BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

11 lata 2 miesiąc temu #843907 przez julka
Gochens! witaj w naszych skromnych progach i rozgosc sie :) Czyli Ty z Srenką to juz sie znacie?

Ale nas jest duzo, jestem pod wranieniem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #843959 przez srenka_918
Julka tak znamy się z Gochens z "Czerwcówek2013" ;)

Gochens skusiłaś się ;) Nie wiem czy mam Cię tu witać czy nie trzeba bo praktycznie codziennie się witamy na Tamtym forum ;) ;)

A ja Wam powiem że aż taka zmęczona nie jestem jak Wy piszecie ;) Choć jak zobacze łóżko to tylko o spaniu marzę, ale zadyszki tak szybko nie dostaję (w poprzedniej ciąży zadyszkę dostawałam dopiero na koniec jak mi mały po żebrach kopał i miałam 22kg dodatkowe do dźwigania)

Z potami i zemdleniami to ja ledwo dłużej stoję normalnie a ciąża potęguje to uczucie i też często wszędzie przysiadam i kucam... Jak ludzie chcą patrzeć to niech patrzą, lepiej usiąść niż zemdleć, musimy o siebie dbać!!!

To moja 4 ciąża, 2 zakończone poronieniem 7 i 11 tydz, też już trochę przeżyłam, ale wtedy wcześnie pojawiały się plamienia i nie dało się podtrzymać...

11 lata 2 miesiąc temu #843977 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny i Fasolki

Mam nadzieję, że dziś wszystkie będziemy się czuć dobrze, bez żadnych przygód.

Dziś mam męża w domu, więc Córeczkę usypia. A ja na chwilkę zerknęłam do Was.

Prawda, że nas przybywa. Za chwilkę będziemy się już wszystkie znały.

Ja póki co nie czuję się zmęczona. Nie mam czasu na myślenie i odpoczynek. Dopiero jak Córeczka się kładzie, to mam chwilkę dla siebie. Choć wtedy przeważnie muszę jeszcze ogarnąć domek. Dziś jedziemy na weekend do moich rodziców. Wieczorem zaprosili nas moi znajomi na urodziny.

Życzę Wam miło spędzonego dnia i serdecznie Was wszystkie pozdrawiam

11 lata 2 miesiąc temu #844033 przez motylek05
Witam sobotnio :) ja dziś od rana mam takie straszne zawroty głowy :/ i do tego gardło zaczęło mnie pobolewac . Nie wiem jak ja wytrzymam do wtorkowej wizyty ... Tak strasznie się boję że coś jest nie tak :( nie mam od czwartku większych plamien tylko delikatnie śluz zabarwiny na brązowo. Staram się być dobrej myśli ale średnio mi to wychodzi.
Co do poroniej to sama mam 2 za sobą ... Ale to było jak staraliśmy się o córkę. I też navdobra sprawę bym o ciąży przy poronieniach nie wiedziała, jak tylko okres troch mi się spoznial to zrobiłam test i były dwie kresrczki ale parę dni później poronilam i to wyglądało jak bym okres dostała później. W obu przypadkach robiłam bete która niestety spadala.

Lecę na zakupy i obiad gotować , bo dziś mąż w pracy i muszę sama się ogarnąć że wszystkim. A dzis corcia zażyczyła spaghetti hehe

Mój Aniołek 11tydz [*]

11 lata 2 miesiąc temu #844051 przez marzenap
Dzien dobry wszystkim. Jak dzisiaj z nastrojami?? Bo ja najchetniej nie wstawalabym z lóżka ale niestety.. Milej soboty dla wszystkich! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #844230 przez srenka_918
U mnie dziś prawie rewelacyjnie ;)
I nawet Pawełek nie daje za bardzo popalić ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #844276 przez marzenap
Ale cisza dzisiaj tutaj wszystkie kobitki chyba odpoczywają razem z fasolinkami :laugh: :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #844356 przez IZKA80
Hejka dziewczyny sorki że dopiero teraz sie odzywam ,ale wczorajszy dzien to dosłownie koszmar.Dostałam sie do lekarza który podobnie jak ja sama byłam przerazona bhcg.Na szczescie wszysko jest ok widziałam swoja fasolke z bijacycym serduszkiem(choc stwierdził ze troche maly).Kamien spadł mi z serca.Zapisał mi luteine 3razy dziennie i acart 2 razy dziennie,ponieważ jak przeczytal moje ostatnie badanie histopatologiczne to stwierdził ze powodem może byc zakrzepica cos w kierunku trombofili.Wiec mam ciaże wysokiego ryzyka .Zobaczymy co na to moja prowadzaca p.doktor powie okaże sie we wtorek.Bynajmniej wiem na czym stoje .Ogólnie swietnie sie czuje i jestem spokojniejsza.spokojnej nocy pozdrawiam

11 lata 2 miesiąc temu #844366 przez julka
Uf, to dobrze, ze dobrze, Izka. Mam nadzieje, ze mi wybaczysz moje czarnowidztwo? Dobrze ze poszlas!

btw. chcialas napisac "przynajmniej" a nie "bynajmniej" ;P wybacz raz jeszcze :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #844409 przez vika
majeczka22 napisał:

Ciekawe czy któraś z dziewczyn będzie miała termin na 28 października ( moja data urodzin ) :)

również moja data urodzin :)

Dziewczyny trzymam za Was kciuki byście spokojnie przeszly ciaże :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #844417 przez yoozia
no Izka, to super! tez mi teraz zle z tym, ze Cie tu nastraszylam. dobrze, ze tak to sie skonczylo :) a Twoja beta, to normalnie zadziwiajaca dla mnie jest :P

11 lata 2 miesiąc temu #844421 przez MlecznaMama
IZKA odpoczywaj odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj! dobze,że ok wszystko!

Dobrej nocy dziewczyny!!!!!!

11 lata 2 miesiąc temu #844506 przez Ania86
Witajcie Kochane:)
Izka, bardzo się cieszę, że wszystko ok, a dziewczyny się martwiły i chciały pomóc. Ja się na tych betach nie znam więc się nawet nie wypowiadam ale najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku. Sama czekam z niecierpliwością na wizytę 3 marca:)
Mi wczorajszy dzień przeleciał nie wiem kiedy ale to dlatego, że mąż miał wolne to pospaliśmy dłużej, zakupy i w odwiedzinki do znajomych, a jak wróciliśmy wieczorem to padłam:) Dziewczyny Was też tak dziwnie brzuch nie wiem jak to nazwać czy pobolewa czy tak jakby ciągnął? ja tak mam a zwłaszcza po jedzeniu albo wieczorem:/ Poza tym wszystko ok.
Życzę Wam wszystkim spokojnej niedzieli :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #844585 przez srenka_918
Ania mnie też czasem brzuch "ciągnie" jakby tam pod skórą się coś skurczyło i miało problem z rozciągnięciem ;) To więzadła macicy, mają prawo tak reagować na 1 i 3 trymestr ;)

11 lata 2 miesiąc temu #844713 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Jakoś mało od wczoraj naprodukowałyście;) Szkoda. Ja wróciłam już do domu. Córeczka śpi. Wczoraj miałam ogromny ból brzucha. Myślałam, że już będę musiała jechać na IP, ale na szczęście po NOSPA się uspokoiło.

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze.
Serdecznie Was pozdrawiam

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka