BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

10 lata 1 miesiąc temu #1029879 przez magmus88
Hej hej :)

No właśnie dziewczyny!!!!!!!!!!!! Gdzie jesteście!!!! :) wracać mi tu na lipcówki :)

Ja mam dziś wolne... robię pranie, porządki, ale coś głowa mnie pobolewa.... muszę jeszcze jechać na pocztę odebrać polecony i na zakupki. Później myślę, ze podjadę do rodziców :) partyjka w karty z mamą mile widziana hehehe.
Jutro jedziemy na urodzinki do mojej siostry bo dzisiaj ma ale jutro robi.... :)
Dowiedziałam się też, że jej szwagierka od strony męża... miała ten zabieg co ja - czyli laparoskopowe sprawdzenie drożności jajowodów.... Teraz nie pozostaje nic tylko czekać jak siostrzeńcowi posypie się kuzynostwo :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #1029880 przez magmus88
I jeszcze jedno :)

Mamuśki.. jak czujecie się już praktycznie w połowie ciąży? :)

10 lata 1 miesiąc temu #1029881 przez Anna1991
Ja dzis marnie się czuję... od 3ech dni boli mnie brzuch. Mąż twierdzi ze z głodu. :/ Ale on wymyślił!! No i od rana bolała mnie głowa... lecz prawie juz przeszło. Ja dzis zasuwam w tym moim składziku.... w zasadzie to juz nie składzik bo tam tylko jeszcze ze 3 pudła mi zostały. :)

10 lata 1 miesiąc temu #1029890 przez kameame
Hej dziewczyny! :)

U mnie wszystko ok, poza małym przeziębieniem. Ale najważniejsze ze bez temperatury, resztę zniosę ;)
Wczoraj miałam wizytę, potwierdzona dziewczynka :) z czarną czupryną :D

Pozdrawiam Was kichająco!

10 lata 1 miesiąc temu #1029891 przez Sevilla
Aaaa dziś kupowałam stanik, bo miałam do wykorzystania zniżki w esotiqe i spodnie pumpy na gumce w pasie w reserved. Ogólnie załamałam się, bo takie cudne przeceny były w sklepie, 50% taniej na wszystkie ubrania już przecenione, więc za spodnie dałam 15zł. Teraz zdycham z powodu zgagi po posiłku który zjadłam koło godziny 12.30.

Byłam na glukozie, jakoś dałam radę. Pierwszy wynik wyszedł 74, więc luz. Drugi podobno też, hemoglobina podniosła mi się z 12,9 na 13,3 bez suplementów, ale co ja się dziwie jak mam non stop rzuty na buraki i tatar hahaha no dobra 3 razy się rzuciłam podczas tej ciąży

10 lata 1 miesiąc temu #1029896 przez kameame
To ładna hemoglobina :) i glukoza tez ja po godz miałam koło 80 potem koło 75.

Pojechalabym na jakieś zakupy a tym nosem Rudolfa to się nadaje do wyra tylko i do lasu :P

10 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1029899 przez Cornick
[hide.[/hide]

10 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1029900 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 1 miesiąc temu #1029902 przez claudii09853
Hej dziewczyny ja się dobrze czuje w połowie ciąży :) :) trochę napuchłam heh:)

Cornic mam nadzieję że będzie wszystko dobrze

10 lata 1 miesiąc temu #1029904 przez Sevilla
Jak dobrze pamiętam do 24tc robi się ten test. My się wahaliśmy, bo to dużo kasy, jednak z drugiej strony ile kosztuje spokój i niestresowanie się. Najgorzej jak jakiś lekarz czepi się czegoś. Mój zawsze mi powtarzał jak byłam w ciąży, jak się zamartwiałam niską wagą Maksa, że trzeba brać pod uwagę wygląd rodziców. A skoro wg lekarza krótka ta kość nosowa, to najwyżej maluszek będzie miał mały kulfoniasty nosek haha. Mi lekarz powiedział, że w 97% dzieci z ZD mają niewykształcona przegrodę międzykomorową.

10 lata 1 miesiąc temu #1029906 przez Justyna89
Cornic a ja nie raz na owulki zaglądam i własnie widziałam Twoje wpisy i nie chciałam się tam wypowiadać,ale skoro tu do nas zaglądnęłaś to muszę to powiedzieć, jesteś dla mnie dziewczyno wzorem i absolutnym autorytetem jeśli chodzi i twoje podejście do całej sprawy, to jak pisałyście tam z dziewczynami o miłości do dziecka niezależnej od wszystkiego... bardzo się wzruszyłam i pomyślałam,że moje stanowisko byłoby takie samo :) Jesteś zuch dziewczyna i wszystkie będziemy tu mocno trzymać kciuki, by wyniki badań okazały się prawidłowe :)
Kameame u mnie coś syn zaczął kaszleć i trochę się martwię by i mnie nie dopadło.. Synkowi pokupowałam syropek, psikacz do gardła i pastylki ale na wszelki wypadek na poniedziałek zarejestrowałam Go do lekarza (w głębi duszy mam nadzieję,że przez weekend kaszel zelży i będzie ok,ale wolałam zarezerwować termin bo teraz pogrom w przychodniach i jak się wcześniej nie zapiszesz to pozostaje tylko dyżur). Mam nadzieję,że będzie ok.
Ooooo dziewczynki to WY już po testach obciążenia glukozą,ależ Wam dobrze:) Mi narazie nie kazała lekarka tego robić, pewnie po następnej wizycie, bo ten test zwykle każą robić między 24-28 tyg. Choć szczerze to w ogóle bym tego g**** nie robiła

10 lata 1 miesiąc temu #1029908 przez Sevilla
Ja nie wiem, czemu tak wcześnie kazał mi robić, z Maksem też robiłam później. Kazał to kazał, zrobiłam i mam nadzieję, że nie będzie kazał tego powtarzać przez wzgląd, że robiłam to już teraz.

10 lata 1 miesiąc temu #1029912 przez Justyna89
Sevi przynajmniej masz to już za sobą :P zazdroszczę :)

10 lata 1 miesiąc temu #1029913 przez magmus88
Hej hej :)

Cornick - cieszę się, ze i tu zaglądasz ;)

Ja na następną wizytę muszę zrobić jeszcze raz glukozę... ostatnio miałam już wysoką.... boję się, ze będę miała do czynienia z cukrzycą :(
Przywiozłam dziś od mojej mamy spodnie :) ciążówki. Trochę mi zwęziła :) myślę, że teraz już będę mogła je w końcu ubrać :)

10 lata 1 miesiąc temu #1029916 przez madzialenka
hmmmm Cornik na mohe kciuki tez mozesz liczyc:))) p.s duuuuzy brzusio od poprzedniej fotki:)))

magmus Ty tam nie wkrecaj ze u Ciebie nie widac ,pokaz go i poddaj naszej ocenie wkoncu- przeca ja tez z tych "okazalych" i sie nie wstydze:)no,no jak nie dzis to jutro:)wogole wszystkie sie pochwalcie:))

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka