BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 2 miesiąc temu #956922 przez Nikaa
Karolincia eeeee tam przydadzą się ;)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #956967 przez sun333
Dziewczyny jestem padnięta ale i szczęśliwa :)

Od rana szykowaliśmy z mężem mieszkanie na oglądanie przez nowych potencjalnych nabywców tzn lokatorów - wyszorowałam całą podłogę w łazience na kolanach, umyłam wszystkie szafki w kuchni jednym słowem picowaliśmy wszystko na glanc. A dziewczyna przyszła dosłownie była 1min 30sek i mówi "biorę to mieszkanie" no ręce mi opadły :) nie mogłam się wyprostować tak się narobiłam. Potem zaczęłam robić obiad - dzisiaj w menu naleśniki nadziewane kurczakiem pieczarkami cebulką i to wszystko w sosie śmietanowym posypanym parmezanem. Jestem w połowie a tu dzwoni nasza doradczyni finansowa że za godzinę mamy być w banku na podpisanie umowy (do końca nie było wiadomo czy uda się ją dzisiaj podpisać a bardzo nam zależało bo mój Paweł jutro pracuje).
W banku milion dokumentów do podpisu w sumie z godzinę to wszystko trwało ale jakoś przebrnęliśmy i - mamy kredyt na mieszkanie :)
Nareszcie odetchnęłam z ulgą. Zdążyliśmy wrócić do domu jemy ten obiad a tu moja mama dzwoni że zaraz przyjdzie. Nie byłam zachwycona bo już padałam na twarz no ale co - przecież jej nie powiem żeby spadała bo sie obrazi. Posiedziała u nas godzinę wypiła herbatę po czym doznałam olśnienia że przecież miałam jechać do przychodni odebrać zaświadczenie od ginekologa że mogę brać udział w zajęciach w szkole rodzenia. Dobrze że mi się w porę przypomniało.
Wsiadłam więc w samochód (jeszcze jakaś baba stanęła 15cm ode mnie i miałam problem żeby zapakować się z Adasiem za kółko :D ale jakoś się udało)
przy okazji odwiozłam mamę do domu. o 20 wróciłam i mówię wam normalnie zaraz upadnę. Kręgosłup to jakby ktoś mnie kijem pobił i oczy same mi się zamykają. Mam nadzieję że Adaśkowi tym wszystkim nie zaszkodziłam bo mam trochę wyrzutów sumienia :/
Ale jutro zamierzam się lenić cały dzień. Mój bobas podskakuje to chyba wszystko jest dobrze.
Taki to był mój zwariowany dzień

10 lata 2 miesiąc temu #957010 przez Nikaa
sun woooow mega aktywny dzień
ja dziś tylko porobiłam soki z zamrożonej u nas aroniii ( bo się pokończyły) i dżemy z aronii - dosłownie parę buteleczek i słoiczków i koniec roboty :P no dobra jeszcze szybki obiadek i już :P koniec roboty na dziś :P
swoją drogą miałam dziś niskie ciśnienie tj. 98/73 - i może dlatego byłam jakaś taka ospała

10 lata 2 miesiąc temu #957046 przez vestusia
Witam Mamuśki :)
Oj Karolincia no to zakręcona jesteś, ale na pewno nic się nie zmarnuje.
Sun u Ciebie widzę też dzień na wysokich obrotach a jaki pyszny obiadek! Super, że podpisaliście tę umowę, można prawie odetchnąć z ulgą, no a lada moment będzie przeprowadzka. To nowe mieszkanko jest takie do zamieszkania, czy będziecie jeszcze wszystko robić po swojemu? Jejku, jak ja pamiętam jaką ruinę kupiliśmy, po jakiejś starej babci, w mieszkaniu chyba nigdy nie było nic robione, tak jak było oddane do użytkowania, tak stało przez te lata. 3 warstwy tapet na ścianach, na sufitach kasetony, w łazience nawet zlewu nie było, po prostu porażka. Teraz patrząc na to, co tutaj mój Mąż zrobił to jestem w szoku, że wcześniej mieszkanie wyglądało okropnie.
My wczoraj wstaliśmy chorzy, tzn. mnie już coś znowu łamało (od około świąt coś mnie męczy i wyleczyć się nie umiałam), mój to w ogóle przegiął, bo on to chory jest najdłużej i jest sprawcą wszelkich chorób ostatnimi czasy. Zuzia przedwczoraj w nocy wstała z kaszlem, ciepła i prawie płakała. Nie poszła więc wczoraj do przedszkola, dziś i jutro też nie pójdzie. Dostaje syropy, już pomagają, więc liczę, że się z tego "wyliże". Za to ja wczoraj z samego rana szłam na badania moczu i morfologii, bo jutro wizyta, a potem odebrać dowód rej. i przy okazji poszłam zarejestrować do lekarza siebie i mojego męża. No i poszliśmy potem razem, on chory mega, dostał swój antybiotyk a i ja dostałam dla siebie, bo naprawdę męczę się i męczę.
Dziś kolęda, więc dla mnie to stres, no ale muszę dać radę a przy okazji znowu ogarnąć mieszkanie, żeby nie było, że jest nieład.
I tak nam zleciało. Jutro wizyta, ciekawa jestem ile mała waży. Mam wrażenie, że przekręciła się teraz pupką do dołu, bo dostaję kopniaki na samym dole, inaczej niż jeszcze 3 dni wcześniej.
Miłego dnia wszystkim życzę i do napisania :)

10 lata 2 miesiąc temu #957059 przez Karolincia
Jestem i ja !! :)

Sun - Łooo matko i córko !!!! Miałaś maraton !!!! Nawet sobie nie wyobrażam bólu Twoich pleców :( :unsure: :ohmy:
GRATULUJĘ kredytu !!! :) Udało się !! :) :) Mieszkanko sprzedane !!! Brawo !!! Super wieści Nam tu zaserwowałaś :) :) Cieszę się, Twoim szcześciem :)
Hehehe....zabiegana byłaś wczoraj mocno, ale dziś sobie odpoczniesz :)

Nikaa - Ojj tak nie zmarnują się :D :P Ojj...też bym zrobiła jakieś dżemiki, ale nie mam z czego :( Mam zamrożone wiśnie i truskawki, ale jakoś wolę makaronz tymi owocami sobie zjeśc :P jhejhe :) W tym roku będe robić duużo dżemorków :) :) i soków :)
Ciśnienie miałaś bardzo niskie.... :blink: :blink:

Vestusia - Szpital w domu !! :( Dobrze,że leki dostałaś i Mężu też, oby szybko przeszło ! Biedny Zuzol też chorutki :( Na pewno również szybko się wykuruje :)

10 lata 2 miesiąc temu #957060 przez sun333
Vestusia widzę że u Ciebie też napięty grafik :) Czyli macie szpital w domu - nie zazdroszczę chory facet w domu to tak jakby mieć dwoje chorych dzieci ;)
Życzę wam dużo zdrówka kurujcie się.
Nasze mieszkanie też jest po starszych ludziach ale takich idących z duchem czasu no i kobieta która tam mieszkała miała zboczenie na punkcie sprzątania i generalnie była pedantką. Mieszkanie jest naprawdę baaaardzo dobrze utrzymane wszędzie czyściutko, powymieniane rury w całym bloku, instalacja zrobiona jest nowa elewacja na bloku i plastikowe okna. Więc tak naprawdę nie musimy robić nic ale chcielibyśmy je unowoczesnić - bo wiadomo teraz moda jest trochę inna niż kiedyś ;) chcemy wycyklinować podłogę bo parkiet jest w super stanie i szkoda go zrywać na rzecz paneli, chcemy wymienić wszystkie drzwi wewnętrzne, pomalować ściany i położyć nowe płytki w łazience i wyrzucić wannę na rzeczy prysznica.
Moja wizja przedpokoju jest taka

Jednym słowem marzy mi się jasny pastelowy przedpokój w szarościach lub beżach i białe listwy na dole i białe drzwi. Taki trochę angielski styl ;)
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #957064 przez Karolincia
Sun - Przepiękny przedpokój !!!! :) :woohoo: :woohoo: :woohoo: To faktycznie mieszkanie Wam się trafiło czaderskie, skoro tak dbali poprzedni właściciele o nie :) Z korzyścią dla Was, ale przed porodem chcecie malowac ściany, wymieniać drzwi i robić remont łazienki?? :) A pokoik dla Synusia ? :)

10 lata 2 miesiąc temu #957108 przez sun333
Karolka no chcielibyśmy zdążyć przed porodem bo raz że kucie łazienki przy noworodku gdzie i tak pewnie będę chodzić jak zombie niewyspana a on będzie się budził co chwila jakoś mi się nie usmiecha a po drugie drzwi raczej wymienia się raz na całe życie a bynajmniej na 20-30lat i dlatego chcielibyśmy zrobić te największe i najbardziej inwazyjne prace póki się nie rozpakujemy tak do końca. Ale jak to będzie to zależy od kasy - no ale powinno nam starczyc na wszystko co zaplanowaliśmy. Mam nadzieję że szybko się z tym uporamy i będę mogła się zabrać za urządzenie pokoju dla naszego malucha i kompletowanie wyprawki :)

10 lata 2 miesiąc temu #957112 przez Karolincia
Sun - Jasne, że kłucie ścian przy noworodku jest nie najlepszym pomysłem, ale wierze że dacie radę przed porodem i zdązycie ze wszystkim ;)
Mój Męzulek własnie jest w trakcie prac remontowych w pokoiku Lilci :D Malował sufit wczoraj zaczął ściany malowac :D ahhh.. jeszcze panele trzeba wymienić, poustawiac inaczej meble, bo nie zmieniamy. Mają jakieś 4 latka, więc są prawie jak nowe :) Szkoda mi ich ;);) Jak sie znudzą to wtedy będzie można pomyślec o zmianie ich na jakies inne :) Do tego szukam cały czas inspiracji jaki nowy żyrandol zawiesić w jej pokoiku i inne bibeloty które nadadzą wnętrzu ciepła i bajecznego wyglądu :)

10 lata 2 miesiąc temu #957154 przez Karolincia
Eh....w niedzielę mam zaliczenie z pulmunologii (układ oddechowy, choroby płuc oskrzeli.) Kiepsko mi to wszystko się wbija do głowy, ale walcze :D Wkuwam :P
Najgorsze, że będa pytania opisowe :/

10 lata 2 miesiąc temu #957361 przez Karolincia
Witajcie Mamulki :)

Znów tu cisza jakby makiem zasiał :) :)

10 lata 2 miesiąc temu #957374 przez vestusia
Witam Mamuśki :)
Jejor, ta choroba mnie wykończy, rzeczywiście mamy szpital w domu jak nic.
I słuszna uwaga, jak facet chory, to gorzej jak dziecko, no nie jest zdolny do zrobienia czegokolwiek. Jakbym ja nie była chora i nie była w ciąży. No ale muszę to przetrwać, bo wiadomo jak jest.
Sun inspiracja na przedpokój śliczna, my mamy podobnie u nas, tzn. bardzo podobne kafle na wysoki połysk, z tym, że drzwi wewnętrzne mamy taki kolor jasny dąb sonoma, mniej więcej, a ściany w kolorze ciepłym żółtym. Szarość i wrzos mamy w dużym pokoju, więc przedpokój musiał być już ciut inny. Ale generalnie beże i szarości dominują u nas. Białe drzwi też śliczne, mnie się najbardziej te drewniane cokoły podobają na dole. My jeszcze nie dokończyliśmy podłogi w przedpokoju, właśnie brakuje cokołów. Początkowo planowaliśmy zrobić je z kafli ale wstrzymaliśmy się, bo też nie jesteśmy pewni, czy nie zrobić ich drewnianych, w kolorze drzwi. No ale zobaczymy. Na razie walczę z mobilizacją mojego męża i tym, aby skończył pokój Zuzi. U nas panele we wszystkich pomieszczeniach są w kolorze srebrny dąb, u Zuzi tak samo, będzie miała białe mebelki, dywan szary z motylkami a lampę kupowaliśmy rok temu, taka jakby składająca się z kryształowych kwiatuszków. Wiadomo, że to nie kryształki tylko jakiś plastik, ale powinno wyglądać ładnie. Jak już mój mąż upora się z jej pokojem, to wkleję Wam fotki, jeśli będziecie chciały.
U nas wczoraj była kolęda, tyle stresu i czekania a wizyta może z 5 minut. Ale fajnie :)
Dziś mam w planie robić z Zuzią ręczne laurki na Dzień Babci i Dziadka, najpierw muszę odebrać wyniki z moczu i morfologii i skoczyć do sklepu. Dziś na obiad naleśniki :)
No a wieczorem wizyta, ciekawe ile nasza Mała urosła :)
Miłego dnia Kochane :)

10 lata 2 miesiąc temu #957381 przez Karolincia
Vestusia - A z czego robicie laurki?? :) Dodajecie jakąś krepinkę, wstążki, kokardki?? :)
O rany....to nie wesoło z tymi choróbskami :( Mój tata się rozłożył, a moja mama wyjechała do siostry do Szczecina i wraca wprzyszłym tygodniu, ażeby tego było mało to jeszcze mój piesek miał dziś 2 ataki padaczki :/// :
Jade dziś do dziekanatu w sprawie urlopu na semestr letni, bo nie podołam, a nie chce zawalić semestru letniego....:(
Będe rodzić w środku semestru...:/ Nie wiem jak się będe czuć po porodzie....jak połóg mi minie ....więc wole sobie odpuścić, zaliczyć semestr zimowy do końca, aby to miało ręce i nogi ....i za rok jak już troszkę Lilcię "odchowam" to wrócić i skończyć ten jeden ostatni semestr....Taką decyzję wczoraj podjęłam...kosztowała mnie sporo nerwów , nieprzespanych nocy, wiele rozmów z Męzulem Przyszłym i mamą i ciocią przez tel....oczywiście nie obyło się bez łez...., ale dziś czuję, że to najwłaściwsza decyzja....
Nie chce się szarpać i czarować, że dam radę....
Śliczny pokoik się zapowiada :)
Pewnie, że chcemy fotkę efektu końcowego :) :)

10 lata 2 miesiąc temu #957382 przez Karolincia
Aha...zapomniałam dodać !!!
Koniecznie zdaj relację jak po wizycie !!! Trzymam mocno kciuki :)

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #957433 przez Nikaa
Karolincia wydaje mi się, że mądrą decyzję podjęłaś - nie ma co się szarpać lepiej czasami coś sobie odłożyć na później by wykonać to na spokojnie
a spokojne spędzenie połogu jest bardzo ważne - to czas, który naprawdę trzeba sobie dać na to by organizm na spokojnie doszedł do siebie po 9 miesiącach ciąży ( ile to zmian w organizmie, prawda?) i po porodzie - wiem co mówię ;) no i co najważniejsze opieka nad dzidzią bywa absorbująca nawet jeśli tak jak nasz Mikołaj ma na początku książkowy tryb 3- godzinny (przewijanie, karmienie, spanie) ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka