BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

11 lata 2 miesiąc temu #844841 przez gwiazdka2014
Cześć dziewczyny

Ania ja tez mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu. Jestem zmęczona jak wejdę na do mnie na 2 piętro. Ogólnie to męczą mnie nudności, nie wymiotuje jest mi TYLKO niedobrze, to co mi smakowało powoduje odrzut.

Julia ale śliczny fasol, też chce zobaczyć swojego. Dziś mam wizytę mam nadzieje że już zobaczę serduszko.

Witam nowo przybyłe ciężarówki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #844892 przez Marza
Dzień doberek ! :laugh:
Ja też się w końcu doczekałam tej daty ;) idę do lekarza na 15:30 !! trzymajcie kciuki, żeby wszystko było okej, bo bardzo się stresuję :blush: mam nadzieję, że już zobaczę moją Kruszynkę kochaną :lol:

a jak się dzisiaj czujecie? mnie lekkie mdłości dziś dopadły, ale poza tym w porządku :) słoneczko za oknem to od razu chce się żyć ! :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #844895 przez malvi
gwiazdka2014 ja mam tak samo jeśli chodzi o mdłości ;)

mam do Was takie pytanie - czy któraś z Was robiła już badania (mocz i krew - toxoplazma, cytomegalia itd.) i było to w LUX MEDZIE? U mnie sytuacja wygląda tak, że mam z pracy pakiet dzięki któremu mogłabym za darmo zrobić wszystkie badania zlecone przez moją doktor, jednak dowiedziałam się na infolinii, że mając zaświadczenie z prywatnego zakładu (chodzę prywatnie) muszę iść na wizytę w LUX MEDZIE i wtedy założą mi kartę ciąży co uprawni mnie do bezpłatnego badania. Ktoś orientuje się czy nie będzie z tym problemu?

11 lata 2 miesiąc temu #844897 przez malvi
Marza a skąd jesteś, że masz słoneczko? U mnie pochmurnie (Piaseczno - okolice Warszawy) :P

trzymam kciuki za wizytę!

11 lata 2 miesiąc temu #844915 przez Gochens
heja :)

U mnie narazie żadnych oznak ciąży :) ciekawe czy dalej pójdzie tak gładko czy coś się zmieni :)

Malvi jeśli masz taki pakiet który pozwala na darmowe wizyty to pewnie jak pójdziesz z takim zaświadczeniem to będziesz miała bezplatne badania. Ja akurat rodziłam w prywatnej klinice która ma podpisaną umowę z NFZ i jeśli chodzę tam do lekarza na NFZ to wszystkie badania ciążowe mam za darmo. Łącznie z USG.. Także jeśli Ci tak powiedzieli to tak pewnie jest :)

U mnie pogoda bez słońca chociaż podobno jest ciepło. Mam zamiar uskutecznic jakiś spacer ale czekam aż moja maruda uśnie

Miłego :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #844916 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny i Fasolki

malvi Niestety nie mogę Ci pomóc. Ja wszystkie badania robię prywatnie. Dziś właśnie oddałam krew i zaniosłam mocz do badania. Jutro mam mieć wyniki. A w piątek do lekarza.

U mnie za oknem pochmurno. O 12:30 wybieram się na spacer z sąsiadką. Oby do tego czasu nie padało.

Życzę Wam miłego dnia

11 lata 2 miesiąc temu #844922 przez malvi
No u mnie niestety prywatnie wszystkie badania płatne, dlatego skoro mam możliwość zrobienia ich w ramach pakietu to będę się starać ;) jutro mam wizytę dodatkową w LUX MEDZIE więc może nie będzie problemu z założeniem mi karty ciąży mimo, że nie będę jej prowadzić u nich :P najwyżej w najgorszym wypadku mogę coś ściemnić, że jeszcze nie podjęłam decyzji co do prowadzenia ciąży :woohoo: :woohoo:

też życzę Wam miłego dnia i zdrowych fasolek!

p.s. już nie mogę się doczekać mojej kolejnej wizyty i USG u mojej doktor, ale ona niestety dopiero 13go marca :(

11 lata 2 miesiąc temu #845036 przez Ania86
Witajcie :)
Marza, powodzenia na dzisiejszej wizycie:) daj znać jak poszło. Również zazdroszczę słońca, u mnie pogoda okropna, pochmurno, brzydko i zimno:/ Nic się nie chce jak tak za oknem, ja już marzę o wiośnie ;)
Mnie też dopadło zmulenie, nie wymiotuję, ale nie mam na nic apetytu i czuje się jakoś słabo :/

11 lata 2 miesiąc temu #845056 przez srenka_918
Witam Was słonecznie ;) U mnie słońce w pełni aż się spociłam idąc do ginekologa ;)

Widziałam dziś bijące serduszko, prymitywne rączki i nóżki główkę i tułów oczywiście ;) Dzidziuś ma 8 tyg i 16mm ;) Kolejna wizyta 24marca ;)
Zdjęcie Wam wkleję później, bo zostało w aucie ;)

11 lata 2 miesiąc temu #845104 przez Kinga2424
srenka_918 napisał:

Witam Was słonecznie ;) U mnie słońce w pełni aż się spociłam idąc do ginekologa ;)

Widziałam dziś bijące serduszko, prymitywne rączki i nóżki główkę i tułów oczywiście ;) Dzidziuś ma 8 tyg i 16mm ;) Kolejna wizyta 24marca ;)
Zdjęcie Wam wkleję później, bo zostało w aucie ;)

To świetnie, że z Maleństwem wszystko dobrze. 24 marzec, czyli moje urodzinki. A na kiedy lekarz wyznaczył Ci termin???

11 lata 2 miesiąc temu #845152 przez Gochens
Super wieści Srenka :) Czekam na suwaczek !!

Ja mam pierwszą wizytę dopiero 20 marca i to u doktora do którego idę pierwszy raz... Wcześniej muszę iść na usg żeby zobaczyć czy serducho bije i czy siedzi tam jeden człowiek :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #845180 przez motylek05
Witam :) u nas też dziś pochmurny dzień :) ja nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty ... :/ aż się boję .
Co mnie pociesza że od soboty moje plamienia ustały, czsami śluz delikatnie zabarwiony ale ważne że nie ma krwi.

Ja chodze prywatnie więc i ja badania płace a zaplacilam za badania 280zl. :/

Mój Aniołek 11tydz [*]

11 lata 2 miesiąc temu #845264 przez gwiazdka2014
Moj fasolek, widziałam serduszko i nawet słyszałam :) jestem spokojniejsza :)

11 lata 2 miesiąc temu #845287 przez Kinga2424
gwiazdka2014 Prześliczne Maleństwo:):):)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845314 przez srenka_918
Obiecane zdjęcie ;)

Termin pozostaje 11 październik, bo z USG wyszło że 4 październik, ale wszyscy się kierują zawsze terminem z miesiączki a nie z usg...

Ja za wizytę i usg płacę 120zł też na prywatnie, na państwowo to bym mogła 2 miesiące czekać...

Aha Gochens Ty się nie strachaj przed nowym doktorem ;) Ja też byłam u nowego, pierwszy raz na gałki widziałam i okazał się superaśny, nawet lepszy niż mój stary ;) Tak się podekscytował moją ciążą że zapomniał mnie skasować za wizytę ;) a mi głupiej się w drodze do domu przypomniało że przecież nie płaciłam ;)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka