- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE 2009 :)
MAMUSIE 2009 :)
- Madzia89862
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Moniq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
na pewno nie masz powodów do obaw,każde dziecko jest inne, Fifi zna marki aut, Domi kolory tychże samochodów, na pewno jest mnóstwo różnic i to jest piękne
Domi wybiera sobie ubrania, ubzdurała sobie że dziewczynki nie chodzą w spodniach, dziś pojechała na wycieczkę z przedszkola do stadniny i panie prosiły żeby nałozyć jej spodnie, wyobrźcie sobie że popłakała się i zrobiła scenę że ona nie może iść w spodniach; strojnisia
- Mirella
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72

Mnie Klaudia nigdy nie darowała, jak kotek to kotek, nie mogłam nic innego narysować

- Moniq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mirella, łaskawa jesteś

dziś w nocy nie mogłam spać, kot uwalił się na mnie i zaczęła mruczeć, jak Malutka usłyszała mruczenie to zaczeła kopać jak szalona

dziś rano Domi poczesała się i zaczęła czesać mój brzuch:"mamusiu ja bede czesała siosczyczke"
- Mirella
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Domi mnie powala normalnie tekstami dotyczącymi siostrzyczki, chyba zaczynam czekać na to dziecko jak na swoje, tak jestem ciekawa co będzie jak malutka się urodzi

- Moniq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

mnie też rozwala swoimi tekstami, mam nadzieję że nie będzie zbyt zazdrosna,bo w sumie teraz jest całym naszym światem, a potem będą dwa słoneczka;
teraz siedzi w wannie, tatuś jąkąpie a ona podśpiewuje:"słodka Dominika, słodka Dominika" hihihi
- Manga
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa

Z tą pamięcią dzieci to niezwykła sprawa. Jestem pod wrażeniem, że Fifi rozpoznaje marki samochodów. Aleks rozpoznaje toyotę, a i tak za każdym razem mnie tym zadziwia

A dziś gdy jadł wafelek, mówię, żeby mi dał spróbować. Aleks: Proszę! Ale lepiej nie jedz, bo słodycze psują zęby. - mądraliński

Moniq, jak piszesz o upodobaniach modystycznych Domi, to mi się przypomina dzieciństwo mojej młodszej siostry. Ona to dopiero wymyślała przy ubieraniu - musiała mieć kolorystycznie dopasowane nawet majteczki do całej przedszkolnej kreacji

Jedynaczka, wrzucam zdjęcie łóżka Aleksa - sosnowe, wymiar dorosły, z dobrym materacem. Podobnie jak łóżeczko Klaudii - służyło niegdyś mi

I Aleksa też wrzucam. Zimowego

- Madzia89862
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- Moniq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

nie poszła dziś do przedszkola i wisi mi na szyji zagadując na śmierć hihihi
mądrale niezłe są, ja ostatnio mówię żeby mnie puściła bo muszę siku, a Domi tak:"idz, idz bo jak się siusiaszw majtki to postawię Cię do kąta i będzie wstyd" chociaż za wpadki z siusianiem nie stawiwliśmy jej do kąta.
co chwila sprawdza gdzie jest kot i zobaczy że leży w łżeczku i podchodzi i mówi:"uciekaj kitusiu, to nie Twoje to sistyczki"
u nas w modzie króluje jasny róż!!! nie wiem skąd to ma, bo ja nie przepadam za różem :/
- Mirella
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Alex jak zwykle wygląda poważnie, zawsze muszę sobie przypominać że on od Duśki starszy dwa tygodnie nie dwa lata

U nas nie ma konkretnego koloru w modzie, za to wszelkie ozdoby są ważne, ubranka nie mogą być gładkie tylko w coś, najlepiej kwiatki albo kotki, dopuszczalne są misie i motylki

Dziewczyny powiedzcie mi jak nauczyłyście dzieci mówić że chcą siusiu? Jak posadzę Klaudię na nocnik to zrobi, jak nie posadzę to robi w pampersa, ale widzę że wie, że będzie robiła, odkłada zabawki i idzie kucnąć w kąciku. Od dawna widzę że rozumie o co chodzi, ale za nic nie chce tego powiedziec głośno

- Moniq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

my za walczymy z nawykowymi zaprciami

Madzia, nie martw się, jeszcze nie raz Fifi Cię zaskoczy; może on zna tylko nie mówi, Domi takm iała że pewnego dnia zaczęła kończyć za nas bajeczki
- Manga
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
I taki rytm sadzania na nocnik - po obudzeniu, przed spaniem, przed wyjściem, po przyjściu itp. - czyli tak jak u dorosłego człowieka.
- Moniq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

idą cieplejsze dni, więc powinno byc trochę łatwiej, będziemy trzymać kciuki za powodzenie tej misji, Mirello

- Manga
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Nie mogę pisać więcej, bo Aleks się domaga powtórki

- Mirella
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Na nocnik ją sadzam tak często że aż się dziwię że nie ucieka

Dziś się obudziła o dziewiątej rano (czujecie??? Duśka i dziewiąta rano w jednym zdaniu!!!) przemoczona po nocy, przewinęłam i nie posadziłam na nocnik bo myślałam ze jeszcze uśnie, za godzinę pampers pełen

Wczoraj w zabawie sama sobie tłumaczyła że musi nosić majteczki i robić siusiu do nocniczka. Naprawdę wie o co chodzi, tylko jak przychodzi co do czego to milczy uparcie, wstydzi się czy co?
A co do mokrego ubranka to mimo pampersa często ma mokre, bo specjalnie kupuję jej takie tandetne pampersy, ani to chłonne ani wygodne ani suchości jakoś specjalnie na dlugo nie zapewnia. Ale ona i tak swoje wie, uparta całkiem jak ja, to nawet nie mogę miec pretensji

O nawykowych zaparciach pierwsze słyszę, chociaż pamiętam z dzieciństwa że potrafiłam naturalne odruchy powstrzymywać. I pamiętam tez że robiłam to bo samo wypróżnianie było dla mnie bolesne, może dla Domi też jest? Mówi cos o tym?