- Otrzymane podziękowania: 66
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149

Agniesia i Jagodzianka podpytajcie o wagę Maluszków tak jak Anetka pisała

Kinga ja mam tylko nadzieję, że Ty nie nosiłaś tych mebli!!!!
Agniesia a to możliwe, że mi się JUŻ obniżył trochę brzuszek czy za wcześnie? Bo mam właśnie takie wrażenie, może mi się tylko wydaje, ale sama nie wiem...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jagodzianka pytałaś o skurcze:
Skurcze Braxtona-Hicksa to sporadyczne skurcze macicy, których zadaniem jest przygotowanie twojego ciała do wysiłku porodowego. Macica zaczyna "ćwiczyć" dość wcześnie, bo już w pierwszych tygodniach po zapłodnieniu, choć oczywiście wtedy nie możesz jeszcze tego poczuć. Skurcze stają się wyczuwalne mniej więcej w połowie ciąży, ale nie martw się, jeśli ich nie zauważysz - niektóre kobiety po prostu ich nie czują.
Jak je rozpoznać?
Najprawdopodobniej jednak, wraz z upływem kolejnych tygodni ciąży, skurcze Braxtona-Hicksa zaczną wyraźnie przybierać na sile: zaobserwujesz, że stają się częstsze, mocniejsze, a czasem nawet nieco bolesne, chociaż wciąż nieregularne.
Kilka tygodni przed porodem skurcze będą pojawiać się coraz częściej, na pewno też zwrócisz uwagę na ich rosnącą intensywność i większy dyskomfort, jaki powodują. O ile wcześniej skurcze Braxtona-Hicksa nie wywoływały żadnych zmian w szyjce macicy, o tyle teraz - na krótko przed rozwiązaniem - sprawią, że szyjka macicy zacznie "dojrzewać" (mięknąć i skracać się), a nawet lekko się rozwierać.
- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 126
Ale noc do dooopy... w ogóle nie mogłam spać:/ zjadłam 50g chleba i czekam aż będę mogła zjeść kolejna kromke (jeszcze godzinkę:/).
Mam dziś plan wywalić wszystkie nieużywane ciuchy... Zobaczymy jak się uda, ale muszę w końcu z tą szafa zrobić...
Dotkawy wysyłam pozytywna energię na smutki facetowe... Co do porodu to mój też się boi i będzie tylko w tej pierwszej, najdłuższej fazie, potem zastrzega ze wyjdzie...ale ok, wspiera mnie bardzo teraz więc się nie upieram. wiem ze podjął taka decyzję bo tak czuję... Jakoś będziemy musiały dać radę

- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka

- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66

Wiecie może jak z porodem rodzinnym? trzeba sie na niego zapisywać jakoś wcześniej?
Munki ja taki plan mam jutro, ale nie wiem kiedy z flesh netu przyjadą i kabel przeciągnął bo w tym pokoju co go remontują to spał brat Marcina,ale zamienia się z nami.

A właśnie miałam wam coś powiedzieć, ponoć chusteczki nawilżające są najlepsze z carfura ( nie wiem jak to sie pisze ). Dla mnie one pachną jak mydło dla dzieci, już 5 znajoma mi je poleciła, ja mam z dady, ale strasznie walą mi alkoholem -.-.
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Jagodzianka zapytaj koniecznie jeśli możesz o ten brzuch

Co do porodu rodzinnego to chyba zależy od szpitala - u mnie np. nie trzeba, ale wiem że w 1 w Warszawie tak (i jeszcze trzeba płacić :/), także musisz się dowiedzieć konkretnie tam gdzie będziesz rodzić

- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jagodzianka a z tymi porodami to zalezy od szpitala, najlepiej zadzwonic i sie dopytac albo isc na dni otwarte jak jest taka mozliwosc... ja ide w sobote;)
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- dotkawy
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34

malvi powiem Ci szczerze, ze jesli moj M nie bedzie przy narodzinach, to juz wole sama byc, mam bardzo dobry kontakt z rodzicami i siostrami ale przy porodzie nie chcialabym zeby byli......
munkki no trzeba byc twardym, ja sie staram dla dzidziusia

Aneta78 to jest wszystko prawda co piszesz, szkoda ze tak jest ale to prawda i zdecydowanie odnosi sie do mojego malzestwa, a o tym czy jestem szczesliwa, to nawet nie musze sie zaglebiac i zastanawiac, bo niestety nie.......Ale koniec smutkow, obiad musze zrobic i wypuszczam sie na caly dzien do mojej przyjaciolki, jak od niej wracam to zawsze humor mam lepszy

- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Munkki ten magnez trochę pomógł - wzięłam, przespałam się i na razie jest w miarę ok, tylko jakaś taka słaba dziś jestem....
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114
Co do bólu brzucha, to jeśli przeszedł po spacerze lub minął samoistnie po jakimś czasie i nie wrócił to nie ma się czym przejmować. Może mały gdzieś uciskał. U mnie np. ból pojawia się jak już mi się pęcherz napełni i musze szybko do toalety bo inaczej staje się on nieznośny.
Jeśli o skurcze chodzi to magnez + no-spa a jeśli nie przechodzi i Cie to niepokoi to może lepiej to skonsultować.
Z tymi skurczami to ciekawe, bo przy Nadii do samego porodu wcześniej nie czułam ani jednego skurczu, kompletnie nic, zero objawów, brzuch też miałam wysoko. A w tej ciąży miałam je już kilka tyg przed półmetkiem i to po kilka razy dziennie. Dziwy
Aneta Wow

- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Dziwi mnie też jedna rzecz - w dzień latam ciągle do toalety, a w nocy przeważnie tylko raz, a czasem w ogóle. A piję dużo, szczególnie teraz jak są upały....
Co do wyprawki to ilość rzeczy do kupienia mniej więcej taka sama jak u mnie, tylko że ja jeszcze muszę kupić kilka rzeczy do pokoiku dla Krzysia - karnisz, firankę, żyrandol, lampkę itd.
- aneczka25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
Co do facetów-ja jestem tulaśna i uczuciowa i gdyby mój mi nie dawał ciepła, miłości i wsparcia to byśmy nie byli już małżeństwem

Co do zakupów to ja w przyszłym miesiącu też planuję większość-rożki, kosmetyki, rzeczy dla mnie do szpitala(poza koszulami bo już kupiłam)poszewki na pościel dla małej i ochraniacz, torbę do wózka(ceny mnie dobijają)leżaczek,karuzelę do łóżeczka i ja wiem.....myślę o huśtawce tej dla niemowlaków co wy o niej sądzicie?
Mam pytanie co do laktatorów- dobrze rozumiem, że wy póki co nie kupujecie???