BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 8 miesiąc temu #920506 przez Marza
Siemka kochane moje ! :kiss: :kiss: :kiss:

Witam się z Wami i ja w ten pierwszy dzień września ! :) Porody zbliżają się coraz większymi krokami :whistle: ale nie panikujmy, nie panikujmy, przecież jesteśmy dzielne babeczki :laugh: Na polu ziąb okropny i na dodatek zaczęło siąpić... M oddelegowany do pracy i Marza zasiadła przed kompem :)
U mnie wszystko w porządku :) Czuję się bardzo dobrze, brzuch spina się sporadycznie. W środę wizyta u gina. Ciekawa jestem jak tam moja szyjka się trzyma. Mi też zawsze ją ocenia palcami, a nie przez Usg. Na pewno dostanę skierowanie na badania, bo już mi to zapowiedział 3 tyg temu i mam nadzieję, że to już będą te, które będę musiała ze sobą zabrać do szpitala :)
Mój M też już chyba zaczyna mieć lekkiego cykora przed porodem, bo cały czas mówi, że musimy zamówić łóżeczko i już wszystko sobie przyszykować :cheer: Chyba się boi, że zostanie z tym sam jak by mnie tak nagle złapało hehe Dzisiaj się upewniał, który mam tydzień, bo koleżanka w 35 urodziła i ma obawy :P
Powiem Wam, że pogoda mnie zaskakuje... Myślałam, że coś te nasze maluszki ze słoneczka będą miały, a tu taka perfidna pogoda... Muszę kupić więcej ciepłych ubranek, jak aura się nie zmieni, żeby moje dzidzi nie marzło...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #920507 przez pauletta
Munkki daty nie mam. Mam ustalic tak zeby mi w miare pasowalo.
Studiowalam terapie zajeciową i opieke rodzinna.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #920510 przez Marza
Agniesia może od razu do samochodu ją właduj :laugh:

Jagodzia melduję, że mamy samochód sprawny ! :D zobaczymy na jak długo :whistle: chociaż nie chcę krakać... a Wy jak?! :woohoo:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #920511 przez jagodzianka44
Marza dobrze mowi ;p u mnie stoja dwie miedzy komoda a lozkiem xd

Munki zimna pepsi mmmmm <3

Marza u nas jeszcze czesc nie doszla... co wam padlo?

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #920517 przez Marza
Jagodzia ta pompa oleju co wymienił okazała się zepsuta !! i musiał znowu wymienić, ale na szczęście za free, bo to była reklamacja z naszej strony. Weź mało, że daliśmy 1600 za naprawę to zrobił to byle jak... Mam nadzieję, że teraz już będzie okej :unsure:
Masz dwie torby do szpitala ?! :woohoo:

Co do zimnej pepsi to wypiłam dzisiaj puszeczkę :D skuszę się też czasami hehe

10 lata 8 miesiąc temu #920519 przez Ada2424
Dzięki Dziewczyny :) wyprobuje :)

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #920523 przez agniesia1604
w aucie nie bardzo bo jest wózek ...:P poza tym w aucie będzie chłodno, wilgotno ...nie bardzo to widzę:P
Myślę nad przygotowaniem wszystkiego np w 2 szufladach komody a potem tylko szybko wpakować do torby ...to już nawet mąż będzie mógł zrobić:)

10 lata 8 miesiąc temu #920524 przez jagodzianka44
Marza u nas pompa sprzęgła ;/ auto teraz się najbardziej przyda, wiec jbc masz prawo mechanikom dupę skopać ;p haha noo dwie, bo w 1 nie weszłam ;p

10 lata 8 miesiąc temu #920526 przez Marza
agniesia też dobry pomysł, do tego listę na samą górę sobie połóż, żeby na pewno o niczym nie zapomnieć :) z autem to był żarcik :kiss: chociaż zawsze by to było jakieś wyjście :) a za łóżkiem nie masz miejsca?

10 lata 8 miesiąc temu #920551 przez agniesia1604
chyba że pod łóżkiem ... ale musiałabym jakoś przykryć bo tam się strasznie kurzy:P ... pomyslimy zobaczymy... patent pod łózko nawet nawet:) Ale najpierw zrobie pakowanie w szuflady do 38 tygodnia a potem torbę zapakuję:P ...:P

10 lata 8 miesiąc temu #920555 przez munkki
agniesia a jakie ubranka dla Jasia bierzesz do szpitala? Chodzi mi o rodzaj, spioszki, polspioszki, pajacyki, kaftaniki etc;)
Ja dzis tez zaczynam pakowac torbe i sie zacielam przy tych ubrankach ;P

10 lata 8 miesiąc temu #920556 przez Kinga2424
Ania86 Ania na pewno sobie poradzicie. My przy Paulince też mieliśmy jazdę bez trzymanki. Teraz mimo bliźniaków nie jestem aż tak bardzo przerażona. Zobaczysz kwestia wprawy. Wszystkiego się nauczycie.

pauletta Mam nadzieję, że będziesz miała to jak najszybciej za sobą. Ja rok temu broniłam się 30 września:)

agniesia1604 Ja musiałam wynieść spakowane torby na strych. Paulinka non stop mi w nich grzebała i przynosiła klapki z torby. I musiałam w nich chcąc nie chcąc chodzić:)

A co do samochodu i jego naprawy. To ja dalej czekam na odszkodowanie z PZU. Powoli mam już tego wszystkiego dość. Nie dość że to nie była moja wina, to jeszcze o wszystko trzeba się prosić. Mój mężuś już jakieś skargi powysyłał. Masakra.

Dziś idę na `16:30 do mojego lekarza. Jakoś idę tak na spokojnie. Ma mi dać wszystkie skierowania, itp. Ciekawe czy zrobi mi choć USG. Jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić, że to już. Że już w piatek będzie nas 5.

Ktoś w weekend wspominał coś o grupie na fb. Może to nie jest głupi problem. By w razie W można było się jakoś z Wami skontaktować??? Ale to tylko propozycja.

10 lata 8 miesiąc temu #920561 przez Marza
Jagodzia to też porządna usterka... A do tych dwóch torb chyba na tydzień się pakowałaś :D ja mam jedną średniej wielkości i idealnie mi się wszystko zmieściło :D

agniesia chciałam też napisać pod łóżko, ale nie wiedziałam jakie masz hehe zawiń ją albo wsadż w taki większy worek na śmieci i nic się nie zakurzy :)

Kinguś racja z tym facebook... To najlepszy środek przekazu. Dostępny w telefonach, a na forum nie zawsze da się wejść... Ja bym była za ! :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #920562 przez agniesia1604
Kinia,
tworzyć grupę an FB nie ma sensu bo się zaraz tam przeniesiemy ... :) ... ale bardzo chętnie wymienię się prywatnie profilem :) ... :P i chętnie utrzymam z mamusiami kontakt na FB:) ... więc jak cosik na priv zapraszam;))))

Tak było z sierpniówkami 2013 ...wiec wiem co sie stanie jak utworzymy grupę na FB:)

10 lata 8 miesiąc temu #920564 przez Kinga2424
Więc Dziewczyny kto chce moje namiary to proszę na priv pisać :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka