BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #955869 przez klauduska89
Karolincia żylak nie bolał a teraz pobolewa, kupiłam dziś maść jakąś na to cholerstwo, mam nadzieję że pomoże. A że mam bardzo chude nogi to zdaje mi się że spory jest. Wogóle z dwa dni temu byłam nie do życia, młody chyba się przekręcił główką w dół, znaczy się tak mi się zdaje i zaczął strasznie wiercić się i przeciągać i cały dzień uciskał mi strasznie żołądek, cały dzień czułam mdłości, co zjadłam to było mi strasznie niedobrze, całe szczęście już mi ,,zszedł" niedobrota z tego żołądka :)
Monia89dbaj o siebie i maleństwo.
U was też tak wieje? U nas wczoraj była na wieczór jakaś masakra, kawałek dachu z garażu aż zerwało i taką rurę z komina wyrwało, dziś ma być podobna pogoda.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #955872 przez monia89
Ja chce do 36 tyg wytrxymać chociaż :blush:
co do samopoczucia to różnie męczy mnie bezsenność i zgaga....
u nas też mega wieje masa drzew połamanych i dachów zerwanych ale to ze starych budynków.

10 lata 2 miesiąc temu #955892 przez Karolincia
Dziewczyny u mnie też tak strasznie wieje :( Paskudna pogoda :( :(

Monia - Musi wytrzymać :) Trzymam kciuki aby tak było :)

Klauduśka - To niezbyt ciekawie jak Cię boleć zaczyna :( Smaruj tą maścią smaruj :(

Moja Lilunia strasznie lubi gdy się kłade w wannie w letniej wodzie i leżę polewajac brzuszek wodą, Zaczyna wtedy się wiercić , kopać ;) Brzuch mi faluje na boki :)
Lubi chyba wodę ;)

10 lata 2 miesiąc temu #956400 przez sun333
Ej mamuśki co tu taka cisza jak po śmierci organisty?

Co u Was słychać? U mnie bez zmian pakowanie, pakowanie i jeszcze raz pakowanie.
Syn codziennie szaleje. Musze dzisiaj podejść do gina po zaświadczenie że mogę uczestniczyć w szkole rodzenia i w piątek zaczynam :)
Jutro idziemy podpisać umowę kredytową - chyba dopiero po wyjściu z banku odetchnę z ulgą :)
Zważyłam się dzisiaj i przybyło mi 0,5kg przez tydzień i chyba przestanę jeść słodycze. Wiem wiem ciąża to nie jest czas odchudzania ale zapaść się jak świnia też nie chcę bo raz że będzie mi się ciężko rodzić a dwa że będę jak ociężała a przy maluchu kondycja to podstawa ;)

10 lata 2 miesiąc temu #956467 przez klauduska89
sun333 to przeprowadzka na kiedy planowana ? teraz waga trochę szybciej będzie rosła, bo nasze dzieciaczki mają terez około kilo a potroją mniej więcej swoją wagę. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 12, synek urodził się 4 kg ale chwilę po porodzie wróciłam do wagi a nawet ważyłam mniej niż przed ciążą. teraz chciałą bym aby mi klka kg zostało ale przy dwójce maluchów pewnie wyschnę jak rodzynek :)
U nas ciąg dalszy paskudnej pogody, z domu wyjść się nie chce, na zakupy muszę jechać a zebrać mi się ciężko.

10 lata 2 miesiąc temu #956470 przez vestusia
Witam Mamuśki :)
Sun, fajno, teraz jeszcze akt notarialny, wpisy w księgach wieczystych i finalizacja transakcji :)
U nas dziś pięknie świeci słoneczko i temperatura na plusie, aż się zastanawiam nad jakimś spacerkiem.
Póki co gotuję zupkę, tym razem ogórkowa, bo dawno nie jadłam :)
Monia zaciskaj nóżki i oszczędzaj się, żeby wszystko było dobrze :)

10 lata 2 miesiąc temu #956580 przez Karolincia
Witajcie Mamulki ;)

Ojj tak cisza jak makiem zasiał się zrobiła na Naszym Kwietniowym forum :)
Sun - GRATULUJĘ ! Dziel się tu z Nami nowinkami ze szkoły rodzenia :)
Tak niewiele Wam zostało do tego, aby spełnic marzenie o własnym gniazdku :) Ciesze się razem z Tobą !! ;) Nie przesadzaj z tą wagą :)
U mnie przybyło 3,5 kg przez miesiąc :/// niby książkowo 0,5 kg tygodniowo , ale jakoś się tym za bardzo nie przejmuje.
Jem rozsądnie jak mnie najdzie ochota na słodkie to zjem np. nie całą tabliczkę tylko 2 paski :) Wczoraj zrobiłam wyjątek i zjadłam całą czekoladę, ale musiałam po wizycie odreagować.
Nie dość, że ciśnienie mi skoczyło do 147/79 to jeszcze hemoglobina mi spadła do 10,4 :/ Musze zrobic posiew moczu :/
Pocieszającym faktem jest długa piekna szyjka i brak cukrzycy ciążowej ;)

Klauduśka - Wiadomo, że waga Nam teraz będzie rosła szybciej, tak jak mówisz Dzieciątka Nasze są coraz większe :) Łozysko też swoje wazy i wody płodowe :)

Vestusia - Piękna pogoda i mnie dziś rozpieszczała :) Sloneczko świeciło i wydawało się, że już kwiecień mamy :D Tak cieplutko było, mimo wiatru :) Pospacerowałam w południe z piesiem niecałą godzinkę :)
Mmm..pychota zupa ogórkowa :)
Ja dziś w sumie nie jadłam typowego obiadu, nie miałam jakoś na niego ochoty :)
Zjadłam za to parówki :) Tak za mną chodziły ostatnio :) :)

10 lata 2 miesiąc temu #956596 przez klauduska89
Karolincia moze o jednorazowy skok cisnienia? A posiew moczu dlaczego? Ja dzis na obiad zjadlam krupnik i ziemniaczki z surowka i rybke :) na jutro jeszcze planu obiadowego nie mam ale ogorkowa chętnie bum zjadla :)

10 lata 2 miesiąc temu #956602 przez Karolincia
Klauduśka - Wyszło mi białko w moczu i liczne bakterie, i ginekolog dała mi skierowanie na posiew moczu :(
To tez smaczny obiad miałaś :)
Ja myślę co by tu jutro zrobić :whistle: :whistle:

10 lata 2 miesiąc temu #956629 przez sun333
Klauduska przeprowadzka planowana jest do końca stycznia bo tak umówiliśmy się z facetem od którego wynajmujemy mieszkanie , więc że tak powiem nie ma już odwrotu ;) myślę że po podpisaniu aktu bank przeleje pieniądze i nastąpi odbiór mieszkania. Jesteśmy już w większości spakowani więc nasza przeprowadzka to kwestia przewiezienia w ciągu jednego dnia rzeczy.

Karolinka nie martw się może to jakaś chwilowa infekcja a ciśnienie ci skoczyło na widok białego kitla ;) a tak poważnie to na pewno dadzą ci jakieś leki i będzie ok.

My dzisiaj tradycyjnie jak mamy lenia wprosiliśmy się na obiad do mojej mamy :P w menu gołąbki i ogórkowa - mąż zachwycony on uwielbia kuchnię swojej teściowej a że moi rodzice mieszkają od nas jedną stację metra to co i raz się u nich stołujemy hehe ;)

10 lata 2 miesiąc temu #956632 przez Karolincia
Sun - Mierze w domku i mam niższe ciśnienie teraz :) Rano miałam 104/78 a teraz mam 112/70 :) Wole w ta stronę niż w drugą :) :)
Fajnie , przynajmniej możesz w razie czego wbić się na obiadek :)

10 lata 2 miesiąc temu #956725 przez agania123
Ja też wczoraj wprosiłam się do mamy na obiad

10 lata 2 miesiąc temu #956726 przez agania123
Tablet ucina mi posty

10 lata 2 miesiąc temu #956788 przez Karolincia
Agania - To fajnie :) :)

10 lata 2 miesiąc temu #956907 przez Karolincia
Byłam w rossmanie , własnie wróciłam niedawno

Robiąc zakupy wzięłam z półki jeden żel do mycia twarzy, drugi ten sam również włożyłam do koszyka....Nie zorientowałam się przy kasie :blush:
W domu rozpakowując zakupy patrze...że są dwa takie same żele do mycia buzi, bardzo musiałam mieć zabawną minę hehehe :woohoo: :woohoo: :blink:
ahhh....roztargnienie w ciązy mnie nie opuszcza :D :D :blush: :blush: :blush: :blush:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka