BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #903674 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #903677 przez nelka
Czerwoną wstążke się wiąże żeby nikt nie rzucił uroku na dziecko. Wszyscy się zachwycają i żeby malucha nie "ociotować" :laugh: dlatego mój mąż jak się Zosia urodziła to powiedz do niej: ale jesteś brzydka;-)

Hihi zaraz wam wyśle dziewczyny troszkę energi bo ja przez to że wstałyśmy dzisiaj tak wcześnie to z nudów umyłam okna!!! Teraz co prawda pada z nóg ale położę się z Zośka na drzemkę:-D

Mój M normalnie chodzi na 8godz do pracy ale zdarzają mu się sytuację że mają robotę i jest o wiele dłużej. Więc tak naprawdę nigdy nie wiem kiedy wróci... Czasem prześpi się w pracy bo nie opłaca się tak jak dzisiaj mu wracać na chwilę i wraca na drugi dzień.

10 lata 9 miesiąc temu #903678 przez munkki
jagodzia bulke razowa (ba! buleczke, wazyla niecale 60g), gotowana szyneczke z indyka, malso, pomidor, biala papryka i herbata. juz mnie sie nie da przyrzadzic:P nie mowiac o glodzie z rana.....

Aneta ja nie twierdze ze ja problemow tej natury nie mam, ale podejrzewam ze beda wieksze... te brzuchy pojda w gore i zrobia sie ogrome (chociaz patrzac na moj zastanawiam sie jak to mozliwe ze one bedzie jeszcze wiekszy :P)

10 lata 9 miesiąc temu #903681 przez jagodzianka44
Munki to nie mieszaj składników, spróbuj bułkę razową np. z odrobiną masła i pomidorem lub szynką :). Albo jedz jak jesz i np. po zjedzeniu poruszaj się chwile :) posprzątaj coś czy nawet nogami poruszaj jak siedzisz :P pokręć się po domu może będzie mniejszy cukier;) ja wczoraj na obiad jednak mialam 2ziemniaczki, szparagi w bułce tartej i pierś z kurczaka, poruszałam nogami pokręciłam się i cukier mialam 89:)

10 lata 9 miesiąc temu #903684 przez munkki
jagodzianka sprobuje z niemieszaniem skladnikow faktycznie... i postaram sie cos zrobic po tym pierwszym sniadaniu, ale nie mam energii i nawet pojscie pod prysznic mnie przerasta;P

nelka dawaj energie;) uf ja to nie musze byc w ciazy zeby nienawidzic myc okna!

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #903690 przez Aneta_78
ha..

10 lata 9 miesiąc temu #903692 przez malvi
Anetka z tym samopoczuciem to akurat dobrze trafiłaś (w sensie z pytaniem do mnie bo jesteśmy w tym samym tc) :whistle: Ja wczoraj spałam 19-22, obudziłam się, zjadłam kolację i wzięłam leki, o 23 poszłam normalnie spać, spałam całą noc bez wstawania na siku, obudziłam się o 6 jak M wstawał do pracy, zjadłam śniadanie, napisałam do Was, popatrzyłam w TV i... znów zachciało mi się spać, a że leżę to tylko odwróciłam się i spałam teraz ponad godzinkę.... Także tak jeśli chodzi o siły jakie ja posiadam :evil:
A co do "opieki bożej" to temat nie dla mnie, już się bałam, że coś przeoczyłam :whistle: :whistle:

Munkki ja jeszcze czekam na fotelik (już mam zamówiony), ale będę miała bez bazy - jeśli chodzi Ci o tą bazę, którą się montuje w samochodzie. Za to adaptery do wózka mam jak najbardziej zamówione :)

Agniesia na to teraz już na 100% tego sterylizatora nie kupuję :D

Nelka dzięki za wyjaśnienie ;) ale w przesądy też nie wierzę, więc w takim razie mam z głowy aniołki i czerwone wstążeczki :woohoo:

Dziewczyny a z tego co wiem to powinna nam jeszcze wrócić energia na tzw. "wicie gniazda", mam nadzieję, że to nastąpi :P

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #903695 przez Aneta_78
.....

10 lata 9 miesiąc temu #903697 przez jagodzianka44
Aneciak! rozgryzłaś mnie hahha :d no nie nadrobiłam was, ale faktycznie jak Munki się bardziej będzie ruszała tym cukier będzie się spalał. Mi diabetolog mówił,żebym się coś ruszyła po każdym posiłku a wyniki będą lepsze;) I co do tych wstążeczek, u mnie będzie czerwona żeby ktoś 'aaaa czaru nie puścił' na księżniczkę naszą jeśli o to wam chodzi :)

10 lata 9 miesiąc temu #903698 przez malvi
Żadnych wstążeczek i niteczek :D

Kurdeeee kto za mnie ugotuje gołąbki? :evil: :evil:
Chyba muszę przeczytać w ulotkach czy to nie któryś lek powoduje u mnie takie zamulenie, bo dosłownie nie mam siły wstać z łóżka do łazienki..... :whistle:

10 lata 9 miesiąc temu #903701 przez munkki
Malvi u mnie też będzie bez wstazeczek i aniołków;)
Hmmm to ja teraz herbata, herbatniki, kostka czekolady a potem lot na odkurzaczu po kuchni!

10 lata 9 miesiąc temu #903703 przez jagodzianka44
Munki zostaw sobie "rozrywkę" po obiedzie jeszcze haha:D

10 lata 9 miesiąc temu #903705 przez Caroina
Aneta Też mam niskie ciśnienie i czasem jestem zmęczona więc pewnie ma to związek. Poza tym już 29tc u Ciebie i rosnący brzuszek też robi swoje. Wszędzie piszą, że w 3trym jest tylko gorzej i często brakuje sił więc wyprawki i tego typu rzeczy lepiej załatwić jeszcze w 2trym :) Tak więc nie martw się, nie jesteś z tym sama :)
Ale faceci mają mniejsze dupcie :D

Malvi Z tą wstążką mama coś mówiła, że trzeba przywiązać do wózeczka: na szczęście i żeby odgonić złe uroki…coś w tym stylu. Z kolei przesądna teściowa ciągle nosi na ręce „bransoletkę” uplecioną z czerwonych nici i pamiętam, że nalegała, kiedyś żebyśmy takie nosili a później jak mała się urodziła to żeby jej taką zrobić. Ja tam nie wierze w takie zabobony więc zignorowałam.
Co do przymulenia to jak się tak leży to jest tylko gorzej. Wiem po sobie, im mniej ruchu tym bardziej zmeczona byłam i brakowało sił.

10 lata 9 miesiąc temu #903713 przez nelka
hiho zaczkoczę cię Anetko! mam rolety ale z racji mieszkania w bloku z niskim parterem mam też firanki :laugh: no i oczywiście wyprałam ale tylko w jednym pokoju (od tej strony co wszyscy sąsiedzi widzą) ale mam makaroniki więc obyło się bez prasowania :P za to pięknie mi pachnie teraz dzidzią :cheer: skończył mi się zwykły proszek i wyprałam w loveli, uwielbiam te zapach i kojarzy mi się z noworodkami :woohoo:

Ja też mam niskie ciśnienie dlatego muszę się od rana rozruszać bo bezczynne leżenie dodatkow mnie osłabia... ale za godz idę na drzemke :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #903722 przez dotkawy
Czesc :-))

Odebralam wczoraj wyniki badan i na szcescie wszystko ok :laugh: , bo ostatnio mialam jakas infekcje moczu :-(( W pn ide z wynikami do lekarza i po kolejne l4 ciekawe czy mnie w koncu zbada....

Powiedzcie mi spina sie komus brzuch, bo ja zauwazylam od tygodnia ze mi sie caly napina, ale trzyma mi dosc dlugo i nie wiem czy tak moze byc, 3 dni temu to sie juz napradwe [rzestraszylam :( i nie wiedzialam czy nie pojade na pogotowie spr co sie dzieje, bo chyba godz lezalam i nic nie pomagalo...

A tak to apropo wigoru i energii to dalej mam mnostwo, staram sie dalej cwiczyc 3-4razy w tyg oczywiscie o ile sie dobrze czuje, takie delikatne cwiczenia rozciagajace i fajnie sie potem czuje :-))

Wlasnie patrze na allegro za wuzkami, mozecie mi jakis polecic....... :)

Karolina tez slyszalam o tej wstazeczce...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka