BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 9 miesiąc temu #903846 przez nelka
Kinga a ten canpolu sterylizaro to na wysokość czy szerokość ci się nie zmieścił?
boskie są te sówki!!!! też chcę takie :laugh: jak z Zosią byłam w ciąży to na topie były takie żyrafki

chyba wszystkie mamusie mają po obiednią drzemke;)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #903849 przez yoozia

munkki napisał: dzien dobry dziewczeta!

yoozia cukier sie przerabia worganizmie i nie wiem dokladnie jak to dziala, ale widocznie moze miec raz wiecej raz mniej... chodzi o to ze my z hormonami (dokladnie insulina) mamy problem i stad czasem skoki.
ale 102 to super wynik - norma jest do 120 godzine po posilku;)
daj znac jak tam wyniki rano... ja na czczo ok, czekam teraz co sie bedzie dzialo po sniadaniu

munkki u mnie sa inne normy. na czczo do 95, godzine po posilku do 144 :) i tak dzis na czczo mialam 73, po sniadaniu 105, a teraz po obiedzie 140 wiec chyba nie jest najgorzej. ale mnie ssalo z rana po wstaniu. zoladek musi sie przyzwyczaic do mniejszej dawki jedzenia. i brakuje mi slodkiego :blush: wierzcie mi lub nie, ale od wczoraj mam ponad 2 kg mniej na wadze :blink: jakos z wyproznianiem sie poprawilo nagle, bo mialam straszne zaparcia :dry: chyba zaczyna mi sie to podobac :D

dziewczyny, sliczne te posciele w sówki macie. ja kupilam ostatnio tez dwie posciele plus kolderka i poduszka. i zastanawiam sie czy ta kolderka nie bedzie za duza tak na poczatek. wymiary 100x135 cm? :blink: bedziecie dzieci przykrywaly od poczatku kolderkami czy np bedziecie zaczynac od spiworkow? bo ponoc te spiworki to lepsza opcja na poczatek, bo dzidzius sie nie rozkopie w nocy. mam jeden spiworek, ale to juz tak na 6-9 miesiecy.

10 lata 9 miesiąc temu #903853 przez Caroina
Malvi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Świetne te sówki

W takie żyrafki mam pieluszke flanelową :)

10 lata 9 miesiąc temu #903857 przez munkki
Yoozia, to ja chcę Twoje normy! Byłabym całkiem zdrowa heh... A tak na poważnie to czytałam ze normy są różne w różnych krajach.. Niestety w Krakowie.ponoć są najbardziej restrykcyjni (tak przeczytałam ;)). Drzemka była 2h... Mąż dzwonił ze jedzie, lecimy oglądać foteliki wiec uciekam:)

10 lata 9 miesiąc temu #903858 przez aneczka25
Kobitki czytam was codzień i zanim nadrobię to mija z godzina :lol: :lol: :lol:
Co do wózka to my mamy od brata M był to zestaw 3w1 więc nie będziemy kupować-wózek należy do dość ciężkich ale i solidnych a że mieszkam w domku na wsi to nie przeszkadza mi to ;) Ja i mój brat jak byliśmy mali to spaliśmy na podwórku przed domem kilka godzin i też tak planuję :P
Co do cukru-ja myślę POWTÓRZYĆ BADANIE ale sama i spróbować to na 1 godzinę czyli 50 gram bo coś się obawiam że może jednak ta cukrzyca się u mnie po tamtym śniadaniu nie ujawniła-wstręciucha jedna. Może nie zwymiotuję.....
No i powiem wam, że naciągnęłam mięśnie na plecach na wysokości klatki piersiowej -najprawdopodobniej wczoraj piorąc bluzkę ręcznie, wisząc nad wanną-BÓL NIE Z TEJ ZIEMI! Był ryk,nie mogłam ruszyć się w żadną stronę, żadna pozycja nie przynosiła ulgi, nie mówiąc już o oddychaniu.Ja PANIKARA oczywiście tonęłam we łzach ale poszłam spać, dużo powiedziane spać-nie spałam prawie wcale-dziś jest lepiej-byłam u internisty i nie dostałam NIC! Bo nie wolno-mam sobie załatwić masaż i tyle, powiedziała że mogę voltaren ale jak przeczytałam że w 3 trym nie powinno się go stosować to zrezygnowałam i tak chodzę jak kaczka-ale chodzę....TO SIĘ WYŻALIŁAM :laugh:
yoozia trzymam za Ciebie kciuki! Dasz radę z tą dietką.
Jeśli chodzi o mnie to zawsze byłam grubasem, kiedyś rozpoczęłam dietę i schudłam 30 kg-teraz wszystko wraca-nie wiem dlaczego bo nie jem jak świnka :( Pfff no cóż-po porodzie powrócę do walki.
nelka w te żyrafy mam poduchę kojec dla mnie i fasolkę do karmienia-śliczne są :laugh:
Założyłam dziś kartę ROSSNĘ :silly:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #903864 przez jagodzianka44
Kochanie nie nadrobie was, nie dam rady, padaaaam!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Majka pozdrawia, te dwa "znamiona" to blizny po laparoskopii woreczka żółciowego jbc;)
Załączniki:
Podziękowania: malvi

10 lata 9 miesiąc temu #903869 przez Caroina
Aneczka Przykro mi z powodu twojej kontuzji. Poza tym dzielna jesteś, że chcesz powtarzać glukoze na własne życzenie :woohoo:

Jagodzianka Te 20kg to tylko w brzuszek poszło bo poza tym nie widać tego po Tobie, nóżki zgrabniutkie

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #903870 przez aneczka25
Caroina nie chcę ale czuję że może coś być na rzeczy bo jak robię się głodna i nie mam nic pod ręką to robi mi się słąbo, ręce się trzęsą i blednę-nigdy tak nie miałam :huh:
jagodzianka ale spory domek ma twoja Majeczka :laugh: ale faktycznie nie widać po tobie tych 20 kg :blink:
LASKI a może kupię glukometr i sprawdzę sama te wartości po śniadaniu, obiedzie, kolacji?

10 lata 9 miesiąc temu #903871 przez jagodzianka44
Caroina&Aneczka Marcin mowi ze jak betoniara wyglądam wiec mi sie wydaje ze widać haha;P

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #903872 przez aneczka25
jagodzianka jak betoniara to ja wyglądam :laugh: i te rozstępy!!!!!

allegro.pl/glukometr-super-check1-pelen-...owy-i4417408294.html

co myślicie?

10 lata 9 miesiąc temu #903873 przez jagodzianka44
ja mam glukometr Contour plus, jego moge polecić;) a Ty masz cukrzyce?

10 lata 9 miesiąc temu #903874 przez aneczka25
no właśnie niby nie wyszła mi po śniadaniu(glukoze zwymiotowałam)
ale myślę żeby spróbować sobie zrobić pomiary po posiłkach i dlatego patrzę na tanie glukometry

10 lata 9 miesiąc temu #903875 przez jagodzianka44
powtórz badanie, glukoze dobrze rozcięcz dodaj do niego cytrynę i duszkiem wypij, nie powinno mdlić :)

10 lata 9 miesiąc temu #903880 przez yoozia
ja mam contour xt. chyba dobrze, ze musze ten cukier sprawdzac, bo zaczynam jesc jak czlowiek. czuje sie dzisiaj jakas lzejsza. i w ogole na dobre mi to wyjdzie na pewno, skoro diabetolog gwarantuje, ze juz nie przytyje do konca ciazy :woohoo:

10 lata 9 miesiąc temu #903893 przez Caroina
Aneczka Chyba, że tak. U mnie dzieje się podobnie tyle, że ja tak miałam nawet przed ciązą. Prawdopodobnie w pon się wybiorę zmęczyć tą glukoze. A może to anemia.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka