BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

11 lata 10 miesiąc temu #924316 przez nelka
hihi Malvi to trzymamy kciuki! mówiłam że w pon będziecie w trójkę w domu:) teraz nie ma już odwrotu Krzyś się urodzi w ciągu doby. POWODZENIA! jak tylko będziesz mogła to wrzucaj nam chociaż krótkie informacje, ale się podekscytowałam;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #924317 przez munkki
Malvi trzymaj sie dzielnie i zycze zeby Krzys szybko sie uwinal;)
Kinga Ciebie to trzymaja w niepewnosci... bez sensu... ale tak sobie mysle ze z tego wszystkiego bardzo dobrze ze masz blisko do szpitala, bo jakby trzeba bylo tam jezdzic jeszcze tam i spowrotem to w ogole masakra...
Podziękowania: Kinga2424

11 lata 10 miesiąc temu #924320 przez Marza
U nas leci :) mały znowu wcisnął mi się pod żebra i muszę siedzieć maksymalnie wyprostowana, bo mega ciśnie :dry: Ale chociaż się dobrze wyspałam :) widocznie coś za coś... hehe. Za mną już pranie, ale niestety sprzątanie przede mną... Dobrze, że M mi pomoże :D Bo we mnie strasznie leń dzisiaj wszedł :woohoo:

CHCĘ JUŻ TEGO MAŁEGO POTWORKA PRZY SOBI|E ! :whistle:

11 lata 10 miesiąc temu #924321 przez malvi
Postaram sie dawac Wam znac co jakis czas :* na razie jestesmy podpieci pod ktg i wychodza jakies male skurcze ale ich jeszcze nie czuje...

11 lata 10 miesiąc temu #924322 przez gwiazdka2014
a kto u ans jest pierwszy w kolejce ? nie liczać Malvi :p

11 lata 10 miesiąc temu #924323 przez jagodzianka44
Hej dziewczyny.. Relacje?
W sobote pojechalismy na kebaba wszystko ladnie pieknie, wracalismy zbyt szybko bo to ze znajomymi bylismy, troche panikowalam bo mi brzuch sie spinal.. W nocy z sbt na niedziele bolal mnie brzuch byl twardy i do tego strasznie ciagnal mnie w dol, a o bolu plecow nie wspomne ;/ rano obudzilam sie z jeszcze wiekszym bolem, Malvi mi mowila zebym do szpitala jechala i tez tak zrobilam, dojechalam okazalo sie ze mam rozwarcie na 3cm. Wody i czop mi nie odeszly. Przyszedl lekarz i mowi ze porodu nie bedziemy hamowac. Skurcze- masakra! Mala sie spinala nagle bylo ciagniecie w dol zaaraz silny bol w podbrzuszu a na samym koncu dowalily skurcze krzyzowe ;/ od 12 do 18 mialam 4cm rozwarcia, nagle zaczelo tetno skakac malej do 200, mi skakalo znow cisnienie plus dostalam goraczki ;/ lekarz stwierdzil ze nie ma co malej kisic w brzuchu i bierze mniee na ciecie. Teraz czuje sie ok, mielismy jutro wychodzic ale mala ma za duzy poziom bilirubiny i przez to ma nasilona zoltaczke, pobiora jej posiew z moczu i w razie czego zadecyduja o leczeniu jej antybiotykiem ;/.... Mala nie chce z cycka pic mleka :/ musze jej odciagac bo inaczej nir zalapie a pokarm leci.. Boje sie zapalenia piersi przez to wszystko ;(

Munki u mnie mala przez cukrzyce ciazowa byla dwa dni na kroplowkach.
Podziękowania: Kinga2424, agniesia1604, Ania86, dotkawy

11 lata 10 miesiąc temu #924325 przez munkki
Jagodzia, dobrze ze lekarz podjal decyzje o cc bo czasem to sie jeszcze dziewzyny dluzej mecza:/ wspolczuje tych wszystkich skurczy krzyzowych, wszyscy mowia ze to masakra jakas....
Odciagaj pokarm zeby nie bylo zastoju, a Majeczka pewnie w koncu nauczy sie ssac cycka, wszyscy mowia ze to trwa...
trzymam kciuki zebyscie wyszli jak najszybciej :):)

a jak po cc? boli rana? mozesz sie ruszac w miare?

11 lata 10 miesiąc temu #924328 przez munkki
gwiazdka, nie chce nic mowic ale wedlug tabelki to pierwsze idziesz ty ;P na pierwszej stronie mozesz sprawdzic sobie nasza tabelke z datami :)

11 lata 10 miesiąc temu #924337 przez nelka
Jagodzianka to swoje przeszłaś ;) dzieciaczki po cc bardzo często mają żółtaczke. A Maji podają twoje mleko? Mleko mamy też ma wpływ na żółtaczke. Odciągaj pokarm na bieżąco żeby nie było problemówz cycki a mała napewno niebawem załapie jak z nich pić.

Malvi to pewnie jak skurcze się nie pojawią to podadzą ci oksytocyne.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #924338 przez Marza
Jagodzia ! :kiss: mała potrzebuje czasu na pewno, żeby do cyca przywyknąć, ale wierzę, że musi to być strasznie frustrujące :dry: musiałaś okropny ból przeżyć :( też mnie interesuje jak po tym cc się masz... blizna bardzo boli? możesz się ruszać? szkoda, że małą będą faszerować antybiotykami, ale najważniejsze żeby była zdrowa i żebyście mogły wrócić do domku :kiss:

gwiazdka szykuj się, bo Ty jesteś pierwsza ;)

Dziewczyny też Wam tak czas szybko ucieka teraz? tydzień minął nawet nie wiem kiedy :ohmy: zbliża się nam to OGROMNYMi krokami...

11 lata 10 miesiąc temu #924339 przez malvi
Pojawiaja sie skurcze choc na razie male... i czulam 2 razy mocniejszy bol w krzyzu :P

11 lata 10 miesiąc temu #924340 przez Marza
Malvi u Ciebie skurcze, a u mnie burza :D kurczę nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę !!! :D już niebawem będziesz tuliła Krzysiulka :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #924342 przez Caroina
Malvii Super! Czekamy w napięciu. Oby poszło w miare lekko i szybko. Powodzenia :)

Jagodzianka Dobrze, że trafiłaś na takiego lekarza. Większość właśnie by kisiła dziecko ile się da. A tak może dzięki szybkiej reakcji już w pon. będziecie w domu :)

11 lata 10 miesiąc temu #924343 przez jagodzianka44
Po cesarce czuje sie super! Powaznie xd po operacji nie bardzo chcialam leki przeciwbolowe bo nie bylo takiej potrzeby, mam szwy rozpuszczalne wiec tak nie ciagnie w sumie to gdyby nie te sznureczki po bokach to bym zapomniala calkiem o niej xd lalo sie ze mnie jak cholera ale teraz juz jest coraz mniej tej krwi. Jedyne co bylo nieprzyjemne to szarpniecia podczas wyjmowania malej.

Odciagam pokarm ale i tak sie martwie o to zapalenie ;/
Podziękowania: munkki

11 lata 10 miesiąc temu #924344 przez Marza
Jagodzia to dobrze, że chociaż ta cesarka Ci nie daje w kość :) mała silna dziewczynka na pewno będzie wszystko okej :) jest pod fachową opieką i szybka reakcja jest najważniejsza :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka