BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #883228 przez missyy
natalia87 oczywiście, że kręcił nosem :lol: :lol: patrzył na te pieluchy i o co kaman :laugh: Aż się boje co to będzie, jak będę siedzieć w domu i mąż będzie musiał zrobić takie większe zakupy zrobić :blink: Zawsze nauczony, że ja wszystko wybieram, a on tylko pcha wózek.

honka_18 dlatego zastanawiam, się czy jest sens kupować te new borny, te z biedry mają przedział 2-5kg, a 2-ki 3-6kg. Żebym potem nie musiała na ścisk pieluchy zaklejac :P heh Albo mi pielucha przecieknie :sick:

kupiłabym jeszcze chusteczki i lovelę w biedrze, ale kurcze musze na budżet uważać. Jeszcze za mebelki nie zapłaciłam. AaaaaaaaaaaA!!
Muszę zapiąc pasa, bo jeszcze mam wizytę w tygodniu u endo, muszę badania porobić, w następnym kontrola usg. I co, wszystko platne :(

U mnie też żar z nieba. W domu parno, okno nawet nie idzie otworzyć, bo wieje niemiłosiernie i od razu hula po całym domu i przeciąg się robi.

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #883249 przez aggi
Dzień dobry mamusie :*
Ale mnie dzisiaj głowa od rana boli :unsure:
Makabra, lecę poprasować ciuszki małego i do wyrka
bo chyba się przewrócę :( nie dość że taki skwar i duchota
to jeszcze ta głowa... :sick: makabra :(

natalia ja pierwszy raz w sumie takie ledwo urodzone widziałam :P

honka to pogmatwanie to liczą no ale lekarz to lekarz w sumie, a lepiej być
wcześniej przygotowaną :)

Ann pewnie że straci i taka opuchnięta nie będzie bo ta główka taaaka wielka
się wydawała a oczka jak u chińczyka :D

nie no nie dam rady więcej doczytać bo taką słabość czuję :(
Idę się położyć...
Doczytam później

10 lata 11 miesiąc temu #883250 przez nataliaa87
missyy mam to samo z zakupami i mężem :D Dlatego z tydzień temu powiedziałam mu, że ma zacząć się rozglądać po domu czego brakuje i mieć na uwadze robienie zakupów jak wraca z pracy :D Niech się wczuwa :D

midnight no powiem, że udało Ci się z tymi zakupami :D Normalnie perełki jeżeli w ogóle niezniszczone.

Ann dzięki za informacje :D

A ja za 10 min. będę miała w końcu swoje ubranka :D Wkurzyłam się, bo już w poniedziałek dostałam informację, że przesyłka jest wysłana i ciągle jej nie było. Wczoraj z nerwami napisałam do tego sklepu z zapytaniem ile mam jeszcze czekać, a oni mi na to, że dziś towar zostanie wysłany pocztą! (Jeszcze przesyłką ekonomiczną, bo to było na ich koszt). Więc odpisałam im "ładnego" maila i w ramach przeprosin wysłali godzinę później przesyłkę kurierem :D

10 lata 11 miesiąc temu #883313 przez ann-sunshine
Midnight ale zakupy Ci się udały, bomba, a łóżeczko bardzo mi się podoba.

Co do zakupów mężów to u mnie podobnie. A jak już go wyślę to kupi czasem jakiś badziew, a jak pytam dlaczego takiego brzydkiego brokuła kupił, to mi odpowiada, że był na liście zakupowej to kupił. Ręce opadają.

Natalia ja się tak z materacem do łóżeczka stresowałam. Fakt że zakupy w sklepie internetowym robiłam na początku grudnia, potem święta i nowy rok, ale jak już w końcu doprosiłam się paczki to okazało się że brakuje materaca, a to już połowa stycznia była i termin porodu coraz bliżej! Ale zdążyli dosłać. I jak ciuszki? Chociaż zadowolona jesteś?

Aggi :*

10 lata 11 miesiąc temu #883320 przez nataliaa87
Ann jestem zadowolona, bo naprawdę były tanie ( w porównaniu do sklepowych bardzo tanie), a są fajnej jakości. Polski producent i 100% bawełna. Może nie są jakieś wyszukane i zachwycające, ale ja po prostu potrzebowałam podstawowe ubranka dla młodego, bo nic w sumie nie miał.
Wstawię zdjęcia, to sobie zerkniecie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A i przepraszam, że zdjęcia takie krzywe i w ogóle, ale zrobiłam na szybko i na kompie zobaczyłam dopiero efekt :P
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883334 przez missyy
aggi Ja też dziś marnie się czuje. poszłam chwilę sobie usiąść w cieniu, żeby chociaż powietrza świeżego złapać, ale też za dlugo nie posiedziałam. Chyba ciśnienie mi poszło w górę, bo głowę czułam nabrzmiałą jak bania. :sick:
Zeby nie było mało, to jak tak posiedzę za dużo w cieple to stopy mi zaczynaja puchnąć, :angry: Muszę sobie coś kupic chłodzącego, gdzieś jakiś spray widziałam, chyba w rossmannie.
Chyba za mało wody pijee :whistle:
Wieje silny wiatr, więc chyba prognoza się sprawdzi i zapowiada się u mnie wieczorem burza. Chyba z wielkimi grzmotami, sądząc po upale :blink: Spać w nocy chyba nie będę :S

nataliaa87 ładne ubranka, co chcesz ;) Jak jeszcze swojego malucha w nie ubierzesz,dopiero będzie efekt ;)
Też staram się wszystkie znaleźć polskich producentów. Jak się dobrze poszuka to faktycznie nie są drogie. :)

ann-sunshine lista zakupów dla mężów powinna być długa, szczegółowa, a najlepiej to ze zdjęciami, żeby nie było wątpliwości. hihihih

W czasie tego skwaru Młoda się straszna wiercipięta zrobiła, ciągle szturcha :P Nie żebym narzekała, uwielbiam to. :P
hihihi. teraz jestem po kawce z mleczkiem, to tym bardziej karuzela :woohoo:

Właśnie dzwonił mój mężulo :P Oczywiście z biedry. Ostatecznie znalazł pieluchy, ale szukał i szukał. Nawet mi chciał wmówić, ze nie było:P
Także egzamin zaliczony na 4, bo biedak tak się przejął tymi pieluchami, że zapomniał wziaść jeszcze chleb. Gdybym mu nie przypomniała przez telefon, to oczywiście by nie wział. Ohhh, z tymi chłopamii.... :laugh:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 11 miesiąc temu #883335 przez Inna607
Witam,
Mialam dzisiaj nigdzie nie wychodzić ale od rana jakoś humoru więc postanowiłam iść chociaż na chwilę sie przejść po jakieś rybaczki bo w leginsach już nie wyrabiam. Z moim żółwim tempem minęło 3 i pół godziny w tym upale ... masakra :(
Spróbuje dodać zdjecie o ile sie uda :p

Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #883344 przez nataliaa87
missyy jakbym czytała o moim mężu :D Ehh..Zginęliby bez nas :D
U mnie mam wrażenie z ruchami odwrotnie :) Mały chyba ma tyle sił co matka :D

Inna świetnie wyglądasz. Ja wyszłam tylko rano, a teraz nawet w mieszkaniu wariuję..
Dziewczyny, co to będzie dalej??!Któraś słyszała jakie mamy mieć lato?

10 lata 11 miesiąc temu #883377 przez Wiki
Cześć dziewczynki :)

Witam Was w ten upalny dzień. Ja dziś już miałam przedostatni dzień nauki mojej zastępczyni potem jeszcze w pon i w piątek zdaję już wszystko i w końcu odpoczynek :)

Byłam z synem jeszcze po sandały i na rożku firmowym w Grycanie bo te lody ostatnio codziennie za mną chodzą. Czereśnie oczywiście też kupiłam i właśnie jadłam w ogródku nadrabiając zaległości z dzisiejszego dnia a trochę się tu działo na forum :)
Jeśli chodzi o zakupy to mój mąż nie ma z tym problemu i on jeździ po marketach bo lubi a ja wprost nie znoszę kupować spożywki Zresztą głównie on gotuje i robi codziennie kolacje Ja tylko w weekendy robię śniadania bo on lubi pospać a ja jestem ranny ptaszek. A jeśli chodzi o inne zakupy typu ciuchy itp. to już to akurat lubię zresztą on też ale tych zakupów nasz syn nie lubi i jak tylko może to zostaje w domu :laugh:
Jeśli chodzi o karmienie małego to już sama nie wiem Są na pewno rzeczy po których maluchy się męczą jak my zjemy jak je karmimy i jakiś wzdymających rzeczy unikałam, czekolady też, ale i tak często jak w zegarku zaraz po wieczornym kąpaniu miał 0,5 godz kolki i był płacz po prostu ręce opadały :( Może przy drugim będzie lepiej :)

asienka87 brzuszek masz ładniusi :) i Kochana co tu dużo mówić leż i pachnij bo nie ma co przesadzać trzeba na zimne dmuchać. A moje zakupy w Lidlu no cóż kupiłam 1 bluzeczkę w granatowe paseczki na ramiączka i sukienkę granatową M razem za jakieś 50 zł ale jak to Natalia pisała spore te M ale i tak bluzka do chodzenia po domku a sukienka na upartego może być Ogólnie za dużego wyboru nie było Kupiłam jeszcze komplecik niebieski 2 bodziaki te z gazetki na długi rękaw 62-68 rozm. I co prawda kolejki były duże ale mnie przpuścili do kasy bo nie wiem czy bym ustała. Ale ogólnie to ja nie umiem się przepychać a jak już puszczają to korzystam :) Napisz jak tam dzisiejsze zakupy się udały :)

honka 18 Zapraszamy na nasze forum jak najczęściej Pisz jak najwięcej. Brzuszek masz ładny i podziwiam Cię z tym dzisiejszym chodzeniem tyle godzin to nieźle :)

Dziulka Trzymaj się Kochana Dla dzidzi wszystko

Ann wiesz ja też jeszcze całkiem niedawno tak miałam że proszek mi smugi na ubraniach zostawiał i okazało się że to wina grzałki w pralce była zepsuta i proszek słabo się rozpuszczał ale pralka już miała swój wiek i ostatnio kupiliśmy nową większą bo w końcu rodzina się powiększy i teraz już nie mam takich problemów

Aggi brzuszek bardzo zgrabniusi :) Z moją głową dziś też nie najlepiej ale to chyba ta pogoda. Fajnie że miałaś okazje zobaczyć małą tak po urodzeniu ja nie mam takiej okazji ale na pewno bym się wzruszyła i rozmarzyła :) Pieluchy ja na razie kupiłam małą paczkę jedynek w promocji w Auchan i większą paczkę dwójek w promocji w Lidlu Pampersa ale potem wypróbuję też tych z biedronki jak się sprawdzą to nie będę widziała powodu żeby przepłacać za pampersy

Midnight Gratuluję tak daleko posuniętych przygotowań ja jeszcze w polu ale od czerwca ruszam pełną parą :) Zakupy też super

natalia87 Masz rację M-ka z Lidla jakaś duża u mnie głównie w górnych partiach. Do biedronki już nie miałam siły się wybrać chociaż mam ją 200 m od domku ale rzeczy z gazetki średnio mi się podobały. Super że będziesz miała męża już tak blisko Przynajmniej pomoże Ci przy Maleństwie, A ubranka super Podaj linka na sklep jak jeszcze piszesz że nie drogie to może i ja się na coś skuszę :)

10 lata 11 miesiąc temu #883385 przez asienka87
Ann Też byliśmy dziś w biedronie :) kupiliśmy dużą pake dwójek, dużą pake trójek już mamy, a tych newborn nie kupilliśmy, bo nie wiem ile ? mała paczke do szpitala na razie wystarczy, a póxniej sie zobaczy ... bo nie wiem, ile nasz synek będzie ważył jak się urodzi :) no i kupiliśmy tez 4- pak chusteczek nawilżonych z pudelkiem:)
Jak będę miec temat diety podczas karmienia , to dam tu znać, co mi moja połozna powiedziała.
Czyli mowisz, ze płyny do prania działają na takiej samej zasadzie jak proszki ? mnie własnie tez czasem białe plamy na ubraniach zostają ;/ a położna nam mówiła, aby na poczatku prać ubrania w proszku dla dzieci wlasnie np. lovela i puszczać dodatkowo 3-4 płukania sama wodą...

Missyy mam ten sam problem z pampersami :) mamy dużą pake 2, dużą pake 3, a tych newborn nie wiem ile kupić, bo moja szwagierka (siostra mojego męża) duże dzieci rodziła- pond 4 kg, bo u nich w rodzinie wszyscy wysocy i wszystkie dzieci były duże, a znow ode mnie w rodzinie , to dzieci tak do 3 kg sie rodziły... wiec sama nie wiem, jak u mnie będzie z tym pomiesszaniem genów :lol:

Natalia no własnie pytałam tez położna o materac.. powiedziała, ze najważniejsze jest to, aby sprawedzić czy materac jest odpowiednio twardy i sztywny, aby dziecko sie nie zapadało...

Honka kupilam pampersy, chusteczki nawilżone, i moj maż wybral 3-bak bodziaków :) był taki dumny, że pierwsze ubranko wybrał :silly: i tak sie cieszył, że teraz na zakupach dla naszego synka , to chyba on będzie prym prowadził :lol: patrzyłam tez na ubrania dla cieżarnych.. ale jakies dziwne te rozmiary;/ i nic nie wybrałam :)

Midnight mnie tez powoli właczył sie ten syndrom ;) dziś byliśmy odlągać mebelki znalezione na tablicy- komoda z przewijakiem, regał i pojemnik na zabawki , wszystko klupsiowe żyrafki- jutro już będą u nas, praktycznie niezniszczone :silly: a jutro tez jedziemy oglądać łóżeczko z materacem do kompletu- podobno też w idealnym stanie, prawie nie używane , więc może już jutro będę miała wszystko ;)
resztę będę kompletować w czerwcu po wypłacie ;)

a wiecie co mi jeszcze polożna powiedziała? aby kupić najzwyklejsza wanienkę z płaskim dnem, bez żadnych gąbek, bo to siedlisko bakterii... że ona nam pokaże , jak kąpać dzidzie w samej wanience.. i żeby nie kupować zadnych płynów i innych specyfików do kąpieli, wystarczy mydełko, bądx wlać odrobinę oliwki do wody :)

Missyy Natalia ja teraz siedze i odpoczywam w domku,a moj Ł robi zakupy, gotuje obiady , sprzata :lol: więc jak idzie do sklepu, to dostaje kartke, jak czegoś nie wie, to dzwoni, ale jakoś sobie radzi :) tylko na wieksze zakupy jedziemy razem do marketu :)

Natalia śliczne ubranka ;) daj namiary :silly:

Inna świetny brzusio ;) tez musze pomyśleć o jakiś krotszych spodniach, bo takie upały, ze szok ;/ chociaż bardzo lubie te spodnie niebieskie, które mam na dodanym ostatnio zdjeciu.. sa mega przewiewsne, cieniutkie i bawełniane, a kupiłam je rok temu na wakacje :) i super sie przydają na okres ciażowy ;)

Wiki to Twój mąż jest wyjątkiem, jezeli chodzi o zakupy ;) ja de facto w Lidlu nie bylam, ale w biedronce kupiłam pampersy , chusteczki nawilzone i bodziaki 3- pak, które wybral mój dumny mąż :) z ubrań ciażowych nic nie wybrałam... ale w sumie 2 miesiace zostały, to pochodze w tym co mam, a lepiej dla małego cos kupić ;) leże i pachne ;) mąż gotuje, sprząta , chodzi do sklepu :) chociaz na ogladanie mebelków pojechaliśmy razem, i jutro ogladac łózeczko tez jedziemy razem.. ale jeżdże, jak w szoferce :laugh: mąż z przodu, ja z tyłu rozłożona :)

10 lata 11 miesiąc temu #883388 przez aggi
Jestem, trochę mi głowa odpuściła, ale ciężko dziś ze mną :S
nie dość że duchota i posucha to jeszcze ta głowa no wytrzymać nie idzie :(
Ale mam poematy do ogarnięcia ! :whistle:

Ann czy Tobie znów suwaczek nawala od Natalii??

asienka my mamy w salonie takie ciemne i jak słońce zaświeci przez wielkie salonowe okna to każdy kurz widać :P
ale jednak o wiele bardziej mi się podobają takie ciemne niż jasne .. ;)

honka fajny brzuś :)

dziulka zaciskamy cały czas kciuki za malutką :kiss:

midnight ja się czuję okropnie w te upały, mam serdecznie dość :( a na kolejne dni zapowiadają
tylko coraz wyższą temperaturę u mnie... ;/ mi się kiedyś coneco toledo podobał ale później gusta się zmieniły a nowego i tak już ciężko dostać bo to dość stary model - a my jednak z mężem nowy chcemy :) ja też idę na usg w poniedziałek :)

missyy ja mam dwa opakowania jedynek - dady i pampersy i więcej nie kupuję - resztę to dwójki już będę kupować ;) właśnie z tego względu że te przedziały nie są jakieś super rozległe. Z tymi foto-listami zakupów dla mężów strzeliłaś w 10 :D

natalia fajne ciuszki a te śpiochy zielone co masz to mam identyczne i kupiłam w sklepie i chyba 10zł? kosztowały jakoś tak a cieniutkie są i przyjemne :) moja mama coś buczała że sierpień ma być deszczowy :P oby miała rację :D

Inna pięknie się prezentujesz :)

Wiki to chyba ta pogoda tak działa źle na nas .. tragedia

Idę wywiesić jeszcze jedno pranie
i pod prysznic bo chyba się roztopię ! :S

Udanego wieczorku :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #883390 przez honka_18
Inna wyglądasz rewelacyjnie, brzuszek bardzo ładny :cheer:

Mój M też robi zakupy, co prawda na duże zawsze jeździliśmy razem bo ja chciałam się z domu wyrwać ( nie pracuje odkąd zaszłam w pierwszą ciążę), ale od ok 2 tyg M jeździ sam bo mnie zakupy zaczęły męczyć :dry: i przyznam,że kupi wszystko co jest na liście i jeszcze inne rzeczy bo w domu brakuje a ja na listę nie wpisałam :cheer: więc daje radę. Za to jak ma kupić pamper ty jest tragedia jakaś dzwoni co chwila a i tak kupi nie te co trzeba ;)

Ja pampery mam newborn 45 szt ( musiała kupić bo torbę dawali gratis :cheer: ) i jak na razie tyle z pamperów resztę kupię jak się Artur urodzi, chusteczek to mam zapas bo dla Adasia używam

Asienka ja rozmiar ciuchów mam taki sam co przed ciążą nosiłam, w sumie to spodnie nadal noszę

Śliczne ciuszki :laugh: kurcze jak patrzę na zd ciuszków które wstawiacie aż mi żal, że ja nie mogę nic kupić ( po Adasiu ma ich tyle,że trojaczki bym wychowała i jeszcze by zostało)

jeszcze tylko 10 min i będę po pracy :laugh: ( pilnuje dzieci znajomym, niby nic a jak męczy )

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883432 przez ann-sunshine
Tyle napisalyscie ze nie spamietam i z tel nie dam rady odpisac a nie wiem czy mam sile usiasc do kompa :-/

Tez mnie rozbolala glowa :-(

Honka nie mow ze pilnowanie dzieci to nic. Tez mi zal ze nic nie kupie bo wszystko mam

Aggi z suwaczkiem mam ciagle to samo, czyli jak dodaje wlasny tekst-imiona to on zle liczy. Ake 3 suwaczki zajmowaly za duzo miejsca wiec jeden usunelam.

Co do zwyklej wanienki bez gabki i pieluchy na dnie to sie zgadzam. Ponoc fajne tez sa wiaderka do kapania, ktore sprzyjaja wypuszczeniu bakow i lagodza kolki przez to. A jezeli chodzi o plyn do kapieli to akurat jestem goraca zwolenniczka emolientow.

Jezeli chodzi o pranie to niestety wiekszosc ubran dla doroslych jak i ubranek dla dzieci ma na metkach 40 stopni. Czesto piore w 60 bo lepiej sie dopieraja. A przy maluszkach warto zrezygnowac z plynu do plukania i dodatkowe plukanie woda wlaczac.

Wiki dobrze ze juz zaraz wolne bo pogoda wykancza. A z kolejkami mam tak samo. Jak ktos pusci to korzystam ale pchac sie nie umiem.

Inna promienieje od ciebie radosc i szczescie wymalowane masz na twarzy :-)

Natalia ja przed marta tez kupilam troche ubranek w necie i tez od pl producenta i z tego co widze to ten zielony material popularny bo taki tez wybieralam i z ubranek jestem zadowolona i teraz tezbeda mi sluzyc :-) i cena i jakoscia super

Uff udalo sie, odpisalam lezac w lozku.

Duszno i goraco i glowa boli :-( nie wiem jak zasne

10 lata 11 miesiąc temu #883445 przez Inna607
Ahh dzieki kochane za komplementy milo :) a tak szczerze to moje nogi całkiem całkiem prezentuja sie na zdj, mi w rzeczywistości wydaja sie trzy razy takie :)

ja myslalam ze zachcianki ciazowe to my ja mam za soba zresztą tak naprawdę oprocz jablek ktore chlonelam tonami to specjalnych zachcianek nie mialam a dzis jestem sama pod wrażeniem musialam leciec do sklepu po coca-cole ktorej poprostu nie lubie, a dzis tak mi sie zachcialo ze musialam normalnie po nia poleciec. Wypilam szklaneczke prawie duszkiem i spokój ehh ;)
Na obiad zrobiłam dziś gulasz który też za mną chodził pare dni wiec w koncu sie przemoglam i ugotowalam wyszedl naprawde niezle tylko chyba przesadzilam z iloscia warzywek bo ostatnio dostalam swirka na owoce i warzywa wiec w gulaszu wiecej warzywek niz mieska ale i tak pycha :)

Tak piszecie o tych ubrankach ... i stwierdzam że ja mam kompletnego lenia poprane mam wszystko ale do prasowania nie mam weny :p

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883476 przez nataliaa87
Prawie 23 godz., a w domu nadal nie ma czym oddychać.. Ł. wrócił i zabrał mnie na lody, a potem poleżeliśmy sobie na leżaczkach na malutkiej miejskiej plaży przy Odrze :D Niedawno wróciliśmy :) Zbierało się na burzę, wiało trochę i bardzo przyjemnie w porównaniu z tym co się działo w ciągu dnia.
Dla zainteresowanych podaję link do sklepu.

Wiki fajnie masz z tym mężem :D Ja też nie mam co narzekać, bo zawsze we wszystkim pomoże, ale żeby zakupy bez tel. do mnie zrobić to już gorzej :D Ale w sumie nie ma co się dziwić. To ja jestem teraz w domu i bardziej się orientuję :) A co do przepuszczania w kolejce, to właśnie dziwię się, że niektóre z Was piszą, że to się zdarza :D Ja nie raz ledwo stoję i jakoś nikt się nie domyśli.. Może przepuszczą mnie jak zacznę kiedyś w sklepie czy coś :D (oby nie).
Też widziałam te rzeczy biedronkowe w gazetce i jakoś mnie nie zachwyciły.

Asienka fajna okazja Ci się trafiła z tymi mebelkami. W sumie 2 razy mniej dasz za to w porównaniu z nowymi.
Mój Ł. też nie ma problemów z zakupami z listą i tel. do mnie, ale jakoś czasami tak bym chciała żeby sam z siebie wiedział, co trzeba kupić i żebym ja o tym nie musiała myśleć :D Ale co tam :D Urocze są te zakupowe telefony :D

Aggi oby za deszczowo i chłodno nie było, bo ja żadnych cieplejszych ubranek nie mam i nawet nie myślałam o kupnie takich. W sumie to jak dzieciaczki urodzą się pod koniec lipca albo w sierpniu to za dużo tego lata już nie będzie. W sumie trochę szkoda.

Trzeba powoli zbierać się do łóżka. Czuję, że to będzie ciężka i duszna noc.
Dobranoc!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka