BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #1035622 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 tydzień temu #1035625 przez madzialenka
A ja pralam w proszku bobini. Minimalnie mial zapach.. Ale z malym pralam tez w nim.ja w pepco kupilam keszcze dzis 3biale tetry jedna kolorowa flanelowa co bedzie robic za kocyk wtazie w , jedna paxzle podkladow poporodowych i 4 na lozko i 2pary majtek wielorazowych bo jednorazowych juz nie mieli w aptece a bardziej sie oplaca kupic je bo za ta sama cene jest ich 5,a i jeszcze w pepco majtki zwykle czarne po 2zl dorwalam..bo jak mowicie ze w takich mozna smigac..jak rodzilam to krzyczeli nawet ze sie w tych jednorazowych chodzi..zamowie jeszcze dzis przescieradlo na przewijak ,butelki ze dwie i smoczek awaryjnie.

Cornik u mnie tak bylo tydz yemu

10 lata 1 tydzień temu #1035626 przez kameame
Cornik - fajne zdjęcie :D i sporo tych jasnych :))))

lekarz stwierdził, ze to geny bo mój mąż najmniejszy nie był jak się urodził, sama już nie wiem :)

Magmus- według tego co wpisał lekarz to wtedy był 33 tydzień + 2 dni :)
Podziękowania: Cornick

10 lata 1 tydzień temu #1035634 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 1 tydzień temu #1035636 przez Karington
Moja ostatnio podała długość w 29 tyg. Mała miała 40 cm.
A jak byłam na 4d to lekarz mówił, że ona nie podaje długości bo dziecko jest już duże i się rusza;) haha
Zobaczymy, teraz idę 16 czerwca i pewnie mi poda długość..;P

Ja z ciuszkami nie szalalam jakoś strasznie..pierw niech się mała urodzi, i zobaczymy jak długo ponosi 56 cm i 62 potem mogę kupować;P

10 lata 1 tydzień temu #1035643 przez madzialenka
Ja tez mam i na 56 i na 62,choc zakladam ze mala bedzie duza tak jak syn i za dlugo nie ponosi tych 56 no chyba ze utodze wczesniej;))

Cornick zerkalam na pizamki u nas byly naprawde ladne po 19.99 co prawda odpinane po srodku badz wcale a ja kupilam badziew na targu po 28 zl...przeplacilam;/

Ja w sobote bede prasowac ciuszki,jakos wyprane leza ale bie ma kiedy wyprasowac..leza u mamy poki co by nie ukurzyc.

Ja od rana na nogach,maly dzis na rano pojechal do przedszkola,maja proby w kinie na przedstawienie na zakonczenie roku...ciekawe czy tym razem uda mi sie obejrzec wystepy...bo jak nie to sie zalamie chyba..w ub roku jak bylam to mnie duma cholernie rozpierala i lezka w oku sie krecila gdy recytowal,badz tanczyl...ehhh yen czas leci..jeszcze niedawno na cycu mi wisial mam wrazenie a tu masz,od wrzesnia do szkoly idzie...a wczoraj w pepco zapewnil mi i klientom kupe smiechu mowiac: mamo wez urodz za te dwa tygodnie bo juz nie moge sie doczekac kiedy Zuzia sie urodzi..

10 lata 1 tydzień temu #1035645 przez Cornick

10 lata 1 tydzień temu #1035646 przez madzialenka
Hahah Cornick ciagac jak ciagac ale syaram sie go uswiadomic ze mala bedzie plakac byc moze i w nocy i w dzien i ze trzeba przewijac,przytulac,karmic,chetny jest do karmienia butelka juz od jakiegos czasu i to powtarza;)boje sie ze jak zderzy sie z rzeczywistoscia,to mala bedzie chcial wepchnac znowu do brzucha;)))dlatego tez jego pokoj dzieli kuchnia i salonik od Zuzki pokoju;) P sie smial kiedys ze on jej pokoj zrobi w wytlaczankach po jajkach by wygluszyc wszelkie nocne alarmy bo jak on sie wyspi????!! No szczena mi opadla..

10 lata 1 tydzień temu #1035651 przez Karington
Dobrze ze młody ma takie podejście.. Znam dużo przypadków gdzie dzieci były zazdrosne o swoje rodzeństwo gdy te jeszcze było w brzuchu.

Do mojej wizyty jeszcze kupę czasu;) a ja już bym chciała mała zobaczyć.. Muszę się wybrać kupić kosmetyki chce te z emolium.. Czytałam że są bardzo fajne;)

Ciuszki prasuje tylko z jednej strony ( tej co przylega do skóry) z dwóch by mi to też troszkę zajęło;)

U mnie przyjechali drzwi zamontować i nie pasowały, zaczeli kluc futryny co wiąże się z tym że mam całą łazienkę i garderobę do sprzątania;((( wrrrrrr

10 lata 1 tydzień temu #1035652 przez magmus88
Hej! :)

Dobrze, ze spojrzałam w kalendarz.... byłam pewna, ze wizytę mam na 13... okazuje się, ze na 14 :D

Cornick ... przypomniałas mi jedną piosenkę.... Chyba, ze o to Ci chodziło hehehe. Musiałam sobie aż puścić Daab :)

O Madzia - przygotowania pełną parą :) hihih Pokoik super :) tez mam zielony :P

Cornick - z tego co wiem do wielkości już nie podają, tylko wagą operują :)

O kari... widzisz :D a jednak podają długość hahaha

Hehe - Madzia szykuje się super starszy brat :)

Cornick... ciesz się, ze wywija tym siusiakiem... bo u mnie ta płeć taka ciągle ze znakiem zapytania jest hehehe.
Dziś znowu przycisnę lekarza.... chociaż wiem, ze on ma tam słabe USG :( ale za to za tydzień w czwartek idę prywatnie, więc moze on zobaczy :D

10 lata 1 tydzień temu #1035658 przez Cornick

10 lata 1 tydzień temu #1035659 przez madzialenka
Magmus ten zielony to na opakowaniu taki podrobiony bo pod zolc podchodzi;)) ale mlody wybieral sobie kolory wiec juz wyboru nie mial;) musial miec takie;))
Zaraz ide wstawic pranie,obrac ziemniaki i na 14 po mlodego smignac. Od rana weszlam w ogrodek,troche porobilam i musialam sie schowac bo skwar niemilosierny,pewnie przywlecze cos popoludniem z grzmotami,tak jak wczoraj.
Ja wizyte mam w czwartek popoludniu,po 5tyg sie zobacze z lekarzem,zobaczymy czy sprawdzi na usg albo zbada czy wszystko jeszcze zamkniete w srodku;))

10 lata 1 tydzień temu #1035674 przez Sevilla
Madzia ty brzucholem się pochwal.

Ja mam wizytę dokładnie za tydzień :)

Dzisiaj poprasowałam pierwsza turę ubranek, na lince schnie drugą a w pralce trzecia partia.

10 lata 1 tydzień temu #1035675 przez madzialenka
Sevi jak gotace zelzako podrzuce Ci swoje do prasowania hmm?;)

10 lata 1 tydzień temu #1035677 przez lovemybabies
Wy już prasujecie a ja i jeszcze nie zwiozlam ubranek do prania :) muszę jakąś dodatkową komode albo słupek kupić bo nie pomieszcze rzeczy.
mam dzisiaj taki śpiący dzień... skwar, duchota... mogłoby popadać :)

] [/link]

[/link]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka