BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

11 lata 2 miesiąc temu #845363 przez Ania86
Gwiazdka, Srenka CUDOWNE zdjęcia :) super, że wszystko w porządku.
Dobrej nocki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #845423 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

srenka_918 Prześliczne Maleństwo. No niestety lekarza kierują się terminem OM. W moim przypadku w pierwszej ciąży termin z USG był bardziej bliski dla nas. Lecz nikt nas nie słuchał. W moim szpitalu termin z OM to świętość.

11 lata 2 miesiąc temu #845445 przez Gochens
Gwiazdka, Srenka boskie zdjęcia! ja juz czekam na swoje pierwsze :lol:

Juz niedługo zaczniemy rosnąć ;) czy jest któraś z terminem kolo 24??

11 lata 2 miesiąc temu #845453 przez marzenap
cześć dziewczyny :)
dopiero zwlekłam się z łóżka :dry: zjem coś i szykuje się do wizyty u gina :) :) mam nadzieje ze usłyszę serduszko i zobaczę moją fasolinkę :)
zdam relacje po wizycie :)

11 lata 2 miesiąc temu #845475 przez malvi
marzenap czekamy! :)

już też nie mogę się doczekać zdjęć mojej fasolki :laugh: :laugh: :laugh:

dziś u mnie piękna pogoda ;) pozdrawiam Dziewczyny!

11 lata 2 miesiąc temu #845551 przez motylek05
Cudne zdjęcia dziewczyny :)
ja dziś mam wizytę :) i nie mam pojęcia jak do niej dotrwam :/ a do 17 jeszcze trochę czasu :)

to ja w pierwszej ciąży terminy miałam różne z OM 16 sierpnia z Usg na 10 sierpnia, a mojej księżniczce było w brzuchu mamy dobrze i sama nie chciała wyjść, dopiero 23 sierpnia miałam wywoływany :laugh:

Mój Aniołek 11tydz [*]

11 lata 2 miesiąc temu #845689 przez malvi
A u mnie chyba bedzie mala zmiana planow. Jestem po wizycie w Lux Medzie gdzie mialam byc tak naprawde tylko po to by moc zrobic badania krwi i moczu za darmo a wyszlam tak zadowolona z wizyty ze chyba zmienie doktor prowadzaca i calkiem zrezygnuje z wizyt prywatnych :D konkretna starsza babka z poczuciem humoru. Co wiecej okazalo sie ze moje rzekome zagrozenie ciazy to tylko nadzerka ;)
Jutro mam badania z rana :)

11 lata 2 miesiąc temu #845735 przez srenka_918
Malvi to cieszę się że Ci się spodobała darmowa wizyta ;) Czasem można trafić na lekarza z powołania.

A mam takie pytanie jeszcze, bo z zeszłą ciążą mój gin najbardziej zwracał uwagę na szyjkę macicy, zawsze sprawdzał długość, czy jest zamknięta i czy twarda, bo miał to jako wyznacznik dobrze trwającej ciąży, a teraz lekarz u którego byłam obejrzał szyjkę tylko szukając nadżerek i pochwalił że taka "śliczna" mimo że po porodzie (jego słowa to "ma pani szyjkę jak dziewica" ;) ;) ) I nie mierzył długości...

Mój zeszły lekarz miał jakieś zboczenie na temat szyjki? Czy ten co teraz chodzę nie zmierzył jej bo to początki?

11 lata 2 miesiąc temu #845766 przez Caroina
Witajcie dziewczyny! Troche mnie tu nie było, z powodu wyjazdu.

Gratuluje udanych wizyt :)

Same dobre wieści więc i ja się pochwale, że po mojej wczorajszej wizycie też ok.
Zdjęcia nie będę wrzucać bo nic tam prawie nie było widać (jakaś mini kreseczka) ale Pani doktor stwierdziła, że wszystko zgadza sie z terminem, pogratulowała i wypisała ksiazeczkę ciąży.
Termin na 20 paź.

Na temat szyjki macicy nigdy nic nie słyszałam (no dobra, tylko 1 raz przed samym porodem) Raczej skupiała się na dziecku :blink:

Pozdrawiam

11 lata 2 miesiąc temu #845767 przez malvi
Srenka nie wiem jak z tą długością, ale dziś usłyszałam, że mam "piękną miękką szyjkę macicy"

11 lata 2 miesiąc temu #845772 przez Marza
DZiewczyny długo mnie nie było, ale to przez problemy z siecią :dry:
Moja wizyta przebiegła pomyślnie. Lekarka zrobiła mi usg i mój robaczek ma 6mm :laugh: aczkolwiek na zdjeciu za bardzo nie widac to wam nie bede tu wrzucala :) moja pani doktor mnie oddelegowala i powiedziala ze mam poszukac lekarza na nfz bo szkoda tyle kasy wydawac. Już mi polecila sasiadka fajnego doktorka, ale czy to normalne ze jak idziecie na nfz to trzeba placic za prenatalne i badanie krwi na grupe? nie orientuje sie w tym :(

11 lata 2 miesiąc temu #845777 przez Marza
Ktoras mamuska pytala skad jestem, ze mialam sloneczko :D jestem ze śląska :) ze wsi Chybie :lol: i dzisiaj takze swieciło słoneczko :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #845803 przez Kinga2424
Marza napisał:

Ktoras mamuska pytala skad jestem, ze mialam sloneczko :D jestem ze śląska :) ze wsi Chybie :lol: i dzisiaj takze swieciło słoneczko :kiss:

To mieszkamy niedaleko siebie. Ja jestem z Rybnika, a pochodzę z Suszca (okolic Pszczyny) ;)

11 lata 2 miesiąc temu #845811 przez Marza
Kinga to ładnie :D może się nawet kiedyś spotkamy haha :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #845818 przez Gochens
Srenka szyjkę to się chyba sprawdza jak juz brzuch i dzidzia większe.. zresztą nie wiem na pewno ale mój zaczął mówić o szyjce jak było bliżej niż dalej ;)
Carolina to masz termin blisko mojego ;) ja niby 24.10 no ciekawe jak będzie. w poprzedniej gdyby nie odeszły mi wody to syn był by przenoszony :silly:

Marza u mnie w klinice nie płacę na NFZ ale jak byłam u lekarza rodzinnego i chciałam skierowanie na różne badania to tylko mocz i krew za darmo. Reszta badań płatne.. może dlatego że to lekarz pierwszego kontaktu a nie ginekolog?!

Boszzz jest mi tak zimno ciągle ze szok

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka