- Otrzymane podziękowania: 21
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2015;)
Mamy Kwietniowe 2015;)
- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Więc chyba prywatnie się wybiorę w styczniu na usg sprawdzić czy z Malutką wszystko ok

Ja dziś trochę sprzątam piorę i się męczę co sprzątnę trochę to mi zaraz w głowie się kreci

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
oj dziś znowu szaro buro i nieprzyjemnie za oknem - mam od paru dni lekkiego doła przez pogodę
Mleczna Mama Mikus śpi bez problemów

co do nocnikowania - nie jeszcze nie stosujemy nocnika - z nocnika twardo nam zwiewa

Karolincia piszesz o zawrotach głowy - a sprawdzałaś jakie masz ciśnienie ? Może posprawdzaj sobie - może masz bardzo niskie albo masz jakieś skoki ciśnienia ?
- sun333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
W piątek zaczynają się zajęcia w szkole rodzenia - jestem ciekawa jak to będzie wyglądać ' oczywiście Mój mąż będzie wtedy w pracy ale już w następnym tygodniu będzie miał wolne i pójdzie ze mną

23.01 mam badania moczu, krwi i glukozę - mam nadzieję że nie wyjdzie mi żadna cukrzyca ciążowa :/ na pierwszych badaniach na czczo na samym początku ciąży cukier wynosił 93 - nie wiem czy to wysoko czy nie.
Karolincia mi lekarz dał znowu skierowanie na USG do tego beznadziejnego lekarza co mnie wtedy tak nastraszył i pójdę na tą wizytę - bo następnego dnia
mam gina. Ale mimo wszystko zamierzam zapisać się w 31 tyg na Agatową żeby mieć pewność że wszystko z maluchem jest dobrze. A ty wybierasz się tam jeszcze?
- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sun - Tak też się tam chce wybrać jeszcze w styczniu, bo mam dopiero 20 lutego usg :/ Wkurzona jestem, ze musze tyle na nie czekać

Też mam nadzieje, ze mi cukrzyca nie wyjdzie

- sun333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Adaś w kółko sobie skacze od czasu do czasu wtula się we mnie twarzą do kręgosłupa i wypina dupke tak że aż takie jajo mi wyskakuje na brzuchu więc chyba mu jest tam dobrze i wszystko jest ok

- sun333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
je po 30 tyg. - zapisałam się więc na 11 lutego o 13:30. U mnie wypada wtedy 31tc i 1 dzień - myślę że to będzie odpowiedni czas

USG oczywiście u dr Hameli i tak jak poprzednio 250zł. Trzeba też zabrać poprzednie wyniki i opis.
- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziękuję za informacje a propo wizyty na usg na Agatowej :* :* Będę w poniedzialek dzwonić i się umawiać

A to już Nasze ostatnie usg będzie czy jeszcze jedno Nas czeka??
- sun333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

A co do USG to te 3 są obowiązkowe i najważniejsze a czy jeszcze jakieś będą - wydaje mi się że chyba tak bo przecież dziecko najbardziej rośnie w ostatnim miesiącu a przecież muszą na jakiejś podstaw określić czy dasz radę urodzić czy dziecko nie jest za duże więc pewnie jeszcze jakieś będzie

- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
- Otrzymane podziękowania: 1

Fajnie, że dzidziulki się rozpychają, u mnie moja Mała również rozpycha się i ciągle gdzieś coś wystawia, momentami jest to nawet bolesne i macica bardzo mi się napina. Nio ale jeszcze troszkę.
Oj, ja również wstaję w nocy średnio 3 razy, rzadziej 2, 3 to taka norma... Już się przyzwyczaiłam do złego sypiania, bo co wstaję, to Mała się rozbudza i zanim ona się wyciszy w brzuszku, to mija chwilka i dopiero ja zasypiam.
Z porannym wstawaniem nie mam już problemów, bo odkąd Zuzia pojawiła się na świecie, to nie można sobie pospać. Nio ale i tak jest dość przyzwoicie, bo zazwyczaj wstajemy nie wcześniej niż 7, częściej około 8, a ostatnimi czasy nawet przed 9 się zdarzało

Sun, fajnie, że się przeprowadzacie już

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale Wy nie macie usg na każdej wizycie, tak?
Dla mnie to właściwie najważniejsza i najbardziej wyczekiwana część każdej wizyty, nio ale fakt faktem, że nie ma w moim mieście lekarza wartego polecenia, który przyjmowałby na NFZ, a więc jeśli i tak muszę płacić za wizytę prywatną, to oczekiwałam właśnie lekarza o dobrych kwalifikacjach i z dobrym sprzętem w gabinecie. Oko zawsze się cieszy jak widzi maleństwo na monitorze

Ja dziś z rana pracowałam jak mróweczka, chwila po 10 gołąbki były już w piekarniku a przed 12 jedliśmy obiadek. Obiadek na 3 dni

Wczoraj z kolei miałam ochotę na naleśniki więc też zrobiłam, sama zjadłam 3, a moja Zuźka 2 z nutellą

No i znowu sama jestem, mój M. poszedł do pracy wiec zostałyśmy same z Zuzią. Pogoda beznadziejna, więc na żaden spacer się nie wybierzemy.
Ja o porodzie wolę nie myśleć, bo już wiem, co mnie czeka. No cóż, trzeba po prostu to przeżyć

Miłego dzionka

- sun333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

fajnie że masz obiad z głowy. Mój mąż jest w szkole a ja dumam co by tu zrobić na obiad i nie mam pomysłu

- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jakaś nieprzytomna jestem dziś

Ja miałam spaghetti dzis na obiadek

Vestusia - To miałaś tempo dziś

- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
Dawno mnie nie było...
- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja nawet się wyspałam, niedawno wstałyśmy z Zuzią, zjadłyśmy hormony, teraz Zuzia piła kakao a ja kawę Inkę na mleku

Sun ja osobiście chciałam właśnie chodzić w tej ciąży do lekarza na NFZ, żeby właśnie zaoszczędzić troszkę pieniędzy, bo wiadomo jest, że idzie jej sporo na wizyty i na badania. Teraz może już mniej, ale na początku było tego mnóstwo i leciało w setkach. Z Zuzią chodziłam prywatnie i dlatego chciałam teraz troszkę pieniędzy zachować dla dzidziusia, niestety się nie udało. U mnie ciężko znaleźć dobrego lekarza a już takiego na NFZ, to graniczy z cudem. Chciałam też lekarza, który pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić, a o takiego to już zupełnie ciężko i się nie udało. Pozostały mi prywatne wizyty i już muszę się z tym pogodzić.
Monia musisz się teraz oszczędzać i nie dźwigać, skoro jest taki zakaz. Chociaż pewnie trudno będzie to wykonać przy tak małym brzdącu.
Nio to miłej niedzieli

- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monia - Musisz się oszczędzać i nie dzwigać nic, żeby Dzidziuś do 40 tygodnia poczekał na wyjście na ten świat !!

Vestusia - Wiadomo, że prywatne wizyty,badania to kasy idzie nawet nie wiadomo kiedy, a wydaje sie bardzo duże sumy

Ciekawe na jakiego ginekologa trafie jak bede rodzić w Pabianicach