary model - a my jednak z mężem nowy chcemy

missyy ja mam dwa opakowania jedynek - dady i pampersy i więcej nie kupuję - resztę to dwójki już będę kupować

natalia fajne ciuszki a te śpiochy zielone co masz to mam identyczne i kupiłam w sklepie i chyba 10zł? kosztowały jakoś tak a cieniutkie są i przyjemne

Inna pięknie się prezentujesz

Wiki to chyba ta pogoda tak działa źle na nas .. tragedia
Idę wywiesić jeszcze jedno pranie
i pod prysznic bo chyba się roztopię !

Udanego wieczorku

- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 67

Mój M też robi zakupy, co prawda na duże zawsze jeździliśmy razem bo ja chciałam się z domu wyrwać ( nie pracuje odkąd zaszłam w pierwszą ciążę), ale od ok 2 tyg M jeździ sam bo mnie zakupy zaczęły męczyć

Ja pampery mam newborn 45 szt ( musiała kupić bo torbę dawali gratis

Asienka ja rozmiar ciuchów mam taki sam co przed ciążą nosiłam, w sumie to spodnie nadal noszę
Śliczne ciuszki

jeszcze tylko 10 min i będę po pracy

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Tez mnie rozbolala glowa

Honka nie mow ze pilnowanie dzieci to nic. Tez mi zal ze nic nie kupie bo wszystko mam
Aggi z suwaczkiem mam ciagle to samo, czyli jak dodaje wlasny tekst-imiona to on zle liczy. Ake 3 suwaczki zajmowaly za duzo miejsca wiec jeden usunelam.
Co do zwyklej wanienki bez gabki i pieluchy na dnie to sie zgadzam. Ponoc fajne tez sa wiaderka do kapania, ktore sprzyjaja wypuszczeniu bakow i lagodza kolki przez to. A jezeli chodzi o plyn do kapieli to akurat jestem goraca zwolenniczka emolientow.
Jezeli chodzi o pranie to niestety wiekszosc ubran dla doroslych jak i ubranek dla dzieci ma na metkach 40 stopni. Czesto piore w 60 bo lepiej sie dopieraja. A przy maluszkach warto zrezygnowac z plynu do plukania i dodatkowe plukanie woda wlaczac.
Wiki dobrze ze juz zaraz wolne bo pogoda wykancza. A z kolejkami mam tak samo. Jak ktos pusci to korzystam ale pchac sie nie umiem.
Inna promienieje od ciebie radosc i szczescie wymalowane masz na twarzy

Natalia ja przed marta tez kupilam troche ubranek w necie i tez od pl producenta i z tego co widze to ten zielony material popularny bo taki tez wybieralam i z ubranek jestem zadowolona i teraz tezbeda mi sluzyc

Uff udalo sie, odpisalam lezac w lozku.
Duszno i goraco i glowa boli

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5

ja myslalam ze zachcianki ciazowe to my ja mam za soba zresztą tak naprawdę oprocz jablek ktore chlonelam tonami to specjalnych zachcianek nie mialam a dzis jestem sama pod wrażeniem musialam leciec do sklepu po coca-cole ktorej poprostu nie lubie, a dzis tak mi sie zachcialo ze musialam normalnie po nia poleciec. Wypilam szklaneczke prawie duszkiem i spokój ehh

Na obiad zrobiłam dziś gulasz który też za mną chodził pare dni wiec w koncu sie przemoglam i ugotowalam wyszedl naprawde niezle tylko chyba przesadzilam z iloscia warzywek bo ostatnio dostalam swirka na owoce i warzywa wiec w gulaszu wiecej warzywek niz mieska ale i tak pycha

Tak piszecie o tych ubrankach ... i stwierdzam że ja mam kompletnego lenia poprane mam wszystko ale do prasowania nie mam weny

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Dla zainteresowanych podaję link do sklepu.
Wiki fajnie masz z tym mężem

Też widziałam te rzeczy biedronkowe w gazetce i jakoś mnie nie zachwyciły.
Asienka fajna okazja Ci się trafiła z tymi mebelkami. W sumie 2 razy mniej dasz za to w porównaniu z nowymi.
Mój Ł. też nie ma problemów z zakupami z listą i tel. do mnie, ale jakoś czasami tak bym chciała żeby sam z siebie wiedział, co trzeba kupić i żebym ja o tym nie musiała myśleć

Aggi oby za deszczowo i chłodno nie było, bo ja żadnych cieplejszych ubranek nie mam i nawet nie myślałam o kupnie takich. W sumie to jak dzieciaczki urodzą się pod koniec lipca albo w sierpniu to za dużo tego lata już nie będzie. W sumie trochę szkoda.
Trzeba powoli zbierać się do łóżka. Czuję, że to będzie ciężka i duszna noc.
Dobranoc!